Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/9 2019
Værket - Turbinen
Sven Dalsgaards Plads 1
8900 Randers C
Tlf: 89 13 51 10

Yderligere information: Hjemmeside
Åbent: Dgl. kl. 11-18

Musik- og teaterhuset Værket - Spillestedet Turbinen www.vaerket.dk | www.turbinen.dk


Viser 107 events fra/efter 23. okt. 2019

23. Okt Skuespil

Jordens indre

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 290 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Året er 1936, og Inge Lehman, der har viet sit liv til geologi og seismologi gør en forbløffende og fænomenal opdagelse: Jordens indre er en fast kerne!.

Som den første kan Inge Lehmann bevise dette og dermed revolutionerer den geologiske tankegang. Men anerkendelsen udebliver - i hvert fald herhjemme - hvor hun bliver tilsidesat for sine mandlige kollegaer. "Du skal vide, hvor mange inkompetente mænd, jeg var nødt til at konkurrere med - forgæves," som hun beskrev det over for sin nevø. Inge Lehmann rejste til USA og underviste, efter at de amerikanske forskerkredse i langt højere grad gav Inge Lehmann den anerkendelse, hendes arbejde fortjente. Iben Hjejle indtager rollen som den skelsættende danske forsker, og Jesper Lohmann er hendes forskerkollega Niels Bohr, når Folketeatret, Værket og Randers Teaterforening inviterer indenfor til denne fabelagtige fortælling om en bemærkelsesværdig kvinde, der uretfærdigt måtte kæmpe endnu hårdere end sine mandlige kollegaer.

Arrangør: Randers Teaterforening.

Teateroptakt i Koncertsalen kl. 18.00 - 18.30
Vis kort
23. Okt Klassisk

Komponister som Rune holder af

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Onsdag 23. oktober 2019 kl. 19.30. Værkets koncertsal. Pianisten Rune Leicht Lund, vinder af DR-showet 'Vidunderbørn' fra 2015, er tilbage hos BRAGE med programmet 'Komponister, som Rune holder af'..

Det er kendte værker af Beethoven, Debussy, Liszt m.fl., du kan glæde sig til, når 15-årige Rune fra Randers indtager Værkets Koncertsal. Rune har haft en spændende karriere, efter at han som 9-årig begyndte på Klaverskolen Gradus i Aarhus. Fx har han allerede givet mere end 100 koncerter i Danmark og udlandet. Desuden har han vundet flere internationale priser bl.a. guld og talentpris ved Berlingske Musikkonkurrence i 2018.

Arrangør: Kammermusikforeningen Brage
Vis kort
23. Okt Rock/Pop

Live i Loungen - Dansk Amerikansk Musikklub

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 100 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den erfarne musiker med amerikanske aner, Kim Sagild, har dannet trioen 'Dansk Amerikansk Musikklub', og sammen får de sange af Muddy Waters, Tracy Chapman og Ray Charles til at flyde i Turbinens lounge..

Musiker, producer og komponist Kim Sagild har spillet i bands som Buki Yamaz og Kasper Windings Kick, og han har produceret for bl.a. Nanna og Thomas Helmig. Nu er han klar med et nyt projekt, hvor han med sin akustiske trio ‘Dansk Amerikansk Musikklub' realiserer en gammel drøm om at gengive den amerikanske sangskat, han som halvt amerikaner selv er vokset op med.

Kærligheden til blues, soul, rhythm&blues og jazz hyldes i en trio, der spænder over flere generationer. Sammen med de to talenter Cille Rowedder og Oliver Mønster på hhv. sang og guitar fylder Kim Sagild Turbinens Lounge med akustiske gengivelser af elskede numre fra bl.a. Tracy Chapman, Muddy Waters, Ray Charles, Marvin Gaye og Aretha Franklin - for bare at nævne et par stykker.

Turbinens lounge. Unummererede siddepladser. Varighed: 2 x 30 minutter. Dør kl. 19.00
Vis kort
24. Okt Rock/Pop

Steen Jørgensen - Duo

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 270 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Sort Sol-frontmand Steen Jørgensen og den danske stjerneguitarist Rune Kjeldsen lander på Turbinen i efteråret med en blanding af Steens solo-numre, Sort Sol-sange og fortolkninger af værker fra navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk..

Siden 1979 har Steen Jørgensen været frontmand i det enestående danske rockband Sort Sol, der har vundet adskillige priser og hæder for bl.a. albums som Flow My Firetear og Glamourpuss.

I 2013 udsendte Steen Jørgensen soloprojektet Standards for Living og turnerede landets spillesteder tynde sammen med en af landets bedste guitarister, Rune Kjeldsen (Savage Rose, CV Jørgensen, Kira and the Kindred Spirits bl.a.). Til efteråret tager Steen Jørgensen atter Rune Kjeldsen med på spillestedsturné, og duoen spiller en helt speciel ‘tæt' koncert for et siddende publikum på Turbinen.

Steens karakteristiske stemme og Runes ekvilibristiske guitaregenskaber er de perfekte forudsætninger for et udsøgt repertoire af sange fra Steens solokarriere, Sort Sol-numre og modige tolkninger af Bob Dylan, Neil Young, Leonard Cohen, Kraftwerk og Joy Division
Vis kort
25. Okt Show/stand up

Typisk Jonatan Spang

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 325-425 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Komiker og skuespiller Jonathan Spang vender i 2019 tilbage til live-komikken med sit nye one man-show, "Typisk", der kommer til Værket den 25. oktober, og hvor den rutinerede komiker stiller skarpt på sig selv og sin egen verden..

Efter små fire års pause fra stand-up'en vender komiker og skuespiller, Jonatan Spang, nu tilbage til rødderne i live-komikken med sit nye show "Typisk", han tager med til Værket til oktober 2019. I de seneste år har Spang taget nyhedsbilledet under kærlig behandling og satirisk spiddet aktuelle historier i seer-succesen "Tæt på Sandheden" på DR2, men scenen og publikum trækker i den rutinerede komiker, der inden showet "Typisk" har fem one man-shows på cv'et og en alsidig karriere.

Spangs gennembrud kom tilbage i 1999, hvor han vandt DM i Stand-up. Siden har han bl.a. lavet fem one man-shows, en tv-serie, været teaterdirektør, skuespiller i film og på scene, og så er han aktuel med podcasten "Voksenvenner" sammen med komikerkollega Ane Høgsberg.

"Jeg har det med at blive optaget af alle mulige spændende projekter. Men der er ikke noget, jeg elsker mere end at være på tour og have kontakt med publikum og høre dem skrige af grin hver aften," siger komikeren.

Showet "Typisk" er netop et typisk Jonatan Spang-show ifølge komikeren selv. En mand - en mikrofon - en stor latterkrampe hver aften. Det nye show vil tage udgangspunkt i den store verden, men ende i det nære, hvor Spang stiller skarpt på sit eget liv og således hudfletter både dagens Danmark og hans egen verden. Fans af "Tæt på Sandheden" kan se frem til samme skarpe satire og overraskende pointer som i tv-programmet, men også at komikeren nu vender tilbage til det, han gør allerbedst.

"Nu, hvor jeg har taget beslutningen, kan jeg næsten ikke vente med at komme afsted. Jeg tror, at timingen er god til at tage en pause fra ‘Tæt på Sandheden', og jeg lover at være ligeså hård ved mig som, som jeg er ved ugens nyheder," siger han
Vis kort
25. Okt Rock/Pop

Folkeklubben

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: 295 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Det danske band Folkeklubben udgav i efteråret sit fjerde album, Sort Tulipan, til stor begejstring for fans og anmeldere. Det fejrer bandet med en efterårsturné i 2019, der bringer dem forbi Værkets scene i Ridehuset..

"Folkeklubben har satset alt og lavet deres hidtil bedste album," skrev Politikens anmelder Kim Skotte, da Sort Tulipan ramte pladebutikker og streamingtjenester herhjemme.

Til efteråret tager bandet, bestående af frontmand Kjartan Arngrim, Rasmus Dall på guitar og Rasmus Jusjong som beat-snedker, ud på en omfattende Danmarksturné for at spille numre fra den nye plade, men også give publikum et glædeligt genhør med gamle kendinge som ‘Fedterøv', ‘For Pengene', ‘Torben Ulrich' og ‘Flammende Hjerter' m.fl.

Oplev den anmelderroste trio i Ridehuset
Vis kort
26. Okt Skuespil

Sigurds Danmarkshistorie

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 14.
Pris: (Entré: 245 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Forfatter, børnevært og musiker Sigurd Barrett har skabt en stort anlagt teaterkoncert for hele familien på baggrund af sin bestseller-bog 'Sigurd Fortæller Danmarkshistorie'..

Når Sigurd Barrett fortæller Danmarkshistorie, rummer det lidt af det hele. Tidsmaskiner, istid, runesten, vikinger og H.C. Andersen, men først og fremmest også underholdningsværdi for hele familien og fantastisk musik. Sammen med Det Kongelige Teater har forfatter, komponist og børneværten konverteret sin bestseller-børnebog ‘Sigurd Fortæller Danmarkshistorie' til en stort anlagt teaterkoncert for små og store.

I forestillingen møder vi Sofie, hvis far har opfundet en tidsmaskine, som ved en fejl sender Sofie tilbage til istiden og til begyndelsen af Danmarkshistorien. For at nå hjem til sin far og sin egen tid, må hun bevæge sig op igennem historien, hvor hun bl.a. møder Egtvedpigen, Grauballemanden, vikinger og munke, ligesom hun i guldalderen krydser H.C. Andersen og Grundtvig. Kan Sofie genfinde sin far og ende i den rette tid? Det får vi at se i ‘Sigurds Danmarkshistorie'.

For alle mellem 5 og 100 år - børn, forældre og bedsteforældre
Vis kort
26. Okt Rock/Pop

Carl Emil Petersen - Solo

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 21.
Pris: (Entré: 215 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Den tidligere forsanger i Ulige Numre og nu solomusiker, Carl Emil Petersen, er i gang med at indspille nye sange, som han lader hans følgere lytte til som de første i nedbarberede udgaver ved akustisk koncert i Turbinen..

Det er snart to år siden, at Carl Emil Petersen brød med sit band Ulige Numre, som hurtigt havde markeret sig herhjemme som dansksproget rockband, man ikke kunne komme udenom. Især med singlerne ‘København', ‘Halvnøgen' og ‘Blå. Carl Emil Petersen udsendte samme år albummet ‘Natradio', og Turbinen havde fornøjelsen af at præsentere den karismatiske musiker live og med Artist Talk sidste år.

Nu er Carl Emil Petersen igen at finde i Turbinen med en ganske speciel akustisk solokoncert.

"Det sidste års tid har jeg skrevet en håndfuld nye sange, som om lidt skal indspilles og blive til mit næste album. Jeg synes det kunne være sjovt at give mit trofaste publikum chancen for at høre dem helt rå og nedbarberede inden de bliver udsendt," siger Carl Emil Petersen.

Der er altså både nyt og gammelt - i helt intime og rå udgaver - med Carl Emil Petersen på Turbinen i oktober
Vis kort
29. Okt Andet

Bog - Ser du månen Daniel

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 120 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Bog sælges i forbindelse med foredrag: 398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Daniel Rye foredrag. Arrangør: Tikko ApS Bogen udleveres på aftenen i Foyeren Husk dette købsbevis..
Vis kort
29. Okt Foredrag

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat - Foredrag med Daniel Rye

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 289 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Værket - Turbinen,
Sven Dalsgaards Plads 1, Randers C
Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien..

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys "brev" og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel" (udgivet oktober 2015).

Gode rammer skaber gode oplevelser
Vi sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser - vi har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Bogkøb
Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for, at tilkøbe Daniel Ryes bog "Ser du månen, Daniel", denne kan også købes på selve aftenen. Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget
Vis kort