Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/12 2019
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1
7400 Herning
Tlf: 96 28 86 50

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1334, Lon 9.02228
Åbent: Tir-søn kl. 10-16
Entré: Voksne 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr. Børn under 18 år gratis adgang

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum byder vi indenfor til en eventyrlig kunstoplevelse. Museumsbygningen er en æstetisk perle, hvor arkitekturen og Carl-Henning Pedersens keramiske udsmykning er skabt til at favne og præsentere kunsten. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum er, som navnet siger, et kunstnermuseum, som rummer en enestående samling på flere end 5000 af kunstnerægteparrets værker. For publikum er der hele tiden nye oplevelser at hente, når vi i årets løb laver forskellige ophængninger med udvalgte billeder fra den righoldige samling. Museets alsidige program rummer også særudstillinger, foredrag, koncerter, omvisninger og særlige aktiviteter for børn.


Viser 5 events fra/efter 26. maj 2020

26 Maj Billedkunst

Socle du Monde Biennale 2020 på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Fredag den 24. april til torsdag den 27. august 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: Alm. entré til museet: Voksne 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr / Børn under 18 år gratis adgang)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum,
Birk Centerpark 1, Herning
Socle du Monde Biennalen er den ældste danske biennale for samtidskunst. Under titlen 'Welcome back my friends to the show that never ends' reflekterer Socle du Monde 2020 over en verden i forandring..

Biennalens titel har navn efter Piero Manzonis skelsættende skulptur "Socle du Monde" fra 1961. Biennalen fejrer Piero Manzoni ved både at vende blikket frem og tilbage i tiden til nogle af de bedste og mest spændende kunstnere. Samtidig præsenteres en lang række værker, der aldrig før har været vist i Skandinavien.

Biennalen finder foruden Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art, Tekstil Museet, Herning Højskole samt i Herning by og i området i Birk.

Socle du Monde Biennalen 2020 er arrangeret af Tijs Visser, Maria Finders, Bruno Cora, Holger Reenberg, Michael Bank Christoffersen, Lotte Korshøj og Laura Liv Weikop
Vis kort
28 Maj Omvisning

Kom tættere på kunsten! - Klub Cobra aften på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Torsdag den 28. maj 2020, kl. 17.
Pris: (Entré: Kun for medlemmer af Klub Cobra. Indmeldelse på chpeamuseum.dk/shop)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum,
Birk Centerpark 1, Herning
Museet inviterer Klub Cobras medlemmer til en hyggelig aftenomvisning ved museumsleder Lotte Korshøj, hvor du vil komme tættere på museets udstillinger og tættere på Carl-Henning Pedersens og Else Alfelts kunst..

Museumsleder Lotte Korshøj vil levende fortælle om udstillingerne og kunsten, deres tilblivelse og vej til museet. På denne aften vil du få et gensyn med elskede værker, og aftenen vil måske også skabe anledning til undren og inspiration.

Arrangementet afsluttes med en let anretning og et godt glas
Vis kort
7 Jun Omvisning

Offentlig omvisning på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Søndag den 7. juni 2020, kl. 14.
Pris: (Gratis efter betalt entré: Voksen 75 kr / Pensionister, studerende og grupper 60 kr / Børn under 18 år gratis)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum,
Birk Centerpark 1, Herning
Tag med på en offentlig omvisning med en af museets dygtige formidlere og få en hyggelig søndag eftermiddag med fortællinger fra museets historie og de aktuelle særudstillinger. Varighed ca. 1 time..
Vis kort
14 Jun Ekskursion

Kunstekskursion - Bustur til NordArt i Büdelsdorf

Søndag den 14. juni 2020, kl. 08.
Pris: (Pris: 650 kr / Tilmelding og billet på chpeamuseum.dk/shop)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum,
Birk Centerpark 1, Herning
Turen går til den kendte og fascinerende samtidsudstilling NordArt i Nordtyskland, der siden 1999 har markeret sig som en af de største internationale udstillinger af nutidskunst i Europa og finder sted hvert år i sommermånederne. HUSK PAS!.

NordArt er et stykke kunst i sig selv og er hvert år designet med en særlig æstetik. Mere end 200 internationale kunstnere - udvalgt af en jury - præsenterer et omfangsrigt katalog af nutidskunst. Hvert individuelle værk taler ikke kun for sig selv, men skaber også nye perspektiver, når det sættes op imod det unikke bagtæppe i form af Carlshütte og den historiske skulpturpark.

NordArt vises på udstillingsstedet Kunstwerk Carlshütte, et tidligere jernstøberi i byen Büdelsdorf. Med stedets historiske bygninger, de store støberihaller, den omfattende park med gamle træer og en udstillingscafé har Kunstwerk Carlshütte gennem årene udviklet sig til et unikt sted for udstillinger m.m.

Program for dagen:
Kl. 8.00 - Afgang fra Herning (p-pladsen ved Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, 7400 Herning)
Kl. 11.00 - Ankomst NordArt i Büdelsdorf
Kl. 12-14 - Frokost på caféen i Carlshütte
Kl. 15.30 - Afgang fra Büdelsdorf
Kl. 17.00 - Aftensmad: Italiensk buffet på havnerestauranten "Aguablu" i Fredericia
Kl. 18.30 - Afgang fra Fredericia
Kl. 20.00 - Ankomst Herning

Arrangører: KUNSTPAKHUSET, Gavlmaleriforeningen MUREN og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Vis kort
17 Sep Foredrag

SKJORTER & KUNST - Foredrag ved Bitten Damgaard på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Torsdag den 17. september 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr / Gratis for medlemmer af Klub Cobra samt Historisk Forening / Tilmelding på chpevent@herning.dk)
Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum,
Birk Centerpark 1, Herning
Oplev et indlevende og stærkt personligt foredrag om et stykke dansk kunst- og erhvervshistorie i international klasse, når kunstmæcen Bitten Damgaard fortæller om sit liv med kunst, om mødet med utallige kunstnere fra nær og fjern m.m..

Da den unge præstedatter fra København Bitten Damgaard i 1950 giftede sig med den jyske skjortefabrikant Aage Damgaard, blev det samtidig et møde med kunstens verden.

Dette møde har i dag har beriget Herning med en uovertruffen kunstskat, idet Aage og Bitten Damgaard engagerede en lang række kunstnere på Angli-fabrikken i en fremsynet insisteren på, at kunsten kan gøre en forskel, når blot vi har den i øjenhøjde.

Foredraget arrangeres af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og Historisk Forening for Herning Kommune
Vis kort