Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2016
Silkeborg Bibliotek
Hostrupsgade 41 A
8600 Silkeborg
Tlf: 8722 1900

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1658, Lon 9.54625
Åbent: Dgl. kl. 10-19


Viser 101 events fra/efter 18. aug. 2019

18 Aug Foto

Digital Fotoudstilling

Mandag den 1. juli til lørdag den 31. august 2019, kl. 00.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Liselotte Kahns Photography viser stemningsbilleder fra Pernille Harder Football Camp..

Kig forbi Silkeborg Bibliotek og oplev en digital fotoudstilling på storskærm med stemningsbilleder fra Pernille Harder Football Camp. Pernille Harder, som er professionel fodboldspiller i den tyske storklub VfL Wolfsburg og har opnået status som en af verdens absolut bedste kvindelige fodboldspillere, er en kæmpe inspiration for mange mennesker og i særdeleshed unge fodboldglade piger.

Denne fotoudstilling giver et indblik i, hvorledes Pernille Harder med sin enorme fodboldentusiasme, store imødekommenhed og sympatiske personlighed inviterer kommende generation af kvindelige fodboldstjerner indenfor i sit fodboldunivers - og her giver hun samtidig Camp deltagerne en lektion i, hvordan man bliver verdensklasse atlet og når det topniveau i international fodbold, som hun pt befinder sig på
Vis kort
21 Aug Andet

Boglancering: Verdensbilleder af Peter Birk

Onsdag den 21. august 2019, kl. 16.30-18.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Peter Birk har udgivet en ny bog med fotografier fra rejser rundt om i verden, med titlen VERDENSBILLEDER. Til hvert billede er der knyttet en tekst, og bogen er dermed en slags billedbog for voksne..

Mange af historierne er anderledes end dem, man normalt hører. De handler om fantastisk natur og højtudviklet kultur og kunst.
De handler også om fattige mennesker der ikke er sølle, men stolte af deres land og føler sig rige, muslimer som ikke er terrorister, afrikanere med rige kulturelle traditioner. Historier som sjældent bliver fortalt, for dramatiske ulykker og bestiale krige er nu engang bedre stof.

Men selvom jeg gerne vil være positiv, siger Peter, så løber jeg hele tiden ind i magtmisbrug og politiske, religiøse og nationalistiske tåbeligheder - og mange af problemerne har deres udspring i europæisk magtmisbrug og tåbeligheder.

Ved præsentationen vil Peter Birk læse op fra bogen og vise billeder fra bogen på storskærm, og det vil være muligt at købe et signeret eksemplar af bogen.

I forbindelse med boglanceringen er Peter Birk vært ved et lille glas og en snack

Se litteratur af Peter Birk på Silkeborg Bibliotekerne
Vis kort
22 Aug Andet

Hverdagsrådgivning for flygtninge

Torsdag den 22. august 2019, kl. 15-18.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
I hverdagsrådgivningerne på Silkeborg Bibliotek kan alle flygtninge finde hjælp til de mange små hverdagsudfordringer. Hvad står der mon i brevet fra kommunen eller hvordan logger man ind med nem-id og betaler regninger?.

Når man endnu ikke er særlig god til dansk, kan det være svært og energikrævende at skulle navigere i en helt ny hverdag i Danmark. Her kan de frivillige i vores hverdagsrådgivninger give en hånd med de mange småting, der kan drille i en ny hverdag

Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding. Du møder blot op i tidsrummet 15-18 på Silkeborg Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde imellem Silkeborg Bibliotekerne og Dansk Flygtningehjælp
Vis kort
22 Aug Andet

Repair Café Silkeborg

Torsdag den 22. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Ofte køber vi nyt, når tingene går i stykker - noget, der er dyrt for både pengepungen og klimaet. I stedet for at smide det ødelagte ud eller have det liggende ubrugt i skuffen, kan du nu få hjælp til selv at reparere sine ting på Silkeborg Bibliotek..

Hjælp til selvhjælp, når noget går i stykker!

Fungerer din hårtørrer ikke længere, er stroppen faldet af din taske, eller er dit ur gået i stå?

Repair Café er hjælp til selvhjælp - det betyder at du med assistance fra caféens frivillige, selv skal reparere tingene i caféens åbningstid torsdage kl. 16-19. Caféen foregår i Makerspace på Silkeborg Bibliotek.

Repair Café Silkeborg er et samarbejde mellem frivillige fra Røde Kors og Silkeborg Bibliotekerne, og har til formål at reducere overforbrug og gøre op med "brug-og-smid-væk" kulturen. Repair Caféen indgår i bibliotekets aktuelle tema om klimaet, hvor formålet er, at hjælpe borgerne med at sætte et mere bæredygtigt aftryk i hverdagen.

Det med småt:

Kræver din reparation reservedele eller specielle materialer, skal disse medbringes. Repair Café Silkeborg modtager ingen betaling for hjælp til reparation og de frivillige er ikke professionelle. Repair Café Silkeborg påtager sig derfor intet ansvar for fejlede reparationer eller ødelagte produkter.

Har du spørgsmål eller vil du være frivillig i Repair Caféen, kan du skrive til Peter Hesselberg på ph@silkeborgbib.dk.

Eksempler på hvad vi kan hjælpe med:

Små elektriske husholdningsapparater

Ure

Radioer

Legetøj

Sko

Tøj

Tasker

Smykker

Ting der skal loddes, limes eller skrues sammen

Og mange andre ting. Bare spørg os, så ser vi om det kan lade sig gøre.

Vi hjælper ikke med reparation af:

Cykler (heller ikke lapning)

Græsslåmaskiner

Større maskiner og elektriske apparater

Mobiltelefoner
Vis kort
22 Aug Andet

Lektiecafé for flygtninge

Torsdag den 22. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Er du ny i Danmark, og har du brug for hjælp med lektier? Eller har du bare lyst til at hygge dig i godt selskab? Så er den nye hygge- og lektiecafe på Silkeborg Bibliotekerne lige noget for dig!.

Her kan du komme om torsdagen fra 16-19 og få hjælp til lektier. Du er også velkommen til bare at komme, møde nye mennesker og have det hyggeligt.

Caféen er faciliteret af Ungdommens Røde Kors Silkeborg, og foregår i "Det gule mødelokale" på Silkeborg Bibliotek.

Lektiecaféen er åbent hver torsdag kl. 16-19 til og med uge 41

I samarbejde mellem Ungdommens Røde Kors og Silkeborg Bibliotekerne
Vis kort
24 Aug Andet

Opera og samtale | Livestream

Lørdag den 24. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Silkeborg Bibliotek. Campus Bindslevs Plads, Bindslevs Plads 17, Silkeborg
Velkommen i Campus, hvor vi slutter sensommeren af med en oplevelse i særklasse! Vi livestreamer nemlig direkte fra Sveriges koncertsal, hvor prominente herrer huserer..

Efter samtalen vil der være en pause på et kvarter, og derefter streames operaen direkte fra Berwaldhallen.

Vel mødt til en lørdag med klassisk musik på dagsordenen.
Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Om arrangementet:
I den sorte Diamant har det Kgl. Bibliotek inviteret chefdirigenten for NDR Elbphilharmonie Orchester, violonist og tidligere musikdirektør for The New York Philharmonic den internationalt anerkendte orkesterleder amerikanske Alan Gilbert til en samtale med Nikolaj Koppel, som er iværksætter, pianist, tidligere chef for P2, den klassiske radiokanal på Danmarks radio, samt underdirektør og musikchef i Tivoli København. Vi viser en livestream af samtalen.

Begge parter er en del af den internationale musikscene, og igennem deres mangeårige karrierer har de begge arbejdet ed at skabe og producere exeptionel klassisk musik i samarbejde med nogle af de største kunstnere i verden.

Alan Gilbert som musikdirektør og chefdirigent for The New York Philharmonic, og nu som chef for NDR Elbphilharmonie Orchester. Nikolaj Koppel som anerkendt klassisk koncertpianist og chef for Tivolis koncertsal i København.

De to musikere vil tale om kunsten af fortolke og åbne op for klassikerne. Hvordan gør man de gamle mesterværker attraktive for et moderne publikum? Gilbert har med The New York Philharmonic bl.a. skabt fornyet international interesse for Carl Nielsens music. Nielsens kompositioner spiller en vigtig rolle I det Kgl. Biblioteks musiksamling. Koppel har sit virke som koncertpianist også genfortolket Carl Nielsen og som musikchef arbejdet med de store klassikere.

De to internationale musikalske profiler vil også tale om Östersjöfestival og festivalens fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed. Kan musik og kultur skabe opmærksomhed omkring vor tids mest presserende emner? Hvordan forholder de to kunstnere sig specifikt til disse nutidige problemer? Kan vi rede Østersøen gennem musikkens følelsesmæssige magt og samrbejde på tværs af grænser?

Efter samtalen følger en direkte live-transmission fra Sveriges Radio Koncertsal, Berwaldhallen, hvor Benjamin Brittens opera Noye's Fludde, med 250 medvirkende musikere opføres.

Om festivalen:
Östersjöfestival (Baltic Sea Festival)
Østersø festivalen anno 2019 forbinder Østersølandene på en ny måde. Syv festivaldage med klassisk musik kombineres med syv samtaler, hvor nogle af regionens mest interessante personligheder mødes for at snakke om bæredygtighed og musik.

Samtalerne, som bliver fremført foran et publikum i Hanaholmen i Helsinki, Arvo Pärt Centeret i Tallin, Akipelag i Mariehamm og nationalbibliotekerne i Riga, Vilnius og København, livetransmitteres mellem værtsbyerne og Sveriges Radios koncertsal Berwaldhallen. Efter samtalerne livestreames koncerterne fra Berwaldhallen på storskærm i værtsbyerne.

Derudover vises et udvalg af foredrag og koncerter på storskærm i Söderströrns Högskola, Artipelag i Gustavsberg, Voksenåsen i Oslo og Nordens hus i Reykjavik. Samtlige koncerter sendes direkte på Sveriges Radio P2, og flere sendes også i andre lande i Europa bl.a. på DR.

Arrangeret i samarbejde mellem Silkeborg Bibliotekerne, Den Kreative Skole, Silkeborg Classic og Det kongelige Bibliotek
Vis kort
28 Aug Andet

Udsolgt | Babycafe Motorik - Silkeborg

Onsdag den 28. august 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtende snak med andre i samme situation?.

Silkeborg Bibliotekernes babycaféer giver dig mulighed for at stikke af fra rodet derhjemme og få en opløftende snak med andre voksne. I efteråret har du mulighed for at blive klogere på 5 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Førstehjælp til spædbørn, Babysanglege og sidst med ikke mindst en Babycafé om parforholdet

Styrk dit barns sansemotoriske udvikling og trivsel gennem leg og aktiviteter!

På dagens Babycafé introducerer Ergoterapeut Mie Vester dig og din baby til STIMULASTIK.

Stimulastik er sansning, leg og læring for babyer og småbørn - et ergoterapeutisk koncept, hvor børn, forældre og bevægeglæden er i fokus.

Som forældre får du også idéer med hjem til sjove lege, der giver dit barn lyst til at udforske sig selv og omverdenen.

Medbring en dyne eller andet liggeunderlag

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far. Alle andre voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
29 Aug Andet

Hverdagsrådgivning for flygtninge

Torsdag den 29. august 2019, kl. 15-18.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
I hverdagsrådgivningerne på Silkeborg Bibliotek kan alle flygtninge finde hjælp til de mange små hverdagsudfordringer. Hvad står der mon i brevet fra kommunen eller hvordan logger man ind med nem-id og betaler regninger?.

Når man endnu ikke er særlig god til dansk, kan det være svært og energikrævende at skulle navigere i en helt ny hverdag i Danmark. Her kan de frivillige i vores hverdagsrådgivninger give en hånd med de mange småting, der kan drille i en ny hverdag

Det er gratis at deltage, og kræver ingen tilmelding. Du møder blot op i tidsrummet 15-18 på Silkeborg Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde imellem Silkeborg Bibliotekerne og Dansk Flygtningehjælp
Vis kort
29 Aug Andet

Repair Café Silkeborg

Torsdag den 29. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Ofte køber vi nyt, når tingene går i stykker - noget, der er dyrt for både pengepungen og klimaet. I stedet for at smide det ødelagte ud eller have det liggende ubrugt i skuffen, kan du nu få hjælp til selv at reparere sine ting på Silkeborg Bibliotek..

Hjælp til selvhjælp, når noget går i stykker!

Fungerer din hårtørrer ikke længere, er stroppen faldet af din taske, eller er dit ur gået i stå?

Repair Café er hjælp til selvhjælp - det betyder at du med assistance fra caféens frivillige, selv skal reparere tingene i caféens åbningstid torsdage kl. 16-19. Caféen foregår i Makerspace på Silkeborg Bibliotek.

Repair Café Silkeborg er et samarbejde mellem frivillige fra Røde Kors og Silkeborg Bibliotekerne, og har til formål at reducere overforbrug og gøre op med "brug-og-smid-væk" kulturen. Repair Caféen indgår i bibliotekets aktuelle tema om klimaet, hvor formålet er, at hjælpe borgerne med at sætte et mere bæredygtigt aftryk i hverdagen.

Det med småt:

Kræver din reparation reservedele eller specielle materialer, skal disse medbringes. Repair Café Silkeborg modtager ingen betaling for hjælp til reparation og de frivillige er ikke professionelle. Repair Café Silkeborg påtager sig derfor intet ansvar for fejlede reparationer eller ødelagte produkter.

Har du spørgsmål eller vil du være frivillig i Repair Caféen, kan du skrive til Peter Hesselberg på ph@silkeborgbib.dk.

Eksempler på hvad vi kan hjælpe med:

Små elektriske husholdningsapparater

Ure

Radioer

Legetøj

Sko

Tøj

Tasker

Smykker

Ting der skal loddes, limes eller skrues sammen

Og mange andre ting. Bare spørg os, så ser vi om det kan lade sig gøre.

Vi hjælper ikke med reparation af:

Cykler (heller ikke lapning)

Græsslåmaskiner

Større maskiner og elektriske apparater

Mobiltelefoner
Vis kort
29 Aug Andet

Lektiecafé for flygtninge

Torsdag den 29. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Er du ny i Danmark, og har du brug for hjælp med lektier? Eller har du bare lyst til at hygge dig i godt selskab? Så er den nye hygge- og lektiecafe på Silkeborg Bibliotekerne lige noget for dig!.

Her kan du komme om torsdagen fra 16-19 og få hjælp til lektier. Du er også velkommen til bare at komme, møde nye mennesker og have det hyggeligt.

Caféen er faciliteret af Ungdommens Røde Kors Silkeborg, og foregår i "Det gule mødelokale" på Silkeborg Bibliotek.

Lektiecaféen er åbent hver torsdag kl. 16-19 til og med uge 41

I samarbejde mellem Ungdommens Røde Kors og Silkeborg Bibliotekerne
Vis kort