Genre

Biblioteker

Søg i udvalgte area
  • Vælg alle genrer Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2016
Silkeborg Bibliotek
Hostrupsgade 41 A
8600 Silkeborg
Tlf: 8722 1900

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1658, Lon 9.54625
Åbent: Dgl. kl. 10-19

Viser 42 events fra/efter 25. feb. 2018

25 Feb Foto

Street Photo på Silkeborg Bibliotek

Man. d. 5. februar til søn. d. 18. marts 2018, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Streetphotos er billeder af menneskers aktiviteter på frit tilgængelige steder og genren fik sin opblomstring indenfor fotokunsten i 1930´erne, hvor 35mm filmen blev almindelig og fotograferne kunne nøjes med små kameraer med film..

KUNST Fotoudstillingen »Streetphotos fra Danmark 2017 - Set af fem fotografer« åbner mandag på Silkeborg Bibliotek.

Streetphotos er billeder af mennesker og menneskers aktiviteter på frit tilgængelige steder og genren fik sin opblomstring indenfor fotokunsten i 1930´erne, hvor 35mm filmen blev almindelig og fotograferne kunne nøjes med små kameraer med film i stedet for store kasser med glasplader.

Billederne vises på bibliotekets storskærm er alle fotograferet digitalt med nutidens udstyr. De fem fotografer er Daniel Hoffmann, Viborg, Jan Jespersen, Allerød, Niels Linneberg, Oksbøl, Jacek Szkudlarek, Søborg og Søren Brøndum Christensen fra Silkeborg

Udstillingen kan ses til og med 18. marts
Vis kort
25 Feb Andet

Eventyrlig søndag

Søn. d. 25. februar 2018, kl. 10-12.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
I anledningen af børnebibliotekar Karen Nørby Kristiansens nye bog, "H. C. Andersen i perler", som kombinerer højtlæsning af de kendte eventyr med smukke perleplademønstre, inviterer vi til en dejlig søndag i eventyrets tegn..

I vores nye makerspace kan I hygge jer med nogle af mønstrene fra den nye bog og gå hjem med en helt særlig perleplade. Rundt om i biblioteket kan man deltage i eventyrskattejagt og måske blive den heldige vinder af et eksemplar af bogen.

Klokken 10.30 kan du opleve fortællerske Astrid Guldhammer fortælle "Kærestefolkene". Astrid fortæller helt uden en bog foran sig med masser af fagter og drama. En helt eventyrlig og særlig oplevelse
Vis kort
26 Feb Andet

Litteraturcoaching - forløb

Man. d. 26. februar 2018, kl. 14.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Litteraturcoaching er en metode til at få glæde af litteratur uden at læse selv. Læseguiden medbringer en tekst, som hun læser højt..

Bagefter vil vi med læseguidens hjælp 'åbne teksten' og diskutere de temaer, teksten lægger op til. Alle kan bidrage med de tanker, de får undervejs, men der er ingen pligt til at ytre sig. Vi mødes tre gange til fælles læseoplevelser omkring en novelle, et digt eller et uddrag af en roman. Læseguide ved forårets tre læsesessioner er Aase Graa-Michelsen. Silkeborg bibliotek - Det blå rum, kl 14 - 16. Mandag 26 februar 2018. Mandag 12 marts 2018. Mandag 19 marts 2018. Prisen for deltagelse i alle tre sessioner er 50 kroner,. Deltagerne indgår i et forløb, så sessionerne kan IKKE købes enkeltvis
Vis kort
Køb billet
27 Feb Andet

Filosofisk Læsekreds v/ Lise Søelund

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 18.
Pris: (Entré: 50 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Silkeborg Bibliotek. Café classique, Hostrupsgade 20, Silkeborg
'Kjerlighedens Gjerninger' af Søren Kierkegaard..

Kierkegaards værk "Kjerlighedens Gjerninger" udkommer i 1847, og det handler om, hvad næstekærlighed er, og hvordan den udøves. Det er der, hvor hjerte møder hjerte, og alle ydre forskelle eller karakteristika er uden betydning. Næstekærligheden går bag om overfladiskheden, ignorerer yderligheden og ser hen over ubetydeligheden, så det bliver inderlighed, lidenskabelighed og kærlighed, der får dominansen. Værket kan læses langsomt med stort udbytte, og vi vil tage det i små bidder og drøfte det i de hyggelige omgivelser i caféen.

Læs til første gang: "Første følge I-IV". Foregår: tirsdag den 27. februar 2018 kl. 18
Øvrige datoer er torsdag den 5. april kl. 18 og tirsdag den 1. maj kl. 18.

Kom og tag del i diskussionen og Søren Kierkegaards store tankegods
Vis kort
27 Feb Foredrag

Kim Boye & Pernille Aalund

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 125) Køb/bestil billet
Arrangør: Silkeborg Bibliotek. Silkeborg Medborgerhus, Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Den Mentale Kriger og parforhold..

Kim og Pernille mødte hinanden i en voksen alder. Bag dem har de begge flere hold børn og en masse erfaringer omkring køn og kærlighed.
Kom til en sprudlende, provokerende og hudløs ærlig aften med to mennesker, der bestemt ikke er enige i alt, men som giver plads til forskelligheden og dyrker den

I samarbejde med AOF Silkeborg

KØB BILLET - TRYK HER
Vis kort
Køb billet
27 Feb Foredrag

Foredrag: Relativitetsteori og gravitationsbølger (via livestream fra AU)

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er..

Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 - baseret på hans relativitetsteori - men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord "en begivenhed der rystede verden", hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og relativitetsteori - for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Vis kort
28 Feb Andet

Rytmik for rollinger

Ons. d. 28. februar 2018, kl. 09.30.
Pris: (Entré: 20 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Arrangør: Silkeborg Bibliotek. Den Kreative Skole, Bindslevs Plads 7, Silkeborg
Onsdag 28. februar 2018 kl 9:30. Vi synger, leger, danser og spiller på instrumenter med musikpædagog Hanne Højgaard Hede..

For dagpleje- og vuggestuebørn og andre der har lyst til en sjov oplevelse - så tag bare far, mor eller dine bedsteforældre med. Arrangementet er for børn i alderen 10 mdr. 3 år. OBS! Både børn og voksne skal købe billet. Arrangør: Silkeborg Bibliotek
Vis kort
Køb billet
1 Mar Andet

Musikquiz

Tor. d. 1. marts 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Musikquiz torsdag 1. marts 2018 kl 19:00. Hvor skarp er din musikviden? I samarbejde med Pladeshoppens Kaffebar afholder Silkeborg Bibliotek den helt store musikquiz-aften..

Indholdet er som altid hemmeligt, men vi lover, at der både vil være musikklip, billeder og finurlige spørgsmål. Det hele ledes af quizmaster Peter B, og der er fine præmier til vinderholdet. Holdene sammensættes på aftenen! Der vil være mulighed for køb af forfriskninger. I samarbejde med Pladeshoppens Kaffebar
Vis kort
Køb billet
6 Mar Andet

Oplev Harry Pottcast Live

Tir. d. 6. marts 2018, kl. 16.30.
Pris: (Fri entré)
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Harry Pottcast optræder på Silkeborg Bibliotek..

Nanna og Amalie er de to stemmer bag det populære podcast Harry Pottcast fra Aarhus Studenterradio. I hvert afsnit af podcastet diskuterer de et kapitel fra Harry Potter-bøgerne, krydret med spændende baggrundsviden og sjove facts.

Du har nu chancen for at opleve dem, når de gæster Silkeborg Bibliotek og optræder med en live-version af deres podcast. I dette særlige bonus-afsnit kommer vi ikke til at høre om et bestemt kapitel, men dykker i stedet ned i et udvalgt emne fra Harry Potters magiske univers.
Vis kort
6 Mar Foredrag

Specialoperationer

Tir. d. 6. marts 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Bibliotek,
Hostrupsgade 41 A, Silkeborg
Special operationer v/ pensioneret Oberst, chef for Hærens kampskole og Forsvarskommandoen Lars R. Møller. Hvad lavede specialstyrkerne under Den Kolde Krig, og hvad beskæftiger de sig med i dag?.

De danske jægersoldater og frømænd er omgivet af myter og hemmeligheder. I Lars R. Møllers foredrag, der tager afsæt i bogen af samme navn, giver Lars os et sjældent indblik i tankerne bag korpset og nogle af de historier, som har skabt myterne. Lars bruger sine mange års erfaring som oberst og specifikke eksempler fra historien såvel som soldaterne selv, når han forklarer de vanskelige og farlige operationer, som danske specialkorps udfører. Glæd jer til et medrivende og spændende foredrag, der gør os klogere på de afgørende indsatser, som frøerne og jægerne har været en del af gennem tiden
Vis kort
Køb billet