Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/8 2018
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
Røllikevej 3
8653 Them
Tlf: 89702870

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.0894, Lon 9.54565


Viser 19 events fra/efter 29. feb. 2020

Verdens historier

Søndag den 1. marts 2020, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
- musikalsk historiefortælling for de mindste på biblioteket Det er aften i Danmark og sengetid for de fleste børn. Men pigen Soleima er ikke som de fleste. Soleima er nemlig biblioteks-alf..

Og alfer har som bekendt ikke brug for at sove. Derfor har hun aldrig prøvet, men hun vil så gerne! Heldigvis bor Soleima på biblioteket med reoler, der bugner af bøger. Og hun elsker at gå på opdagelse i dem. Måske står der noget om det i en af bøgerne. Hun finder tre. En om Sydkorea, en om Canada og en om Sydafrika, og så kaster hun sig ind i den første. I Sydkorea møder hun tvillingerne Min-Jun og Min-Jae - mon de kan lære hende at sove? En rolig og nærværende forestilling for de små og deres voksne.

Aldersgruppe: 2,5- 5 år

OBS Både børn og voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
5 Mar Andet

Anders og Dennis

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Mød skolelederen og centerlederen fra Them til en samtale om sammenhængskraft i Silkeborg Syd Them Bibliotek og Liga Syd inviterer indenfor til en spændende aften, hvor du har mulighed for at deltage i en samtalesalon..

med byens skoleleder Anders Godsk Høiberg, og centerleder Dennis Ankersen.
Sammenhængskraft og samhørighed er afgørende for et godt lokalmiljø, men hvor godt kender du to af områdets lokale kræfter?
Aftenen modereres af kulturformidler Sidse Tronhjem Lauritsen, og der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål.

Denne samtalecafé er den anden i en række relevante og dialogskabende arrangementer hvor formålet er at skabe en større lokal sammenhængskraft i Them og omegn.
Vi går i dialog med lokale personligheder, vi sætter den politiske dagsorden under lup og vi udveksler og udfordrer kulturer og meninger over et godt måltid mad, eller en god kop kaffe - og du er selvfølgelig velkommen.

Det er gratis at deltage i arrangementet - og det kræver ingen tilmelding

Til arrangementet kan der købes kage, kaffe eller kolde forfriskninger og det er naturligvis muligt at spise i caféen inden arrangementet. Husk bordbestilling!

Arrangør: Silkeborg Bibliotekerne og Liga Syd
Vis kort
10 Mar Andet

Et demensvenligt samfund

Tirsdag den 10. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Aftenens emne kommer til at dreje sig om demens, om hvordan det er at leve med en demenssygdom tæt inde på livet, og hvordan vi kan gøre vores lokalsamfund demensvenligt..

Pia Østergaard, udviklingskonsulent for demensområdet i Silkeborg Kommune, holder oplæg med mulighed for fremmødte til stille spørgsmål og uddybe emnet.
Alle er velkomne og arrangementet er gratis.
Under arrangementet kan der købes kaffe/te til caféens normale priser. Det er også muligt at spise i caféen inden oplægget - husk bordbestilling!
Arrangør: Liga Syd, Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus og Silkeborg Kommune
Vis kort
11 Mar Andet

Rock'n Stones

Onsdag den 11. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 130 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Kulturstafetten byder velkommen til en aften i rockens tegn. Rock´n Stones, et godt dansk Rolling Stones coverband med energi der når ud over scenekanten..

På tværs af generationer mødes gruppens medlemmer fra Rock N' Stones om den legendariske musik fra Rolling Stones.
Det er ikke et forsøg på at ligne eller efterligne, men et mål at publikum finder genkendelses-glæden frem, og nyder de sange vi alle kender så godt. Energien og den fede Stones-guitar vil tage dig tilbage til en tidslomme, hvor vejen blev banet for den rock vi kender i dag.
Så lad os bruge en aften sammen med ægte rock fra verdens største rock band...

Husk at du inden koncerten kan spise i husets café! Bordbestilling er nødvendig. Skriv en mail til Toftebjerg@silkeborgbib.dk eller ring på 87221980

Arrangør: Kulturstafetten

Bandet:
Sang og guitar: Morten Møller-Lassen
Keyboard: Mikkel Højgård
Bas og kor: Finn Pedersen
Trommer: Hans Jørn Bay
Lead guitar: Jacob Fjeldberg Jensen
Lys & lyd: Anders Møller Grønberg
Vis kort
Køb billet
17 Mar Foredrag

De bedste børnebøger (3-5 kl.)

Tirsdag den 17. marts 2020, kl. 18.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Skal familiens læsehest fodres eller skal du som forældre inspireres til gode læseoplevelser, så se her! Trine og Katrine fra børnebiblioteket har læst og læst, og vil denne aften fortælle om de bedste, og mest spændende bøger til børn på 3-5 klassetrin,..

der er udkommet i den seneste tid
Vi ved det godt alle sammen! Læsning er vigtigt, læsning er afslappende, læsning er hyggeligt - men alt sammen kun hvis bogen er spændende.
Efter arrangementet vil alle de gode bøger naturligvis kunne lånes med hjem, og ellers hjælper vi gerne med at reservere dem til Jer.

Arrangementet er for både børn, forældre, lærere, skolebibliotekarer - Og alle andre der interesserer sig for børnelitteratur.
Det er gratis at deltage, men af praktiske årsager vil vi blive glad for en tilmelding på mail til Gitte på gbh@silkeborgbib.dk

Silkeborg Bibliotekerne sætter i hele 2020 fokus på læselyst, og arbejder for at kommunens familier, børn og unge vil (gen)opdage lysten til læsning og de fantastiske oplevelser, som litteraturen giver.

HUSK at I inden arrangementet kan spise i caféen.

Menuen offentliggøres på vores hjemmeside i slutningen af februar.

Bordbestilling er nødvendig! Skriv en mail til toftebjerg@silkeborgbib.dk eller ring på 87221980
Vis kort
19 Mar Andet

Aflyst - soulworkers

Torsdag den 19. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 150 kr + evt. gebyr)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Der er soul på programmet, når Kulturstafetten denne aften åbner dørene og invitere indenfor. Soulworkers?.

10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre bl.a. James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green. De legendariske film ?The Commitments? og ?The Blues Brothers? har blandt andet inspireret bandet, men der hentes også inspiration andre steder, hvor Soul staves med stort S Med gennemarbejdede flotte blæserarrangementer, en rytmegruppe, der lægger det sejeste groove og fire stærke vokaler med hver sin personlighed og power, er Soulworkers ude at erobre landets musikscener med saftig soul, der rykker folk ud på dansegulvet. Soulworkers er garvede musikere, der har rødder i rock, soul, blues og jazz. Bandets medlemmer fandt sammen omkring den fælles kærlighed til rendyrket soulmusik og er ude på deres egen toptunede mission med mottoet: "Det skal sidde i skabet - og det skal saftsuseme være sjovt".

SOULWORKERS er: Lone "Kram" Rasmussen: Vokal Flemming Bülow Poulsen: Vokal, percussion Brian "Svensker" Søegaard: Vokal Per Vindum: Trompet Max Vissing: Tenorsax Erling Mathiesen: Barytonsax Jørgen "Mulle" Mogensen: Bas Henrik Flugt: Guitar Jesper Gislason: Trommer Mogens Balle: Tangenter

Husk at du inden koncerten kan spise i husets café. Bordbestilling er nødvendig! Send en mail til toftebjerg@silkeborgbib.dk eller ring på 87221980 Arrangør: Kulturstafetten

Vis kort

Morgensang

Tirsdag den 24. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Hvad er en bedre begyndelse på dagen, end at starte med morgensang og friskbagte boller?. Vi mødes ca. en gang om måneden på Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus, hvor vi synger dagen igang med Ulla Skov ved flygelet, og sange fra højskolesangbogen..

Salg af friskbagte boller, kaffe og the.

Fri entré, bare mød op
Vis kort
25 Mar Andet

Babycafé motorik

Onsdag den 25. marts 2020, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

Silkeborg Bibliotekernes babycaféer giver dig mulighed for at stikke af fra rodet derhjemme og få en opløftende snak med andre voksne. I løbet af foråret har du mulighed for at blive klogere på 4 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Zoneterapi og Førstehjælp til spædbørn. Babycafé Motorik: Styrk dit barns sansemotoriske udvikling og trivsel gennem leg og aktiviteter! På dagens Babycafé introducerer Ergoterapeut Mie Vester dig og din baby til STIMULASTIK. Stimulastik er sansning, leg og læring for babyer og småbørn - et ergoterapeutisk koncept, hvor børn, forældre og bevægeglæden er i fokus. Som forældre får du også idéer med hjem til sjove lege, der giver dit barn lyst til at udforske sig selv og omverdenen.

Medbring en dyne eller andet liggeunderlag

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far.

Alle andre voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
26 Mar Gastronomi

UDSOLGT Say cheese - osteaften

Torsdag den 26. marts 2020, kl. 18.
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Skæreost, gratineringsost, salatost, Rød Krystal, Fætter Kras, Gammel Svend og Slanke Marie - kært barn har mange navne, og det gælder også når vi taler om ost!.

Bliv denne aften klogere på vores lokale oste, når Toftebjerg - Them Bibliotek & medborgerhus og Them Andelsmejeri byder velkommen til en aften i ostens tegn. Winni Jakobsen fra Them Andelsmejeri vil fortælle om mejeriets historie og deres produktion og fremtid. Derefter serverer Toftebjergs kok, Dan Andersen, en herlig buffet, hvor en bred vifte af Mejeriets oste indgår i de forskellige retter. Dan fortæller i løbet af aftenen om, hvordan han har brugt osten i retterne, og giver tips til anvendelsesmuligheder. Imellem retterne vil du kunne udfylde den store oste-quiz, og måske er det dig som vinder den dejlige kurv fyldt med Them-oste. Og hvem ved - måske der vil være smagsprøver på endnu ukendte produkter.

OBS! Der er begrænsede antal pladser til dette specialarrangement.

Billetten inkluderer buffet med kolde og varme retter, samt dessert, kaffe & The. Drikkevarer tilkøbes på aftenen

Vis kort
Køb billet
1 Apr Andet/Ukendt

Old Boys Big Band - Jubilæum

Onsdag den 1. april 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 85 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Old Boys Big Band - Jubilæum Onsdag den 1. april 2020, kl. 19.30 OLD BOYS?ERNE HAR VÆRET OLD BOYS?ER I 25 ÅR! Band?itterne må erkende, at der er gået 25 år, siden de leverede deres første optræden på Medborgerhuset i Them i 1995..

Dåbsattesten fortæller os, at vi alle er blevet 25 år ældre ? allerede ! Men når vi går på scenen og spiller her i 2020, så er vi alle 25 indvendig. Vi glæder os ? hver gang ? til at møde publikum, hvad enten det er på Toftebjerg, Riverboat Jazzfestival eller til en kongres for forskellige virksomheder. De 25 år fejrer vi, i samarbejde med Kulturstafetten, med en jubilæumskoncert på Toftebjerg. I løbet af aftenen spiller vi alle de gode gamle numre, men I kan også glæde Jer til også med en række nyarrangerede numre. Husk at du inden koncerten kan spise i husets café. Bordbestilling er nødvendig, og kan gøres på toftebjerg@silkeborgbib.dk eller på 87221980 Om Old Boys Big Band: Old Boys Big Band blev oprettet i 1995, fordi nogle musiklærere på Them Musikskole var utilfreds med at de ikke kunne spille jazz i et orkester. Samme år var der nemlig oprettet et ungdomsband med navnet ?Begge Big Band?. Og hvad gjorde den stakkels musikskoleleder, Hans Holm så? Jo, han satte gang i et ?voksen? orkester med 15 medlemmer, som naturligvis kom til at hedde Old Boys Big Band!! De 9 af disse ?begyndere? sidder stadig i bandet. Orkestret har dog udviklet sig lidt siden. Således er der i dag 30 medlemmer, hvor der - udover sax?erne, trompeterne, trombonerne og rytmegruppen - er seks sangere, der kan opleves i mange forskellige konstellationer: trestemmige piger (Andrews Singers), trestemmige drenge (Mills Brothers), (ene)solister, to- fire- fem- og seksstemmige grupper (Manhattan Transfers) samt egen lydmand. Hans Holm fortæller: ?Vores repertoire har alle årene været præget af kendte melodier fra ?Den Store Amerikanske Songbook?, og vi har bl.a. vores egen Frank Sinatra, Elvis, Stevie Wonder, ABBA, Bobo Moreno, Michael Bublé, Count Basie, Duke Ellington og alle ?de andre? på scenen, når vi spiller! Desuden er der en række instrumentale solister samt de andre instrumentalister, der giver maskinrummet i ?Det store Hangarskib? et skub på den rette kurs. Det kniber med udskrevne numre til et Big Band af vores type, bl.a. på grund af de mange sangere, så jeg har måttet i blækhuset og skrive de fleste af vore numre. I dag består vores repertoire således af mere end 95 % af vore numre, som jeg har måttet arrangere ? og jeg elsker at skrive til bandet?. Arr.: Kulturstafetten
Vis kort
Køb billet