Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/8 2018
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
Røllikevej 3
8653 Them
Tlf: 89702870

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.0894, Lon 9.54565


Viser 14 events fra/efter 19. mar. 2019

20 Mar Andet

Babycafe massage them - udsolgt

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

På Silkeborg Bibliotekernes babycaféer har du i foråret mulighed for at blive klogere på 4 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Førstehjælp til spædbørn, og Babysanglege.

Babycafé Massage

Babymassage er en sund og behagelig måde at skabe fysisk kontakt, varme og nærhed med dit barn på. Mød zoneterapeut Alice Westerling som vil give dig vejledning i forskellige øvelser, som du kan bruge på din baby, samt give dig brugbare tips til hvilke øvelser der er gavnlige for spædbørn generelt.

Medbring gerne en dyne eller andet underlag, samt babyolie.

HUSK at du efter babycafeen kan købe nybagte boller, kaffe og andet godt i cafeen.

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far. Alle andre voksne skal have billet

For børn i alderen 0-1 år
Vis kort
Køb billet
21 Mar Andet

Jakob Illeborg

Tor. d. 21. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 190 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Spring ud på dybt vand! Et musikalsk foredrag fortalt igennem tale, lyd og billeder. Jakob Illeborg fortæller sin vilde historie, og stiller spørgsmålstegn ved, om vi er åbne nok for eventyr..

Hvordan kan vi udfordre os selv i hverdagen og på arbejdspladsen? Bliver det nogensinde for sent at tage på eventyr?

Aftenens foredrag kombineres med en mini-koncert med enkelte numre fra det nye solo-album, der udkommer i foråret 2019, og historier om, hvordan numrene blev til - ofte i fjerntliggende dele af verden, under meget specielle forhold.

Publikum vil gå opløftet fra aftenen, og hvem ved - måske med et ønske om, at trække stikket og springe ud, der hvor man ikke kan bunde og alt kan ske.

OM JAKOB ILLEBORG

Jakob Illeborg har ved flere lejligheder i sit liv taget nogle store beslutninger, uden nødvendigvis på forhånd at kende konsekvenserne eller vejen dertil. Som ung, dannede han og 4 andre unge musikere bandet "Warwick Avenue", og tog til London for at prøve kræfter med det store udland. Det var meningen, at det skulle være en tre måneders tur, men bandet endte med at bo i London i mere end 10 år.

"Warwick Avenue" skrev kontrakt med Columbia Records i USA, udgav plader, skrev filmmusik og turnerede i hele verden. Det var et fantastisk eventyr, som Jakob Illeborg aldrig havde opnået uden dumdristighed og vovemod.

Sideløbende med musikkarrieren studerede Jakob historie i London og det blev begyndelsen på den journalist-karriere, der efterfølgende tog fart. Jakob Illeborg har bl.a. skrevet for The Guardian og Weekendavisen, udgivet bøger og blev korrespondent for DR Nyheder i London. Efterfølgende rejste han rundt i verden som DRs første globale korrespondent, vendte tilbage til Danmark og blev vært på Kontant på DR1.

Men nu sluttes ringen med Jakob Illeborgs nye soloplade i foråret 2019, indspillet med fantastiske musikere - og nok landets bedste backing band. Der er både ørehængere og tekster til eftertanke, og albummet oser af en unik livestemning.

HUSK at du inden arrangementet har mulighed for at spise i caféen på Toftebjerg.

Menuen offentliggøres i løbet af februar, men du kan allerede nu bestille plads på toftebjerg@silkeborgbib.dk eller på 87221980. Prisen for menuen er 70 kr. ekskl. drikkevarer

NB! Der er begrænset antal pladser
Vis kort
Køb billet

Morgensang i Them

Tir. d. 26. marts 2019, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Vi synger dagen i gang med dejlige melodier, de fleste fra højskolesangbogen..

Ulla Skov sidder klar ved flygelet, og der er salg af friskbagte boller og kaffe.

Fri entré og ingen tilmelding - du møder bare op
Vis kort
27 Mar Foredrag

Præsten og købmanden

Ons. d. 27. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
- Sammenhængskraft i Silkeborg Syd. Sammenhæng og samhørighed er afgørende for et godt lokalmiljø. Men kender du din lokale købmand? Og kender du byens præst? Og hvad betyder de to stærke lokale kræfter for lokalsamfundet?.

Vi inviterer til en spændende samtalesalon hvor byens nye købmand, og Them's præst samtaler ud fra temaet SAMMENHÆNGSKRAFT.
Undervejs åbnes op for dialog, hvor vi i fællesskab får sat byens udvikling og identitet under lup.
Til arrangementet kan der købes kage, kaffe og kolde forfriskninger.

Arrangører: Toftebjerg Bibliotek & Medborgerhus, Liga Syd og Them-Salten Lokalråd

OM ARRANGEMENTET
Henover foråret har Toftebjerg - Them Bibliotek og Medborgerhus og Liga Syd i samarbejde planlagt 3 forskelligartede arrangementer, alle med relevans for lokallivet i området.

Programmet byder både på noget der kan debatteres, noget man kan smage på, og noget man kan blive klogere af. Ens for vores 3 arrangementer er, at vi har inviteret engagerede og entusiastiske oplægsholdere indenfor, og vi glæder os til at byde Jer velkommen på Toftebjerg - Them Bibliotek og Medborgerhus
Vis kort
28 Mar Andet/Ukendt

Niclas Knudsen

Tor. d. 28. marts 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 170 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Torsdag den 28. marts kl. 19:30 kommer en gammel kending retur til Toftebjerg, nemlig Niclas Knudsen med et stjernehold af musikere: Kristoffer Sonne, trommer (Laust Sonnes storebror, nyligt hjemvendt fra London, hvor han blandt andet har spillet med..

James Morrison). Jakob Falgren, bas (Savage Rose og Trentemøller). Heine Hansen, klaver (fantastisk pianist, musikernes musiker). Niclas Knudsen har bl.a. udgivet musik med grupperne Ibrahim Electric, Fra De Varme Lande og Human Beat Boxer - og har i øvrigt modtaget flere priser. Med Ibrahim Electric har han spillet i stort set hele verden, samtidig med gruppen har udgivet 7 CDer
Vis kort
Køb billet

Marie Carmen Koppel

Tor. d. 4. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 190 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Torsdag 4. april kl. 19:30 synger Danmarks førende gospel og soul-diva, sangerinden Marie Carmen Koppel på Toftebjerg. Marie Carmen Koppel har gennem en årrække opbygget et stort og trofast koncert-publikum..

Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over, med intensitet, nærver og musikalitet på internationalt niveau. Hun har gennem 22 år udviklet et unikt samarbejde og venskab med pianisten Steen Rasmussen. ( Lis Sørensen, Søs Fenger, Dansesorkestret m.fl.). Og det kan både mærkes og høres på scenen, hvor deres musikalske og sjældne sammenspil helt enestående flettes sammen med en hyggelig og humoristisk omgangstone og kontakt til publikum. Marie Carmen får de små nakkehår til at rejse sig med sin store indlevelse, tekniske formåen og musikalitet. Marie Carmen Koppels repertoire spænder over hendes egne meget personlige sange fra det seneste meget roste album "Through the rain", til nye og gamle gospel og soul sange
Vis kort
Køb billet
9 Apr Andet

Rytmik for rollinger - THEM

Tir. d. 9. april 2019, kl. 09.30.
Pris: (Entré: 20 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Vi synger, leger, danser og spiller musik på instrumenter med musikpædagog Hanne Højgaard Hede..

For dagpleje- og vuggestuebørn og alle andre 1-3 årige, der har lyst til en sjov oplevelse - og tag endelig mor, far eller bedsteforældre med.

Arrangementet er et samarbejde imellem Den Kreative Skole Silkeborg og Silkeborg Bibliotekerne.

OBS! Alle - både børn og voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
11 Apr Andet

Berthelsen - om øl og smørrebrød

Tor. d. 11. april 2019, kl. 18.
Pris: (Entré: 245 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Carsten Berthelsen har skrevet en lang række anmelderroste bøger om øl, og rejser landet rundt med sine underholdende foredrag om øllets historie - og nu gæster han også Toftebjerg..

Ud over at være en fantastisk formidler, er Carsten Berthelsen også en oldermand for danske Ølpublicisters Laug og æresmedlem af Danske Ølentuciaster - altså en vaskeægte øl-elsker!

Temaet er denne aften ØL og smørrebrød. Hvilket øl skal man ifølge Carsten Berthelsen drikke til et stykke med fisk? Hvad egner sig egentligt de kendte, danske stykker smørrebrød, og kan man overhovedet drikke øl til desserten?

I løbet af aftenen serveres der 3 stykker smørrebrød, hvoraf den ene er med fisk. De andre er en overraskelse, men vi lover at caféen kreerer udsøgte varianter af smørrebrødet, som vi alle kender så godt. Hvert stykke smørrebrød ledsages af én eller flere smagsprøver på passende øl fra hele Europa.
Afslutningsvis skal vi have lidt til den søde tand, og en passende ølsmagsprøve.

Billetten inkluderer: 6-7 ølsmagsprøver, 3 stykker smørrebrød og lidt sødt

OBS! Vi anbefaler på det kraftigste at lade bilen stå parkeret hjemme i garagen!

Lån eller reservere udgivelser af Carsten Berthelsen her: Udgivelser af Carsten Berthelsen
Vis kort
Køb billet

KutiMangoes

Tor. d. 25. april 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 190 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Torsdag 25. april kl. 19:30 tilbyder vi afrikansk musik med danske The KutiMangoes, som har begejstret anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. De turnérer verden rundt, men deres 2019 tur starter i Danmark..

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd. Debutalbummet "Afro-Fire" blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark. I November -16 udkom "Made in Africa", indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU. Sangen "Tolma" fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV. Bandet er så småt begyndt at skrive på den tredie udgivelse, som forventes på gaden forår 2019. The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog. The KutiMangoes er: Michael Blicher - saxophones and flute. Gustav Rasmussen - trombones and guitar. Aske Drasbæk - saxophones. Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass. Casper Mikkelsen/Eddi Jarl - drums. Magnus Jochumsen - percussion
Vis kort
Køb billet

Morgensang i Them

Tir. d. 30. april 2019, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Vi synger dagen i gang med dejlige melodier, de fleste fra højskolesangbogen..

Ulla Skov sidder klar ved flygelet, og der er salg af friskbagte boller og kaffe.

Fri entré og ingen tilmelding - du møder bare op
Vis kort