Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/8 2018
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus
Røllikevej 3
8653 Them
Tlf: 89702870

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.0894, Lon 9.54565


Viser 23 events fra/efter 19. jan. 2020

10 Mar Andet

Et demensvenligt samfund

Tirsdag den 10. marts 2020, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Aftenens emne kommer til at dreje sig om demens, om hvordan det er at leve med en demenssygdom tæt inde på livet, og hvordan vi kan gøre vores lokalsamfund demensvenligt..

Pia Østergaard, udviklingskonsulent for demensområdet i Silkeborg Kommune, holder oplæg med mulighed for fremmødte til stille spørgsmål og uddybe emnet.
Alle er velkomne og arrangementet er gratis.
Under arrangementet kan der købes kaffe/te til caféens normale priser. Det er også muligt at spise i caféen inden oplægget - husk bordbestilling!
Arrangør: Liga Syd, Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus og Silkeborg Kommune
Vis kort
17 Mar Foredrag

De bedste børnebøger (3-5 kl.)

Tirsdag den 17. marts 2020, kl. 18.30.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Skal familiens læsehest fodres eller skal du som forældre inspireres til gode læseoplevelser, så se her! Trine og Katrine fra børnebiblioteket har læst og læst, og vil denne aften fortælle om de bedste, og mest spændende bøger til børn på 3-5 klassetrin,..

der er udkommet i den seneste tid
Vi ved det godt alle sammen! Læsning er vigtigt, læsning er afslappende, læsning er hyggeligt - men alt sammen kun hvis bogen er spændende.
Efter arrangementet vil alle de gode bøger naturligvis kunne lånes med hjem, og ellers hjælper vi gerne med at reservere dem til Jer.

Arrangementet er for både børn, forældre, lærere, skolebibliotekarer - Og alle andre der interesserer sig for børnelitteratur.
Det er gratis at deltage, men af praktiske årsager vil vi blive glad for en tilmelding på mail til Gitte på gbh@silkeborgbib.dk

Silkeborg Bibliotekerne sætter i hele 2020 fokus på læselyst, og arbejder for at kommunens familier, børn og unge vil (gen)opdage lysten til læsning og de fantastiske oplevelser, som litteraturen giver.

HUSK at I inden arrangementet kan spise i caféen.

Menuen offentliggøres på vores hjemmeside i slutningen af februar.

Bordbestilling er nødvendig! Skriv en mail til toftebjerg@silkeborgbib.dk eller ring på 87221980
Vis kort

Morgensang

Tirsdag den 24. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Hvad er en bedre begyndelse på dagen, end at starte med morgensang og friskbagte boller?. Vi mødes ca. en gang om måneden på Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus, hvor vi synger dagen igang med Ulla Skov ved flygelet, og sange fra højskolesangbogen..

Salg af friskbagte boller, kaffe og the.

Fri entré, bare mød op
Vis kort
25 Mar Andet

Babycafé Motorik - THEM

Onsdag den 25. marts 2020, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 50 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Er du far eller mor, på barsel eller orlov, på udkig efter luftforandring eller en uforpligtigende snak med andre i samme situation?.

Silkeborg Bibliotekernes babycaféer giver dig mulighed for at stikke af fra rodet derhjemme og få en opløftende snak med andre voksne. I løbet af foråret har du mulighed for at blive klogere på 4 spændende emner - nemlig Babymassage, Babymotorik, Zoneterapi og Førstehjælp til spædbørn. Babycafé Motorik: Styrk dit barns sansemotoriske udvikling og trivsel gennem leg og aktiviteter! På dagens Babycafé introducerer Ergoterapeut Mie Vester dig og din baby til STIMULASTIK. Stimulastik er sansning, leg og læring for babyer og småbørn - et ergoterapeutisk koncept, hvor børn, forældre og bevægeglæden er i fokus. Som forældre får du også idéer med hjem til sjove lege, der giver dit barn lyst til at udforske sig selv og omverdenen.

Medbring en dyne eller andet liggeunderlag

OBS! 1 billet giver adgang for baby+mor eller far.

Alle andre voksne skal have billet
Vis kort
Køb billet
26 Mar Gastronomi

Udsolgt say cheese - osteaften

Torsdag den 26. marts 2020, kl. 18.
Pris: (Entré: 155 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Skæreost, gratineringsost, salatost, Rød Krystal, Fætter Kras, Gammel Svend og Slanke Marie - kært barn har mange navne, og det gælder også når vi taler om ost!.

Bliv denne aften klogere på vores lokale oste, når Toftebjerg - Them Bibliotek & medborgerhus og Them Andelsmejeri byder velkommen til en aften i ostens tegn. Winni Jakobsen fra Them Andelsmejeri vil fortælle om mejeriets historie og deres produktion og fremtid. Derefter serverer Toftebjergs kok, Dan Andersen, en herlig buffet, hvor en bred vifte af Mejeriets oste indgår i de forskellige retter. Dan fortæller i løbet af aftenen om, hvordan han har brugt osten i retterne, og giver tips til anvendelsesmuligheder. Imellem retterne vil du kunne udfylde den store oste-quiz, og måske er det dig som vinder den dejlige kurv fyldt med Them-oste. Og hvem ved - måske der vil være smagsprøver på endnu ukendte produkter.

OBS! Der er begrænsede antal pladser til dette specialarrangement.

Billetten inkluderer buffet med kolde og varme retter, samt dessert, kaffe & The. Drikkevarer tilkøbes på aftenen

Vis kort
Køb billet
1 Apr Andet/Ukendt

Old Boys Big Band - Jubilæum

Onsdag den 1. april 2020, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 85 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Old Boys Big Band - Jubilæum Onsdag den 1. april 2020, kl. 19.30 OLD BOYS?ERNE HAR VÆRET OLD BOYS?ER I 25 ÅR! Band?itterne må erkende, at der er gået 25 år, siden de leverede deres første optræden på Medborgerhuset i Them i 1995..

Dåbsattesten fortæller os, at vi alle er blevet 25 år ældre ? allerede ! Men når vi går på scenen og spiller her i 2020, så er vi alle 25 indvendig. Vi glæder os ? hver gang ? til at møde publikum, hvad enten det er på Toftebjerg, Riverboat Jazzfestival eller til en kongres for forskellige virksomheder. De 25 år fejrer vi, i samarbejde med Kulturstafetten, med en jubilæumskoncert på Toftebjerg. I løbet af aftenen spiller vi alle de gode gamle numre, men I kan også glæde Jer til også med en række nyarrangerede numre. Husk at du inden koncerten kan spise i husets café. Bordbestilling er nødvendig, og kan gøres på toftebjerg@silkeborgbib.dk eller på 87221980 Om Old Boys Big Band: Old Boys Big Band blev oprettet i 1995, fordi nogle musiklærere på Them Musikskole var utilfreds med at de ikke kunne spille jazz i et orkester. Samme år var der nemlig oprettet et ungdomsband med navnet ?Begge Big Band?. Og hvad gjorde den stakkels musikskoleleder, Hans Holm så? Jo, han satte gang i et ?voksen? orkester med 15 medlemmer, som naturligvis kom til at hedde Old Boys Big Band!! De 9 af disse ?begyndere? sidder stadig i bandet. Orkestret har dog udviklet sig lidt siden. Således er der i dag 30 medlemmer, hvor der - udover sax?erne, trompeterne, trombonerne og rytmegruppen - er seks sangere, der kan opleves i mange forskellige konstellationer: trestemmige piger (Andrews Singers), trestemmige drenge (Mills Brothers), (ene)solister, to- fire- fem- og seksstemmige grupper (Manhattan Transfers) samt egen lydmand. Hans Holm fortæller: ?Vores repertoire har alle årene været præget af kendte melodier fra ?Den Store Amerikanske Songbook?, og vi har bl.a. vores egen Frank Sinatra, Elvis, Stevie Wonder, ABBA, Bobo Moreno, Michael Bublé, Count Basie, Duke Ellington og alle ?de andre? på scenen, når vi spiller! Desuden er der en række instrumentale solister samt de andre instrumentalister, der giver maskinrummet i ?Det store Hangarskib? et skub på den rette kurs. Det kniber med udskrevne numre til et Big Band af vores type, bl.a. på grund af de mange sangere, så jeg har måttet i blækhuset og skrive de fleste af vore numre. I dag består vores repertoire således af mere end 95 % af vore numre, som jeg har måttet arrangere ? og jeg elsker at skrive til bandet?. Arr.: Kulturstafetten
Vis kort
Køb billet
3 Apr Skuespil

Driving Miles

Fredag den 3. april 2020, kl. 19.
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Forestillingen er en poetisk og nuanceret hyldest til kunsten og musikkens kraft, og fremføres af Hans Henrik Clemmensen samt musikerne Anders Malta (trompet), Zier Romme Larsen (piano), Cornelia Nilsson (trommer) og Rune Fog-Nielsen (bas)..

Glæd dig til en skøn teaterkoncert på Toftebjerg.

Via et samarbejde mellem Silkeborg Teaterkreds og Kulturstafetten viser vi forestillingen "Driving Miles" af Henning Mankell, som har skrevet historien om jazzlegenden Miles Davis og chaufføren Svein Åke, der lærer hinanden at kende under jazzfestivallen i Molde.

Efter forestillingen vil de medvirkende musikere endvidere spille koncert. Til koncerten skal der købes separat billet - info om dette følger..

Forestillingen kommer fra Park Teatret (instruktør: Vigga Bro).

Og du kan allerede nu købe billet til teaterforestillingen på billetten.dk

Medv.: Hans Henrik Clemensen, Anders Malta (trp), Zier Romme Larsen (pia), Cornelia Nilsson (tr) og Rune Fog-Nielsen (b)

Husk at du inden arrangementet kan spise i husets café.

Bordbestilling er nødvendig! Skriv til toftebjerg@silkeborgbib.dk

Billetpris: 200 kr. incl. gebyr

Unummererede siddepladser, varighed ca. 80 min. pause.

3. apr. kl. 19.00, Toftebjerg, Røllikevej 3, Them. (4.apr. kl. 19.30, Kedelhuset)

Efter forestillingen 3. apr. er der koncert med musikerne, se www.kulturstafetten.dk

Arr. Silkeborg Teaterkreds

Medlemmer får 20% rabat pr. billet ved køb af 1-5 forestillinger.

Ved køb af den 6. og efterflg. forestillinger øges rabatten til 30%.

Ved køb af 6 forestilling på én gang, er rabatten 30% på alle forestillinger.

Du kan købe én billet med rabat pr. personligt medlemskab og to stk. pr. familie-medlemskab.

Børn og unge under 25 år, får rabat på voksenforestillinger, uanset medlemskab.

Virksomheder og foreninger kan få rabat ved samlet køb af billetter, kontakt Teaterkredsens bestyrelse for nærmere oplysning
Vis kort
Køb billet
17 Apr Andet

Cirkus & Rytmik

Fredag den 17. april 2020, kl. 09.30.
Pris: (Entré: 20 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Velkommen i den magiske cirkusmanege! Vi skal i fællesskab med musikpædagog Hanne Højgaard Hede prøve at være en hest, en tryllekunster, en løve og hvad vi ellers kan finde på af spændende dyr..

Vi skal også have styr på det store cirkusorkester, for ingen forestilling uden den rette cirkusmusik. Det bliver en stur stur formiddag?. Arrangementet er for dagpleje- og vuggestuebørn og alle andre 1-3 årige der har lyst til en sjov oplevelse. Tag endelig mor, far eller bedsteforældre med. OBS! ALLE skal have billet
Vis kort
Køb billet
18 Apr Andet

Bliv THEMlig klog

Lørdag den 18. april 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 30 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Kom med på byvandring for børnefamilier i Them, og bliv klogere på dit lokalområde..

Vi ser på før-og-nu billeder af steder og bygninger, vi quizzer, læser højt, kommer med fun-facts og fortæller historier, der knytter vores nutid sammen med byens fortid.

Vi slutter af på Toftebjerg med hygge, kaffe og saftevand, hvor alle deltagere får diplomer for at være blevet THEMlig kloge.

Bemærk at man skal kunne gå ca. 3 km
Vis kort
Køb billet

Morgensang

Tirsdag den 21. april 2020, kl. 10.
Pris: (Fri entré)
Toftebjerg-Them Bibliotek & Medborgerhus,
Røllikevej 3, Them
Hvad er en bedre begyndelse på dagen, end at starte med morgensang og friskbagte boller?. Vi mødes ca. en gang om måneden på Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus, hvor vi synger dagen igang med Ulla Skov ved flygelet, og sange fra højskolesangbogen..

Salg af friskbagte boller, kaffe og the.

Fri entré, bare mød op
Vis kort