Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/12 2011
Silkeborg Medborgerhus
Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg
Tlf: 8970 4300

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1659, Lon 9.54815

Medborgerhuset Silkeborg

Viser 24 events fra/efter 22. sep. 2018

24 Sep Foredrag

Lars Nyhuus Henriksen - SOS - jeg er ensom!

Man. d. 24. september 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Lars Nyhuus Henriksen. Lars Nyhuus Henriksen. SOS - jeg er ensom! Lars Nyhuus Henriksen fra Vrads vandt sidste år med sin vilje og sin viden om vildmarken tv-programmet "Alene i Vildmarken"..

Kom og hør om hans oplevelser og refleksioner fra vildmarken, hvad det kræver og hvilke valg man kan vælge at tage, men også om hans betragtninger omkring ensomhed
Lars havde selv valgt at være alene. Der er desværre alt for mange, som ikke har valgt deres egen situation. Over 200.000 voksne danskere anslås at være ensomme. Hvis jeg kunne bestemme, skulle alle have en lille gul satellit -sender, så de kunne bede om varme og venskab? Når ensomheden bliver en ond cirkel, bliver det sværere og sværere at række ud og bede om hjælp. Løsningen kan være du og jeg, for et menneske mere i fællesskabet kan gøre hele forskellen

I samarbejde med Idræt om Dagen og Sundhedshuset.

Hold: 18-12039
Vis kort
Køb billet
24 Sep Foredrag

Tobias Schmidt Hansen-Plantebaseret kost & sundhed

Man. d. 24. september 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Tobias Schmidt Hansen. Læge Tobias Schmidt Hansen. Plantebaseret kost og sundhed. Hvad sker der med kroppe, når man går plantebaseret?. Flere og flere vælger at spise grønnere..

At det er godt for miljø og klima er anerkendt, men hvordan, det påvirker vores sundhed, er stadig underlagt stor forvirring, og myterne er mange.
Den bedste måde at kommer af med forvirringen på er ved at få en forståelse for, hvordan de store livstilssygdomme opstår, og hvordan vores kost både kan forårsage, forebygge og endda i visse tilfælde behandle disse sygdomme.

I dette foredrag vil vi derfor se nærmere på, hvordan kosten og særligt den plantebaserede kost påvirker vigtige risikofaktorer som vægt, kolesterol, blodtryk og insulinresistens. Ligesom vi vil forsøge at komme omkring alle de store kostmyter, særligt med fokus på dem der omhandler plantebaseret kost.

Målet er at give alle nogle simple og praktiske måder at udnytte kostens store potentiale til at få det bedst mulige helbred.

Hold: 18-12026
Vis kort
Køb billet
26 Sep Foredrag

Kirkehøjskolen

Ons. d. 26. september 2018, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 kr for foredrag og kaffe)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Foredrag i Kirkehøjskolen om Fremtidens arbejdsmarked. "Den nye andelsbevægelse" Foredrag ved Claus Skytte, forfatter, foredragsholder og iværksætter..

Hvordan skal mennesker, robotter og kunstig intelligens deles om fremtiden arbejde? "Under den 4. industrielle revolution forbindes alle mennesker og alle ting med hinanden gennem internettet. Ansatte bliver selvstændige erhvervsdrivende med en app. som chef. Hjælperne forbigås og erstattes af kognitiv teknologi.Deleøkonomi bliver aftalernes internet. Hør om internetiseringen, som forbinder verden og gør alle produkter til services og alle mennesker til servicemedarbejdere og freelancere.Claus skytte giver overblik over mulighederne og konsekvenserne for fremtidens arbejde.
Der er foredrag i Kirkehøjskolen hver anden onsdag: d. 26.09, d.10.10, d.24.10. d.7.11 og d. 21.11. Foldere om foredragene findes i sognehusene, på biblioteket og i Medborgerhuset
Vis kort
26 Sep Undervisning

Vildtsygdomme og hygiejne for jægere

Ons. d. 26. september 2018, kl. 18-22.
Pris: (Pris: 450 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Dyrlæge Fra DTU-Veterinærinstituttet. For dig der har jagttegn. Kurset giver autorisation til videresalg af større vildtmængder til vildthåndteringsvirksomhed..

Kurset omfatter vildtlevende vildts normale anatomi, fysiologi og adfærd- unormal adfærd og patologiske ændringer som følge af sygdomme, miljøforurening eller andre faktorer, der kan påvirke menneskers sundhed, hvis vildtet spises- hygiejnebestemmelser og korrekte metoder til håndtering, transport og udtagning af organer m.v. efter aflivning af vildtlevende vildt- lovgivning og administrative bestemmelser om dyre- og folkesundhed og hygiejne i forbindelse med afsætning af levende vildt. Kurset udbydes i samarbejde med Silkeborg Jægerklub.

Målgruppe: Jægere, der ønsker at videresælge større mængder vildt til vildthåndteringsvirksomheder.

Praktisk: Efter kurset udsteder underviseren kursusbevis på dansk, engelsk og tysk. Deltagere skal medbringe jagttegn, da jagttegnsnummeret bruges som registrering af kursusdeltagelse.

Formål:
Kurset opfylder lovkravene i EU forordning 853-2004, og giver autorisation til videresalg af større vildtmængder til vildthåndteringsvirksomhed

Indhold:
Efter kurset skal kursisten have kendskab til følgende områder:
Vildtlevende vildts normale anatomi, fysiologi og adfærd
Unormal adfærd og patologiske ændringer som følge af sygdomme, miljøforurening eller andre
faktorer, der kan påvirke menneskers sundhed, hvis vildtet spises
Hygiejnebestemmelser og korrekte metoder til håndtering, transport og udtagning af organer
m.v. efter aflivning af vildtlevende vildt
Lovgivning og administrative bestemmelser om dyre- og folkesundhed og hygiejne i forbindelse
med afsætning af levende vildt.

Underviser: Dyrlæge fra DTU-Veterinærinstituttet.

Jagttegn skal medbringes for at få udstedt kursusbevis.

Hold: 60345
Vis kort
Køb billet
1 Okt Foredrag

Lev mere - tænk mindre

Man. d. 1. oktober 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Pia Callesen. Pia Callesen. Lev mere - tænk mindre. Metakognitiv terapi er en ny forståelse og løsning på psykisk stress og mistrivsel..

Psykolog Pia Callesen giver dig en introduktion til en metode, som mange oplever giver øget ro, overskud og selvværd.

Ved foredraget får du konkret viden og redskaber til, hvordan du selv kan styre de mekanismer, der er årsag til nedtrykthed, stress, manglende overskud og mistrivsel. Det handler ikke om at gøre de negative tanker mere positive eller komme dem til livs, men om at bruge mindre tid på tankerne

Hold: 18-12024
Vis kort
Køb billet
2 Okt Foredrag

Svend Brinkmann - Gå glip!

Tir. d. 2. oktober 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 150 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Svend Brinkmann. Svend Brinkmann. Gå glip!.

Svend Brinkmann blev kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen "Stå fast", som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte "Ståsteder", der mere opbyggeligt søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. I sin nye bog "Gå glip - om begrænsningens kunst i en grænseløs tid" fuldendes trilogien med en undersøgelse af, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt.

Når man står fast på noget, må man nemlig gå glip af noget andet, men det er blevet svært, fordi der findes en udbredt frygt for at gå glip af noget, kaldet Fear of Missing Out (eller FOMO). Svend Brinkmann fortæller i foredraget om, hvordan mådehold og det at gå glip af noget ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv - både etisk, eksistentielt og psykologisk. Der er faktisk grund til at glæde sig over at "gå glip" (Joy of Missing Out eller JOMO).

Hold: 18-12027
Vis kort
Køb billet
4 Okt Foredrag

Bitten M. B. Mere sand glæde, mindre unødig smerte

Tor. d. 4. oktober 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Bitten Malling Beck. Mere sand glæde, mindre unødig smerte. Bitten Malling Beck..

Igennem hele mit liv har jeg - ligesom vist de fleste andre - undret mig over, at vi mennesker skaber så ufatteligt megen smerte for os selv og hinanden- dernæst over, hvor svært det synes at være at finde almene veje til et liv med mere sand glæde og mindre unødig smerte. Det har jeg skrevet en lille bog om. Den er baseret på læring og erkendelser fra mit liv, og på relevant litteratur og praksis i forbindelse med meditativ fordybelse. Mit foredrag tager udgangspunkt i bogen, og videregiver bud på redskaber, holdninger og handlinger, som faktisk kan hjælpe os med at skabe mindre smerte - og være mere til gavn og glæde for os selv og andre.
Hold: 18-12036
Vis kort
Køb billet
8 Okt Foredrag

Peer Heissel - Ansigtslæsning

Man. d. 8. oktober 2018, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Peer Heissel. Peer Heissel. Ansigtslæning. Dit ansigt er som en åben bog - lær' at læse den! I dette foredrag vil du blive introduceret til hvad ansigtet fortæller om personligheden. Intet er tilfældigt..

De linjer (rynker) du får i ansigtet er ikke placeret tilfældigt. De fortæller om hvad der sker i dit liv, hvad har du været ude for af belastninger, chok, stress, sorg mm.

Det indre afspejles i det ydre, så eksempelvis pandens, - næsens, - ørernes -og mundens form udtrykker hvem du er, hvad du vægter i livet. Eksempelvis om du er højre eller venstre hjernehalvdels orienteret. Om du er følsom, struktureret, helst arbejde individuelt eller om du er bedst til gruppearbejde og meget mere.

Organernes placering i ansigtet, vil jeg ligeledes nævne.

Efter foredraget vil du se på ansigter med helt nye øjne

I USA benyttes ansigts læsning indenfor bl.a. personaleudvælgelse, gruppesammensætning, flypersonalet hos American Airlines lærer det, i forbindelse med dating og dommerstanden i Texas er trænet i det.

Heilpraktiker Peer Heissel med 22 års klinik erfaring og forfatter til bogen "Dit ansigt er en sladrehank", samt studievært på DK4 med programmet Naturligvis vil på en levende og humoristisk måde indføre dig i ansigtets sprog.

Kom og bliv klogere på dine medmennesker.

Hold: 18-12034
Vis kort
Køb billet
9 Okt Andet

Michelle Hviid - skru op for livet

Tir. d. 9. oktober 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 85 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Alt, hvad du giver, får du dobbelt igen!.

Oplev Michelle Hviid, som denne aften i samarbejde med Silkeborg Bibliotekerne, inviterer til en aften med humor, nærvær og 20 kærlige los til at turde mere, give mere og få det hele dobbelt igen.
Michelle tror på, at de lykkeligste mennesker er dem, som deler og giver mest. Dem der ikke bare slår automatpiloten til, men tør mærke efter og handle på det de mærker!

Michelle Hviid er uden tvivl en af Danmarks største kvindelige iværksættere og idémagere. Hun står ikke kun bag den populære og succesfulde datingportal "Running Dinner", men er også kendt som både klummeskribent, radiovært på "Hviids varmestue", TV-vært på Michelles Mission og ikke mindst forfatter til "Skru op for livet" samt "Råstyrke".

I aftenens foredrag deler Michelle ud af sine egne erfaringer - og de er aldrig kedelige! Tag veninden under armen, og få inspiration til hvordan man kan få et mere motiveret liv, som er modigere og sjovere
Vis kort
Køb billet
11 Okt Foredrag

Foredrag v/Lindy Aldahl

Tor. d. 11. oktober 2018, kl. 18.30.
Pris: (Entré: Medlemmer 150 kr. gæster 200 kr. inkl. Kaffe/kage)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Foredrag "Lindy før og efter Rigtige Mænd"..
Vis kort