Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/12 2011
Silkeborg Medborgerhus
Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg
Tlf: 8970 4300

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1659, Lon 9.54815

Medborgerhuset Silkeborg


Viser 33 events fra/efter 20. okt. 2019

22 Okt Møder

Slægtsforskerne holder medlemsaften med besøg af Ivan Jensen fra Danske Slægtforskere

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Silkeborg Slægtsforskere får besøg af Ivan Jensen fra Danske Slægtsforskere. Han fortæller om Danske Slægtsforskeres nye database..
Vis kort
23 Okt Foredrag

Kirkehøjskolen

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 kr for foredrag og kaffe)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Onsdag den 23. oktober kl. 10,00: Sognepræst Kristian Bøcker, Jelling: "Synd for begyndere"..
Vis kort
24 Okt Foredrag

Skab dig en god pensionisttilværelse

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 125 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Lone Christesen. Psykolog Lone Christesen. Skab dig en god pensionisttilværelse. Overgangen mellem arbejdslivet og pensionisttilværelsen er en af livets store og betydningsfulde overgange..

Aftenens foredrag sætter fokus på de psykologiske aspekter ved denne overgang og giver bud på, hvad man selv kan gøre for at skabe et tilfredsstillende og meningsfuldt liv efter arbejdslivet.

I takt med at vores forventede livslængde stiger, kan langt de fleste af os se frem til at leve med helbredet i behold i 2 til 3 årtier efter vi forlader arbejdslivet. Den øgede livslængde udgør en mulighed, men kan for nogle måske også synes skræmmende. For hvad skal man gøre med al den frie tid? Kom og få inspiration til, hvad du selv kan gøre og hør om, hvilke faldgruber man skal være opmærksom på
Kom også og hør den gode og opløftende historie om, hvorfor ældre mennesker stik mod vores forestillinger, rapporterer sig gladere og mere tilfredse end yngre mennesker.

Hold: 19-12031
Vis kort
Køb billet
29 Okt Foredrag

"Det Helende Menneske" - Foredrag ved Holistisk læge Mette Mouritsen

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Et inspirerende foredrag som giver en forståelse for kroppen som et sammenhængende system, og hvordan vi bevidst kan forholde os til vores tanker og det vi sanser, som det manifesterer sig i kroppen..

Det giver bud på, hvordan vi kan lindre og hele os selv og hinanden, på mange forskellige måder, når vi kommer i ubalance.
Mette Mouritsen giver en billedlig forståelse for sammenhængen mellem kroppens fysiske og følelsesmæssige reaktioner og vores individuelle oplevelser af dem.

Kroppens forskellige reaktioner, og den måde vi håndterer dem på kan være nøglen til at forstå os selv i en ny sammenhæng, som det at binyrebarkhormon er kroppens eget beskyttelseshormon og samtidig et universal lægemiddel.

Mennesket i sin helhed er en enestående kompleks og kærlig skabning, der kan hele sig selv indefra, og den proces kan hjælpes på vej udefra på forskellig vis. En aften i kærlig omfavnelse af det, vi måtte være blevet bevidste om, vi også er som menneskelige væsener.

Der er god mulighed for at stille spørgsmål, og der vil være en fredfyldt øvelse undervejs.

Billetter købes på www.billetto.dk eller ved indgangen (Kun kontanter - ikke MobilePay eller kort)
Vis kort

Zombierådhus

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 60 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Pablo Llambias fortæller om romanen Zombie-rådhus. Forfatter Pablo Lambías har skrevet en fantasirig og fabulerende roman, der tager udgangspunkt i noget så pragmatisk som vore kommuners rådhuse og deres udsmykning, men den handler om meget mere end det..

Den handler om vores fremtid og fællesskab, og hvad vi putter i det og hvorfor. Hvad vil vi med hinanden? Hvad vil vi med Danmark?". Fra anmeldelse af bogen i information: Indbrud fra en anden verden? Nå ja, religiøse billeder spiller en betydelig, men ikke helt klar rolle i bogen, for eksempel bliver John-den-lille-hund også en fjollet og rørende Kristusskikkelse. Den nordiske mytologis fimbulvinter og ragnarok dukker op. Og sådan kunne man blive ved. Zombierådhus er en rig bog, hele tiden åben for nye komplikationer, ikke til at overskue, ikke til at lægge fra sig. Den er uden tvivl et hovedværk i forfatterskabet, men især er det en bog, der rykker ved, hvordan dansk litteratur kan se ud og opføre sig, hvordan den kan være komponeret, hvilke stemninger og fortællinger og billeder, den kan præsentere os for. Den slags bøger er alligevel sjældne. Dem skal man holde fast i og fejre. Hør om bogen, stil spørgsmål og deltag i samtalen.

I samarbejde med KK44
Vis kort
Køb billet
29 Okt Foredrag

Foredrag "Kærlighedens Kraft"

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Foredrag med sorgterapeut Lene Varming, der fortæller om, hvordan hun genfandt styrken efter hun mistede sin datter i en ulykke. I foredraget vil hun, ud over at dele sin personlige historie, også dele konkrete redskaber til at bearbejde sorgen med..
Vis kort
Køb billet
30 Okt Foredrag

Foredrag Om Skyld Og Skam

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Skyld og skam. Bedre Psykiatri i Silkeborg inviterer til Foredrag med Lars Sørensen. Lars J. Sørensen har fra 1979 - 2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj..

Skyld og skam

Bedre Psykiatri i Silkeborg inviterer til

Foredrag med Lars Sørensen

Lars J. Sørensen har fra 1979 - 2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapeut uddannelser. . I sine seneste 3 bøger beskrives skammens væsen: Skam - medfødt og tillært (2013), Sjælens længsel - og at finde sig selv uden at føle sig forkert (2016), Selvglad - om menneskers livslange ægteskab med sig selv (2018)
Vis kort
Køb billet
31 Okt Foredrag

100 Kiksede knald - Nana Balle og Irene Nørgaard

Torsdag den 31. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Tag veninderne, teenagedatteren, mødregruppen eller kollegaerne under armen og få jer en sjov aften med grinegaranti!.

Nyd en aften med forfatterne bag bogen "100 kiksede knald" Irene Nørgaard og Nana Balle, som vil læse op fra bogen ud fra udvalgte temaer. Vi lover at der i løbet af aftenen både vil komme tåkrummende pinlige historier og latterbrøl, men der vil også blive tid til eftertænksomhed.

"100 kiksede knald" er en skøn samling af fortællinger fra 100 danskeres virkelige sexliv, da det var mest tåkrummende. Bogen er en hyldest til alle almindelighederne og det uperfekte - tilsat humor. Det er litteratur, der viser især unge, at det er helt normalt at fejle. At sex ikke nødvendigvis er lig med superspændstige kroppe, der suser afsted mod fælles multiorgasmer. At det i stedet kan slubre, vare alt for kort eller pludselig involvere uønskede væsker - eller en svigermor, der banker på døren. Ingen af delene dør man af. Men måske tager det et par år, før man kan grine af det

I samarbejde mellem AOF og Silkeborg Bibliotekerne.

Uddrag fra bogen "100 kiksede knald":
"Hele aftenen hænger jeg ved hans læber og forsøger at leve op til hans idealbillede af en feminin kvinde, der griner ad diverse jokes, mens jeg rasler med perlekæden, labber hvidvin i mig og flirter med ham. Daten går storartet
Et sted mellem midnat og blackout ender vi hjemme hos ham. Han bor i en lejlighed på Skt. Clemens Bro, og det hele er meget tjekket. Vi smider tøjet og knalder lidt, men det er ikke rigtig godt. Jeg har også svært ved at slappe af - og har i min totale brandert glemt hvorfor.
Om natten drømmer jeg om dæmninger, der sprænges. Om fontæner, der går amok, og vandfald på LSD. Det er meget dejligt og afslappende.
Om morgenen vil jeg putte mig ind til ham, fordi jeg fryser. Jeg tænker, at jeg må have svedt meget i løbet af natten, for sengen er ret våd. Sjovt nok især omkring vores underliv. Jeg forstår det ikke helt, men den er god nok - sengen er gennemblødt. Tænk, at den overlækre mand lider af ufrivillig vandladning." [Få resten af historien den 31. oktober].

Hold: 19-12035

Lån bogen "100 kiksede knald" på Silkeborg Bibliotekerne her
Vis kort
Køb billet
5 Nov Foredrag

Charlotte Bøving

Tirsdag den 5. november 2019
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Mød den kontante, ærlige og direkte læge fra DR2 - programmerne "Lægen flytter ind"..

Men trods kontantheden er deltagerne fra programmerne alle taknemmelige... Hun gjorde forskellen der fik dem til at ændre deres liv... !Unico leasing har sammen med, Kræftens Bekæmpelse lokalforening Silkeborg, gjort det muligt at invitere den kendte tv læge Charlotte Bøving til at komme og fortælle om hendes historie
Vis kort
Køb billet
6 Nov Møder

Kirkehøjskolen i Silkeborg

Onsdag den 6. november 2019, kl. 10-12.15.
Pris: (Entré: 50 kr)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
"Tro - tag en tænkepause" v. Professor Peter Lodberg..

De første kristne ville ikke bede "til" kejseren, men kun "for" kejseren, fordi magten og æren tilhører Gud og ikke mennesker. Derfor beder vi i dag i folkekirkens kirkebøn for dem, der udøver magt i vores samfund: dronningen, regeringen og folketinget. Det er troen, der gør det, og som forhindrer, at vi guddommeliggør mennesker. Peter Lodberg, professor og dr.theol. fra Aarhus Universitet, har skrevet Tænkepausen TRO, og han vil fortælle om troens betydning for magten, æren og meget andet.

Vis kort