Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
17/12 2011
Silkeborg Medborgerhus
Bindslevs Plads 5
8600 Silkeborg
Tlf: 8970 4300

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1659, Lon 9.54815

Medborgerhuset Silkeborg


Viser 21 events fra/efter 22. feb. 2020

24 Feb Skuespil

To - teaterforestilling

Mandag den 24. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 40 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Bo og Nadim står ved en sø og fisker. Vandet spejler himlen, træerne og de to barndomsvenner. Under overfladen - dybest nede i mørket - kredser gedden. Den er sulten, og den lever i en verden, hvor det eneste, det handler om, er at æde eller blive ædt..

Bo og Nadim står ved en sø og fisker. Vandet spejler himlen, træerne og de to barndomsvenner.

Under overfladen - dybest nede i mørket - kredser gedden. Den er sulten, og den lever i en verden, hvor det eneste, det handler om, er at æde eller blive ædt.

Når man er bedste venner, kan man dele alt. Planer, tanker og hemmeligheder.
Eller kan man? Er der ting man, bevidst eller ubevidst, skjuler for selv sin bedste ven? Eller sin eneste ven?

"Jeg skal afsted i morgen"
"Afsted til hvad?"
"Jeg er blevet udsendt."
"Skal du i krig?!"
"Nej, det er en international operation."
"Javel, hr. Sergent! Kald det, hvad du vil. Det er i hvert fald noget, du kan dø af! Hvorfor har du ikke sagt noget om det?!"

TO er en musikalsk teaterforestilling om ubrydeligt venskab mellem to mennesker. Et venskab så stærkt og vigtigt, at alt er på spil, og alt kan ske.

To er en forestilling man ikke glemmer. Den er alvorlig, humoristisk, eftertænksom, stærk, kærlig og barsk. Helt fantastisk teateroplevelse som kan mærkes!

***** AARHUS STIFTSTIDENDE
***** UNGT TEATERBLOD

Aldersgruppe 14-100 å

Vis kort
Køb billet
4 Mar Foredrag

Kirkehøjskolen

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 10.
Pris: (Entré: 50 kr for foredrag og kaffe)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Onsdag d. 4. marts kl.10:00: Redaktør Kåre Gade: "Døbt til danskhed"..

"Døbt til danskhed"

Hvad er sammenhængen mellem kirke, kristendom og kultur i Danmark? Er der et særligt dansk

forhold mellem folk og kirke? Og er dette forhold truet?

Kåre Gade, som i dag er redaktør for fagmediet Kirke.dk, har boet otte år i London.

Med udkig til England - både den danske kirke i London og den anglikanske kirke -

taler han om folkekirkens aktuelle situation.
Vis kort
4 Mar Foredrag

Den hemmelige tjeneste - PET

Onsdag den 4. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 85 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Hvad gør PET for at bekæmpe de terrorister, der truer Danmark? Hvem er de unge mennesker, der rejser til Mellemøsten for at deltage i kampene i Syrien, og hvorfor gør de det?.

Hvilken sikkerhedsrisiko udgør de, hvis de kommer tilbage til Danmark? Frank Jensen, tidl. Operativ Chef i PET fortæller denne aften om den aktuelle terrortrussel herhjemme og ude i verden, og giver et sjældent indblik i arbejdsgangen hos Danmarks mest hemmelige tjeneste, PET Frank Jensen er født 1949. Han blev ansat i politiet i 1972, og frem til ansættelsen i PET i 1981 arbejdede han bl.a. som hemmelig agent i Københavns Politis narkoafdeling. I PET blev Frank Jensen uddannet som specialist inden for kontraspionage. I 1988 var han leder af terrorafdelingen og tog del i optrevlingen af den danske terrororganisation Blekingegadebanden. Frank Jensen var operativ chef i PET i perioden 2007-2012, hvor terrortruslen mod Danmark nåede uhørte højder. Frem til udnævnelsen som chefpolitiinspektør og operativ chef var Frank Jensen bl.a. chef for Kriminalteknisk Afdeling og Rejseholdet, Eftersøgningstjenesten og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC. Efter kurser hos FBI var han med til at introducere criminal profiling i Danmark, han var leder af den danske indsats under tsunamien i Sydøstasien og har undervist på Journalisthøjskolen i politianalyser. Arrangementet er et samarbejde imellem LOF Midtjylland og Silkeborg Bibliotekerne
Vis kort
Køb billet
5 Mar Foredrag

Forstå dit ængstelige barn

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 100 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Et foredrag v. pædagog og psykoterapeut Mette Piper - henvendt til forældre til børn med angst eller bekymringstanker..

Det er pinefuldt for et barn at være i angsten, og det er ofte forbundet med forkerthedsfølelser og ensomhed. Det er smertefuldt for forældre at opleve deres barn være i pine uden at kunne ændre det. Når et barn lider af angst, så lider hele familien. Omdrejningspunktet for foredraget er at få en forståelse af børn med angst. Det kan være bekymringstanker, ængstelighed, generel angst, separationsangst, social angst, skolevægring, katastrofetanker, præstationsangst eller andre former for angst. Mette Piper vil fortælle om, hvad der sker både i kroppen og i hovedet, når et barn kæmper med angst, samt hvordan det påvirker barnets tænkning og adfærd. Mette vil derudover vejlede i, hvordan man som forældre bedst muligt støtter op om sit barn.

I samarbejde med AOF
Vis kort
Køb billet
5 Mar Foredrag

Forstå dit ængstelige barn v/Mette Piper

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Mette Piper. Pædagog og psykoterapeut Mette Piper. Forstå dit ængstelige barn. Et foredrag henvendt til forældre til børn med angst eller bekymringstanker..

Det er pinefuldt for et barn at være i angsten, og det er ofte forbundet med forkerthedsfølelser og ensomhed. Det er smertefuldt for forældre at opleve deres barn være i pine uden at kunne ændre det. Når et barn lider af angst, så lider hele familien.

Omdrejningspunktet for foredraget er at få en forståelse af børn med angst.
Det kan være bekymringstanker, ængstelighed, generel angst, separationsangst, social angst, skolevægring, katastrofetanker, præstationsangst eller andre former for angst.
Mette Piper vil fortælle om, hvad der sker både i kroppen og i hovedet, når et barn kæmper med angst, samt hvordan det påvirker barnets tænkning og adfærd. Mette vil derudover vejlede i, hvordan man som forældre bedst muligt støtter op om sit barn

I samarbejde med Silkeborg Bibliotekerne.

Start aftenen i Café Bindslev, book på tlf.nr.: 5194 4700
Dagens ret koster kr. 120 + drikkevare (kun forudbestilling)

Hold: 20-12005
Vis kort
Køb billet

Generalforsamling

Tirsdag den 10. marts 2020, kl. 18.
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Aktive Kvinder Silkeborg generalforsamling..
Vis kort
12 Mar Foredrag

Mit liv med Tourette v/Stine Sara

Torsdag den 12. marts 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Underviser: Stine Sara. Stine Sara. Mit liv med Tourette. Stine har meget mere end en kat i lommen. Hun har Lummer-Leo, der har en kæmpe skattekiste. Og nogle gange får du også en kage med, når du kommer til foredrag med Stine..

Stine har hverken en kat i lommen, en ven, der hedder Leo og kage, men Tourette, der gør at Stines krop spiller op og stemmen siger ting, som hun ikke mener eller er klar over eksisterer
Tourette er en del af Stine, som en virkelig opmærksomhedskrævende ven, der har gjort hende stærk ved modgang

For Stine har Tourette aldrig været forbundet med skam. Jo mere syndromet har indtaget hendes virkelighed, jo mere har Stine haft et behov for at tale om det, og dele ud af viden og facts for at skabe forståelse og rummelighed. Gøre opmærksom på, at selvom Tourette fylder, kan man godt gå efter sine drømme. Derfor meldte Stine sig til programmet "All Together Now" på Kanal5. Med grin og humor vil Stine berette om livet med Tourette. Inspireret af Stines ærlige fortælling vil du gå fra foredraget med et smil på læben og en sang på hjertet

Start aftenen i Café Bindslev, book på tlf.nr.: 5194 4700
Dagens ret koster kr. 120 + drikkevare (kun forudbestilling)

Hold: 20-12007
Vis kort
Køb billet
16 Mar Foredrag

At Blive Mødt.!

Mandag den 16. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 225 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Jens Arentzens nye foredrag - 'At Blive Mødt.!' - er en øjenåbner af rang for dét, vi har hørt om, men ikke forstår til fulde: At mennesket ikke bliver til af dets DNA, men af relationerne omkring det - eller af manglen på samme..

Mange af os har lidelser og besværligheder i livet. Ikke fordi vi er forkerte eller har en diagnose, men fordi de relationer, vi har været i kontakt med siden spæd har været usunde, tærende og ikke givet grundlaget for livseksistensen - den sunde tilknytning.

Med dette foredrag vil du med ét forstå dig selv meget bedre, forstå din familie, din stress eller livssituation. Og du vil forstå, hvorfor trivsel altid kommer før nogen som helst kunnen, kærlighed eller karriere!

Hvis en plante ikke har det godt - kunne det så være, at jorden skulle skiftes og planten få adgang til sol?

Tidligere deltagere udtaler
jeg blev rørt, rystet og frem for alt bekræftet i, at det er så vigtigt, at der er nogen der ser dig, ser hvad du kan. Jeg havde gåsehud det meste af aftenen og følte mig besat dage efter.
et fantastisk foredrag. Det rørte og ramte lige i hjertet, og vil være i tankerne længe.
Jens Arentzen rørte mig dybt! Fra start til slut! Han ramte det emotionelle, det kropslige ved relationen. STÆRKT. SMUKT! Tak Jens.
Der blev grint og grædt, og Jens nåede ud til samtlige publikummer med hans kropssprog, fakter og ikke mindst hans dragende stemme.

Der er mulighed for at købe drikkevarer før foredraget samt i pausen.

Tilkøb
Du har mulighed for at forudbestille Jens Arentzens nye bog "Barnet, byen og verden" til en særpris på 150,- (normalpris 190,-). Bogen udleveres, når du ankommer eller i pausen. Bogen sælges også til foredraget, dog til normalprisen på 190,-

Om foredragsholderen
Jens Arentzen er entreprenør, udvikler og katalysator for mennesker, organisationer og projekter. Han kan som få jonglere mellem tanker, følelser og det systemiske. Han holder mange bolde i luften og koncentrere dem til værdiskabende resultater. Han er skattet rådgiver, konsulent, underviser, foredragsholder, prisbelønnet skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter. Du skal stå tidligt op, hvis du skal konkurrere med hans indsigt i den menneskelige eksistens og evnen og modet til at udtrykke den. Ingen går uberørte fra mødet med Jens Arentzen
Vis kort
17 Mar Foredrag

Terapeutisk astrolog Kaj Larsen "Kærlighed, relationer, ny bevidsthed og ny begyndelse"

Tirsdag den 17. marts 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 150 kr)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
Hvad sker der, når to personer mødes? Skal det være et venskabsforhold eller kan det blive til et partnerskabsforhold..

Kaj Larsen vil ud fra astrologien beskrive de muligheder vi har og så er det op til os hver især, hvad fremtiden skal indeholde.
Udviklingen, især i den vestlige verden, har betydet at der er færre mennesker, der lever i såkaldte traditionelle kernefamilier, og at familiemønstrene har ændret sig, således at der i dag er skabt mange nye og forskellige familie- og venskabskonstellationer.
Når statistikken viser en høj skilsmisseprocent, kan det for det første skyldes, at det for mange af os - i denne nye tid med et meget stort udviklingspotentiale - ganske enkelt ikke vil være gavnligt for vores udvikling at være i et fast livsvarigt parforhold
Dernæst kan årsagen til, at mange parforhold opløses, også skyldes, at parforholdet først og fremmest er bygget op omkring det fysiske og det følelsesmæssige, men uden at kærligheden er baseret på en egentlig sjælskontakt Der vil også være fokus på de karmiske og sjælelige relationer set i lyset af vores udviklingsprocesser her på Jorden.

Billetter købes på www.billetto.dk eller ved indgangen (kun kontanter - ikke MobilePay el ler kort)
Vis kort
18 Mar Møder

Kirkehøjskolen i Silkeborg

Onsdag den 18. marts 2020, kl. 10 -12.
Pris: (Entré: 50 kr)
Silkeborg Medborgerhus,
Bindslevs Plads 5, Silkeborg
"I krig og kærlighed" i Silkeborg Bio..

"I krig og kærlighed" er en dansk film fra 2018. Det er den første danske film, der foregår under 1. verdenskrig. Dramaet handler om den unge dansker Esben, som efter 3 år i felten deserterer for at vende hjem til sin unge kone og deres lille søn. Esben er sønderjyde og er, trods sit danske sindelag, indkaldt som tysk soldat.

Da Esben endelig vender hjem, er alt forandret. En charmerende tysk officer ved navn Gerhard er nemlig opsat på at overtage Esbens rolle i hjemmet, og Esben må sætte alt ind for at redde sin familie.

Filmen er instrueret af debutanten Kasper Torsting.

Kirkehøjskolen viser filmen i samarbejde med Silkeborg Bio og i forbindelse med fejringen af 100 året for Genforeningen.
Vis kort