Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
25/4 2018
Salonen4xk
Algade 26
4230 Skælskør


Salonen Kunst, Kjoler, Kaffe og Kiksekage er et foreningsbaseret kulturelt væksthus med café, butik, kreativt værksted og kulturelle events


Viser 6 events fra/efter 18. sep. 2019

image event

Reggae-aften med Selector T

Fredag den 20. september 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Kan du heller ikke få nok af sol og tropiske rytmer? Vi har trukket i alle tråde og har hevet Selector T til Skælskør.
Han er født og opvokset i Kingston og har oplevet Jamaicas mest indflydelsesrige kunstnere på tæt hold. Nu er han en absolut erfaren reggae-DJ og tager os med på en musikalsk rejse igennem tiden, fra reggae'ens rødder til de nyeste skud på stammen. det bliver en hyggelig, spændende, chill aften helt i paradise style.
Vi laver virgin-cocktails, men hvad du hælder i dem er op til dig
Vis kort
image event
28 Sep Undervisning

Kursus i kinesisk

Lørdag den 28. september 2019, kl. 11.
Pris: (Pris: Gratis billetter) Køb/bestil billet
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Salonen vover sig ud i et nyt spændende projekt. Lin Li er uddannet pædagog og er kandidat i pædagogisk antropologi. For at få mere erfaring indenfor undervisning tilbyder hun igennem Salonen et spændende, sjovt og lærerigt begynderkursus i kinesisk.

Basalt begynderkursus i kinesisk med introduktion til det kinesiske sprog og kulturliv. Vi lægger vægt på, at du lærer at tale kinesisk, lige fra første gang. Derfor består en stor del af vores kinesisk undervisning i træning af samtale. Vi kommer ligeledes omkring Kinas fascinerende historie og `Do's and Don'ts` når du rejser i Kina.

Kurset består af 24 lektioner som afholdes over 12 lørdage fra 11:00 - 12:30.

Kurset er for alle og kræver ikke indkøb af bøger
Vis kort
image event
4 Okt Billedkunst

Artist talk - Bettina Ejlersen

Fredag den 4. oktober 2019, kl. 19:00.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Under titlen Escapism udstiller Bettina i oktober måned i Salonen 4xk, Algade 26 i Skælskør. Fredag den 4. oktober afholder Salonen et Artist talk arrangement fra kl 19:00, hvor hun vil fortælle om projektet.
Medbring dit åbne sind, gode humør, god vin eller øl og lej et glas for 25 kr af Salonen, hvor der selvfølgelig også er mulighed for at købe byens bedste kaffe og kiksekage, kigge på kjoler og se på kunst.

"Escapism er et konceptuelt kunstnerisk projekt, som opstod for et par år siden, baseret på et selvportræt fra 2009, med den selvudnævnte titel, Escapist.
Konceptet tager udgangspunkt i det modsætningsfyldte begreb escape - hvor jeg har afsøgt de positive og negative årsager samt effekter af at flygte som en sindstilstand.
Helt konkret har disse tanker taget mange former og er kommet til udtryk i værker, udført i forskellige materialer og medier. Escapism er grænseløst - jeg vil præsentere jer for begyndelsen, som jeg glæder mig til at belyse, akkompagneret af lyd."
Vis kort
image event
11 Okt Foredrag

Grunge - et musikforedrag

Fredag den 11. oktober 2019, kl. 19:00.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Historien om Grunge fortalt af passioneret lyttehoved og billedkunstner Jan Hanzen. Hvorfor, en fortælling om Grunge?
I år er det 30 år siden, at Nirvanas debut album Bleach kom på gaden. Grunge bliver indtil videre vurderet som det sidste paradigmeskifte i rockmusikken.

Grunge var et amerikansk fænomen og kulminationen på en lang rejse for alternative rockbands, i de amerikanske undergrunds musikmiljøer.

I 1991 med Nirvana som kransekage figurer og musikvideoen til "Smell like teen spirit, der kørte i heavy rotation på MTV, og Grunge-bølgen eksploderede og fik et kommercielt gennembrud.

Med Kurt Cobains selvmord i 1994 fik det alternative rockpublikum et "ikon" på linje med Jimi Hendrix, Jim Morrison og Ian Curtis. Men det blev også punktummet for Grunge som genre.

Foredraget bliver en personlig øjnevidneberetning om, da Grunge kom til Danmark. Vi skal på turne med tinnitus i ørerne og tåregas i øjnene, fra Albertslund via Als til den københavnske pisserende.

Foredraget tager udgangspunkt i disse nedslag:
Det post-industrielle Amerika i slutningen af 1980`erne.
En definition af Grunge?
Hvad er Grunge en reaktion på?
Den amerikanske alternative rockscene
Grimhedens æstetik i musik, film, billedkunst og fotografi.

Undervejs stifter vi bekendtskab med bands som Mudhoney, Sonic Youth, My Bloody Valentine, Boghandle, Soundgarden, Nirvana, Hole, L7, TAD og Bikini Kill samt billedkunstnere som Paul McCarthy, Mike Kelly og Andres Serrano m. fl.

Jan Hanzen har tidligere holdt foredrag i Salonen om billedkunst, fotografi, musikvideoer, David Bowie, Sort Sol, Punk, Kraftwerk og seneste om talehandicappet stammen.

Come as you are!

Find dine gamle Doc. Martens støvler frem og kom ned, lyt og vær med!
Det bliver en Tour de Force i musik - og kultur historie!

Du kan som altid købe kaffe og kiksekage. Leje et glas til min. 25 kr. og hermed støtte Salonen og nyd dine medbragte drikkevarer.

Entre pris: Ja tak! Der må som altid gerne doneres støttekroner i grisen på disken i
Salonen 4 x K

Arrangementet afholdes i Salonen; Kunst, Kjoler, Kaffe & Kiksekage, Algade 26, 4230 Skælskør fredag 11. oktober kl. 19.00
Vis kort
image event
12 Okt Andet

Tegneserie-Café oktober

Lørdag den 12. oktober 2019, kl. 13:00.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Er du til grafiske fortællinger? Kan du lide at nørde? Er du til grafiske fortællinger? Kan du lide at nørde? Så skal du helt sikkert lægge vejen forbi når vores egen husnørd præsenterer et udvalg af tegneserier du bare må læse. Hvis du selv ligger inde med en tegneserie du varmt kan anbefale, så tag den endelig med.

Vi sælger som altid kaffe/te/kakao/chai/ sodavand og kiksekage
Vis kort
image event
18 Okt Foredrag

Efterår! - Og livets andre årstider

Fredag den 18. oktober 2019, kl. 19:00.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Salonen4xk,
Algade 26, Skælskør
Filosofiske tanker om årstidernes visdom. Hvordan lever årstiderne i nutidsmenneskets højteknologiske univers? Hvad sker der hvis vi samtænker vores eget liv og vores fælles liv med naturens cykliske verden-? Her gælder
det naturfilosofiske overvejelser omkring den ydre naturs magiske samspil med vores egen, set i lyset af årstidernes store kredsninger.
Hvordan kan de påvirke vores eget livs retninger og mønstre som vi orienterer os ud fra-?
Dels de analoge: Hver dags puls, hvor vi uophørligt trækker vejret. Og dels de digitale: Alt det tilbagevendende (højtider, årscirklens kalender-system), og det personlige (liv, død,
møder, brud etc.).
Måske vi mere end nogensinde har brug for at indfælde os i naturen i et helhedsskabende samspil som et mål i sig selv
Vis kort

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og