Dato

Genrer


Vælg en eller flere genrer
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
26/11 2019
Nørre Vosborg Herregård
Vembvej 35
7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.3266, Lon 8.3312
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97


Viser 16 events fra/efter 2. feb. 2023

Mysteriet på Herregården
2 Feb Historisk

Mysteriet på Herregården

Søndag den 1. januar 2023 til tirsdag den 31. december 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Vær med til at opklare mysteriet. Museums Mysteriet er en app, der indeholder et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården.

Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården.

Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og Erhvervsstyrelsens Landistriktspulje
Vis kort
Fra Skjern til Varnæs

Fra Skjern til Varnæs

Fredag den 3. februar 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
I forestillingen Fra Skjern til Varnæs inviterer vi jer indenfor i universet fra Matador - med sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius. Vi har gjort klar til en aften med en malerisk fortælling og en levende beskrivelse af TV-seriens elskede karakterer. Nicolaj Cornelius rejser i forestillingen fra familie til familie i Korsbæk og fortæller små, morsomme anekdoter fra filmoptagelserne, den endelige serie og om sine møder med nogle af de skuespillere, der medvirkede. Forestillingen er fyldt med musikken fra TV-serien. Kom med til en aften, du kun kan gå glad hjem fra.

Aftenen starter med 3 retters skøn festmiddag - efterfulgt af forestillingen.

Kort sagt: En glad og musikalsk forestilling i selskab med de elskede figurer og personligheder fra Matador
Vis kort
Ophold og fernisering med HC Andersen inspireret vinterudstilling på Nørre Vosborg
10 Feb Billedkunst

Ophold og fernisering med HC Andersen inspireret vinterudstilling på Nørre Vosborg

Fredag den 10. februar 2023, kl. 17.
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Kom med på et "eventyrlig" ophold på Herregården Nørre Vosborg. Opholdet starter med fernisering på en helt ny vinterudstilling i stuerne og i fangekælderen på Nørre Vosborg. Til ferniseringen bydes Danish Club's medlemmer særligt velkommen med et glas bobler og mulighed for at høre kunsterne sætte ord på deres værker, der alle tager afsæt i H C Andersens og hans ophold på Herregården i 1863

Efter ferniseringen er der middag i vores restaurant Classique med 3 retter mad. I er velkomne til at gå tilbage til stuerne på Herregården efter maden eller nyde en drink i baren. Overnatningen inkluderer en fantastisk morgenbuffet i de smukke rammer

Et ophold på Nørre Vosborg er noget helt særligt. Det er kombinationen af Vestjysk natur, gastronomi af højeste kvalitet, kulturelle oplevelser og charmerende herregårdsværelser. Når først du kører ned af den smukke allé, og synet møder porten, er du ikke i tvivl - du er ankommet til den gamle herregård i Vemb. En hel unik lokation, hvor smuk og kompromisløs natur er rundt om hvert eneste hjørne, og hvor historiske bygninger er samlet på et og samme sted.

Når du først er ankommet til herregården, bliver du ført tilbage til en gammel tidslomme, der rummer fredet naturlandskab, historiske bygninger og gamle historier, der kan lokaliseres helt tilbage til 1300-tallet. Alt dette tilsammen vil gøre dit ophold på Nørre Vosborg til noget helt særligt.

Medlemmer af Danish Club tilbydes 20% rabat. Pris efter rabat i alt 1156 kr.+ gebyr.

Book via dette link her og brug rabatkoden: Brug koden: DanishClubRabat

Vinter udstilling på Nørre Vosborg - med inspiration fra H.C. Andersen

Med afsæt i H C Andersens liv og værker, har vi sat 4 vestjyske kunsterne stævne i stuerne og fangekælderen på Nørre Vosborg fra den 10.02.23 til den 02.04.23. Det er billedkunstner Hans Mortensen, keramiker Eva Hermann, Rie Rolighed og Is-kunstner Anne Marie Nielsen. De vil med hver deres udtryksform give nyt liv til rummene og give publikum til at digte egne eventyr, som Hans Mortensen udtrykker det, "I udstillingen har jeg forsøgt at give H.C. Andersen et aktuelt udtryk. Jeg har skåret nogle af de kendte eventyrfigurer i pap. Og jeg har brugt logo'er, piktogrammer mm. sammen med maleri, så forskellige nutidige billedudtryk mødes. Ud fra dette er beskueren velkommen til at digte sine egne eventyr"
Vis kort
Valentinsmiddag i unikke rammer
14 Feb Andet

Valentinsmiddag i unikke rammer

Tirsdag den 14. februar 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Gastronomisk Valentinsmiddag i HerregårdsstuerneEn helt enestående oplevelse I sent vil glemme. Forkæl din udkårne med en romantisk middag i sent vil glemme Champagne, 9 serveringer, kaffe & petit fours 14. Februar kl. 18 Fortjener din store kærlighed en helt speciel aften?

Så må du unde ham/hende den oplevelse det er at fejre kærligheden med en ... Læs resten afValentinsmiddag

Nørre Vosborg
Vis kort
Michael Falch - Solo koncert
16 Feb Rock/Pop

Michael Falch - Solo koncert

Torsdag den 16. februar 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Efter et højspændt år med MALURTs gnistrende rock og store show på bandets definitive afskedsturné fortsætter Michael Falch i 2023 ene mand ud på en akustisk solotur. Det er ved at være nogle år siden, han gjorde det sidst, for inden MALURT-eventyret turnerede han både med DÉT BAND og med sin poetiske trio.

I foråret 2023 pakker han imidlertid atter sine akustiske guitarer og drager på en omfattende turné, der bringer ham både til Det kongelige Teater og en række andre gode spillesteder rundt i landet. Michael Falch kommer med livshistorier og sange, der nu på 5. årti giver deres særlige vinkler på menneskers vilkår og følelser her i vores land uden høje bjerge.

Falchens solokoncerter er berømmede for deres enestående nærvær, og selv om den garvede performer nu skruer helt ned for den fysiske vildskab på scenen, kommer der ikke til at mangle intensitet. Michael Falch kan nemlig øse af et sangkatalog, der hører til blandt Danmarks mest betydningsfulde. Samtidig har han gennem årene styrket sin klangbund i et forfatterskab, der efterhånden er oppe på seks dybt personlige bogudgivelser.

Hans soloshows veksler mellem løssluppen hjertelighed og intens alvor i fortællinger og sange, der viser, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge
Vis kort
Bæredygtig mode - begynderkursus formiddag
26 Feb Undervisning

Bæredygtig mode - begynderkursus formiddag

Søndag den 26. februar 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nørre Vosborg inviterer til en inspirerende og hyggelig workshop. Vi får besøg af Line Skov Randrup, som har sat fokus på bæredygtighed i tekstil branchen. Workshoppen starter med et kort inspirationsoplæg, hvor Line præsenterer idéer og viser eksempler, så deltagerne lærer at se mulighederne i genbrugstekstiler.

Denne workshop er for begyndere der gerne vil lave mindre ting. Der er max 12 deltagere.

Se mere om Lines syning her: - (https://www.tvmidtvest.dk/video/klip/19gamle-duge-faar-nyt-liv)

Vi har sat god tid af fra 10.00 til 12.30 og servere en kop kaffe med frugt til.

Som deltager medbringer du selv aflagt tøj eller tekstil fra hjemmet, forvandler det på workshoppen. Der er fokus på glæden ved at skabe noget selv og se nye muligheder i de materialer, vi alle har til rådighed i hjemmet. Line vil løbende gå rundt og hjælpe, så alle deltagere er sikker på at komme i mål.

Hvad skal du selv medbringe?

Sygemaskine (har du ikke symaskine eller kan låne en, så kontakt os forud for deltagelse) og almindelige syredskaber

Genbrugsmaterialer / tekstiler
Vis kort
Bæredygtig mode - sy en bluse af din dug

Bæredygtig mode - sy en bluse af din dug

Søndag den 26. februar 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nørre Vosborg inviterer til en inspirerende og hyggelig workshop. Vi får besøg af Line Skov Randrup, som har sat fokus på bæredygtighed i tekstil branchen. Workshoppen starter med et kort inspirationsoplæg, hvor Line præsenterer idéer og viser eksempler, så deltagerne lærer at se mulighederne i genbrugstekstiler.

Vi sætter denne eftermiddag fokus på aravestykkerne. Du medbringer dit arvestykke (eller en fin gammel dug fra genbrug) og lære at sy den om til en bluse - og derved giver du nyt liv til gammelt håndværk. Mange har broderede arvestykker liggende i skufferne og ikke kan nænne at smide ud fordi de er lavet af mor eller mormor.

Se mere om Lines syning her: - (https://www.tvmidtvest.dk/video/klip/19gamle-duge-faar-nyt-liv)

Vi har sat god tid af fra 13.00 til 17.00 og servere en kop kaffe med kage til.

Som deltager medbringer du selv aflagt tøj eller tekstil fra hjemmet, forvandler det på workshoppen. Der er fokus på glæden ved at skabe noget selv og se nye muligheder i de materialer, vi alle har til rådighed i hjemmet. Line vil løbende gå rundt og hjælpe, så alle deltagere er sikker på at komme i mål.

Hvad skal du selv medbringe?

Sygemaskine (har du ikke symaskine eller kan låne en, så kontakt os forud for deltagelse) og almindelige syredskaber

Genbrugsmaterialer / tekstiler
Vis kort
Giv dig selv tid - tid til at brodere
5 Mar Andet

Giv dig selv tid - tid til at brodere

Søndag den 5. marts 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nyd en søndag i Riddersalen med fællesskab og broderi - hvor Elins filosofi er: at give sig tid. tid til langsomhed. Broderi - fra fortid til fremtid. Lær at brodere med Elin, der broderer ud fra gamle klassiske syteknikker, for på denne måde at overføre og videregive en næsten glemt kulturarv. Broderi har gennem de seneste 300 år været en spejling af tiden, og de gamle broderiformer kan faktisk tidsfæstes indenfor 20 - 30 år.

På denne søndag får du lejlighed til at arbejde særligt med kanter og borter.

Det koster 250 kr. incl. kaffe og kage samt materialer til prøvesyninger. Der bliver også mulighed for at tilkøbe broderi-kits med de forskellige borter. Der er plads til max 20 deltagere
Vis kort
Halfdanskerne spiller svantes viser - 2023
23 Mar Andet/Ukendt

Halfdanskerne spiller svantes viser - 2023

Torsdag den 23. marts 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
I 1973 indspillede Benny Andersen og Povl Dissing det legendariske album Svantes viser, Det fejrer HALFDANSKERNE på Nørre Vosborg med deres egen live-version af dansk visemusiks vigtigste udgivelse. Mads Westfall (guitar og sang), Lars Grand (harmonika og sang) og Rasmus Vennevold

(kontrabas) har siden 2008 optrådt med gennemarbejdede, spektakulære og

energiske fortolkninger af danske digteres sange, og udgivet fem albums. Populariteten

nåede nye højder i 2015 med 100 års hyldest-showet til Halfdan Rasmussen, og siden

har der været fulde huse og stående ovationer ved deres mange koncerter.

HALFDANSKERNE består af tre karismatiske og meget forskellige karakterer, som

tilsammen udgør en yderst underholdende enhed. Trioen er med deres nærvær,

musikalitet og humor de helt rigtige til at markere 50-året for Svantes viser. De tager

udgangspunkt i det originale værk, og formidler samtlige sange med dyb respekt og

masser af fornyelse.

Det bliver en uforglemmelig koncert-oplevelse, når Danmarks bedste viseorkester i 2023

spiller Svantes viser. Bestil med det samme - der bliver rift om billetterne!

"...at opleve mine egne sange i en opdateret, forynget fremførelse

var formidabelt, så jeg må på det bestemteste anbefale alle at

engagere Halfdanskerne til en live-koncert..."

Benny Andersen, 2010

thumbnail_halfdanskerne svantes viser
Vis kort
Michael learns to rock
31 Mar Rock/Pop

Michael learns to rock

Fredag den 31. marts 2023
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Played On Pepper (POP), albummet med hits som "Someday", That's Why.", "Love Will Never Lie, "How Many Hours" m.fl. var MLTRs svendeprøve, da bandet for første gang, uden indblanding fra producere og pladeselskaber, var alene om al indspilning og. Teknik. Albummet vil altid stå som en milepæl i dansk og international pop-historie og ikke mindst for bandet selv. Efter det internationale gennembrud i 1993 med albummet "Colours" indrettede MLTR et studie i et industrikvarter i Århus, som blev rammen om indspilningerne i en eksperimenterende atmosfære af leg og frihed uden andre end de 4 bandmedlemmer til at bestemme.

Sangene var alle skrevet af Jascha Richter og efter næsten 1 års arbejde i studiet, kunne de 4 bandmedlemmer præsentere hele albummet for verden i 1995, hvor det hurtigt solgte langt over 1 million eksemplarer og hærgede blandt andet de danske hitlister i de følgende år. Mange af sangene er blevet evergreens i store dele af verden, og albummet har vist sig at bestå tidens test igennem 3 årtier.

Den levende og legende energi, som POP blev skabt af og udstråler, er netop, hvad MLTR ønsker at bringe med sig rundt til Danmarks spillesteder på den kommende Played On Pepper Live 2023 turn', hvor hele POP albummet vil blive fremført sammen med MLTRs mange andre hits.

MLTR siger: "Vi glæder os rigtig meget til at give vores danske publikum chancen for denne særlige oplevelse, og vi ønsker med denne specielle koncert-turn' at præsentere hele POP-albummet som det store pop-album og "værk" det altid har været for os. Vi kommer hele landet rundt og vil selvfølgelig ikke snyde publikum for at kunne synge med på de største sange fra vores andre albums."
Vis kort