Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/7 2023
Karpenhøj Naturcenter
Dragsmurvej 12
8420 Knebel
Tlf: 86 35 28 04

Yderligere information: Hjemmeside

Karpenhøj, DGI's natur- og friluftscenter siden 1992, ligger ved Mols Bjerge og Fuglsøcentret. Formålet med Karpenhøj er at udvikle idrætten og friluftslivet inden for DGI samt at synliggøre DGI's værdigrundlag inden for natur- og friluftsarbejdet gennem centrets aktiviteter


29. september 2024

Vildmarksbrunch

Vildmarksbrunch

De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.

Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00.

12. oktober 2024

Vildmarksgourmet

Vildmarksgourmet

Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge.
Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge.

De hyggelige og smukt etablerede udeområder på Karpenhøj Naturcenter danner rammen for en oplevelse med fokus på natur, smag og fællesskab.

Vi arbejder altid med råvarer af høj kvalitet udvalgt med hensyn til sæson, miljø og smag. Og med fokus på lokale og økologiske produkter.

Ved bålet tilbereder vi sammen et smukt, ukompliceret og frem for alt velsmagende måltid bestående af minimum 3 retter. Der bliver rig mulighed for at nørde med primitive tilberedningsmetoder såsom saltdejsindpakning, røgning samt mad i gløder, flammer og røg.

Hvad får du:

En hel dags naturoplevelse med mulighed for overnatning i Karpenhøjs shelters eller eget telt

Adgang til Karpenhøjs vildmarksbade, så I kan afslutte dagen med ekstra outdoor-luksus

Guidet sanketur, hvor vi indsamler urter og ukrudt til dagens måltid

Cowboykaffe på bønner fra Mols Kafferisteri og lækker kage

3-4 retters sæsonbestemt menu, sammensat med udgangspunkt i friske lokale kvalitetsråvarer

Vejledning og inspiration under tilberedningen af alle retter

Bobler fra Andersen Winery og en øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Efter efterårsferien og frem til påske foregår vildmarksgourmet i dagslys fra kl. 10.00-17.00 med mulighed for efterfølgende vildmarksbad og overnatning.

Resten af året er vi i gang fra kl. 14.30-21.30 ligeledes med mulighed for vildmarksbad og overnatning.

Vildmarksgourmet den 02. december bliver en speciel udgave med fokus på jul.

13. oktober 2024

Vildmarksbrunch

Vildmarksbrunch

De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.

Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00.

20. oktober 2024

Vildmarksbrunch

Vildmarksbrunch

De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.

Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00.

16. november 2024

Vildmarksgourmet

Vildmarksgourmet

Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge.
Vildmarksgourmet kombinerer unikke omgivelser og gode råvarer med en smuk og lærerig sanketur i Nationalpark Mols Bjerge.

De hyggelige og smukt etablerede udeområder på Karpenhøj Naturcenter danner rammen for en oplevelse med fokus på natur, smag og fællesskab.

Vi arbejder altid med råvarer af høj kvalitet udvalgt med hensyn til sæson, miljø og smag. Og med fokus på lokale og økologiske produkter.

Ved bålet tilbereder vi sammen et smukt, ukompliceret og frem for alt velsmagende måltid bestående af minimum 3 retter. Der bliver rig mulighed for at nørde med primitive tilberedningsmetoder såsom saltdejsindpakning, røgning samt mad i gløder, flammer og røg.

Hvad får du:

En hel dags naturoplevelse med mulighed for overnatning i Karpenhøjs shelters eller eget telt

Adgang til Karpenhøjs vildmarksbade, så I kan afslutte dagen med ekstra outdoor-luksus

Guidet sanketur, hvor vi indsamler urter og ukrudt til dagens måltid

Cowboykaffe på bønner fra Mols Kafferisteri og lækker kage

3-4 retters sæsonbestemt menu, sammensat med udgangspunkt i friske lokale kvalitetsråvarer

Vejledning og inspiration under tilberedningen af alle retter

Bobler fra Andersen Winery og en øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Efter efterårsferien og frem til påske foregår vildmarksgourmet i dagslys fra kl. 10.00-17.00 med mulighed for efterfølgende vildmarksbad og overnatning.

Resten af året er vi i gang fra kl. 14.30-21.30 ligeledes med mulighed for vildmarksbad og overnatning.

Vildmarksgourmet den 02. december bliver en speciel udgave med fokus på jul.

17. november 2024

Vildmarksbrunch

Vildmarksbrunch

De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.
De vigtigste krydderier til vores vildmarksbrunch er den friske luft, bålets knitren og fællesskabet. Der er plads til hele familien, når vi i afslappede og naturlige rammer tilbereder en smagfuld bålbrunch.

Kom og oplev glæden ved at lave mad i naturen og nyd hinandens selskab, imens vi laver mad og spiser sammen.

Karpenhøjs vejledere guider dig og de andre gæster til at hugge brænde, bage boller i middelalderovn, røge fisk og bruge havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Alle opskrifter er åbne for fortolkning og har I brunchfavoritter, som trænger til at blive testet over flammerne, er her en oplagt mulighed. Vi anretter en smuk buffet, og når arbejdet ved bålene er vel overstået, er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet af formiddagens arbejde.

I løbet af dagen går vi en tur på Karpenhøjs område og lærer mere om de spiselige urter, ukrudt og blomster, man kan finde her.

Vores råvarer er fortrinsvis økologiske og lokale fra medlemmer af Molbordet i Nationalpark Mols Bjerge. Bålkaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri.

Hvad får du:

Velkomst til Karpenhøj og dagens menu med en kop cowboykaffe i hånden

Inspiration og vejledning fra vores instruktører undervejs

Sanketur i haven ved Karpenhøj Naturcenter, hvor vi finder spiselige planter, blomster og ukrudt

Tilberedning af vildmarksbrunch over bål med forskellige metoder

Fællesspisning og hygge

Kaffe, the og juice ad libitum

Tidspunkt:

Vi mødes kl. 09:30 i gårdspladsen på Karpenhøj Naturcenter. Her vil I blive modtaget af jeres instruktører og introduceret til stedet og arrangementet. Vi slutter kl. 14:00.

7. december 2024

Smag Mols Bjerge til fods

Smag Mols Bjerge til fods

Karpenhøj Naturcenter er omgivet af det særprægede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge. På vores vandretur i Mols Bjerge inviterer vi dig med ud i den smukke natur lige uden for vores dør.
Karpenhøj Naturcenter er omgivet af det særprægede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge. På vores vandretur i Mols Bjerge inviterer vi dig med ud i den smukke natur lige uden for vores dør.

Du vil opleve både op- og nedture af den fysiske slags, vild natur og masser af kulturhistorie, når gravhøje fra bronzealderen blander sig med høje høje og dybe dale skabt af isen under sidste istid.

Vi sørger for naturformidling, gode historier, tips til skønne oplevelser til fods i naturen og pitstops undervejs med lækker mad af lokale råvarer, så du kan tage en pause og hvile benene, inden turen igen går ud i det smukke kuperede landskab.

Vi går i grupper på omkring 20 personer, så der er plads og tid til både stilhed og snak.

Hvad får du:

5 timers frisk vandring i Mols Bjerge med lokalkendt og erfaren guide

Fortællinger om istidslandskabet, naturen og kulturhistorien

Lækker frokost (sandwiches)

Hjemmebag fra Fuglsø Kro

1 valgfri øl eller sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Kaffe fra Mols Kafferisteri

Mjød fra Mjødgård

Denne vandretur i Mols Bjerge er ca. 10-12 km og er i kuperet terræn. Længden kan variere efter vind og vejr.

Alle udvalgte dage fra kl. 11.00-16.00.