Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/1 2012
Korsør Bibliotek
Bernstensgade 3
4220 Korsør
Tlf: 5857 5656 Fax: 5857 9671

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3378, Lon 11.1357
Åbent: Man-tor kl. 10-18, fre kl. 10-17 & lør kl. 10-13

Slagelse Bibliotekerne - Korsør Bibliotek

Fandt 16 resultater fra/efter 22. aug. 2019

 • Ons. 28. aug. 2019, kl. 19. Hvem er Korsør? En aften med forfatteren Gunvor Ganer Krejberg.
  Dansk Forfatterforening og Nordea-fondens landsdækkende projekt "Hvem er Danmark' sendte i starten af året 20 danske forfattere ud til 20 danske byer.

  Gunvor Ganer Krejberg besøgte Korsør, og hun vender nu tilbage til en hyggelig aften på biblioteket for at fortælle om sit ophold og de mange indtryk hun fik, den tekst hun skrev inspireret af Korsør, og det videre arbejde bl.a. workshops med elever fra Baggesenskolen og Helms skole.
  #hvemerdanmark skaber læseoplevelser i alle afkroge af Danmark og stimulerer læselyst ved at aktivere lokale borgere i en dialog om, hvem Danmark er.

  https://www.hvemerdanmark.dk/byer/korsoer/
 • Tir. 10. sep. 2019, kl. 09.30. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices kommende fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med.

  Til hver fællessang ønsker vi os en musikant eller to og et par glade sangere, som vil være med til at udvælge sangene og synge for. Hvis det lyder som noget du gerne vil være med til på dit lokale bibliotek, så må du meget gerne skrive til Heidie på heidg@slagelse.dk eller gribe fat i bibliotekaren på dit lokale bibliotek
 • Ons. 11. sep. 2019, kl. 19. Læsning forandrer dig og verden - Vores favoritter.
  Læsning forandrer dig og verden.dét er de danske folkebibliotekers motto i uge 37, og med det in mente vil vi gerne invitere dig til et arrangement, hvor vores bogglade bibliotekarer fortæller om en lang række gode bøger.

  Bøger, som bare venter på, at du. Smag og behag er vidt forskellig - også blandt bibliotekarer - og i løbet af aftenens arrangement kommer vi vidt omkring forskellige typer bøger, så du vil blive præsenteret for romaner, fantasy, science fiction, krimier, biografier og måske et par gode fagbøger.
  Vi kommer til at give vores helt personlige meninger om bøgerne: Hvad var godt, hvad gjorde indtryk, og hvad skuffede måske? Og så håber vi, at vi kan inspirere dig til mange gode læseoplevelser i efteråret 2019.
  Vel mødt på dit lokale bibliotek!
 • Man. 16. sep. 2019, kl. 10.30. 1-2-3- nu - Børneteater for de små - For de 0-3 årige.
  Teatergruppen Arthotel opfører forestillingen '1-2-3-nu', der er en musikalsk og interaktiv forestilling for de mindste.

  Skyer der svæver over byer... en gravko der laver en kæmpe stor bunke jord, lige til at kravle op i... en sommerfugl der ikke kan fanges... et æble man skal hoppe højt for at nå... vil du være med? 1-2-3-nU...

  Det er noget af det, vi oplever, når vi åbner den store pop-up bog, der med pop-ups, levende billeder og overraskelser tager os med på en musikalsk og sanselig tur ud i verden
 • Man. 16. sep. til tir. 29. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Mød familien Andersen.
  I efteråret kan du møde familien Andersen på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

  Familien er lige som mange andre familier i byen: De har hus, have og to biler. De elsker at rejse og opleve nyt sammen. De nyder hyggeligt samvær med familie og venner - og de indrømmer også, at de sætter pris på at eje den nyeste iPhone og at købe lidt lækkert tøj i ny og næ.
  Og så er der jo liiige det der med klimaet, bæredygtighed og biodiversitet... Det er familien begyndt at snakke lidt mere om. Alt tyder jo på, at vi er nødt til at bidrage alle sammen, hvis vi skal gøre noget godt for sagen...

  Kom på Slagelse Biblioteker og Borgerservice og hjælp familien med at beslutte, hvad de skal bruge deres opsparing på, hvor de skal tage hen på ferie, hvor de skal købe tøj, og hvad de skal spise i morgen aften. Måske gør det en forskel - både for klima, bæredygtighed og biodiversitet
 • Ons. 18. sep. 2019, kl. 14. Biblio Bio i Korsør.
  Hver 3. onsdag i måneden, viser Korsør Bibliotek & Borgerservice film.

  Her kan du se eller gense gamle såvel som nye film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire.
  Vi må desværre ikke oplyse filmens titel, men hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen. Husk tilmelding
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 16.30. Læseklubben Ny og gammel dansk.
  Denne læseklub er for dig, som gerne vil i gang med at læse nye danske forfattere, både dem som allerede har skabt sig et navn, og dem som lige er startet op. Vi læser fire romaner i efteråret, og her får vi blandt andet besøg af forfatteren bag november.

  Til foråret går vi tilbage i tiden, når vi kaster os over ældre danske forfatterskaber og bliver klogere på livet, som det var i Danmark før år 1900.

  Tilmeld dig på biblioteket eller hjemmesiden. Den første bog kan afhentes på Korsør Bibliotek og Borgerservice fra d. 2. september.

  Mandag d. 23. september

  Mandag d. 14. oktober

  Torsdag d. 14. november

  Mandag d. 9. december
 • Tir. 8. okt. 2019, kl. 19. Lytteklub med Led Zeppelin.
  Led Zeppelin og Henrik Tuxen. Lytteklubben arrangerer liveforedrag om Led Zeppelin bygget op omkring fire interviews med Jimmy Page eller Robert Plant lavet af Henrik i årenes løb.

  I påsken kunne man på P6 Beat høre en hel masse af Henrik Tuxens interview med diverse rockstjerner, bl.a. Led Zeppelin.
  Lytteklubben arrangerer liveforedrag om Led Zeppelin bygget op omkring fire interviews med Jimmy Page eller Robert Plant lavet af Henrik i årenes løb.
  Gratis men tilmeld dig så vi ved hvor mange vi skal lave kaffe til
 • Ons. 9. okt. 2019, kl. 19. Bæredygtighed på menuen - Hvordan lokale fødevarer opnår michelinstatus.
  Bæredygtighed er årets helt store modeord. Vi ser og hører om det alle vegne. Men hvad gør et produkt bæredygtigt? Og hvad kræver det som producent at producere bæredygtigt?

  For at belyse bæredygtig fødevareproduktion har vi inviteret en række nøje udval. Du kan blandt andet møde Lars Birger Nielsen fra Bisserup Fisk, Susanne Hansen og Anders Lindgård - KysØko Frugtplantage og Henrik Terkelsen, der er indehaver af Glænø Kalv og Ko.
  Aftenens oplæg og debat vil give dig indblik i forskellige måder at arbejde med bæredygtighed på. Du bliver inspireret til, hvilke krav indenfor bæredygtighed, du som forbruger kan stille til fødevareproducenter. Du vil også få historien om, hvordan lokale fødevareproducenter skaber produkter, der opnår det højeste kvalitetsstempel og bliver serveret på nogle af Danmarks top-restauranter.

  Arrangementet koster 50 kroner og der vil blive serveret smagsprøver og et glas vin
 • Ons. 16. okt. 2019, kl. 14. Biblio Bio i Korsør.
  Hver 3. onsdag i måneden, viser Korsør Bibliotek & Borgerservice film.

  Her kan du se eller gense gamle såvel som nye film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire.
  Vi må desværre ikke oplyse filmens titel, men hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen. Husk tilmelding