Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
14/10 2019
Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K
Tlf: 33 47 47 47

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.6734, Lon 12.5827
Åbent: Ma. lø. kl. 8-19. Udstillinger: Ma. fr. kl. 10-19, lø. kl. 10-18
Entré: Udstillingsbilletter ved indgangen. Koncert- og arrangementsbilletter: billetlugen.dk

Den Sorte Diamant er en del af Det Kgl. Bibliotek. Diamanten byder på talrige oplevelser, faciliteter og services, for voksne, unge og børn heriblandt: - Familiearrangementer som kreative workshops, skattejagter og andre børnevenlige oplevelser. - Butikken, hvor der kan købes bøger, postkort, plakater og billetter til kulturarrangementer. Her kan også afhentes og afleveres biblioteksmateriale eller man kan få hjælp til basal informationssøgning. - Dronningesalen og udstillingslokaler - Det Kgl. Bibliotek afholder årligt mere end 90 koncerter, udstillinger, foredrag m.m. - Møde- og konferencelokaler, hvor der afholdes møder og konferencer midt i den historiske bygning, der emmer af dansk kulturarv. - Café Øieblikket serverer juice, kaffe, sandwich og kager fra eget konditori og restaurant Søren K tilbyder nordisk elegance og sydeuropæisk velsmag med udsigt til vandet. - Læsesale hvortil man kan bestille og se materiale fra Det Kgl. Biblioteks samlinger eller selv sidde og studere. Børn, deres venner og familie er meget velkomne til at besøge Den Sorte Diamant. Biblioteket er et arbejdende forskningsbibliotek med mange studerende og læsesalsbrugere. Af hensyn til deres arbejdsro skal børn følges med voksne, når de besøger og udforsker bygningen.

Offentlig transport: Bus 9A har stop på Søren Kierkegaards Plads. Desuden taxiholdeplads, handicap- og cykelparkering. Havnebus til og fra Nordre Toldbod og Holmen. Metro: Kgs. Nytorv. Nærmeste P- pladser: Frederiksholms Kanal og Slotholmsgad

Don't miss concerts, debates, talks and artist's talks in The Queen's Hall. In addition photography, cartoon art and cultural historical exhibitions in The Black Diamond, The Royal Library. Grab an espresso in café øieblikket or treat yourself at restaurant søren k.e

Fandt 45 resultater fra/efter 16. okt. 2019

 • Tor. 1. aug. til man. 23. dec. 2019 Marina Abramovic.
  Praktisk info. Bemærk at udstillingen kun kan besøges at et lille antal gæster ad gangen, hvorfor der skal bookes tidsspecifik billet. Det Kgl.

  Bibliotek viser et helt nyt værk af den verdenskendte, serbiske performance-kunstner Marina Abramovic. Udstillingen Abramovic Method for Treasures er skabt specielt til bibliotekets skatteudstilling i Den Sorte Diamant.

  Marina Abramovic er kendt som en af tidens største og mest grænseoverskridende performancekunstnere, der i sine værker både inddrager sig selv og publikum i alt fra intense performances til aktioner med fokus på dyb tilstedeværelse.

  OM UDSTILLINGEN Omdrejningspunktet for værket på Det Kgl. Bibliotek er mødet mellem publikum og bibliotekets skatte. Igennem mere end 50 år har Abramovic arbejdet med sin såkaldte Abramovic Method, der via performative greb og ritualer søger at højne deltagernes oplevelse af mentalt og fysisk nærvær og dermed befordre en sanselig, personlig og næsten meditativ delagtighed i kunsten og livet.

  Marina Abramovic har udviklet en helt ny udgave af 'Abramovic Method'. Med afsæt i bl.a. Kierkegaards breve, Saxos Danmarkshistorie og Tycho Brahes observationer har Abramovic skabt en totalinstallation, der bl.a. involverer en række ritualer, et audiosystem og specialdesignede menneskehylder. Ved at invitere udstillingens gæster til at indgå som aktører i den performative totalinstallation skriver Abramovic Method for Treasures sig ind Abramovics række af værker i de seneste år.

  Publikum er i stigende grad gjort til performerne, og fokus ligger på oplevelsen og tilstedeværelsen hos den enkelte udstillingsgæst. Abramovic sætter med andre ord scenen, men andre selv skal udfylde den ved at indgå i de forskellige ritualer. Med Abramovic Method for Treasures i Den Sorte Diamant orkestrerer Abramovic et nyt og sanseligt møde med Det Kgl. Biblioteks skatte og den danske kulturarv. Totalinstallationen vises samtidig med Louisianas store retrospektive udstilling Marina Abramovic - The Cleaner.

  OM KUNSTNEREN Abramovic er uddannet fra kunstakademiet i Beograd og har siden 1970'erne arbejdet med performance som sin kunstneriske praksis. Abramovic kendt for sine risikable og ekstreme værker, der fokuserer på mødet mellem publikum og kunst. På ofte grænseoverskridende vis inddrager hun f.eks. både sin egen krop og sit publikum, som det ses i værkerne Rhythm 10, The Lovers, Balkan Baroque og The Artist Is Present - hvoraf sidstnævnte i 2010 blev set af over 850.000 besøgende på MoMA i New York. Læs introduktion til Marina Abramovic og hendes performancekunst i Det Kgl. Biblioteks kulturmagasin diamanten
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
 • Man. 21. okt. 2019, kl. 15. Rundvisning Den Sorte Diamant 2019.
  Turen går blandt andet gennem den flotte oprindelige biblioteksbygning Holm fra 1906, den spændende tilbygning Den Sorte Diamant fra 1999 samt det gamle bogmagasin Danske Sal.
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
 • Man. 21. okt. 2019, kl. 20. Som Jeg Husker Det: Jan Grarup.
  Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

  Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Jan Grarup med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

  Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

  Fotograf Jan Grarup har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans bemærkelsesværdige tilværelse, der veksler mellem ophold i verdens mest livstruende og blodige brændpunkter samt forsøg på at opretholde et familieliv i København, er netop blevet skildret i filmen Krigsfotografen instrueret af Boris Bertram. Samtidig er en biografi om Jan Grarup på vej, Hvor jernkorsene gror, skrevet af journalist Jacob Fälling.

  Jan Grarups liv er fuldt af historier og dramaer både fra den nære og den fjerne verden, og hans metier som fotograf er på en måde at fastholde hukommelsen om noget fortidigt, som er vigtigt for vor fælles bevidsthed. På den måde er han del af en lang og vigtig tradition: At skabe en visuel fortælling om verden, fordi netop denne som regel er den mest uforglemmelige. Vi husker gennem billeder. Som han selv siger i et stor interview i Politiken med Lea Wind-Friis:

  'Og så er vi tilbage ved kernen af mit arbejde. At dokumentere og have fragmenter af en virkelighed, så man på sigt kan kigge tilbage og sige: Det var det, der skete.'

  Eller som han forklarer om sit mere private liv:

  'Kender du det, hvor man kigger tilbage på sit liv og tænker 'gud, gjorde jeg det?', og man ligger og får helt røde ører og siger 'nej nej nej, lalalala', fingrene i ørerne. Det der er en af de sekvenser fra mit liv, hvor jeg tænker: ' Okay, det var eddermame ikke særligt elegant, Jan Grarup.'

  CV
  50 år, freelance-reportagefotograf, Uddannet i 1991. Årets Pressefotograf i Danmark samme år.

  Ansat på Ekstra Bladet 1991-2001 og på Politiken 2001-2009. Har siden publiceret fotografier i en række internationale magasiner og herhjemme haft flere reportager trykt i Politiken.

  Har vundet flere hundrede priser, herunder fire førstepladser i World Press Photo samt flere ærespriser fra b.la. Unicef og W. Eugene Smith Foundation for Humanistic Photography. Står bag fotobøger som ' Shadowland' (2006) og ' Then There Was Silence' (2017) Far til fire børn i alderen 8 til 23 år.

  Kilde: Politiken
  Anja Bo
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 70 kr) Køb/bestil billet
 • Ons. 23. okt. 2019, kl. 19. Ursula Andkjær Olsen og Sophia Kalkau.
  Artist talk. Ursula Andkjær Olsen & Sophie Kalkau. Blixen. Igennem mere end et årti har Sophia Kalkau arbejdet tæt sammen med digteren Ursula Andkjær Olsen.

  De to kvinders kunstneriske samarbejde er gensidigt som et venskab: Kalkau står for at sætte visuel form på Andkjær Olsens bøger, Andkjær Olsen digter om Kalkaus billeder. Ord og billeder forenes i et fortættet, fælles kunstnerisk udtryk. I denne talk vil Andkjær Olsen og Kalkau fortælle om deres kunstneriske samarbejde igennem årene.

  Kunstneren Sophia Kalkau (f.1960) er billedkunstner og forfatter med flere udgivne digtsamlinger, essays og kunstteoretiske tekster. I 2018 modtog hun Kunstkritikerprisen for sin udstilling Line of Circles på Sorø Kunstmuseum. En del af motiveringen bag prisen lød således: "Med udstillingen bekræftede Sophia Kalkau atter sin status som en af de mest innovative og begavede billedhuggere i dansk kunst pt. Udstillingens skulpturer indgik indimellem også som rekvisitter i en række selviscenesatte fotografier og solarisationer"

  Forfatter Ursula Andkjær Olsen (f.1970) debuterede i 2000 med Lulus sange og taler og har siden udgivet flere digtbøger, senest Krisehæfterne - Pandora Blue Box, Atlantis Syndromet fra 2017. I 2019 blev hun rektor på Forfatterskolen. Andkjær Olsens forfatterskab er præget af en vedvarende samtale med omverdenen, hvori hun bearbejder og omformer verden og dens sprog. Derved skabes en art spejling, som formes gennem en deltagende samtale af citater, begreber, floskler fra politikere og medier, hvori verden efterfølgende ses gennem nye alternativer og muligheder.

  Arrangementet er del af serien "2 og 2" der handler om kunstneriske partnerskaber og er lavet i forbindelse med udstillingen Cirkelbryder på Det Kgl. Bibliotek
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 90 kr) Køb/bestil billet
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 20. Bilal Irshed Trio med sufidanser.
  Og ney fløjte. Musik fra det moderne Mellemøsten (1:3).

  En dynamisk koncert med musik og bevægelse fra nutidens klassiske scene i Mellemøsten ført an af den virtuose oud-spiller Bilal Irshed, ney-fløjtenisten. Moslem Rahal og sufidanseren Yazan Aljamal.

  Koncerten giver en smag på, hvad Mellemøsten har at byde på inden for musik og kultur. Lektor i musikvidenskab på Københavns Universitet Søren Møller Sørensen introducerer ved koncerten den mellemøstlige musik med fokus på nutidens såkaldt klassiske scene, hvortil Bilal Irshed demonstrerer hvordan det arabiske strengeinstrument oud fungerer og lyder. Under koncerten fremfører Bilal Irshed Trio traditionelle og nutidige musikstykker fra den arabiske verden. Med sig har de den syriske neyfløjtespiller Moslem Rahal og den syriske sufi-danser Yazan Aljamal.

  Koncerten varer ca. 75 min. Der er ingen pause i koncerten.

  Medvirkende
  Bilal Irshed, oud
  Rasmus Møldrup, kontrabas
  Yohan Ramon, slagtøj
  Moslem Rahal, ney fløjte
  Søren Møller Sørensen, foredrag
  Yazan Aljamal, sufidans
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 190 kr) Køb/bestil billet
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 20. Anouar Brahem Kvartet.
  Anouar Brahem Quartet: The Astounding Eyes of Rita. Musik fra det moderne Mellemøsten 3:3. Oud-spiller Anouar Brahem med albummet The Astounding Eyes of Rita, hvor vestlig og mellemøstlig musik fusioneres.

  Anouar Brahem er en tunesisk oud-spiller og komponist, der er anerkendt som fornyer inden for sit felt i kraft af sin musikalske fusion af klassisk arabisk musik, folkemusik og jazz. Musikerne spiller oud, basklarinet, bas samt de
  Mellemøstlige trommer darbuka og bendir. Koncerten inviterer publikum ud i et nyt sfærisk jazzlandskab, der emmer af mellemøstlig musiktradition.

  Udover Anouar Brahem er musikerne Khaled Yassine, slagtøj · Klaus Gesing,
  basklarinet og Björn Meyer, bas.

  Koncerten varer ca. to timer inkl. pause

  Medvirkende:
  Anouar Brahem, oud
  Khaled Yassine, sløgtøj
  Klaus Gjesing, basklarinet
  Björn Meyer, bas
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 190 kr) Køb/bestil billet
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 15. Rundvisning Den Sorte Diamant 2019.
  Turen går blandt andet gennem den flotte oprindelige biblioteksbygning Holm fra 1906, den spændende tilbygning Den Sorte Diamant fra 1999 samt det gamle bogmagasin Danske Sal.
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
 • Fre. 1. nov. 2019, kl. 20. Vivaldi: De Fire Årstider - i nutid.
  Vivaldi: De fire årstider i nutid af Karl Aage Rasmussen. Concerto Copenhagen.

  I denne udgave af Årstiderne er intet komponeret om, men Karl Aage Rasmussen har justeret på rytmer og klange, så musikken pludselig varsler senere tiders musik.

  "Årstiderne efter Vivaldi" kunne denne nye version af historiens allermest populære og oftest spillede musik fra baroktiden passende hedde. Musikken er stadig den, vi kender. Men ligesom vi mennesker ændrer os med tiden, må musikken også ændre sig, hvis vores oplevelse af en bestemt musik skal bevares. Magnus Fryklund dirigerer denne aften Concerto Copenhagen med Lars Ulrik Mortensen på cembalo gennem Foråret, Sommeren, Efteråret og Vinteren. Som en gourmetrestaurants brug af sorbet til at rense ganen uropføres - imellem Sommeren og Efteråret - den prisbelønnede komponist Signe Lykkes nye værk En verden set fra oven.

  Vivaldi (Rasmussen), Lykke
  Koncerten varer ca. en time uden pause
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 200 kr) Køb/bestil billet
 • Man. 4. nov. 2019, kl. 15. Rundvisning Den Sorte Diamant 2019.
  Turen går blandt andet gennem den flotte oprindelige biblioteksbygning Holm fra 1906, den spændende tilbygning Den Sorte Diamant fra 1999 samt det gamle bogmagasin Danske Sal.
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 60 kr) Køb/bestil billet
 • Tir. 5. nov. 2019, kl. 19. Katrine Wiedemann og Maja Ravn.
  Artist Talk. Katrine Wiedemann og Maja Ravn. Blixen. "Hun har udfriet mig fra en faglig ensomhed, som jeg troede var et grundvilkår.

  Jeg ved ikke, hvor hun begynder, og jeg holder op (...) Hvad kom først, kunsten eller venskabet? Det kan nok ikke adskilles." Sådan beskriver den danske instruktør Katrine Wiedemann, i sin selvbiografi Ved Gudernes Bord, sit samarbejde med scenografen Maja Ravn. De to har igennem mange kørt parallelt løb i den danske teaterverden. I denne udgave af "2 og 2" vil de to tale om deres mangeårige samarbejde og at være sammen om den skabende proces.

  Maja Ravn (f. 1967) er uddannet scenograf og kostumedesigner fra Statens Teaterskole (1993). I 2003 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og i 2008 modtog hun en Reumert som Årets Scenograf for Et drømmespil (2007-8) af August Strindberg på Betty Nansen Teatret. Et drømmespil modtog også en Reumert for Årets Forestilling, hvor Katrine Wiedemann var instruktør.

  Katrine Wiedemann (f. 1969) er scene- og filminstruktør. Yderligere har hun modtaget en Reumert for årets instruktør og forestilling for Havfruen på Republique i 2006.

  Arrangementet er del af serien "2 og 2" der handler om kunstneriske partnerskaber og er lavet i forbindelse med udstillingen Cirkelbryder på Det Kgl. Bibliotek
  • Sted: Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K
  • Pris:(Entré: 90 kr) Køb/bestil billet