Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
22/10 2013
Korsør Kulturhus
Skolegade 1
4220 Korsør
Tlf: 5837 0400

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3394, Lon 11.1334

Den tidligere Halsskov Skole ("Halskovskolen") er nedlagt. Stedet er nu omdannet til Korsør Kulturhus Kulturhuset er det nye kultur- og foreningscenter i Korsør. Her "bor" bl.a. Korsør Musikskole, Korsør Ungdomsskole, div. foreninger, VUC-Korsør samt Korsør Kulturhus

Fandt 24 resultater fra/efter 29. jan. 2020

 • Ons. 29. jan. til ons. 3. jun. 2020, 15 kursusdage kl. 17 & 18.45. Hatha Yoga.
  Underviser: Birgith Laursen. Hensyntagen yoga er dig, som har det svært med balancen, problemer i ryg, knæ, hofter, bækken eller skuldre, og hvor der tages hensyn til den enkelte.

  Yogaundervisningen vil indeholde dynamiske øvelser og statiske stillinger, som du kan være stille i.
  Yoga harmoniserer krop og sind. Dine muskler indre organer og kredsløb kommer i balance.
  Dit åndedræt bliver naturligt dybere og giver dig mere overskud og inspiration til at fordybe dig og finde ind til dig selv. Yoga giver mere energi og kreativ tænkning til din dagligdag.
  Yoga er for alle.Kom i løstsiddende tøj og medbring et liggeunderlag samt et tyndt tæppe

  Lille hold med hensyntagende undervisning, hvor der forudsættes en særlig indsats fra underviseren.

  Underviser: Birgith Laursen, exam. Yogalærer, tlf. 2140 2325

  Hold: 25257
 • Fre. 31. jan. til fre. 3. apr. 2020, kl. 13.45. Malekursus i akryl - AOF Sydvest Sjælland.
  Malekursus, maleteknik og nye ideer - Kreative individuelle maleprocesser.

  Malekursus, maleteknik og nye ideer.
  Kreative individuelle maleprocesser.
  Vi starter hver gang med et oplæg om et emne, det kan være komposition, perspektiv, udvidet farvelære, lys skygge, opstilling, blandeteknik, monotypi, eller oplæg med fokus på en kendt kunstner.
  Temaerne er både abstrakte og naturalistiske teknikker.
  Derefter individuelt arbejde med eget billede, i trygge rammer med kreativ personlig vejledning fra underviser. Der afsluttes med fælles evaluering.
  Medbring: akrylmaling, lærred, pensler, spartler, papir, blyant, klude glas til vand, og afdækning.
  Alle kan deltage uanset viden og øvelse.

  Underviser: Annette Lynge, billedkunstner, tlf. 5136 7865
  • Sted: Korsør Kulturhus, Skolegade 1, Korsør
  • Pris:(Entré: 1320 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Fre. 31. jan. til fre. 17. apr. 2020, 10 kursusdage kl. 13.45-16.45. Kunstskolen - Maleri.
  Underviser: Anette Lynge. Har du lyst til at arbejde med maleri på et professionelt niveau, uanset om du er begynder eller øvet, så er kunstskolen for dig.

  Der er inspirationsøvelser og idéer til, hvordan du finder motiver / udtryk som passer til netop dig.
  Der arbejdes med komposition og perspektivering, så du kan skabe spænding og harmoni i dine billeder.
  Der er fokus på farvernes mange muligheder samt farvelære og du kan male med akryl eller oliemaling
  Din personlige stil får nyt liv og har du ikke fundet din stil endnu - er der rig mulighed for det her. Vi arbejder ud fra eget udtryk / indtryk i tanke, idé, handling og følelse, men bruger ikke "mal efter postkort" metoden, derimod skaber vi egne motiver - det unikke er jo inden i netop dig.
  Medbring: Skitseblok, blyant, lærred, maling (det er nok med primærfarverne), pensler og spartler.

  Underviser: Annette Lynge, billedkunstner, tlf. 5136 7865

  Hold: 25516
 • Tir. 4. feb. 2020, kl. 19-21. Einsteins relativitetsteori (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Einstein lagde med sin relativitetsteori fundamentet for meget af den moderne fysik. Hør om at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber og om de tilsyneladende paradokser som relativitetsteorien behandler - fx det såkaldte tvillingeparadoks.

  Professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

  Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin 'specielle relativitetsteori' og præsenterede dermed en teori der siden er blevet undersøgt i stor detalje - såvel teoretisk som gennem eksperimenter. På trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

  I foredraget vil du, ved hjælp af simple animationer, få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser. Du får også forklaret Einsteins berømte ligning, E = mc2.

  Du vil også få præsenteret en række af teoriens tilsyneladende paradokser - som fx det såkaldte tvillingeparadoks og stangspringerparadokset - sammen med deres løsninger. Tvillingeparadokset betyder fx at den danske astronaut Andreas Mogensen nu har forlænget sit liv med et kvart millisekund. Sådanne "paradokser" er dermed eksempler på udfordringer til teorien der har vist sig at have den modsatte effekt som en klar understøtning af den.

  Du vil blive introduceret til hvordan det såkaldte ækvivalensprincip kan føre os til indsigt i Einsteins 'generelle relativitetsteori' der viser os at lysets bane gennem rummet er krum og at tyngdekraften påvirker lysets farve.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
  Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 10.30. Lav din egen tryllestav - Fra 6 år.
  Oplev det magiske tryllestavsværksted med Rollespilsakademiet, hvor du skal lave din egen tryllestav. Lære de magiske trylleord. Og så ud og sprede magi og eventyr.

  En heks' eller troldmands vigtigste redskab er hans eller hendes tryllestav; det objekt, der tillader en magiker at fokusere og kontrollere sin magiske energi. For at sikre sig en tryllestav, der passer perfekt til ens eksakte præferencer som magiker, er man nødvendigvis nødt til at lave den selv.
  Tryllestavsværkstedet giver den vordende magiker muligheden for at designe og skabe sin helt personlige tryllestav, han eller hun bagefter kan bruge til sin fremtidige magi. De dygtige instruktører fra Rollespilsakademiet vejleder børnene i design og sammensætning af stavene i de farver og materialer, du drømmer om, og sikrer, at hvert barns tryllestav bliver både holdbar og ligeså unik som ejeren selv.

  Og bagefter bliver du undervist i fantastisk og forsvarligt brug af tryllestaven.

  Og ja, man kan tage tryllestaven med hjem!
 • Tir. 18. feb. 2020, kl. 19-21. Kvantecomputeren (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Få en intro til kvantefysikkens verden, og hør om den nye "kvanterevolution" som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener. Hør om hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

  Professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

  Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er beskrevet af kvantefysikken. Den kvanteverden som kvantefysikken beskriver, er meget forskellig fra fænomener i vores dagligdag: fx er atomare partikler tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

  Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

  I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny "kvanterevolution" som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.
  Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid.
  En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det!

  I foredraget vil du høre hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
  Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
 • Søn. 23. feb. 2020, kl. 14. Fastelavnsfest.
  Voksen (+ 16 år) billet: 60 kr. incl. Fastelavnsbolle og kaffe. samt slikpose, juice, fastelavnsbolle til børn under 16 år ifølge med voksne og med gratis adgangsbillet.
  • Sted: Korsør Kulturhus, Skolegade 1, Korsør
  • Pris:(Entré: Voksen 60 kr) Køb/bestil billet
 • Tor. 27. feb. 2020, kl. 17.30 - 20.00. Brugermøde om Halsskov Færgehavn.
  Brugermøde om den videre udvikling af Halsskov Færgehavn. Hvordan synes du tiltag og indsatses prioriteres?

  I december 2019 afholdtes en velbesøgt idéworkshop om udviklingen af Halsskov Færgehavn. Det er nu tid til at samle op på de mange input og idéer, så vi kan komme videre med udviklingen af færgehavnen!

  På brugermødet vil resultaterne fra undersøgelsen blive præsenteret. Desuden skal vi sammen lave anbefalinger til, hvordan tiltag og indsatser i Halsskov Færgehavn bør prioriteres fremadrettet. Anbefalingerne vil blive præsenteret for lokalpolitikkerne efterfølgende.

  Skriv en mail med dit navn angiv gerne, hvis du repræsenterer en forening til: faergehavn@slagelse.dk

  Du er meget velkommen, selvom du ikke deltog i første workshop.

  Af hensyn til forplejning skal du tilmelde dig senest den 20. februar 2020
 • Tir. 3. mar. 2020, kl. 19-21. Det er bare en virus (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem.

  Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet

  Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot "en pose af protein med noget genmateriale indeni". Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

  Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt - både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

  Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme - fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

  Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.
  Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de "tænker" og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
  Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
 • Tir. 10. mar. 2020, kl. 19-21. Fremtidens natur (via livestream fra Aarhus Universitet).
  Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?

  Professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

  Jorden er en levende planet - fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

  Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen 'Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring'. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden - og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet - og hvilken rolle spiller mennesket?

  Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen - hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Og hvad med den danske natur - og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn - og hvad med honningbien?

  Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen - og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.
  Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

  Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

  Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
  Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.