Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
14/1 2012
Liselund Kursuscenter
Slotsalleen 44
4200 Slagelse
Tlf: 58 52 31 20 Fax: 58 53 30 20

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3932, Lon 11.3626

Kursus- og mødecenter, der benyttes af både den offentlige og private sektor. Stedet har en hyggelig og historisk præget intim atmosfære, og der er en lille tilhørende park til gode pauser

Fandt 6 resultater fra/efter 6. dec. 2019

 • Lør. 14. dec. 2019, kl. 14-16. Syng julen ind på Liselund sammen med Erik Sommer.
  Fællessang med korleder Erik Sommer og dagens julekor. Vi synger julesange fra Højskolesangbogen, og koret præsenterer dagens korarbejde. Der serveres kaffe og kage i pausen.

  Vær med til at skabe en ny tradition, hvor vi sammen synger korarrangementer af julens sange og salmer. Kom - sammen med dine korvenner - og få en hyggelig dag med julesang under ledelse af én af landets mest anerkendte korledere, Erik Sommer.

  Erik Sommer er - udover at være korleder - mest kendt som komponist til en lang række kendte og elskede melodier i Højskolesangbogen og Salmebogen.

  Program for dagen:

  Kl. 10.00: Korsangerne mødes til opvarmning og indøvning af lettere korsatser

  Kl. 12.00: Frokost. Drikkevarer købes.

  Kl. 12.45: Fortsat korsang

  Kl.14-16: Fællessang på Liselund for alle sangglade

  Vi synger julesange fra Højskolesangbogen sammen med de fremmødte samt præsenterer dagens korarbejde. Inviter venner og familie til fællessang.

  Der serveres kaffe og kage i pausen.

  Pris for deltagelse hele dagen for korsangere: kr.175,00

  Tilmelding og betaling på MobilePay 25888 - skriv "julesang"

  Pris for deltagelse i fællessang fra kl. 14.00: kr. 50,00 - betales v. indgangen

  www.liselund.dk
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 175/50 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Man. 6. til fre. 10. jan. 2020, kl. 11. Vinterhøjskole på Liselund.
  Vinterhøjskolen 2020 "Glæde, fest og fællesskab".

  "Glæde, fest og fællesskab"

  Hvorfor være glade og feste? I en berømt fortælling fra Grønland berettes, at engang i urtiden var livet gråt og trist, hvorfor? Jo man havde endnu ikke fået Festens Gave, den får stammen/folket, og så er livet alligevel værd at leve. Men forudsætningen for glæden og festen er jo hverdagen, og fællesskaberne er ikke uden konsekvenser for den enkelte.

  Der er morgensang hver dag kl. 9.15

  Mandag den 6. jan.

  Kl. 14.00

  Introduktion til højskoledagene ved Jens Hestbech og Mogens Hemmingsen

  Kl. 14.30

  Stefan Kjerkegaard: "Humor forbinder os og forbinder sig med stort set alt" - om humorens rødder og virkning.

  Stefan Kjerkegaard er lektor på Aarhus Universitet, han forsker i nyere dansk og skandinavisk litteratur og især i, hvordan litteraturen ændrer sig i en tid med nye medier. Forfatter til bogen om Humor i serien Tænkepauser.

  Kl. 19.30

  Inger Sjørslev: "Festens ritualer - Hvorfor udfører mennesker over hele jorden ritualer?"

  Inger Sjørslev er lektor emeritus i antropologi ved Københavns Universitet og har tidligere været museumsinspektør på Nationalmuseet. Hun har et bredt forfatterskab bag sig, gennemgående er hendes interesse for ritualstudier og performance. IS' feltarbejde er fx sket i Brasilien, men hun har også forsket i materiel kultur i Danmark, fx énfamiliehuse.

  Tirsdag den 7. jan.

  Kl. 9. 30

  Anne Katrine de Hemmer Gudme: "Velsignelse - om himmelsk føde og forbuden frugt"- Mad og drikke i Bibelen - betydning og funktion.

  Anne Katrine de Hemmer Gudme er ph.d. i teologi og lektor på Oslo Universitet, hun forsker primært i ritualer i Bibelen, især i Det Gamle Testamente. Hun udgav i 2018 bogen "Himmelsk føde og forbuden frugt".

  Kl. 14.30

  Inger Damsholt: "Dansen, kroppen og glæden"

  Inger Damsholt er universitetslektor på Københavns Universitet, hun forsker i forholdet mellem musik og dans i Vesten, i Samværsdans i Vesten, specielt i Norden efter 1950; og i Dans og kulturel identitet;

  Kl. 19.30

  Peter Aaboe Sørensen: "Glæden er fælles - K.E. Løgstrup"

  Peter Aaboe Sørensen er undervisningsadjunkt på Aarhus Universitet, han forsker bl. a. i K. E. Løgstrups tænkning, ofte med udblik til S. Kierkegaard.

  Onsdag den 8. jan.

  Kl. 9.30

  Kristian Bang Foss: om romanen "Frank vender hjem". På bagsiden af romanen står der, at det er: " en fortælling om mennesker, der kæmper for at finde sig en plads i livet - en sjov og kulsort roman". Romanen udkom efteråret 2019 og fik strålende anmeldelser.

  Kristian Bang Foss debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud, den er solgt til udgivelse i 17 lande.

  Kl. 14.30

  Albert Gjedde: "Glæden, lykken og vores hjerne - om hjernens lykkestoffer"

  Albert Gjedde er professor emeritus i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet, tidligere institutleder ved Institut for Neurovidenskab og Farmakologi og nu professor i translationel neurobiologi ved Syddansk Universitet. AG har et stort videnskabeligt forfatterskab og har også modtaget Forskningsministerens formidlingspris.

  Kl. 19.30

  Katrine Wiedemann: "Kunsten føles som min måde at nå de fortvivlede på", - om glæden ved at skabe teater og omkostningerne.

  Katrine Wiedemann er en meget efterspurgt instruktør, hun har instrueret klassiske og moderne teaterstykker i både Danmark, Sverige og Tyskland, efteråret 2019 instruerede hun Cyrano de Bergerac på Det Kgl. Teater. Hun har også instrueret film. I 2016 udgav hun "Ved Gudernes Bord", bogen er en kunstners forsøg på at komme rundt om alle livets store temaer og en fortælling om at slå sig på kunsten.

  Torsdag den 9. jan.

  Kl. 9.30

  Ole Thomsen: "Et par dejligt klare øjne" - om provst Jens Mathias Eriksen og gudsrigets glæde.

  J.M. Eriksen er kendt som en mageløs brevskriver, og der findes mange flere breve (og andre tekster) fra hans hånd end dem, der blev udgivet i 1980. Prædikant og poet som Provsten var, gik han med fuld musik ind for den religiøse oplevelse, den skælvende stemthed, ja, mystikken. For ham gjaldt det gnisten, "en milliontedel af et sekund".

  Ole Thomsen er molbo, født i Tved Sogn, hvor Eriksen var præst i fyrre år (1919-59). I 1987 blev OT dr.phil. på afhandlingen "Komediens Kraft". Han har været ansat på Aarhus Universitet (1971-2008) som forsker og underviser i klassisk filologi. Han har bl.a. skrevet "Veje til Rom" om romersk litteratur (2008), "Det lune land. Om liv på Mols" (2011) og "Frygt ikke frihed" om humanisme (2018). I 2018 udsendte han Holbergs selvbiografi, oversat fra latin. I 2020 udkommer biografien "To par klare øjne" med provst Eriksen som den ene af de to hovedpersoner.

  Kl. 14.00

  Udflugt til Gerlev Legepark med foredrag om og eksempler på legens betydning i fortid og nutid. Gerlev Legepark formidler og forsker i gamle danske idrætslege.

  Er mennesket, som digteren Schiller engang hævdede, mest sig selv og gladest når det leger? Bliver vi med alderen mindre og mindre os selv? Hvordan leger børn i dag?

  Vi skal høre om den legekultur, vi selv var en del af, men som i dag er svundet hen,

  få et indblik i den måde legen bruges på, mindes tidligere tiders legekultur,

  og ikke mindst skal vi samtale om, hvorfor legekulturen er så vigtig - også i dag.

  Der er også anledning til at deltage i et par forskellige fælleslege.

  Efterfølgende er der "fri leg" - man kan prøve forskellige spil eller gå en tur rundt i parken, som netop i år har haft 20-års jubilæum.

  Kl. 19.30

  Berit Johansen Tange og Esben Tange: " Hvad er det musik kan?" koncert og foredrag - mest om komponisten Rued Langgaards klaverværker, der spænder over det meditative, det virtuose, det naturbeskrivende, det eksistentielle, det ekstatiske, det tilbageskuende og det følelsesladede.

  Berit Johansen Tange er ansat på Musikkonservatoriet i København, hun er uddannet koncertpianist og har en omfattende koncertvirksomhed bag sig.

  Esben Tange er cand.mag. og redaktør ved Danmarks Radio, leder af Rued Langgaardfestivalen, han har udgivet "Mod Lyset" om R. Langgaard.

  Fredag den 10. jan.

  Kl. 9.30

  Niels Henrik Gregersen: "Glæden - rå og kogt: noget om glæde, lykke og taknemmelighed (og alle vore bekymringer)".

  NH Gregersen er professor, dr.theol. ved Københavns Universitet, han forsker i samtidsteologi og i forholdet mellem religion og naturvidenskab. Har skrevet mange artikler og bøger, fx "Den generøse ortodoksi" (2015)

  Kursusleder: lektor og bestyrelsesmedlem Jens Hestbech

  Praktiske oplysninger:

  Priser:

  Ophold (værelse, forplejning, foredrag) betales forud.

  Indbetaling: Nordea, reg.nr. 2204 konto nr. 34 10 037 199.

  Eller via MobilePay 25888 (Husk at skrive reservationsnummer+ navn)

  Indkvartering

  Ny afdeling med bad og toilet på værelset:

  Enkeltværelse Kr. 5.080

  ½ dobbeltværelse Kr. 4.410,-

  Gammel afdeling med vaskekumme på værelset og bad og toilet på gangen:

  Enkeltværelse Kr. 4.410,-

  ½ dobbeltværelse Kr. 3.750,-

  Hjemmeboende: Inklusive alle foredrag, udflugter og måltider Kr. 3.340,-

  Tilmeldingsgebyr:

  Kr. 500,- pr. deltager betales af alle, når Liselund har bekræftet tilmeldingen.

  Tilmeldingsgebyret fratrækkes senere i kursusbetalingen.

  Tilmelding:

  Send mail til: booking@liselund.dk med navn(e), adresse(r) telefonnummer
  og værelsesønske(r)

  Brug hjemmeside: Liselund.dk - Det sker på Liselund - tilmeldingsformular udfyldes

  Send alm. brev (se adressen nederst på siden).

  Deltagelse i enkeltforedrag og måltider:

  Deltagelse i et enkelt foredrag med kaffe/the: Kr. 125,-

  Deltagelse i foredrag en hel dag inkl. kaffe/the: Kr. 300,-

  Deltagelse i alle foredrag hele ugen inkl. kaffe/the: Kr. 850.-

  Udflugt Kr. 200,-

  Frokost: Kr. 145,-

  Middag: Kr. 190,-

  NB: Ønske om særlige kosthensyn bedes meddelt ved tilmelding

  og senest den 20. december 2019!

  Liselund Møde-og Kursussted

  Slotsalléen 44

  4200 Slagelse

  Telefon: 5852 3120

  Forstander Mogens Hemmingsen
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 5080 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Fre. 31. jan. 2020, kl. 20. Dixie For You Jazzband.
  Inden koncerten- kl 18.00 - kan du nyde Liselunds lækre 2-retters menu for kr. 170 pr. person.

  Lidt bandinfo:

  DFY har spillet på de fleste DK/SE jazzfestivaler, klubber og koncertscener.

  Stilen er melodisk, traditionel jazz med indslag af NewOrleans, dixieland og evergreens fra The American songbook. Bandet har en underholdende stil med melodispil, som varierer mellem sax og klarinet og mange sangnr.

  Medlemmerne i DIXIE FOR YOU er:

  Jeppe Zacho sax/sang (DK)

  Lasse Karlsson klarinet/sang (SE)

  Claes Rydbeck banjo/guitar/sang(SE)

  Lars M. Nielsen kontrabas/Kapelmester(DK)

  Henrik Holst Hansen trommer(DK)

  Afløsere kan forekomme
  • Arrangør: Slagelse Jazzklub
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: Entre medlemmer 140 kr - ikke medlemmer 200 kr)
 • Man. 3. til fre. 7. feb. 2020, kl. 13. Kyndelmisse på Liselund.
  Tænkning og tro i tiden.

  Med dette års kyndelmissekursus forsøger vi igen at definere vor

  forunderlige tilværelse.

  Hvad skal vi mene om det liv, som vi for en kort stund er kastet ind i?

  Er vi Sisyfos, der igen og igen ruller stenen op ad bjerget?

  Eller lever vi et jævnt og muntert virksomt liv på jord - fyldestgjort af glans fra Evigheden?

  En overordnet betegnelse for kurset kunne være "Mennesket tænker - Gud ler" en jødisk talemåde, som giver udtryk for vore anstrengelser med at finde tilværelsens gåde.

  Med de valgte foredrag har vi valgt at sammensætte et bredt spektrum af synspunkter ud fra temaet Tænkning og Tro i Tiden.

  Program:

  Mandag den 3. februar

  Kl. 15.00

  Michael Bach Henriksen "Mellem frygt og håb: Marilynne Robinsons forfatterskab i Trumps USA"
  Kl. 19.30

  Lisbeth Smedegaard Andersen "Gådefuld må man være - Vilhelm Hammershøi og hans inspiration fra Søren Kierkegaard"

  Tirsdag den 4. februar:

  Kl. 09.30 Thomas Thaulov Raab "Om bevidsthed - hvad er bevidsthed - på sporet af det menneskelige"
  Kl. 14.30 Niels Chr. Hvidt "Kan Tro flytte bjerge -Kan Bjerge flytte troen" Krydsfeltet mellem tro, håb, mening og videnskab.
  Kl. 19.30 Fortælleaften Doris Ottesen "Om Hjemlængsel" Længslen mod det, der var.

  Onsdag den 5. februar:

  Kl. 09.30 Birgitte Stoklund Larsen "Taler Gud nudansk? Bibelen og Bibelens sprog. Bibelen oversat til hverdags sprog"
  Kl. 14.30 David Bugge "Svig og kærlighed i Martin A. Hansens Løgneren"
  Kl. 19.30 Filmaften: Aquarela

  Torsdag den 6. februar:

  Kl. 09.30 Johannes Riis "Bønder og dansk lyrik" Hvordan sange og salmer har formet og nuanceret opfattelsen af naturen og har præget landbokulturen gennem generationer.
  Kl. 14.30 Bjørg Tulinius "At give plads til det, der peger udad"
  Kl. 19.30 Sangaften m. Dorte Smedegaard og Eva Meile

  Fredag den 7. februar:

  Kl. 09.30 Jørgen Carlsen "Mennesket tænker - Gud ler!" Milan Kundera og brugen af romaner som filosofiske redskaber
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 5080 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Søn. 16. feb. 2020, kl. 14-16.30. Bassist Jens Sølund holder foredrag: 20 fantastiske år med Papa Bue.
  Jens Sølund fortæller om sit liv som bassist i en menneskealder krydret med musikklip 2 * 45 minutter. Der serveres kaffe og kager i pausen.

  Der har været en stadig stigende interesse for at høre om mine oplevelser som bassist og mine tyve år med Papa Bue, hvor der var var turnéer i mere end 30 lande i 5 verdensdele, og hvor jeg kom til at møde og spille med en lang række af de amerikanske jazzmusikere, som jeg altid har beundret.
  Papa Bues brede popularitet førte blandt andet også til møder og optrædender med mange af tidens populærkunstnere.

  Jeg har underholdt med anekdoter og foredrag i jazzklubber, på højskoler og i Radioen - men også for Rotary, AOF, forskellige foreninger - og sågar menighedsråd. Mine "optrædender" varer typisk 2 x 45 minutter, og jeg tilbyder fire alternative temaer:

  "Mit liv med bassen og jazzen"
  Et humoristisk beretning om 50 år bag kontrabassen.

  "Tyve fantastiske år med Papa Bue"
  En morsom beretning om livet på og uden for scenen i Danmarks største jazzband i dets storhedstid.

  "Jazzanekdoter"
  Skæve og skægge anekdoter fra jazzens overdrev.

  "Jazzens Historie"
  Causerier omkring den ældre jazz' største udøvere og deres mesterværker. (Louis Armstrong, Duke Ellington o.a.)

  Alle "optrædender" krydres med relevante musikeksempler på CD/LP og kombineres eventuelt med levende musik
  • Arrangør: Slagelse Jazzklub
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: Ikke fastlagt)
 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 20. Tribute to Papa Bue.
  Liselund tilbyder lækker 2-retters men kl 18.00 inden koncerten for kr. 170 pr. person.

  Papa Bue Memorial Band

  Koncerterne i 2012 til minde om kapelmester Arne Bue Jensen, der afgik ved døden i november 2011, var en kæmpe succes med udsolgte huse, der sluttede med maner med to koncerter hinsidan i Malmø Koncerthus og Helsingborg Koncerthus.

  Oprindeligt skulle der kun have været arrangeret koncerter i 2012, men der har vist sig fortsat at være så stor interesse for mindekoncerter for Papa Bue i 2013, at det i samråd med Bente Bue er besluttet at hylde Danmarks populæreste jazzmusiker et år mere.

  Papa Bue Memorial Band ledes af Erik " Krølle" Andersen.
  Medvirkende: Jack Andersson, trompet og vokal - Erik Andersen, klarinet - Ole "Fessor" Lindgreen, basun - Per Jacobsen, piano og vokal, Jens Sølund, bas - Henrik Simonsen, trommer
  • Arrangør: Slagelse Jazzklub
  • Sted: Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: Entre for medlemmer 140 kr - ikke medlemmer 200 kr)