Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
24/1 2020
Liselund Møde- Og Kursussted
Slotsalleen 44
4200 Slagelse
Tlf: 58 52 31 20

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3932, Lon 11.3626

Kursus- og mødecenter, der benyttes af både den offentlige og private sektor. Stedet har en hyggelig og historisk præget intim atmosfære, og der er en lille tilhørende park til gode pauser

Fandt 5 resultater fra/efter 22. feb. 2020

 • Fre. 28. feb. 2020, kl. 20. Tribute to Papa Bue.
  Liselund tilbyder lækker 2-retters men kl 18.00 inden koncerten for kr. 170 pr. person.

  Papa Bue Memorial Band

  Koncerterne i 2012 til minde om kapelmester Arne Bue Jensen, der afgik ved døden i november 2011, var en kæmpe succes med udsolgte huse, der sluttede med maner med to koncerter hinsidan i Malmø Koncerthus og Helsingborg Koncerthus.

  Oprindeligt skulle der kun have været arrangeret koncerter i 2012, men der har vist sig fortsat at være så stor interesse for mindekoncerter for Papa Bue i 2013, at det i samråd med Bente Bue er besluttet at hylde Danmarks populæreste jazzmusiker et år mere.

  Papa Bue Memorial Band ledes af Erik " Krølle" Andersen.
  Medvirkende: Jack Andersson, trompet og vokal - Erik Andersen, klarinet - Ole "Fessor" Lindgreen, basun - Per Jacobsen, piano og vokal, Jens Sølund, bas - Henrik Simonsen, trommer
  • Arrangør: Slagelse Jazzklub
  • Sted: Liselund Møde- Og Kursussted, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: Entre for medlemmer 140 kr - ikke medlemmer 200 kr)
 • Søn. 8. mar. 2020, kl. 14. Sangeftermiddag med Frank E. Andersen på Liselund.
  Kommunaldirektør i Slagelse Kommune Frank E. Andersen står for dagens program. Der serveres kaffe/the med småkager samt vand. Tilmelding er ikke nødvendig. Alle er velkomne. Der betales ved indgangen.
  • Sted: Liselund Møde- Og Kursussted, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 30 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Lør. 21. og søn. 22. mar. 2020, kl. 09.30. Strikkeweekend.
  Liselund-Strikkerne arrangerer en weekend med workshop, foredrag med Vithard "Prince of knitting", sang, hygge og god mad fra Liselunds køkken.
  • Sted: Liselund Møde- Og Kursussted, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: Fra 1375 kr)
  • Læs mere: Homepage
 • Lør. 28. mar. 2020, kl. 10. Temadag Om Martin A. Hansen Og Skolen.
  PROGRAM. Kl. 10.00 Ankomst, kaffe, velkomst ved Mogens Hemmingsen. Kl. 10.30 Degnen på Sandø ved Ole Juul.

  Romanen "Løgneren" af Martin A. Hansen er til dags dato Gyldendals bedst sælgende skønlitterære roman, som også er oversat til adskillige sprog. Johannes Vig, skolelæreren på Sandø, er derfor en af de mest beskrevne og debatterede litterære figurer i nyere tid. Mærkeligt nok er det ganske få litterater, der har beskæftiget sig med læreren.

  Det er tvivleren, elskeren, naturmennesket Johannes, der omtales i artikler og bøger om "Løgneren", sjældent degnen Johannes Vig.

  I foredraget vil der blive inddraget udsagn, redegørelser og analyser fra artikler og essays, som Martin A. Hansen har bidraget med i datidens skoledebat, hvorved det sandsynliggøres, hvor store overlap der er mellem skolelæreren fra Brønshøj og degnen på Sandø. Det viser sig især i den forundringspædagogik, som Johannes Vig praktiserer, fortællingens dannelsesmæssige rolle samt omsorgen for den enkelte elev og synet på barnet som et selvstændigt individ.

  Ole Juul (cand.theol., tidl. sognepræst. Formand for Landsforeningen Martin A. Hansen. Skribent og foredragsholder)

  Kl. 12.00 Frokost

  Kl. 13.00 Martin A. Hansen om skole, udvikling og dannelse ved Jørgen Jørgensen

  I foredraget præsenteres hovedlinjer i Martin A. Hansens opfattelse af forholdet mellem undervisning og opdragelse i lyset af spørgsmålet om dannelse. Hansen formulerer sin opfattelse i diskussion med både det traditionelle dannelsessyn og det udviklingssyn, som kommer til udtryk indenfor nyere reformpædagogiske tiltag.

  Sidstnævnte ser Hansen som en naturalistisk iklædning af Jean-Jacques Rousseaus tanker om det autentiske og frie menneske, hvor autenticitet og frihed bliver forstået som resultat af en naturlig udvikling uafhængigt af spørgsmål om historie, dannelse og tilværelsesoplysning.

  Jørgen Jørgensen (cand.theol., fhv., lektor ved læreruddannelsen, udgiver af bl.a. "Dagbøger 1931-55", redaktør af "For Folkets Frihed. Martin A. Hansen og Besættelsen").

  Kl. 14.30 Kaffe

  Kl. 15.00 Skolen og dannelsens forunderlige mulighed ved Jens-Peter Noes Olesen

  Det er uoverkommeligt at holde skole. Enhver, der med alvor har givet sig i kast med lærergerningen, ved det af erfaring, men det er ikke alle, der med baggrund i det praktiske kendskab forsøger at artikulere, hvori vanskelighederne består. Martin A. Hansen vidste fra sin mangeårige beskæftigelse med lærerarbejdet god besked med disse forhold, og han gjorde omfattende overvejelser over de problemer, som skolen og læreren er konfronteret med.

  Foredraget fremdrager og belyser nogle af de centrale synspunkter, som Martin A. Hansen fremsætter i sine overvejelser angående skole- og lærerarbejde. De fremstår med en karakteristisk etisk forpligtelseskarakter og anviser vejen for et uopgiveligt håb på skolens vegne. For nok vidste han, at det er uoverkommeligt at holde skole, men samtidigt holdt han sig også for øje, at bevidstheden om dette afmægtige forhold kan åbenbare dannelsens forunderlige mulighed. Dette gør enhver eftertid klogt i at lade sig inspirere af

  Jens-Peter Noes Olesen (cand.mag. i religionsvidenskab og filosofi. Seminarielektor. Forfatter til boghæftet "Martin A. Hansen og Skolen".)

  Kl. 16.30 Afslutning

  Pris: 450 kr. inkl. frokost og 2 x kaffe

  Tilmelding via Liselunds
  • Sted: Liselund Møde- Og Kursussted, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 470 kr) Køb/bestil billet
 • Tir. 31. mar. 2020, kl. 18. Sangaften med Tobias Trier inkl. spisning på Liselund.
  Syng, spis og snak med sanger og musiker Tobias Trier.

  Vi inviterer til fællesspisning og sang med sanger og musiker Tobias Trier
  • Sted: Liselund Møde- Og Kursussted, Slotsalleen 44, Slagelse
  • Pris:(Entré: 75 kr)
  • Læs mere: Homepage