Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
5/8 2020
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 14
4200 Slagelse
Tlf: 557 557

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 51 resultater fra/efter 9. aug. 2020

 • Fre. 31. jul. til tir. 25. aug. 2020, kl. 00. Sensommer bogsalg.
  Gør et fantastisk bogkup, når vi åbner for bogsalg på Skælskør Bibliotek & Borgerservice.

  Kom forbi Skælskør Bibliotek og se de mange bøger. Der fyldes løbende op med kasserede materialer i hele perioden.

  Alle materialer koster en "femmer"
 • Man. 10. aug. til lør. 12. sep. 2020, kl. 00. Fodbold - en fotoudstilling med følelserne udenpå.
  Hvad kan få dig til at råbe af vrede og frustration, gispe af spænding, og le eller græde af lykke? Hvis det er en rigtig god fodboldkamp, så er du ikke den eneste. tværtimod!!

  Besøg fotoudstillingen "Fodbold" på Korsør Bibliotek og Borgerservice, og se hvordan hele spektret af følelser kommer til udtryk hos de brændende engagerede fans.

  Der er fotos fra landsholdskampe og kampe med OB, FC København, Brøndby, AaB og andre superliga-klubber, der er elsket eller hadet af deres tilhængere og modstandere.

  Alle fotografierne er taget af fotojournalist Lars Rønbøg, der har dækket dansk superligafodbold, Champions League, VM- og EM Slutrunder og andre sportslige begivenheder igennem de seneste 25 år.

  "Det gode sportsfoto skal helst vække nogle følelser hos folk, og jeg er ret glad for de skæve vinkler og gerne med humor", siger Lars Rønbøg, der af samme grund netop fotograferer alt det, der ikke foregår på banen.

  De fleste billeder fra sportens verden handler om stjernerne på banen, men på Lars Rønbøgs billeder ser man istedet det der sker på lægterne - både jubelråbene og de sørgmodige reaktioner, når yndlings holdene er bagud. Det er tilskuerne og fansene, der er i centrum i udstillingens billeder - begejstringen - glæden - indlevelsen i dramaet på banen.

  Som en bonus gæster manden bag udstillingens mange fodboldbilleder, Lars Rønbøg, Korsør Bibliotek og Borgerservice den 25. august kl. 19 til et spændende foredrag om sit liv - og især fodbold! Billetter til foredraget koster 20 kr. og er gratis for medlemmer af Biblioteksklubben. Tilmelding er nødvendig.

  Foto: Lars Rønbøg
  • Arrangør: Slagelse Bibliotek & Borgerservice
  • Sted: Korsør Bibliotek, Bernstensgade 3, Korsør
 • Tir. 11. aug. til lør. 12. sep. 2020, kl. 00. Fruentimmere og folkehold - en udstilling om Det Moderne Gennembrud.
  Mød Lykke-Per, Nora og en række andre litterære hovedpersoner i udstillingen 'Fruentimmere og folkehold' - en udstilling om Det Moderne Gennembrud.

  Det moderne gennembrud var en kulturel bevægelse, der løb som en bølge gennem Europa i slutningen af 1800-tallet.

  Frontløberne i den nye bevægelse provokerede ved at sætte spørgsmålstegn ved gamle værdier og traditioner, og ved at tale stærkt for personlig frihed, lighed mellem kønnene og individets ret til et selvstændigt liv.

  "Fruentimmere og folkehold - en udstilling om Det Moderne Gennembrud" præsenterer 6 af periodens omdiskuterede og kontroversielle litterære hovedpersoner. De er mennesker fra samfundet bund og kvinder, der bryder tidens kønsnormer - og deres skæbner er ikke ønskværdige.

  Gå på opdagelse i udstillingen, og se om du kan finde en person, som du gerne vil vide mere om. Måske kan du finde et godt litteraturmatch.

  Rigtig god fornøjelse!!
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
 • Ons. 19. aug. 2020, kl. 14. Biblio Bio i Korsør.
  Hver 3. onsdag i måneden, viser Korsør Bibliotek & Borgerservice film.

  Her kan du se eller gense gamle såvel som nye film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire.
  Vi må desværre ikke oplyse filmens titel, men hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen.
  Husk tilmelding
 • Tor. 20. aug. 2020, kl. 15. DOK. Dokumentar- og kortfilmklub.
  I dokumentar- og kortfilmklubben DOK har man mulighed for gode diskussioner og udvekslinger af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang, om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold.

  Vi mødes den tredje torsdag i måneden og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.
  Arrangementet er gratis. Begrænset antal pladser. Husk tilmelding
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Tir. 25. aug. 2020, kl. 19. Fodbold - foredrag med fotograf Lars Rønbøg.
  Fotojournalist og fodboldfan Lars Rønbøg gæster Korsør Bibliotek og Borgerservice for at fortælle om sit liv og - især fodbold!

  Han har dækket dansk superligafodbold, Champions League, VM- og EM Slutrunder og andre sportslige begivenheder igennem de seneste 25 år.

  Han viser egne billeder fra en verden, hvor en bold er alvor, men hans billeder handler om langt mere end blot selve bolden. Han dækker tilskuere og fans, begejstring og skuffelse.

  Der bliver mulighed for at stille spørgsmål, og måske giver det dig en idé til at blive din egen sportsfotograf.

  Pris 20 kr. mens medlemmer af biblioteksklubben er gratis.

  Foto: Lars Rønbøg
 • Tor. 27. aug. 2020, kl. 14. Biblio Bio 14.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Man. 31. aug. 2020, kl. 15.30. Ibsen Nor // Læseklub.
  Kom og vær med, når vi mødes og taler om moderne romaner inspireret af Henrik Ibsens værker.

  Nu kan du deltage i læseklubben 'Ibsen Nor", hvor vi skal læse tre moderne romaner inspireret af Henrik Ibsens værker. De tre romaner er skrevet af tre bestsellerforfattere fra Norge, Sverige og Danmark.

  I efteråret læser vi de tre romaner, der er udgivet i serien og ser en Ibsen-inspireret film.

  De tre forfattere og romaner er:

  Alle bøger læses på dansk.

  Mødedatoer:
  Mandag 31. august (film og uddeling af første bog)
  Mandag 21. september (Henrik)
  Mandag 19. oktober (Hilde)
  Mandag 16. november (Nora)

  Alle dage 15.30. Du tilmelder dig automatisk til alle fire mødegange.

  Vi ses til nogle hyggelige og inspirerende snakke
 • Ons. 2. sep. 2020 til ons. 7. apr. 2021, 7 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Månedstræf.
  Underviser: Poul Erik Skammelsen. 2. september 2020 - I verdens brændpunkter. Poul Erik Skammelsen. Poul Erik Skammelsen tager os med på en rejse gennem de journalistiske brændpunkter verden over, hvor han har befundet sig.

  Han var med, da TV2 startede i 1988. Der gik kun kort tid inden han befandt sig i sit første storpolitiske brændpunkt under massakren på den himmelske fredsplads i Peking. Senere er det blevet til utallige opgaver som journalist fra verdens brændpunkter. Billedet af flyene der tørner ind i skyskraberen, billedet af jublende mennesker, der slår hul i Berlinmuren, billedet af tjetjenske frihedskæmpere i jakkesæt med maskingevær over skulderen, billedet af tsunamien, der rammer kysterne ved Det Indiske Ocean er billeder, vi møder på TV igen og igen.

  30. september - Slesvigs historie og genforeningen
  Morten Andersen, ph.d i grænsedragningen, forsker

  Der tages udgangspunkt i en række udvalgte valgplakater fra afstemningskampene i Slesvig i februar-marts 1920. Her igennem tematiseres den slesvigske forhistorie og baggrunden for genforeningen/delingen af Slesvig i 1920. Jeg vil dertil runde selve genforeningen og de konflikter der lå i processen på både dansk og tysk side. Og endelig vil jeg komme rundt om konsekvenserne og tiden efter 1920 - afsluttende lidt om grænselandet i dag

  4. november - Vores unges fremtid
  Steen Hildebrandt, professor, ph.d.

  Verden er i krise: Klima, biodiversitet, affald, ulighed, forurening etc. Nogen vil ikke tale om kriserne, og kalder det dommedagssnak. Andre, hvortil Steen Hildebrandt hører, mener, at vi skal tale om kriserne og tale om, hvad vi, der lever nu, kan gøre, sådan at de unge kan få en ordentlig fremtid og verden at leve i. Foredraget handler om kloden og klodens fremtid, herunder om FN's 17 bæredygtighedsmål og den betydning, disse mål har for verdens lande, virksomheder, kommuner og foreninger etc

  2. december - Ingeborg Stuckenberg

  Dorte Futtrup, fortæller, forfatter

  Hun var musen, som man skrev vers til for et kys på hendes kind.
  Hun var valkyrien, der gik forrest i kampen -
  og hun var præstinden for den hellige ild i vore sjæle.
  Men var hun blot en muse?
  Nej, hun var en selvstændig kunstner, en ildsjæl med kompromisløse krav om ægthed og sandruhed. Hun fastholdt sin stolthed og sine idealer i hele sit korte liv.
  Da hun indså, at idealerne ikke kunne gennemføres, tog hun konsekvensen.
  Fortællingen handler om køns- og kulturkamp, erotik, kærlighed og bristede illusioner.
  Det er levende mundtlig fortællekunst med indlagte digte og sang.

  27. januar 2021 - USA efter valget

  Philip Christian Ulrich, cand.mag.udenrigsredaktør.

  USA havde valg den 3. november 2020. I dette foredrag fortæller udenrigsredaktør på Kongressen.com, Philip Chr. Ulrich, hvilke tendenser vi så ved valget, hvilke temaer som dominerede og ikke mindst hvad udfaldet betyder for os her i Danmark. Philip bruges ofte som kommentator i diverse danske medier, og han har skrevet og bidraget til en række bøger om amerikansk politik og historie. Han er uddannet cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet.

  3. marts 2021 - Hvor står EU efter brexit?

  Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i Demokrati i Europa

  Hvordan er det gået med briternes exit fra EU? Hvor er samarbejdet på vej hen i dag?
  Briterne er langt om længe (så vidt vi ved) på vej helt ud af EU. En ny samarbejdsaftale mellem EU og Storbritannien skal falde på plads, men brexit har også givet anledning til nye debatter om, hvad EU skal være i fremtiden. Der er både tendenser, der trækker i retningen af et stærkere og mere føderalt EU - og uenigheder, der peger i retning af et EU med færre samarbejdsområder og mere magt til medlemsstaterne. Og så er der et åbent spørgsmål om, hvilke nye lande der skal inviteres med ombord.

  7. april 2021- Lykkestrejfer

  Michael Vesterskov - musiker, komponist, forfatter

  Mennesker har igennem tiderne søgt lykken på forskellig vis, men ingen har endnu, så vidt man ved, fundet den endelige opskrift på, hvad lykke er og hvordan den opnås. Kan lykken være en konstant? Eller kommer den som strejf af lys i mørket? Som strejf ind imellem livets prøvelser? Og hvad ER lykke overhovedet? Er lykke det samme for mig som for dig? Filosofferne er uenige: Freud mener lykken ligger i nydelse og mindst mulig smerte. Andre at et optimistisk livssyn gør os lykkelige. At det handler om sindsro. Måske er lykken ganske enkelt at være sig selv uden forstillelse- en hvilen i, at det vi står for og handler ud fra, hænger sammen med det vi siger?
  Det musikalske foredrag Lykkestrejfer er reflektioner over og fortællinger og sange om det, som har ændret Michael Vesterskovs syn på lykken, hvad den er og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere.
  Foredraget bliver leveret med en blanding af kærlig humor, underfundighed og
  eftertænksomhed.

  Hold: 26001
 • Tor. 3. sep. 2020, kl. 19. Biblio Bio 19.
  Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet