Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/1 2009
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Tlf: 5857 5757 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 57 resultater fra/efter 16. feb. 2019

 • Ons. 6. feb. til ons. 6. mar. 2019, 3 kursusdage kl. 19. Arkæologi - Historie.
  Onsdag d. 6. februar. Tidl. godsejer Adam Moltke-Huitfeldt. Herregården Espe og slægten Moltke-Huitfeldt. 2 kilometer fra Boeslunde ligger herregården Espe med de flotte velholdte bindingsværksbygninger, som er tidligere stalde og lader.

  Selve hovedbygningen kan man stort set ikke se fra landevejen. I 810 købte Otto Joachim greve Mottke Espe Gods, der indtil da havde haft mange forskellige ejere. Siden har godset været i Moltke-familiens eje. Adam Moltke-Huitfeldt, der efede Espe Gods fra 1977 til 2013 fortæller nærmere om både herregårdens og slægtens historie, herunder bl.a. om Adam Gottlob Moltke, der ejede Espe og Bonderup ikke mindre end næsten 90 år! Og naturligvis har H.C. Andersen også besøgt Espe og beskrevet besøgene forholdsvis detaljeret. Vi skal også høre lidt om godsdriften, jagten og den fine camembert-produktion. Onsdag d. 20. februar. Foredragsholder Eigil Holm Vitus Berings sidste rejse Danskeren, der blev Ruslands største opdagelsesrejsende, Vitus Bering, er en af de største opdagelsesrejsende, der har levet. Han er født i Horsens 1681 og døde på en øde ø i Stillehave 1741. Han kortlagde det østlige Sibirien, fandt Beringsstrædet, der fik navn efter ham og opdagende søvejen fra Sibirien til Amerika. Han var i russisk tjeneste og ledede to ekspeditioner de 10.000 km. over Rusland og Sibirien til Stillehavet, hvor han byggede store skibe til sine sejladser. Da der ingen skibsværfter var, måtte han medbringe håndværkere, søfolk og alt udstyr til bygning af skibe, samt sejl, andre, kanonr og proviant. Han havde 10.000 mennesker under sin kommando på sin sidste rejse. Rejserne var yderst besværlige og kostede store ofre. Bl.a. skulle de rejse i 50-60 graders kulde i vejløse bjerge. Berings geni gjorde det muligt at gennemføre rejserne. Foredraget ledsages af billeder fra Berings tid og fra nutidens Sibirien, hvor jeg selv har fotograferet. Onsdag d. 6. marts. Forskningsleder, Mag.art., Ph.d. forhistorisk arkøologi Jens Ulriksen Vikingetiden set fra Sydsjælland og Møn. I mange år har arkæologiske spor efter vikingetiden været et særsyn på Sydsjælland og Møn. Byggeri og anlægsarbejder har været færre end i hovedstadsområdet, så bebyggelserne er ikke dukket op ad den vej. Heller ikke metaldetektorerne har været i anvendelse i samme omfang som i andre dele af landet. Ikke mindst sidstnævnte har ændret sig i løbet af de seneste 6-8 år. Fra ganske få detektorfund om året, indleveres nu mellem 1000 og 2000 oldsager på årsbasis til Museum Sydøstdanmark og en god del af dem er fra vikingetiden. Det sydligste Sjælland toner nu frem og på Møn er fundmængden nærmest eksploderet. Men det er ikke enkeltfund det hele. Fra midten af 1990'erne og frem, er der udgravet to anløbspladser, der begge præges af produktionsspor, Næs har været en hørforarbejdsningsplads, mens Vester Egesborg især har fremstillet jern og tekstiler. Vester Egesborg er samtidig den største og rigeste arkæologiske lokalitet syd for Køge og Ringsted med et oldsagsmateriale, der både peger i retning af stormandsmiljøet og fjerne forbindelser. Hold 191021
 • Lør. 16. feb. 2019, kl. 11. Superheltefilm - kan du selv gætte hvilken? - Fra 5 år.
  I vinterferien har vi fokus på superhelte, og på hvert bibliotek viser vi en film om superhelte.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser. - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

  11-årige Leo er på hospitalet med en alvorlig sygdom og opdager, at han kan forlade sin krop og svæve ud i byen. Fantomkroppen bliver en politikommissærs øjne, da denne sidder i kørestol, og sammen får de standset en grum forbryders planer. Men Leo er svækket og går i koma
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Man. 18. feb. 2019, kl. 19. Død og ulykke - kriminalromanen i bevægelse.
  Der er røre i krimigenren i disse år, og et godt spørgsmål er, om Nordic Noir-bølgen er toppet og begejstringen for den skandinaviske krimi er falmet? Er det tid for nye boller på blodsuppen?

  Ifølge Bo Tao Michaelis er selvtægt er det nye sort i genren,. Dette (og meget mere) vil anmelder, forfatter og krimiekspert Bo Tao Michaelis fortælle om, når han gæster biblioteket denne mørke (og måske stormfulde?) vinteraften. Han vil også inspirere til de bedste læseoplevelser, med et par anbefalinger blandt den kæmpe bunke af nye kriminalromaner og kriminalforfattere, der hvert år melder sig på banen.
  Bo Tao Michaelis er mag.art i litteraturvidenskab, cand. mag i dansk og oldtidskundskab, gennem årtier litteratur- og kulturanmelder ved dagbladet Politiken. Han er desuden medlem af Det Danske Kriminalakademi og i juryen for både den danske Palle Rosenkrantz-prisen og den skandinaviske pris Glasnøglen.
  Billetter koster 40 kroner og 20 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben
 • Man. 18. feb. 2019, kl. 19-21. Anti-inflammatorisk kost.
  Underviser: Pernille Kruse.

  Kom og hør om sammenhængen mellem din fordøjelse, immunforsvar og inflammation, inflammatoriske sygdomme (f.eks. åreforkalkning, type 2 diabetes, leddegigt og psoriasis, antiinflammatorisk kost, hvordan støtter jeg min fordøjelse fremover og kan jeg spise mig til mindre inflammation i kroppen?. Efter foredraget er der mulighed for tilsendelse af e-bogen "Anti-inflammatorisk kost" indeholdene 20 opskrifter.

  Hold: 23062
 • Tir. 19. feb. 2019, kl. 19. På vej på efterløn eller pension?
  Underviser: Margit Kristiansen. Spørgsmålene om hvad det betyder/medfører kan være mange. Kom og få svar på nogle af de faldgruber, du bør være opmærksom på.

  Tidligere pensionskonsulent Margit kristiansen vil gennemgå forhold, der har indflydelse på, hvordan du kan få mest muligt ud af dine penge og/eller pension. Hold 191014
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 14. Biblio Bio i Korsør.
  Hver 3. onsdag i måneden, viser Korsør Bibliotek & Borgerservice film.

  Her kan du se eller gense gamle såvel som nye film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire.
  Vi må desværre ikke oplyse filmens titel, men hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen. Husk tilmelding
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19. Vitus Berings sidste rejse.
  Underviser: Eigil Holm. Danskeren, der blev Ruslands største opdagelsesrejsende, Vitus Bering, er en af de største opdagelsesrejsende, der har levet.

  Han er født i Horsens 1681 og døde på en øde ø i Stillehave 1741. Han kortlagde det østlige Sibirien, fandt Beringsstrædet, der fik navn efter ham og opdagende søvejen fra Sibirien til Amerika. Han var i russisk tjeneste og ledede to ekspeditioner de 10.000 km. over Rusland og Sibirien til Stillehavet, hvor han byggede store skibe til sine sejladser. Da der ingen skibsværfter var, måtte han medbringe håndværkere, søfolk og alt udstyr til bygning af skibe, samt sejl, andre, kanonr og proviant. Han havde 10.000 mennesker under sin kommando på sin sidste rejse. Rejserne var yderst besværlige og kostede store ofre. Bl.a. skulle de rejse i 50-60 graders kulde i vejløse bjerge. Berings geni gjorde det muligt at gennemføre rejserne. Foredraget ledsages af billeder fra Berings tid og fra nutidens Sibirien, hvor jeg selv har fotograferet. Hold 191032
 • Ons. 20. feb. 2019, kl. 19-21. Hvad er cannabis.
  Underviser: Rikke Jakobsen. Foredraget omhandler cannabis til medicinsk brug og er baseret på den videnskab som foreligger nu, og de erfaringer som man har gjort sig i udlandet.

  Hovedpunkterne i foredraget vil være: Hvad er cannabis, cannabinoider og terpener, hvorfor er de forskellige cannabinoider og terpener et godt medicinsk redskab, forskning i cannabis, lovgivningen i forhold til cannabis, hvordan opnår man cannabis på recept, bivirkninger, interaktioner osv. når man er syg, det illegale marked og hvad er Cannabis Danmarks formål og mål.

  Hold: 23060
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 15. DOK. Dokumentar- og kortfilmklub.
  I Filmklub DOK viser vi udvalgte kort- eller dokumentarfilm med efterfølgende debat.

  I dokumentar- og kortfilmklub DOK har man mulighed for gode diskussioner og udvekslinger af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang, om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold. Vi mødes den tredje torsdag i måneden og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.
  Arrangementet er gratis. Begrænset antal pladser. Husk tilmelding
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Forårssæsonen i Biblio Bio starter den 22. februar på Skælskør Bibliotek og Borgerservice, hvor vi hygger os med gode formiddagsfilm hver fredag frem til første fredag i april.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men du kan hente forårets program på Skælskør Bibliotek 14 dage før 1. film

  fra midten af januar. Sidste film vises fredag d. 5. april..

  Tilmelding
  Tilmelding finder sted her fra den 23. Januar. Du tilmelder dig hele sæsonen på samme tid, men kommer når du kan.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån