Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/1 2009
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Tlf: 5857 5757 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 24 resultater fra/efter 23. apr. 2019

 • Ons. 10. apr. til ons. 8. maj 2019, 4 kursusdage kl. 19. Lær dit kamera at kende med kreativ fotografering.
  Underviser: Mie Marie Clausen. Dette kursus er for dig, der allerede har en smule kendskab til dit kamera, men gerne vil lære at se i billeder, vinkler og være kreativ.

  Du vil blive undervist i kameraets manuelle funktioner og dette bruger vi sammen i praksis på kurset.Vi skal væk fra auto og tage kontrollen over kameraet og dets mange funktioner! Undervisningen vil foregå primært udendørs og vi vil derefter se billederne igennem i undervisningslokalet. Det er nødvendigt at medbringe en computer til at gennemse billederne. I løbet af undervisningen vil du få forståelse for alle de basis termer vi bruger i fotografering og du vil blive stillet overfor nogle forskellige opgaver, som vi løser når vi er ude at tage billeder. Kurset handler i første omgang om at give inspiration og lyst til bedre fotografi. Dette gøres i høj grad ved at udnytte dit kameras fulde potentiale. Grundprincipperne i fotografering kan være svære at forstå til at starte med, men jo mere man øver sig og prøver de forskellige funktioner, jo nemmere og sjovere bliver det! Auto er en nem måde at få et godt billede på, men mange af de flotte billeder du imponeres af, er ikke taget på auto, men derimod taget med stor forståelse og planlægning. Nu skal det ikke lyde som om at fotografering er en videnskab, det behøver det bestemt ikke at være. Ligeså snart man lærer grundprincipperne vil det virke utrolig let. For at deltage i kurset kræves det lettere kendskab til dit kamera. Hold 191303
 • Tir. 23. apr. 2019, kl. 19-21. Foredrag: Johnny Sort - Det Er I Faldet, Du Finder Dine Vinger!
  Her får du et inspirerende og motiverende foredrag som har fokus på livskvalitet, og hvordan du trods svære udfordringer finder livsglæden i dit liv. Du bliver mødt med alvor og humor når Johnny Sort deler sine oplevelser og erfaringer.

  Foredrag: Johnny Sort - det er i faldet, du finder dine vinger!

  Her får du et inspirerende og motiverende foredrag som har fokus på livskvalitet, og hvordan du trods svære udfordringer finder livsglæden i dit liv. Hvert år rammes mange mennesker af ulykke, sygdom, handicap eller smerter. Vores liv tager en pludselig og uventet drejning, som er alt andet end planlagt eller velkommen.

  Johnny Sort giver et livsbekræftende indblik i, hvordan vi som mennesker kan overleve, når vi pludselig er tvunget til at forholde os til et liv med nye betingelser, og hvordan det er muligt igen at finde mening og glæde i hverdagen trods fysisk handicap, smerter og psykiske begrænsninger.

  Du bliver mødt med alvor og humor, når han åbent og ærligt fortæller om de skelsættende vendepunkter i hans liv, og de udfordringer og prøvelser, som han gennemlever. Johnny Sort bruger sine oplevelser og erfaringer til at illustrere, hvordan det er muligt at fokusere på det positive og mulighederne i livet - selv når det ser sortest ud.

  Målet er at inspirere andre, som oplever modgang til at finde troen på livet.

  Måske er du selv ramt, måske er du pårørende til én som kæmper, eller måske har du bare brug for et boost af positiv energi i dit liv.

  Foredraget vil give dig inspiration og motivation til at tage de valg, som gør, at du eller dem du holder af får det bedste ud af livet.

  Om Johnny Sort:
  Johnny mistede sin højre arm i en togulykke, da han var 18 år. Han lærte hurtig at omstille sig til et liv med fysisk handicap.
  I 1993 tog hans liv endnu en drejning, da en fejloperation medførte hans livs mareridt og hans største handicap.
  En operation som skulle fjerne eller mindske moderate fantomsmerter i Johnnys manglede arm endte katastrofalt. Han vågnede efter operationen til et kronisk smertehelvede - Johnnys krop brændte. Her lærte han for alvor, hvad det vil sige at kæmpe for at overleve.

  I dag brænder Johnnys krop stadig 24 timer i døgnet, men han har lært at takle smerten. Johnny har været nødt til at erkende og acceptere sit liv, som det er og mere end nogensinde før fokusere på det positive og mulighederne frem for begrænsningerne.

  Praktisk information:
  Foredraget afholdes på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse ( i den store sal) tirsdag d. 23. april fra kl. 19. Dørene åbnes allerede fra k. 18.30.

  Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet til foredraget.

  Arrangører: FAKS Slagelse, Diabetesforeningen Slagelse, Arbejdsskadeforeningen AVS, Gigtforeningen Vestsjælland, Hjerteforeningen Slagelse, Lungeforeningen Lokalafdeling Slagelse Kommune, Kræftens Bekæmpelse Slagelse og Røde Kors Slagelse i samarbejde med Frivilligcenter Slagelse
 • Tor. 25. apr. 2019, kl. 14. Biblio Bio.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Fre. 26. og lør. 27. apr. 2019, kl. 00. Weekend-bogsalg i Slagelse.
  Den sidste weekend i hver måned holder Slagelse Bibliotek bogsalg.

  Så kom og gør et godt kup blandt alle de kasserede materialer - Udbuddet vil løbende blive udskiftet.
  Der vil som altid være faste priser på materialerne:
  Voksenbøger: 10 kr.
  Børnebøger: 5 kr.
  Musik: 5 kr
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Lør. 27. apr. til lør. 25. maj 2019, 3 kursusdage kl. 10. Indret dit hjem.
  Underviser: Mette Skjoldan. Kom og få inspiration til at indrette dit hjem. Hvad enten du blot ønsker at blive skarpere på indretningsstil eller skal flytte, går i ombygnings- eller renoveringstanker hjemme eller i et fritidshus.

  Du lærer om basisting, der er meget virkningsfulde og vil på sigt kunne spare penge pga. mindre fejlkøb. Der vil hver mødegang være en vekselvirkning mellem teori, inspirationsoplæg og øvelser. Der vil blive brugt Powerpoint, tekst og billeder, spørgeskemaer m.m. 1. mødegang. Hvad er indretning? Historie og nutid med udgangspunkt i retrostilen. Forskellige indretningsmuligheder, stemningsindretning, signaturindretning og temaindretning. 2. mødegang. Placering af møbler. Gennemgang af forskellige boformer. Gennemgang af rum - privatekontra fælles rum. Hvordan virker lys? Leg med lys / skygge og lys inde og ude. 3. mødegang. Farver og former. Hvordan bruger vi farverog hvordan leger vi med former i indretningen. Pyntegenstande, nips - planter og krukker. Klassikere og det nye sanselige set up. Prisen er incl. undervisningsmaterialer samt kaffe og croissant. Hold 191018
 • Ons. 1. maj 2019, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 3 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Tor. 2. maj 2019, kl. 19. Biblio Bio.
  Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

  Tilmelding
  Tilmelding sker via tilmeldingsbjælken til højre.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Ons. 8. maj 2019, kl. 14.05. Tal Dansk Café.
  Sundhedstjenesten, Bibliotekerne og Bydelsmødrene i Slagelse har fundet sammen for at snakke. Og vi vil rigtig gerne invitere mange flere ind.

  Har du lyst til at møde andre, lære noget om andre kulturer, elller bare sidde i hyggelige omgivelser og tale dansk om alt, der måtte dukke op i din hverdag.

  Så mød op på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 14, 4200 Slagelse mellem kl. 15.00 og 16.30.

  Vi sørger for lidt kaffe og et hyggeligt hjørne på biblioteket. Du bestemmer selv, hvad du vil tale om, og hvor længe du har lyst til at være der. Og du må meget gerne tage din nabo, ven eller familie med.

  I maj måned har vi 2 datoer, og du er velkommen til dem begge
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Ons. 8. maj 2019, kl. 15. Tal Dansk Café.
  Sundhedstjenesten, Bibliotekerne og Bydelsmødrene i Slagelse har fundet sammen for at snakke. Og vi vil rigtig gerne invitere mange flere ind.

  Har du lyst til at møde andre, lære noget om andre kulturer, elller bare sidde i hyggelige omgivelser og tale dansk om alt, der måtte dukke op i din hverdag.

  Så mød op på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 14, 4200 Slagelse mellem kl. 15.00 og 16.30.

  Vi sørger for lidt kaffe og et hyggeligt hjørne på biblioteket. Du bestemmer selv, hvad du vil tale om, og hvor længe du har lyst til at være der. Og du må meget gerne tage din nabo, ven eller familie med.

  I maj måned har vi 2 datoer, og du er velkommen til dem begge
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Ons. 8. maj 2019, kl. 17.30. De Dødes Nat 2019 - Workshop.
  Skræmmende gode oplevelser! - Til udvikling af De Dødes Nat har vi brug for dine kreative idéer og din viden til udviklingen af den hårrejsende kulturbegivenhed De dødes Nat.