Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/1 2009
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Tlf: 5857 5757 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 130 resultater fra/efter 23. sep. 2019

 • Ons. 4. sep. 2019 til ons. 1. apr. 2020, 7 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Månedstræf.
  Underviser: Erik Holstein. Senior-Universitetet i Slagelse. ny viden og livslang læring. Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek. Prisen er incl. kaffe og småkager. Månedstræf.

  Hold nr. 24001
  Pris: kr. 770,-

  4. september 2019 - Hvad sker der bag facaden på Christiansborg?
  Erik Holstein - journalist og politisk kommentator

  Hvad afgjorde egentlig det sidste folketingsvalg? Hvad kan vi vente os med en ny regering? Hvorfor stiller der pludselig en skov af nye partier op? Hvad betyder de personlige relationer mellem politikerne? Politisk kommentator Erik Holstein fortæller om, hvad der sker på "Borgen"
  Holstein har arbejdet 25 år på Christiansborg og har skrevet politiske biografer. Og han er blandt andet kendt for TV-programmet "Besserwisserne", hvor de politiske kommentatorer krydser klinger.

  2.oktober 2019 - Altid allerede elsket
  Liselotte Wiemer - cand. phil, litteraturanmelder, sognemedhjælper

  Inden musikeren Peter Bastian døde, nåede han at indtale tredje bind af sine erindringer 'Altid allerede elsket' til sin gode ven Tor Nørretranders. Og det er bestemt ikke blevet et erindringsskrift med sørgebind. Tværtimod er det en bog fuld af mod og tro, som man bliver både klogere og rigere af at læse. Og hvor man som læser konfronteres med livets evige spørgsmål: Hvad er meningen med det hele? Er der en Gud? Har vi brugt vores liv godt nok?
  Dette foredrag giver en rundrejse ikke bare i Peter Bastians bog, men i vigtige dele af det eksistentielle litterære og teologiske landskab lige nu.

  6. november 2019 - Det lykkelige Arabien
  Rasmus Krath - eventyrer, foredragsholder

  Rasmus Krath dokumenterer nutidens Arabiske Verden, trækker tråde til historien og giver sine bud på situationen i regionen, der de sidste flere tusind år har spillet en afgørende rolle i verdensordenen. Med afsæt i egne rejser fra 2007-2019, underholder, oplyser og udfordrer Rasmus publikum med det overordnede mål at gøre tilhørerne klogere på den del af verden, vi i det globalpolitiske spil er så afhængige af på godt og ondt
  Rasmus Krath stiller blandt andet spørgsmålene:
  Hvorfor er der så meget kaos i Den Arabiske Verden? Hvad er Islam?
  Bør vi være venner eller uvenner med klodens 1,8 milliarder muslimer?

  Foredraget er krydret med eventyrlige beretninger, film, fotos og musik, samt en række visuelle og tekniske effekter, der giver publikum en helstøbt oplevelse af "Det Lykkelige Arabien - anno 2019".

  4. december 2019 - Den Italienske Mafia - en stat i staten

  Gitte Konradsen - cand. mag

  Hvad er mafia, hvordan er den organiseret og hvilken rolle spiller den i dag?
  Den italienske mafia er skræmmende og fascinerende på en og samme gang: Koldblodige drab, ældgamle æresbegreber, hemmelige loger, optagelsesritualer, personlig stolthed og forbindelser. Hvordan er mafiaen opstået? Hvordan opererer den, findes den i Danmark og hvor meget saltsyre skal der til at få en mand til at forsvinde i en tønde? Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget.
  Gitte Konradsen er cand. mag. i historie og italiensk med speciale i italiensk renæssance

  29. januar 2020 - Kunstig intelligens

  Henrik Schøneberg - filosof

  Kunstig intelligens er blevet kaldt det bedste og det værste, der potentielt kan ske for menneskeheden, og de omvæltninger teknologien er færd med at medføre, er så omsiggribende, at det er blevet sammenlignet med overgangen fra landbrug til industrisamfund. Vi ser på hvorfor kunstig intelligens tegner til at få så stor indvirkning på både vores nære og fjerne fremtid, og lægger op til debat omkring, hvordan vi bedst kan sikre at udviklingen bliver til mest mulig gavn for os. Ved at spejle os i den kunstige intelligens, kan vi måske oven i købet gøre os bedre tanker om os selv, vores værdier, hvad der gør os unikke og endemålet for vores eksistens.

  4. marts 2020 - Frelse og undergang: Henrik Pontoppidans Lykke-Per

  Rasmus Vangshardt - cand. mag. Litteraturkritiker

  Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" bliver efterhånden betragtet som et mesterværk i hele verdenslitteraturen, og med Bille Augusts film og tv-serien har hele Danmark pt. også en mening. Foredraget sætter romanen ind i sin idehistoriske kontekst og forsøger at besvare to spørgsmål: Hvorfor er det så god litteratur? Og lever filmatiseringen op til kilden?

  1. april 2020 - Lykkestrejfer

  Michael Vesterskov - musiker, komponist, forfatter

  Mennesker har igennem tiderne søgt lykken på forskellig vis, men ingen har endnu, så vidt man ved, fundet den endelige opskrift på, hvad lykke er og hvordan den opnås. Kan lykken være en konstant? Eller kommer den som strejf af lys i mørket? Som strejf ind imellem livets prøvelser? Og hvad ER lykke overhovedet? Er lykke det samme for mig som for dig? Filosofferne er uenige: Freud mener lykken ligger i nydelse og mindst mulig smerte. Andre at et optimistisk livssyn gør os lykkelige. At det handler om sindsro. Måske er lykken ganske enkelt at være sig selv uden forstillelse- en hvilen i, at det vi står for og handler ud fra, hænger sammen med det vi siger?
  Det musikalske foredrag Lykkestrejfer er reflektioner over og fortællinger og sange om det, som har ændret Michael Vesterskovs syn på lykken, hvad den er og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere.
  Foredraget bliver leveret med en blanding af kærlig humor, underfundighed og
  eftertænksomhed.

  Hold: 24001
 • Ons. 11. til ons. 25. sep. 2019, 3 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Kina.
  Underviser: Laurids Mikaelsen. Senior-Universitetet i Slagelse. ny viden og livslang læring. Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek. Prisen er incl. kaffe og småkager. Kina.

  Hold nr. 24002
  Pris: kr. 330,-

  11. september 2019 - Den kinesiske drøm

  Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, fhv ministerråd i USA

  I disse år træder Kina for alvor ind på den helt store globale scene. Som det har været siden Deng Xiaopings tid, sker det med den styrke, som den indenrigske udvikling betinger. Kina har løftet millioner ud af fattigdommen, middelklassen vokser og vokser, og flere kinesere flytter ind til byerne, og væksten spredes ud i landet fra Syd- og Østkina til det centrale Kina, ja selv de vestligste provinser. Xi Jinping og den generation af ledere har langt mere held med sig, end forgængerne i embederne, i Hu Jintaos tid. "Den kinesiske drøm" er overskriften på det politiske program, som skal udvikle Kina og forme Kina til at blive en økonomisk og politisk hovedaktør i verden i 2049.

  18. september 2019 - Silkevejene

  Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, fhv ministerråd i USA

  Af hensyn til Kinas interne udvikling, navnlig økonomisk udvikling af Vestkina og det centrale Kina, har Kina sat et kæmpeprojekt i søen, nemlig en moderne version af Silkevejen. Silkevejen har flere formål, nemlig, for det første, at give et boost til Kinas udenrigshandel. Silkevejen tjener også et politisk formål, nemlig at stadigt flere lande i Stillehavsområdet, Centralasien, Afrika og Europa vender sig imod Kina, og altså væk fra Vesten eller isolation og armod. Endelig er der et strategisk og sikkerhedspolitisk formål, nemlig at Kina omlægger handelsveje fra søveje til tog- og vejruter. USA kan i dag blokere vigtige kinesiske handelsruter over havene. Projektet kaldes også "Belt and Road"-projektet.

  25. september 2018 - USA og Kina, rivalisering og magtkamp

  Laurids Mikaelsen - foredragsholder og fhv. ambassadør i bl.a. Kina, forhenværende ministerråd i -USA

  Verdens to største økonomier har indledt en tvekamp, anført af USA og Donald Trump. Han siger, at kineserne har hugget jobs og teknologi. Men er han for sent ude? Kan USA forhindre, at den kinesiske økonomi bliver størst, og endda meget større end USA's økonomi? På det teknologiske område har Kina givetvis hugget gode ideer og viden, for at bygge videre på tyvekosterne. Men nu bliver Kina, område for område, teknologiførende Kineserne fører allerede, når det gælder patenter globalt. Også på det militære område føler USA, at Kina skal holdes i snor. Kina vil mange år fremover være langt bagud. Men de haler hurtigt ind, f.eks. i rummet. Hvor efterlader tvekampen Europa?

  Hold: 24002
 • Ons. 11. sep. til ons. 4. dec. 2019, 12 kursusdage kl. 14.30. Knipling - let øvede/øvede.
  Underviser: Helle Schultz. Knipling er et spændende og afslappende håndarbejde. Vi arbejder med farvetegning, så deltagerne efter instruktion kan udføre knipling til pynte- og brugsting både i fin og grov tråd. Der kan sagtens kniples på en flamingoplade.

  Hold 192270
 • Man. 16. sep. til tir. 29. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Mød familien Andersen.
  I efteråret kan du møde familien Andersen på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

  Familien er lige som mange andre familier i byen: De har hus, have og to biler. De elsker at rejse og opleve nyt sammen. De nyder hyggeligt samvær med familie og venner - og de indrømmer også, at de sætter pris på at eje den nyeste iPhone og at købe lidt lækkert tøj i ny og næ.
  Og så er der jo liiige det der med klimaet, bæredygtighed og biodiversitet... Det er familien begyndt at snakke lidt mere om. Alt tyder jo på, at vi er nødt til at bidrage alle sammen, hvis vi skal gøre noget godt for sagen...

  Kom på Slagelse Biblioteker og Borgerservice og hjælp familien med at beslutte, hvad de skal bruge deres opsparing på, hvor de skal tage hen på ferie, hvor de skal købe tøj, og hvad de skal spise i morgen aften. Måske gør det en forskel - både for klima, bæredygtighed og biodiversitet
 • Man. 16. sep. til tir. 29. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Mød familien Andersen.
  I efteråret kan du møde familien Andersen på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

  Familien er lige som mange andre familier i byen: De har hus, have og to biler. De elsker at rejse og opleve nyt sammen. De nyder hyggeligt samvær med familie og venner - og de indrømmer også, at de sætter pris på at eje den nyeste iPhone og at købe lidt lækkert tøj i ny og næ.
  Og så er der jo liiige det der med klimaet, bæredygtighed og biodiversitet... Det er familien begyndt at snakke lidt mere om. Alt tyder jo på, at vi er nødt til at bidrage alle sammen, hvis vi skal gøre noget godt for sagen...

  Kom på Slagelse Biblioteker og Borgerservice og hjælp familien med at beslutte, hvad de skal bruge deres opsparing på, hvor de skal tage hen på ferie, hvor de skal købe tøj, og hvad de skal spise i morgen aften. Måske gør det en forskel - både for klima, bæredygtighed og biodiversitet
  • Arrangør: Slagelse Bibliotek & Borgerservice
  • Sted: Korsør Bibliotek, Bernstensgade 3, Korsør
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Man. 16. sep. til tir. 29. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Mød familien Andersen.
  I efteråret kan du møde familien Andersen på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

  Familien er lige som mange andre familier i byen: De har hus, have og to biler. De elsker at rejse og opleve nyt sammen. De nyder hyggeligt samvær med familie og venner - og de indrømmer også, at de sætter pris på at eje den nyeste iPhone og at købe lidt lækkert tøj i ny og næ.
  Og så er der jo liiige det der med klimaet, bæredygtighed og biodiversitet... Det er familien begyndt at snakke lidt mere om. Alt tyder jo på, at vi er nødt til at bidrage alle sammen, hvis vi skal gøre noget godt for sagen...

  Kom på Slagelse Biblioteker og Borgerservice og hjælp familien med at beslutte, hvad de skal bruge deres opsparing på, hvor de skal tage hen på ferie, hvor de skal købe tøj, og hvad de skal spise i morgen aften. Måske gør det en forskel - både for klima, bæredygtighed og biodiversitet
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Tir. 17. til fre. 27. sep. 2019, kl. 00. Bogsalg i Skælskør.
  Gør et fantastisk bogkup, når vi åbner for bogsalg på Skælskør Bibliotek & Borgerservice.

  Kom forbi Skælskør Bibliotek og se de mange bøger

  Alle materialer koster en "femmer"
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 16.30. Læseklubben Ny og gammel dansk.
  Denne læseklub er for dig, som gerne vil i gang med at læse nye danske forfattere, både dem som allerede har skabt sig et navn, og dem som lige er startet op. Vi læser fire romaner i efteråret, og her får vi blandt andet besøg af forfatteren bag november.

  Til foråret går vi tilbage i tiden, når vi kaster os over ældre danske forfatterskaber og bliver klogere på livet, som det var i Danmark før år 1900.

  Tilmeld dig på biblioteket eller hjemmesiden. Den første bog kan afhentes på Korsør Bibliotek og Borgerservice fra d. 2. september.

  Mandag d. 23. september

  Mandag d. 14. oktober

  Torsdag d. 14. november

  Mandag d. 9. december
 • Man. 23. sep. 2019, kl. 19. Depression - en folkesygdom.
  Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme i Danmark. Omkring hver femte dansker oplever i større eller mindre grad symptomer på depression i løbet af livet. Depression kan behandles og oftest med et godt resultat.

  Psykoterapi og medicin er v. Arrangementet giver inspiration til, hvordan man kan komme sig fra eller leve med depression. Du får indblik i nogle af de personlige udfordringer, der kan være forbundet med at lide af henholdsvis angst og depression, og hvordan man kan arbejde med dem. Du kan også høre et fagligt oplæg om emnet og blive klogere på, hvordan man i Psykiatrien samarbejder med patienten om at finde veje til et meningsfuldt liv trods sygdommen.

  Arrangementet er i samarbejde med PsykInfo - Tilmelding sker via dette link:
  https://www.tilmeld.dk/Depression
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Tir. 24. sep. 2019, kl. 19-21. Bo med ro.
  Underviser: Camilla Funch. Har du brug for mere ro i din hverdag?. Camilla Funch præsenterer konceptet Bo med Ro, som tager udgangspunkt i hvordan du kan indrette dit hjem med mere harmoni og balance.

  Dette er vigtigt for vores sindstilstand og kan give os en lettere, roligere og mere afslappet hverdag.
  Som indretningsarkitekt i sit firma Design By Funch, har Camilla en masse erfaring indenfor indretningsfeltet. Hun har arbejdet med indretning til personer med psykiske lidelser og har kombineret denne erfaring med meditation, yoga, mindfulness og Feng Shui for at komme tættere på ro i sindet.
  Vi påvirkes enormt meget af vores omgivelser og derfor har Camilla valgt, at skabe et foredrag som tager udgangspunkt i Feng Shui verden og kombineres med nutidens moderne indretning. Du får tips og forslag til hvordan du ved hjælp af den rigtige indretning, farver, materialer og former kan skabe ro omkring dig. Der vil også indgå indretningstips specielt til dig som lever med stress, depression, angst, autisme og ADHD, som er lidelser der i særdeleshed har godt af de rolige omgivelser.
  Camilla hjælper til hverdag med indretning indenfor alle områder i både det private hjem og hos virksomheder. eller følg Design By Funchs facebook side.

  Foredragsholder: Camilla Funch, indretningsarkitekt

  Hold: 24052