Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/1 2009
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Tlf: 5857 5757 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 103 resultater fra/efter 13. okt. 2019

 • Tir. 12. nov. 2019, kl. 19-21. God Skolestart.
  Underviser: Trine og Lizette. Skolestarten er en milepæl i alle børns liv, som desværre kan blive en svær og udfordrende tid for nogle børn.

  Sådan behøver det ikke at være -med en lille indsats og fokus på legende læringsstunder derhjemme kan du sagtens selv forberede dit barn til en rigtig god skolestart.
  Den første tid i de nye rammer er meget afgørende for barnets oplevelse af sig selv, følelsen af at kunne mestre eller ikke at kunne mestre de nye krav og forventninger kan forfølge barnet i lang tid og derfor få indflydelse på barnets lyst til at lære.
  Den bedste skolestart du kan give dit barn er, når du som forælder også er parat til de nye krav og forventninger, der møder dit barn, når det starter i børnehaveklassen. Din indsigt i hvilke styrker og udfordringer dit barn har- både socialt, fagligt og på det personlige plan og dit positive engagement i dit barns skolestart har stor betydning for barnets lyst og motivation til at lære.
  Du får konkrete tips, ideer og redskaber til hvordan I via nærværende og legende aktiviteter skaber mere læring i hverdagen med udgangspunkt i de seks læringsområder dit barn møder i børnehaveklassen.

  Trine og Lizette har mange års erfaring praktisk erfaring som børnehaveklasseledere, og er meget passionerede omkring processen i at støtte børnene bedst muligt - uanset om årsagen til udfordringerne er faglige, sociale eller følelsesmæssigt. De brænder for at dele deres viden og guide forældre til, hvordan de bedst kan styrke deres barn og dermed forebygge en svær skolestart.
  Der vil i løbet af aftenen være blive trukket lod om nogle af vores skolestart produkter og der vil være mulighed for, at se flere af vores lærings ideer samt købe vores forskellige materialer

  Foredragsholdere: Trine Ullergaard og Lizette Ørum, skolestartskonsulenter
  Hold: 24056
 • Ons. 13. nov. 2019, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
 • Ons. 13. nov. 2019, kl. 15. Tal Dansk Café.
  Sundhedstjenesten, Bibliotekerne og Bydelsmødrene i Slagelse har fundet sammen for at snakke. Og vi vil rigtig gerne invitere mange flere ind.

  Har du lyst til at møde andre, lære noget om andre kulturer, elller bare sidde i hyggelige omgivelser og tale dansk om alt, der måtte dukke op i din hverdag.

  Så mød op på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 14, 4200 Slagelse hver onsdag mellem kl. 15.00 og 16.30.

  Vi sørger for lidt kaffe og et hyggeligt hjørne på biblioteket. Du bestemmer selv, hvad du vil tale om, og hvor længe du har lyst til at være der. Og du må meget gerne tage din nabo, ven eller familie med.

  Vi starter tiltaget den 12. juni, men det vil fremover blive afholdt hver onsdag kl. 15.00-16.30
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Ons. 13. til ons. 27. nov. 2019, 3 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Vestsjællands historie.
  Underviser: Carsten Egø Nielsen. Senior-Universitetet i Slagelse. ny viden og livslang læring. Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 10.00-12.00 på Slagelse Bibliotek. Prisen er incl. kaffe og småkager.

  Vestsjællands historie
  Hold nr. 24004
  Pris: kr. 330,-

  13. november 2019 - Slagelse og Hellig Anders

  Carsten Egø Nielsen - historiker

  Vi møder stadig navnet "Hellig Anders" i mange sammenhænge i Slagelse by og nærmeste omegn: "Hellig Anders Vej", Hellig Anders Kilde og Kors" og såmænd også et bageri har taget dette navn. I foredraget skal vi høre historien og især myterne om denne person, der i eftertiden har lagt navn til så mange ting i Slagelse. Og vi skal høre om de lokale steder, der knytter sig til personen. Foredraget er ledsaget af mange billeder.

  20. november 2019 - Hvidernes kirker

  Michael Kræmmer - cand. mag

  Den såkaldte Hvideslægt var i en periode den uden sammenligning mægtigste slægt, vi har set i dansk middelalder. De stod i årtierne omkring 1200 lige bag kongen, førte rigets hære, styrede finanserne, ledede den kongelig administration og ikke mindst den danske kirke. Slægten efterlod sig mindet om dens bedrifter, men også konkrete eksempler på sin styrke, der endnu kan ses i landskabet, nemlig dens kirker. Den totårnede kirke i Fjenneslev og rundkirken i Bjernede vidner om slægtens formåen. Sorø Klosterkirke blev anlagt som slægtens gravkirke og står endnu som det vigtigste monument over Hviderne

  27. november 2019 - Slagelses historie og udvikling efter 1945

  Carsten Egø Nielsen - historiker

  Siden den tyske besættelse sluttede i maj 1945, er der sket en rivende udvikling i Slagelse og nærmeste omegn. I foredraget skal vi på en nostalgisk rejse i denne periode, og blandt andet høre om den politiske situation, byens udbygning med mange nye boligkvarterer, infrastrukturen med motorvej og ringvej, men også nedlæggelse af jernbanestrækninger. Endvidere skal vi høre om byens forlystelsesliv samt eksempler på markante forretninger og erhvervsvirksomheder. Foredraget er ledsaget af mange samtidige billeder, så der bliver mange gensyn med kendte personer og steder fra denne periode i byens historie.

  Hold: 24004
 • Tor. 14. nov. 2019, kl. 18. Pyjamas Bio - for de mindste lige før sengetid - 3-6 år.
  Slagelse Bibliotekerne og Kosmorama er gået sammen om et tilbud til de 3-6 årige børn. Med nattøj på - og dyne og yndlingsbamse under armen - inviterer vi børn i alderen 3-6 år til at komme i Kosmorama sammen med forældre eller bedsteforældre.

  Her vil en børnebibliotekar fra Slagelse Bibliotekerne læse en rigtig dejlig godnathistorie, - og under højtlæsningen vil billederne kunne ses på det store biograf-lærred, så alle kan følge med.

  Det hele varer ca. 30 minutter.

  Prisen er 10,- pr. næse og billetter købes hos Kosmorama eller på kosmobio.dk
  • Arrangør: Slagelse Bibliotek & Borgerservice
  • Sted: Kosmorama Skælskør, Algade 15, Skælskør
  • Pris:(Entré: 10 kr)
 • Tor. 14. nov. 2019, kl. 19. Lotte Kirkeby - forfatterforedrag på Korsør Bibliotek.
  Kom med, når forfatter og cand.mag. i litteraturhistorie og fransk, Lotte Kirkeby, fortæller om hendes romandebut fra 2019, "De nærmeste".

  Her sætter et forældrepars dødsfald romanens historie i gang, når datteren Anna og hendes søskende mødes i barndomshjemmet for at rydde op efter forældrenes død og planlægge begravelsen.

  De tre søskende sørger forskelligt, og gamle hemmeligheder og sårede følelser ændrer deres opfattelse af fortiden, dem selv og hinanden. Det er en tankevækkende familieroman om de nærmeste, som ikke altid er nærmest.

  Foredraget er en del af Korsør Bibliotek og Borgerservices læseklub i efteråret, "Ny og gammel dansk", men alle er velkomne og man behøver ikke at have læst bogen før foredraget
 • Tor. 14. nov. 2019, kl. 19-21. Har du benzin i blodet-Tim Svanholt.
  Underviser: Tim Svanholt. 14. november. Tim Svanholt. Kom og møde den tidligere Danmarksmester og Europamester.

  Så længe Tim Svanholt kan huske tilbage har motorsporten fyldt langt størstedelen af hans liv. som barn voksede han op med far Egon Svanholt's værksted lige foran hans værelsesvindue. Her summede det af almindelige personbiler hver dag, men om aftenen og i weekenderne blev racerbilerne trukket frem. Her blev kimen lagt til en passion for motorsport der dårligt kan beskrives. Hør historier om et liv med motorsport - alt lige fra "vanvittige" reparationer til de helt store sejre.

  23. november
  Der kan købes tur til Strøjersamlingen inkl. frokost, kaffe, kage og bus. Se under busture.

  Hold: 24074
 • Lør. 16. nov. 2019, kl. 10. Bogfest - Mød forfatteren Kasper Hoff - For de 8-12årige.
  Sådan ca. midt mellem Sommerbogen 2019 og Vinterbogen 2020 inviteres alle læseinteresserede børn til en festlig litterær fest.

  Vi serverer saft og kage, og som festens højdepunkt kan man møde en af de rigtig populære børnebogsforfattere.
  Kasper Hoff vil fortælle om det at være forfatter, og derudover vil han især fortælle om sin meget populære serie "Gamerz", og de helt nye bøger 'Drengen der fik ting i hovedet' og den nye 'Samlingens Vogter'.
  Kasper Hoff vil være til stede i tidsrummet mellem 10.30 og 11.30.

  Læs mere på: http://www.kasperhoff.dk/
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Tir. 19. nov. 2019, kl. 17-18.30. Workshop Om Frivillig-job.dk - Online Rekruttering Af Frivillige.
  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige.

  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige

  Det gør vi gennem en workshop, hvor du og din forening kan lære, hvordan i kan bruge www.frivilligjob.dk, når i skal rekruttere frivillige til at hjælpe med opgaver af kortere eller længere varighed, møder og events.

  Workshoppen er henvendt til foreninger, netværksgrupper, kommunale institutioner mv. og giver dig en grundig introduktion i brugen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul. Under workshoppen får du derudover viden og gode råd om generel rekruttering, motiver bag frivillighed, typer af frivilligjobs, afgrænsning af opgaver, formulering af opslag mv.

  Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. Det er ikke nødvendigt at medbringe egen computer, da workshoppen bliver afholdt i IT-lokalet på Slagelse Bibliotek
 • Tir. 19. nov. 2019 til tor. 9. jan. 2020, kl. 00. Heltemod og hamskiftere.
  Kom på biblioteket og se den interaktive udstilling og lær om de store vikinger, der herskede i Danmark og resten af Norden for mere end 1000 år siden.

  Udstillingen Heltemod & Hamskiftere er inspireret af bogen Vikingesagn skrevet af Josefine Ottesen. I bogen genfortæller Ottesen de allerbedste sagn om de største vikinger og deres guder.
  Udstillingen er en del af projektet "Fang fortællingen", og på den unikke udstilling kan du lytte til Josefine Ottensen, der selv fortæller sine historier.
  Du kan også finde de hemmelige runer og løse Odins gåde.

  Billedet er venligst udlånet af Christoffer Askman Photography
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)