Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
5/8 2020
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 14
4200 Slagelse
Tlf: 557 557

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 51 resultater fra/efter 14. aug. 2020

 • Tir. 8. sep. 2020, kl. 16.30. Læs bogen, se filmen: en anderledes læseklub.
  Vores læsefilmklub er for dig, der kan lide både film og bøger.

  Vi læser en bog og mødes derefter og ser filmen og snakker lidt om forskellene og lighederne bagefter.

  Bemærk at man automatisk tilmelder sig ALLE FIRE GANGE.

  8. September: Mus og mænd
  Vi læser John Steinbecks klassiker 'Mus og mænd' fra 1937 og ser en filmatisering. To amerikanske vagabonder slider Californiens støvede landeveje og arbejder for en ussel løn for at få deres drøm om et lille hus på landet opfyldt.

  6. oktober: Juliet, Naked
  Vi læser bogen 'Juliet, nøgen' af Nick Hornby og ser en filmatisering.
  Annie og Duncan har levet 15 år i et praktisk forhold. Duncan er lidenskabeligt optaget af rockmusikeren Tucker Crowe, der har været forsvundet siden 1986. Da musikeren pludselig tager kontakt til Annie ændres alle tres liv.

  3. November: Aminas breve
  Vi læser Jonas T. Bengtssons roste debutroman 'Aminas breve' fra 2005 og ser en filmatisering. Efter fire års indlæggelse kommer den skizofrent paranoide Janus ud med det formål at finde ud af, hvorfor hans tyrkiske veninde Amina ikke længere skriver til ham.

  1. December: Emma
  Vi læser Jane Austens roman 'Emma' fra 1816 og ser en filmatisering. Bogen handler om den forkælede Emma, der leger Kirsten giftekniv for byens ugifte. Men ved Emma overhovedet hvem der elsker hvem, og hvad med hende selv, er hun forelsket?

  PRAKTISKE OPLYSNINGER:
  Arrangementet foregår i Havestuen.
  Tilmelding er nødvendig.
  Du skal være oprettet som bruger og opgive dit fulde navn ved tilmelding, da bogen vil blive bestilt til dig personligt.
  Du vil få besked, når bogen er klar til afhentning.
  Der er begrænset antal pladser
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Ons. 9. sep. 2020, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Ons. 9. til ons. 23. sep. 2020, 3 kursusdage kl. 10-12. Senior-Universitetet. Litteratur.
  Underviser: Lene Kirkegaard. 9. september - Karen Blixen, Kvinden, kætteren og kunstneren. Lene Kirkegaard, højskolelærer, cand.pæd. Jeg tegner et portræt af den første danske forfatterinde, der blev internationalt kendt.

  Tanne, Isak Dinesen, Pierre Andrézel og Baronessen fra Rungstedlund. Berømt barn har mange navne og Karen Blixens var lige så forskelligartede, som hendes liv var både farverigt og fyldt med romantisk tragedie.
  Som ganske ung havde hun drømmen om at blive billedkunstner og uddannede sig også til dette. Fra 1914 bliver Karen Blixen kaffefarmer i Kenya. I 1931 rejser hun tilbage til Danmark og udgiver i 1934 "Syv fantastiske fortællinger" på det amerikanske marked. Det blev starten på et stort og seriøst forfatterskab.
  Bogen "Den afrikanske farm", som senere danner grundlag for filmen "Out of Africa", opnår stor popularitet og udbredelse.
  Karen Blixen udtaler få måneder før sit endeligt: "Man må have mod til at elske - og dertil sans for humor".
  Det blev et smukt punktum for en af Danmarkshistoriens fascinerende kvindeskikkelser.

  16. september - Ildefonse Facones

  Bente Hatting Gjelten, mag.art

  Spaniens store fortæller, mest kendt for bogen "Havets katedral", der er kommet i mere end 6 millioner eksemplarer i 41 land og er blevet inspirationskilde for talrige Barcelona-rejsende. Hans bøger rummer alle de rigtige ingredienser: maleriske historier, religionskamp, kærlighed og had.

  23. september - Da danskerne ville omvende verden
  missionsbevægelsens historie

  Daniel Henschen, phd i historie, forfatter

  Daniel Henschen fortæller om den danske missionsbevægelse, der arbejdede på at udbrede den kristne tro i verden og skabe opbakning om projektet hjemme i Danmark. På sit højdepunkt organiserede bevægelsen ca. 100.000 mennesker og var formentlig den stærkeste kontakt mellem almindelige danskere og verden uden for Europa. Dens aktiviteter har på godt og ondt formet mange menneskers liv de steder i Asien og Afrika, hvor missionsorganisationerne arbejdede.

  Hold: 26002
 • Man. 14. sep. 2020, kl. 16.30. Vendepunkt i livet // Læseklub.
  Har du lyst til at starte i en læsegruppe og hvor vi taler om bøger hvor personerne når til et vendepunkt i sit liv?

  Livet går sin vante gang og det hele er ret forudsigeligt indtil der sker noget som ingen har regnet med. Hovedpersonerne i disse fire romaner får alle sit livs udfordring og bliver nødt til at ændre sin tilværelse i løbet af kort tid. Plejer er død, og det er svært for familie og venner at acceptere de nye valg uanset om man bor i USA, Island, Danmark eller Norge.

  Møderne foregår i mødelokale 2 på Skælskør Bibliotek fem mandage i efteråret og vi læser Kent Harufs "Vore sjæle om natten" inden vi mødes første gang.

  Vi ses til nogle hyggelige og inspirerende snakke
 • Ons. 16. sep. 2020, kl. 16.30. Vendepunkt i livet // Læseklub.
  Har du lyst til at starte i en læsegruppe og hvor vi taler om bøger hvor personerne når til et vendepunkt i sit liv?

  Hovedpersonerne i disse fire romaner får alle sit livs udfordring og bliver nødt til at ændre sin tilværelse i løbet af kort tid. Plejer er død, og det er svært for familie og venner at acceptere de nye valg uanset om man bor i USA, Island, Danmark eller Norge.

  Møderne foregår i Havestuen, et mødelokale på Slagelse Bibliotek fem onsdage i efteråret.

  Inden vi mødes første gang læser vi Kent Harufs "Vores sjæle om natten".
  Møderne er om onsdagen kl. 16.30-17.45

  Vi ses til nogle hyggelige og inspirerende snakke
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Tor. 17. sep. 2020, kl. 15. DOK. Dokumentar- og kortfilmklub.
  I dokumentar- og kortfilmklubben DOK har man mulighed for gode diskussioner og udvekslinger af synspunkter om vigtige emner i samfundet, om historiens gang, om særlige eller usædvanlige menneskelige forhold.

  Vi mødes den tredje torsdag i måneden og ser en udvalgt kort- eller dokumentarfilm, som vi efterfølgende taler og diskuterer ud fra.
  Arrangementet er gratis. Begrænset antal pladser. Husk tilmelding
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Man. 21. sep. 2020, kl. 18.30-21.30. Slip af med stress og smerter.
  Underviser: Ole Larsen. Vil du vide, hvorfor nogle får stress og andre ikke? Vil du forstå, hvordan smerter i hoved og krop opstår?. På dette foredrag lærer du at fjerne årsagerne, og dermed kan du slippe af med plagerne.

  Du vil lære, hvordan akupressur som selvbehandling kan fjerne 8 ud af 10 hovedpiner. Du vil se hvordan smerter forskellige steder i kroppen kan forsvinde på få minutter.
  Du vil lære at fjerne stressen ved at tænke på en særlig måde samtidig med, at du stimulerer hjernens akupunkturpunkter. Stress- og smerteeksperten Ole Larsen fortæller og demonstrerer med kinesiologi hvordan
  Du vil lære at slå "katastrofehjernen Amygdala" fra og "tænkehjernen" i pandelapperne til. Du får praktiske teknikker til at håndtere stress og bekymringer i din hverdag. Det skaber en god søvn, bedre fordøjelse og optimisme.
  Ole Larsen er forfatter til bestsellerbogen "Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plager", og han har uddannet de fleste af landets stresskonsulenter. Hans bog kan købes i forbindelse med foredraget.

  Foredragsholder: Ole Larsen
  Hold: 26054
 • Tor. 24. sep. 2020, kl. 14. Biblio Bio 14.
  Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser - og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
  Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Lør. 26. sep. 2020, kl. 09.30-15. Patchwork æsker med Lene Bjørn.
  Underviser: Lene Bjørn. Du vil få mulighed for at lære at sætte et gammelt møbel i stand.

  Vi starter helt fra bunden og du vil lære hvordan du fjerner det gamle stof og den gamle polstring og bygger møbler op igen med nye materialer, syr et nyt betræk, arbejder med snore, pyntesøm og andre former for udsmykning af møblet.

  Medbring det møbel du vil ompolstre (der er mulighed for at du kan have dit møbel stående under hele forløbet), godt humør og glæden over at skulle i gang med et fantastisk projekt
  Undervisningsdage: 20/9, 11/10, 1/11, 22/11, 13/12 2020
  10/1, 31/1, 21/2, 14/3, 11/4 2021

  Underviser: Møbelpolstrer Johnny Vemmelund, tlf. 2231 5125

  Sorø Munke Bjergby Børnehus, Veddevej 19, 4190 Munke Bjergby

  Hold: 26511
 • Man. 28. sep. 2020, kl. 19-21. 3 Seje Sønderjyder.
  Underviser: Carsten Frimodt. Foredraget om de tre seje sønderjyder handler om tre motorsportstalenter, som blev født indenfor en radius af få kilometer. Ja, man talte ligefrem om et lokalt hastighedsgen.

  De var næsten jævnaldrende og kørte alle tre gokart og lærte der sporten fra grunden. Derefter fortsatte de i formelbil, hvor de snart kom til at tilhøre den europæiske elite i Formel 3. Herfra rekrutterede Formel 1 sine kommende stjerner - målet for dem alle. De måtte kæmpe hårdt undervejs med uheld og ulykker, der på en dårlig dag kunne være endt fatalt, inden de nåede frem til kongeklassen og prøvede at tumle den ultimative racer F1

  De tre havde andre ting tilfælles i deres karriere, såsom at de alle vendte deres aktiviteter mod syd. Her blev de alle tre tysk mester i F3. De fortsatte i nabolandet med efterfølgende stjernestatus og popularitet i topteams og gik til sidst under navnet "Danish Dynamite". Fælles for de tre er at de kom til tops i racing på talentet alene - for de kunne aldrig medbringe de hastigt voksende sponsorpenge. Så hvem er de tre seje sønderjyder - som foruden at tale en charmerende dialekt - også havde "ståluld på køleren"?

  Hold: 26066