Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
19/1 2009
Slagelse Bibliotek & Borgerservice
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Tlf: 5857 5757 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4031, Lon 11.3526

Bibliotekerne i Slagelse Kommune, afdelinger i Skælskør, Korsør, Slagelse og Vemmelev

Fandt 84 resultater fra/efter 22. okt. 2019

 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Kampen om Madspild - dobbeltforedrag.
  Bruger du dit køleskab som skraldespand? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Eller smider du hvert år for tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

  Mød kvinden, som satte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul - kendt fra TV, BBC og CNN - og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidigt bidrage til et bedre miljø.

  I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud - og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugerne. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, men der er stadig meget lang vej endnu. I dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker - tre gange!

  Aftenens anden foredragsholder er Rasmus Erichsen, der giver os et indblik i, hvordan en idé kan blive til et nationalt projekt! I 2016 stiftede han Stop Spild Lokalt som kun 17-årig med et håb om, at private personer skulle begynde at dele overskudsmad med hinanden. I dag er Stop Spild Lokalt i 109 byer i Danmark.

  I selskab med aftenens to foredragsholdere bliver du klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som samfund kan sikre vores fremtidige overlevelse.

  Billetter koster 50 kroner og er inklusive kaffe/the
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Salget og delingen af Antvorskov.
  En aften, hvor Ole G. Nielsen fortællerom opsplitningen af Danmarks største gods og om, hvordan bygningerne ved Antvorskov hovedgård forsvandt. I 1774 blev Antvorskov krongods udbudt til salg, hvor det var opdelt i 9 hovedgårde og noget seperat godt.

  To hovedgårde blev straks lagt sammen og senere delt i tre. Antvorskov hovedgård blev i 1806 delt i fem dele og senere skete der store frasalg. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Slaglosia - Slagelseegnens Historiske forening. Hold 192031
 • Tor. 24. okt. til tor. 21. nov. 2019, 3 kursusdage kl. 19. Arkæologi - Historie - foredragsrække.
  Torsdag d. 24. oktober. Historiker Ole G. Nielsen. Salget og delingen af Antvorskov og de deraf opståede godser.

  En aften, hvor Ole G. Nielsen fortællerom opsplitningen af Danmarks største gods og om, hvordan bygningerne ved Antvorskov hovedgård forsvandt. I 1774 blev Antvorskov krongods udbudt til salg, hvor det var opdelt i 9 hovedgårde og noget seperat godt. To hovedgårde blev straks lagt sammen og senere delt i tre. Antvorskov hovedgård blev i 1806 delt i fem dele og senere skete der store frasalg. Torsdag d. 7. november. Historiker Torben Svendrup Magi - Troldom og mærkelig væsener. Foredraget åbner op for den forestillingsverden middelaldermennesket havde. Magi og troldom var en del af livet og verden var befolket med mange forskellige væsener: hundehoveder, skyggefod, nisser, bukkehoved, havfruer og havmænd, trolde og jætter, kykloper og kentaurer. I foredraget vil også blive vist en lang række eksempler på forskelle mellem folketro og kirkens teologi. Baggrunden for foredraget er Torben Svendrups bog "Magi og troldim" (2019) og den kommende bog om middelalderens mærkelige væsener (2020). Torsdag d. 21. november. Foredragsholder Niels Henrik Andersen. En dybdegående undersøgelse af begravelser, gravskikke og ukendte begravelsespladser i det gamle bycentrum i København. I løbet af de sidste 10 år har en øget byggeaktivitet i København ført til undersøgelser på flere nedlagte kirkegårde og gravpladser i København. Disse omfatter masse- og enkeltbegravelser fra de store pest- og koleraepidemier, klosterbegravelser, deponier af knogler fra hospitalsobduktioner, fattiggårde, barnegrave og en meget tidlig kirkegård på Rådhuspladsen med rødder i vikingetiden. I foredraget fortælles om begravelsespraksis, arkæologiske udgravningsmetoder, potentialer og udfordringer i forbindelse med at undersøge begravelser i midten af en travl storby. Hold 192021
 • Fre. 25. okt. 2019, kl. 14. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Fre. 25. og lør. 26. okt. 2019, kl. 00. Weekend-bogsalg i Slagelse.
  Den sidste weekend i hver måned holder Slagelse Bibliotek bogsalg.

  Så kom og gør et godt kup blandt alle de kasserede materialer - Udbuddet vil løbende blive udskiftet.
  Der vil som altid være faste priser på materialerne:
  Voksenbøger: 10 kr.
  Børnebøger: 5 kr.
  Musik: 5 kr
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter)
 • Fre. 25. okt. til fre. 6. dec. 2019, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Vi viser formiddagsfilm hver fredag fra 25. oktober til og med fredag den 6. december.

  25. oktober
  1. november
  8. november
  15. november
  22. november
  29. november
  6. december
 • Lør. 26. okt. 2019, kl. 10.30. Abehånden - gys og børneteater - For de 9-99 årige.
  Som optakt til De Dødes Nat vises en klassisk gyser i teaterform.

  "... det bankede på døren... men der var ikke nogen derude..." Mogens kunne virkelig fortælle gysere, så klassen sad helt stille. André tager publikum med tilbage til sin skoletid og hans lærers evner som historiefortæller! Ryk tæt sammen i frydefuld gru og mærk gyset, når "manden" finder en abehånd foran døren. Hvordan er den havnet dér? Den kan jo ikke selv ha' banket på....!? Og hvad er det, der kravler rundt på trappen midt om natten, imens manden prøver at sove? Og hvorfor er der altid frikvarter, når Mogens når det til mest spændende?

  Sammen med publikum genoplever du gyset, når manden hører lyde på trappen, og sammen oplever vi, hvordan det føles at krybe tæt sammen, når uhyggen breder sig. I mørket opdager publikum dét sammenhold og den frydefulde gru, som kun et godt gys kan give. Ryk tæt sammen til denne skræmmende teatergyser for mellemtrinnet!
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 10.30. PUDEMIN - en sofagyser for de mindste - For de 4-10 årige.
  Som optakt til De Dødes Nat vises børneteater.

  Hvem er ikke bange for det fremmede og ukendte; for det man aldrig før har mødt? Og hvad gør man, når det med ét dukker op i ens egen stue, lige midt i sofaen? Dør man af skræk eller -? Kom og se, hvis du tør!

  Forestillingen PUDEMIN, om den ensomme Helle, der en dag får et uventet besøg, er en humoristisk og fantastisk teaterforestilling for hele familien - fortalt i et musikalsk og ordløst univers
  • Sted: Slagelse Bibliotek & Borgerservice, Stenstuegade 3, Slagelse
  • Pris:(Gratis billetter) Køb/bestil billet
 • Man. 28. okt. 2019, kl. 19-21. Landsforrædernes Børn.
  Underviser: Anne-Marie Christensen. Foredraget om landsforrædernes børn fortæller de oversete 27. 40.000 børn af dømte landsforrædere, hvis historie har været overset af såvel faghistorieforskningen som af befolkningen i helhed.

  Foredraget fortæller om de langstrakte og alvorlige psykologiske og sociale konsekvenser som slægtskabet med en dømt landsforræder og et hårdt fordømmende samfund har haft og stadig har for de mange børn. Skammen er den pris, som børnene har betalt
  Der fortæller også om forfatterens og foredragsholderens familiehistorie med bedstefar, der var i Schalburgkorpset og medlem af det danske nazistparti under krigen.

  Foredragsholder: Anne-Marie Christensen, forfatter, antropolog, mag.art.
  Hold: 24060
 • Man. 28. okt. til lør. 9. nov. 2019, kl. 00. Udstilling: Hjem - fortællinger fra tre generationer tyrkere i Ringsted.
  I 1973 kom 5 tyrkiske familier med toget til Ringsted. For dem var det en helt ny verden.

  Knap 50 år senere, har Museum Vestsjælland gennem 20 interview, indsamlinger og erindringscaféer fået mulighed for at fortælle historien om hvordan normer og vær. Det er blevet til en række personlige beretninger. Resultatet kan blandt andet ses i vandreudstillingen og bogen HJEM - fortællinger fra tre generationer tyrkere i Ringsted .
  Museum Vestsjælland har i forbindelse med indsamling og dokumentation af indvandreres erindringer i lokalområdet, stødt på nye perspektiver på begrebet integration i forhold til normer og værdier
  • Arrangør: Slagelse Bibliotek & Borgerservice
  • Sted: Korsør Bibliotek, Bernstensgade 3, Korsør
  • Pris:(Gratis billetter)