Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/6 2013
Skælskør Bibliotek & Borgerservice
Vestergade 4
4230 Skælskør
Tlf: 5857 5555 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.2541, Lon 11.2913

Slagelse Bibliotekerne - Skælskør Bibliotek

Fandt 14 resultater fra/efter 29. jan. 2020

 • Tir. 4. feb. 2020, kl. 19. Grønlandsk musik.
  Christian Søgård spiller og fortæller om Grønlandsk Musik. Der serveres kaffe og kage.

  Som ung student rejste han til Grønland hvor han lærte at spille harmonika. I mange år var han kapelmester for Rasmus Lyberth
 • Man. 10. feb. 2020, kl. 14. Musik og magi med Mek Pek og tryllekunstneren Mikkel Rugholm - Fra 3 år.
  Åh abe kongen Mek Pek og Tryllekunstneren Mikkel Rugholm kan opleves i et forrygende show, hvor børnene både får hits, de kender, kombineret med overraskende magi.

  Den unge tryllekunstner og entertainer Mikkel Rugholm vækker grin og tryller forundring frem i børnene, mens Mek Pek fortæller løgnehistorier og synger de populære sange fra Åh abe-pladerne.

  Med denne konstellation af musik og magi får børnefamilierne en pakke, der absolut aldrig bliver kedelig.
  Børnene involveres og aktiveres. Der sker både noget på scenen og ude blandt publikum.

  Der vil garanteret blive gang i den med sjove indslag og god musik, fra start til slut!
 • Ons. 12. feb. 2020, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i foråret 2 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
 • Fre. 21. feb. til fre. 27. mar. 2020, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Vi viser formiddagsfilm hver fredag fra d. 21. Februar til og med fredag den 27. marts.

  21. Februar
  28. Februar
  6. marts.
  13. marts
  20. marts
  27. marts
 • Tir. 25. feb. 2020, kl. 10.30. Fuglen er fløjet og fisen er forduftet - Fortælleteater for de 3-6 årige.
  Fortælleteater med rim og remser, fagter og sange. Forfatteren Esther Rützou underholder med historien om rodehovedet Bella.

  Bellas far synes, at Bella roder for meget. Hvorfor er alle sofapuderne faldet på gulvet? Og hvorfor er dukkehuset væltet inde på Bellas værelse. Og hvorfor ligge alle skoene spredt rundt i entreen? Så må Bella forklare far om fuglen, der ville lære hende at flyve, og om kæmpen der fes, fordi han havde slugt et tordenvejr, og om tusindbenet der var træt af at blive trådt over tæerne. Hmm. siger far. Jeg kan ikke se nogen fugl, og jeg kan ikke lugte nogen fis. Det er da klart, siger Bella. For fuglen er fløjet, og fisen er forduftet. Nemlig! Og så hjælper de hinanden med at rydde op. Og bagefter prøver de at flyve som en fugl og at gå som et tusindben
 • Tir. 25. feb. 2020, kl. 17.15. Læseklubben: Generationsromaner.
  Har du lyst til at læse generationsromaner fra forskellige tidsperioder?

  Generationsromanen har fokus på en bestemt generation og dens livsbetingelser og muligheder eller mangel på samme. Den beskriver en tid og et miljø, der spiller ind på personernes handlinger og livsvalg, og er på den måde en karakteristik af en særlig tid.
  Der bliver masser at tale om, når vi dykker ned i 1800-tallets bedre borgerskab, tager på landevejen med beatgenerationen og stifter bekendtskab med hippier, yuppier og ungdommen i vor tid.

  Læseklubben er også for de erhvervsaktive, der ikke har mulighed for at deltage i læseklubber tidligere på dagen.

  Vi mødes fem tirsdage på Skælskør Bibliotek & Borgerservice kl. 17.15-18.30.
  25. februar: Jane Austen: Stolthed og fordom
  24. marts: Jack Kerouac: Vejene
  21. april: Anders Johansen: Alle de brugte dage
  19. maj: Douglas Coupland: Kæreste i koma
  16. juni: Theis Ørntoft: Solar

  Første bog kan hentes fra tirsdag den 28. januar på Skælskør Bibliotek & Borgerservice.
 • Man. 2. mar. 2020, kl. 17. Jane Austen og afternoon tea.
  Hold på kysen, for nu inviteres du til afternoon tea på biblioteket i selskab med selveste Jane Austen.

  Kom til en anderledes, hyggelig og spændende aften, hvor vi sætter fokus på Jane Austen og hendes tid. Vi får besøg af Rikke Lagersted-Olsen, der er museumsinspektør på Bakkehuset. Hun vil fortælle om den berømte engelske forfatterinde, som er kendt og elsket verden over. Hun kigger nærmere på hendes liv, forfatterskab og samtid og kommer også ind på vilkårene for de kvindelige forfattere, der levede og skrev omkring år 1800 - og perspektiverer lidt til det danske miljø på samme tid.

  Og for at komme i den helt rigtige stemning, dækker vi naturligvis op til traditionel engelsk afternoon tea med alt hvad der sig dertil hører.

  Arrangementet koster 40 kroner inklusive afternoon tea
 • Tor. 5. mar. 2020, kl. 09. Fællessang og kaffe.
  Elsker du at synge i selskab med andre? Måske fordi du bliver så glad af det? Så har du måske lyst til at deltage til Slagelse Biblioteker og Borgerservices fællessang?

  Vi har fundet ud af, at fællessang skaber samhørighed, giver bedre vejrtrækning og øger livskvaliteten. Det lyder rigtig godt i vores ører, og derfor vil vi gerne tilbyde fællessang i vore tre huse fra efteråret 2019.

  I Skælskør og Korsør er fællessangen et tilbud til dig, der gerne vil ud af huset om formiddagen og få en god start på dagen. I Slagelse er tilbuddet til dig, der gerne vil starte weekenden med sang.
  Efter de første 3 gange i hvert hus, vil arrangementet blive gentaget én gang om måneden i hvert hus.

  Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Bare kom som du er og syng med
 • Søn. 22. mar. 2020, kl. 10. Forårstur ved Egerup Strand og Skælskør Inderfjord.
  Tur til Egerup Strand og langs Skælskør Inderfjord i det tidlige forår. Fra fugletårnet vil vi nok kunne se de første forårsbebudere. Vi kommer helt ud til indsejlingen til Skælskør med udsigt over Agersø Sund og følger fjorden langs Lodsstien. Tur: 16 km.

  Fra: P-plads bag Skælskør Bibliotek, Vestergade 6, 4230 Skælskør kl. 10.00. Til: Samme sted kl. 15.00. Ledere: Benny Pedersen, 20226485. Susanne Pedersen, 51181506
 • Tor. 26. mar. 2020, kl. 19. Havebrug og madkultur med Camilla Plum.
  Kom med, når madikonet Camilla Plum fortæller om madkultur, gode råvarer og brugen af dem, økologi, haveglæde og meget andet. Her bliver der ikke lagt fingre imellem, når moderne gastronomi, ernæringsmæssige trends og fremherskende madvaner sættes under h.

  Camilla Plum kender de fleste nok fra tv, hvor hun i en lang række programmer har tryllet med krydderier, grøntsager, frugt og krydderurter fra egen gård. Hun står også bag en række kogebøger og er blandt de danske kokke, der har sat danske råvarer og madkultur på den gastronomiske dagsorden i Danmark og udlandet.

  Camilla Plum er fortaler for solid mad, der smager af noget, økologiske råvarer og masser af grøntsager. Hun vil gerne inspirere til en større interesse for naturen og miljøet i vores madlavning. Samtidig har hun en forhåbning om, at flere får mod på at lære om råvarer, bruge dem i madlavningen og at lære at lave mad helt fra bunden af.

  Arrangementet koster 100 kroner og 75 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben og er inklusive kaffe/the