Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/6 2013
Skælskør Bibliotek & Borgerservice
Vestergade 4
4230 Skælskør
Tlf: 5857 5555 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.2541, Lon 11.2913

Slagelse Bibliotekerne - Skælskør Bibliotek

Fandt 8 resultater fra/efter 19. feb. 2019

 • Tor. 7. feb. til tor. 4. apr. 2019, 4 kursusdage kl. 10.15. Torsdagstræf - 4 Foredrag.
  Torsdag 7. februar: Forfatter, journalist og foredragsholder Irene Nørgaard - "Danske Badehotellser". Badehoteller er en markant del af danskernes ferieliv.

  Efter i mange år at have levet en hengemt tilværelse er badehotellerne i dag fundet frem igen, støvet af og shinet op til på en gang at imødekomme nutidens krav om komfort, men samtidig udgøre en historisk ramme, der kan sætte en ferie eller et ophold i perspektiv. Foredraget indeholder fortællingen om dengang, ferie gik fra at være øverste sociale lags sommersyssel til alle mands fornøjelse med badehoteller og pensionater langs kysterne. Bevægelsen var i begyndelsen drevet af kunstmalere, der stak af fra storbylivet og søgte mod det simple liv ved kysterne, til senere hen at blive en ideologisk udvikling som en del af et spirende velfærdssamfund. Irene Nørgaard vil belyse begrebet badehotelsferie med nedslag på nogle af de mest interessant badehoteller både historisk og nutidigt bl.a. det gigantiske, men nu nedbrændte "Badehotel Grenen", Gilleleje Badehotel, Hjorths Badehotel, Helenekilde, Dyvig Badehotel, et af de nyeste, "Strandhotellet Blokhus" fra 2017 og selvfølgelig Svinkløv. Torsdag 21. februar: Forfatter og foredragsholder Birgit Kirkebæk - "Kvindeanstalten på Sprogø" Jussi Adlers bog Journal 64 og efterfølgende film har igen sat fokus på Kvindeanstalten på Sprogø. Birgit Kirkebæk har skrevet en bog om emnet og hun kommer og fortæller om, hvordan seksuel løsagtige og moralsk defekte kvinder blev isoleret for at forhindre udbredelsen af dårligt arvemateriale. Behandlingen dengang blev opfattet som mild og human, men er i eftertiden blevet vurderet som utilsigtet ond behandling. Hun ser dog stadig mange lighedspunkter med måden vi i dag behandler udsatte på Torsdag 14. marts: Forfatter og foredragsholder Eigil Holm- "Vitus Berings sidste rejse?" Danskeren, der blev Ruslands største opdagelsesrejsende Vitus Bering, er en af de største opdagelsesrejsende, der har levet. Han kortlagde det østlige Sibirien, fandt Beringsstrædet, der fik navn efter ham og opdagende søvejen til Sibirien til Amerika. Han var i russisk tjeneste og ledede to ekspeditioner de 10.000 km. over Rusland og Sibirien til Stillehavet, hvor han byggede store skibe til sine sejladser. Han havde 10.000 mennesker under sin kommando på sin sidste rejse. Rejserne var yderst besværlige og kostede store ofre. Bl.a. skulle de rejse i 50-60 gr. kulde i vejløse bjerge. Berings geni gjorde det muligt at gennemføre rejserne. Eigil Holm har selv rejst i Bering fodspor og har på egen krop set og mærket hvilke strabadser fortidens opdagelsesrejse skulle overvinde. Derudover har han lige medvirket i DR2's dokumentarserie om emnet. Torsdag 4. april: Tidl. forstander og foredragsholder Finn Berggren - "Historier og finurligheder fra et internationalt liv med Gerlev Idrætshøjskole" Kom og hør netop pensionerede forstander på Gerlev Idrætshøjskole Finn Berggren fortælle historier og anekdoter fra et langt liv på den anerkendte og nytænkende højskole i Gerlev, som bl.a. har sat legen på dagsordenen igen. Vi kan garantere dig, at det ikke bliver kedeligt. Hold 191501
 • Tor. 21. feb. 2019, kl. 10.15. Torsdagstræf - Birgit Kirkebæk.
  Jussi Adlers bog Journal 64 og efterfølgende film har igen sat fokus på Kvindeanstalten på Sprogø.

  Birgit Kirkebæk har skrevet en bog om emnet og hun kommer og fortæller om, hvordan seksuel løsagtige og moralsk defekte kvinder blev isoleret for at forhindre udbredelsen af dårligt arvemateriale. Behandlingen dengang blev opfattet som mild og human, men er i eftertiden blevet vurderet som utilsigtet ond behandling. Hun ser dog stadig mange lighedspunkter med måden vi i dag behandler udsatte på. Hold 191503
 • Fre. 22. feb. 2019, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Forårssæsonen i Biblio Bio starter den 22. februar på Skælskør Bibliotek og Borgerservice, hvor vi hygger os med gode formiddagsfilm hver fredag frem til første fredag i april.

  Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men du kan hente forårets program på Skælskør Bibliotek 14 dage før 1. film

  fra midten af januar. Sidste film vises fredag d. 5. april..

  Tilmelding
  Tilmelding finder sted her fra den 23. Januar. Du tilmelder dig hele sæsonen på samme tid, men kommer når du kan.

  Film derhjemme
  Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån
 • Tir. 5. mar. 2019, kl. 19. HistorieCaféen om Slægtsforskning.
  Velkommen til HistorieCaféens tredje sæson, hvor alle med hang til den lokale historie kan være med, og hvor vi i hyggelige og uformelle rammer går i dybden med lokale fortællinger.

  Aftenerne byder hver gang på inspirerende viden, ligesom historiequizzen. Sådan fandt jeg ud af, at min ene tipoldefar var ven med H.C. Andersen, og at den anden forudså sin datters død.
  Slægstforskning kan gemme på mange overraskelser og uventede oplysninger, og denne granskning i fortiden fortæller Jacob Topsøe om.

  HistorieCaféen er et samarbejde mellem Slagelse Biblioteker & Borgerservice, Slagelse Arkiverne og Slagelse Museum
 • Ons. 6. mar. 2019, kl. 19. Fortælling om Stigsnæs Kystbatteris historie.
  Stigsnæs Kystbatteris historie rækker tilbage til krigen mod England i 1808. Hør en fortælling om krigen på vandet, batteriet og ikke mindst genrejsningen af det enestående forsvarsværk mod den engelske flåde. Se mere www.kystbatteriet.dk.

  Stigsnæs Kystbatteri er snart renoveret, så det står næsten som i 1808, hvor det blev indviet som værn mod den engelske flåde under Englandskrigen.

  Selve kystbatteriet kom aldrig i kamp, men ude på Agersø Sund skete flere træfninger og mange heltemodige mænd sikrede Agersø og Omø fra at blive indvaderet af de engelske sømænd.

  Efter krigen blev batteriet forladt og forfaldt indtil 1936, hvor der igen kom kanoner på stedet. Denne gang som udflugtsmål. Siden har mange gået de knap 700 meter gennem skoven ud til området. Desværre blev stedet ikke vedligeholdt, og det forfaldt igen.

  I de seneste år har en arbejdsgruppe gjort et stort arbejde for at genrejse stedet med huse, kanoner og historier, så det igen kan blive et udflugtsmål med formidling af krigen langs de danske kyster mod englænderne 1808-14.

  Se mere på museumsforeningens hjemmeside: www.skbymuseum.dk eller på kystbatteriets hjemmeside: www.kystbatteriet.dk
  • Sted: Skælskør Bibliotek & Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør
  • Pris:(Entré: 40 kroner ikke medlemmer 20 kroner medlemmer)
 • Tor. 14. mar. 2019, kl. 10.15. Torsdagstræf - Eigil Holm.
  Danskeren, der blev Ruslands største opdagelsesrejsende Vitus Bering, er en af de største opdagelsesrejsende, der har levet. Han kortlagde det østlige Sibirien, fandt Beringsstrædet, der fik navn efter ham og opdagende søvejen til Sibirien til Amerika.

  Han var i russisk tjeneste og ledede to ekspeditioner de 10.000 km. over Rusland og Sibirien til Stillehavet, hvor han byggede store skibe til sine sejladser. Han havde 10.000 mennesker under sin kommando på sin sidste rejse. Rejserne var yderst besværlige og kostede store ofre. Bl.a. skulle de rejse i 50-60 gr. kulde i vejløse bjerge. Berings geni gjorde det muligt at gennemføre rejserne. Eigil Holm har selv rejst i Bering fodspor og har på egen krop set og mærket hvilke strabadser fortidens opdagelsesrejse skulle overvinde. Derudover har han lige medvirket i DR2's dokumentarserie om emnet. Hold 191504
 • Ons. 20. mar. 2019, kl. 19. Forfatterforedrag med Anne-Cathrine Riebnitzsky.
  Denne aften kan du møde forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky, der fortæller om sin fjerde og nyeste roman, Smaragdsliberen, fra 2018. Romanen blev modtaget med applaus fra både bibliotekets læsere og fra anmelderne, hvor flere betegner Smaragsliberen som.

  Romanen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed. En fortælling om ubrydelige venskaber på tværs af religiøse overbevisninger, om kærlighed og bratte fald: En roman om at vælge livet til.
  Undervejs i foredraget vil Anne-Cathrine runde sit øvrige forfatterskab, der blandt andet omfatter den biografiske roman, Forbandede Yngel, fra 2013, for hvilken hun modtog De gyldne Laurbær.
  Anne-Cathrine Riebnitzsky er uddannet fra Forfatterskolen i 1998 og som sprogofficer i russisk i 2003. Herefter arbejdede hun bl.a. ved ambassaden i Rusland, inden hun i 2007 blev udsendt til Afghanistan, først som soldat og siden som udenrigsministeriets rådgiver. Med sig hjem fra Afghanistan havde hun bl.a. inspiration til sin debut, biografien Kvindernes Krig, der handler om forfatterens arbejde med afghanske kvinder.
  Billetter koster 40 kroner og 20 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben, og der desuden være mulighed for at købe bogen Smaragdsliberen til selve foredraget med cash og mobilepay
 • Tor. 4. apr. 2019, kl. 10.15. Torsdagstræf - Finn Berggren.
  Kom og hør netop pensionerede forstander på Gerlev Idrætshøjskole Finn Berggren fortælle historier og anekdoter fra et langt liv på den anerkendte og nytænkende højskole i Gerlev, som bl.a. har sat legen på dagsordenen igen.

  Vi kan garantere dig, at det ikke bliver kedeligt. Hold 191505