Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
27/6 2013
Skælskør Bibliotek & Borgerservice
Vestergade 4
4230 Skælskør
Tlf: 5857 5555 Fax: 5819 0302

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.2541, Lon 11.2913

Slagelse Bibliotekerne - Skælskør Bibliotek

Fandt 10 resultater fra/efter 23. okt. 2019

 • Man. 16. sep. til tir. 29. okt. 2019, kl. 00. Udstilling: Mød familien Andersen.
  I efteråret kan du møde familien Andersen på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

  Familien er lige som mange andre familier i byen: De har hus, have og to biler. De elsker at rejse og opleve nyt sammen. De nyder hyggeligt samvær med familie og venner - og de indrømmer også, at de sætter pris på at eje den nyeste iPhone og at købe lidt lækkert tøj i ny og næ.
  Og så er der jo liiige det der med klimaet, bæredygtighed og biodiversitet... Det er familien begyndt at snakke lidt mere om. Alt tyder jo på, at vi er nødt til at bidrage alle sammen, hvis vi skal gøre noget godt for sagen...

  Kom på Slagelse Biblioteker og Borgerservice og hjælp familien med at beslutte, hvad de skal bruge deres opsparing på, hvor de skal tage hen på ferie, hvor de skal købe tøj, og hvad de skal spise i morgen aften. Måske gør det en forskel - både for klima, bæredygtighed og biodiversitet
 • Tor. 24. okt. 2019, kl. 19. Kampen om Madspild - dobbeltforedrag.
  Bruger du dit køleskab som skraldespand? Bliver du altid lokket af butikkernes mængdetilbud? Eller smider du hvert år for tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

  Mød kvinden, som satte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul - kendt fra TV, BBC og CNN - og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidigt bidrage til et bedre miljø.

  I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud - og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugerne. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, men der er stadig meget lang vej endnu. I dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker - tre gange!

  Aftenens anden foredragsholder er Rasmus Erichsen, der giver os et indblik i, hvordan en idé kan blive til et nationalt projekt! I 2016 stiftede han Stop Spild Lokalt som kun 17-årig med et håb om, at private personer skulle begynde at dele overskudsmad med hinanden. I dag er Stop Spild Lokalt i 109 byer i Danmark.

  I selskab med aftenens to foredragsholdere bliver du klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som samfund kan sikre vores fremtidige overlevelse.

  Billetter koster 50 kroner og er inklusive kaffe/the
 • Fre. 25. okt. til fre. 6. dec. 2019, kl. 10.30. Biblio Bio i Skælskør.
  Vi viser formiddagsfilm hver fredag fra 25. oktober til og med fredag den 6. december.

  25. oktober
  1. november
  8. november
  15. november
  22. november
  29. november
  6. december
 • Tor. 31. okt. 2019, kl. 16. Spil Dansk Dag.
  Igen i år fejrer vi Spil Dansk Ugen med en dag med fokus på dansk musik i samarbejde med Slagelse Musikskole.

  Lærere og elever fra musikskolen kommer og spiller et varieret repertoire af musikstykker. Se det endelige program på biblioteket eller bibliotekets hjemmeside, når dagen nærmer sig
 • Lør. 9. nov. 2019, kl. 10. Skælskør - Kobæk - Fjord og Bælt.
  Vi byder på en smuk og naturmæssigt varieret tur. Turen går igennem lystskoven og via fugletårnet ud til Kobæk. Retur via dele af Lodshusstien langs inderfjorden. Tag fornuftigt fodtøj på, der kan tåle lidt vand. Hastighed: Normal.

  Tur: 16 km. Fra: P-plads bag Skælskør Bibliotek, Vestergade 6, 4230 Skælskør kl. 10.00. Til: Samme sted kl. 15.00. Leder: Benny Pedersen, 20226485
 • Man. 11. nov. 2019, kl. 19. Skumringsaften i stearinlysenes skær.
  I traditionens skær afholdes Skumringsaftenen i forbindelse med Nordisk Biblioteksuge den anden mandag i november med nærværende oplæsning og interessante indslag, som er en del af Nordens største højtlæsningsevent.

  Efter oplæsningen vil der være underholdende indslag med temaet som omdrejningspunkt, som kan nydes sammen med gratis kaffe og kage.
  Glæd dig til en aften hvor bibliotekerne vil været indhyllet i levende lys.
  Det endelige program vil fremgå af oplag og plakater på Bibliotek og Borgerservice og selvfølgelig på vores hjemmeside, og indholdet og afviklingen af programmet er som sædvanlig et samarbejde mellem Foreningen Norden og Slagelse Bibliotekerne

  Temaet for 2019 er endnu ikke helt på plads, men overskriften vil formentlig være "Fest i Norden". Den endelige titel på aftenen vil naturligvis blive opdateret på www.slagelsebib.dk - vil men også vil blive offentliggjort på denne hjemmeside.

  Læs mere om Nordisk litteraturuge her
 • Tir. 12. nov. 2019, kl. 17-18.30. Workshop Om Frivillig-job.dk - Online Rekruttering Af Frivillige.
  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige.

  Hvordan bruger man frivilligjob.dk, og hvad betyder det, at der er kommet en lokal udgave? I forbindelse med lanceringen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul sætter vi i efteråret ekstra fokus på online rekruttering af frivillige

  Det gør vi gennem en workshop, hvor du og din forening kan lære, hvordan i kan bruge www.frivilligjob.dk, når i skal rekruttere frivillige til at hjælpe med opgaver af kortere eller længere varighed, møder og events.

  Workshoppen er henvendt til foreninger, netværksgrupper, kommunale institutioner mv. og giver dig en grundig introduktion i brugen af det nye lokale frivilligjob- og eventmodul. Under workshoppen får du derudover viden og gode råd om generel rekruttering, motiver bag frivillighed, typer af frivilligjobs, afgrænsning af opgaver, formulering af opslag mv.

  Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. OBS: Det er nødvendigt at medbringe egen computer
 • Ons. 13. nov. 2019, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding
 • Man. 2. dec. 2019, kl. 10. Julemanden synger julen ind - Fra 1 år og op.
  For ganske som det sker hvert år, når julen nærmer sig, så kommer julemanden forbi Skælskør Bibliotek og Borgerservice til lidt tid med juletræsdans, julesange, julehistorier og uddeling af lækre julegodter.

  Alle børn og deres voksne er velkomne, men der skal bestilles billet til alle børn - ellers ved julemanden ikke, hvor mange julegodte-poser han skal sætte nisserne til at lave
 • Ons. 11. dec. 2019, kl. 09. Kom og leg for dagplejebørn.
  Biblioteket er et herligt sted for både børn og voksne, og har man som dagplejemor nogle helt små børn, har vi også mange gode tilbud til den aldersgruppe.

  Der er helt lette bøger både om barnets dagligdag, dyrene, tallene og bogstaverne men også små. For netop at sætte fokus på alle disse gode tilbud, som alle absolut er et besøg værd, laver vi i efteråret 4 små seancer for dagplejemødrene og deres børn.

  Vi læser, fortæller og leger små bevægelseslege.

  Arrangementet er gratis, men husk tilmelding