Det sker

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/9 2017
Slagelse Museum
Bredegade 11A
4200 Slagelse
Tlf: 59 43 23 53

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.4014, Lon 11.3507
Åbent: Åbningstider 2017: Tirsdag - Torsdag kl.13-16, Lørdag kl.11-14. Første torsdag i måneden: kl. 19-21. Januar lukket
Entré: V:30 kr. P:25 kr. S:25 kr. U18:Gratis

Programmet kan altid findes på Facebook og vores hjemmeside.

Slagelse Museum er en afdeling af Museum Vestsjælland, og museet har fokus på handel, håndværk og industri. På Slagelse Museum er der spændende historier og aktiviteter for store og små. Oplev det unikke gademiljø med huse, torv og latinskole fra den tid, hvor H.C. Andersen gik i skole i byen. Se et udvalg af for længst glemte håndværk og lokale industrier, der har været med til at sætte Slagelse på landkortet. Du kan også få historier fra købmanden i den levende købmandshandel fra 1940-50'erne krydret med duften af nymalede kaffebønner og friskrøgede spegepølser. Museet har desuden en fin samling af fugleskydningsplatter og butiksskilte.

I Museumsbutikken er der mulighed for at købe gammeldags legetøj og slik.

Museet viser løbende forskellige særudstillinger og arrangerer aktiviteter for børn i efterårsferien og vinterferien.

Fandt 3 resultater fra/efter 23. okt. 2019

 • Tir. 26. mar. til man. 4. nov. 2019, I museets alm. åbningstid. Særudstilling - Det skider vi på.
  En udstilling om lokummer og etagevask før wellness-baderummet blev standard.

  Udstillingen handler om personlig hygiejne, dengang badeværelser med indlagt vand og vandskyllende toiletter ikke var alment udbredt.

  Det er en udstilling uden berøringsangst. Vi viser, at der også stod natpotter i stuen og i soveværelset, og vi fortæller i tekst, fotos og med originale genstande om dengang, da toiletbesøg og personlig hygiejne ikke var en privat foreteelse bag lukket og låset dør, som det er nu på de flestes private badeværelser og offentlige toiletter.

  Det var dengang, da wellness var et ugentligt bad i zinkbadekarret på køkkengulvet, og dengang da hårvask foregik i håndvasken. Den daglige vask indbefattede vand i hovedet og vask af arme op til albuen. Tandbørsten var til deling mellem flere i familien. Håndvask efter toiletbesøg var ikke almindeligt, og mange steder var det slet ikke muligt.

  Manglende kloakering og etablering af vandværker i byer og landdistrikter betød, at rindende vand slet ikke var givet, som det er i dag. I nogle landdistrikts-områder i Danmark blev vandværker først etableret i slutningen af 1960'erne.

  Udstillingen henvender sig til alle, der vil vide mere om, hvordan vores forfædre, for ikke så mange år siden, opfattede personlig renlighed, og hvad de havde af muligheder for personlig hygiejne
  • Sted: Slagelse Museum, Bredegade 11A, Slagelse
  • Pris:(Entré: Alm. entré)
  • Læs mere: Homepage
 • Fre. 1. nov. 2019, kl. 18-22. De Dødes Nat.
  Kom til De Dødes Nat - hvis du tør!

  AARRRG!

  Vi åbner dørene for pestens rædsler. Tankerne tårner sig op. Hvordan undgår jeg selv at blive smittet? Kan jeg blive kureret, hvis jeg bliver smittet? Hvad gør vi med de mange døde, så alle andre ikke dør af følgesygdomme? Hvordan får vi brød på bordet, når husbond er død? ER JEG FAKTISK SELV BLEVET SMITTET?

  En tredjedel af befolkningen døde, da pesten ramte Sjælland og øerne i 1650'erne. Hidtil har man troet, at pesten smittede via rotter, men ny forskning peger på, at smitten måske også gik fra menneske til menneske. Denne aften kan du møde både levende og døde fra pestens tid. Hør hvordan de klarede sig - eller døde, men pas på, for pestens veje er uransalige!

  Mødested: Slagelse Museum, Bredegade 11a
  Varighed: 18-22
  Tilmelding: Ingen

  Yderligere oplysninger: Helle Ålsbøl: haa@vestmuseum.dk eller 61222520
  • Sted: Slagelse Museum, Bredegade 11A, Slagelse
  • Pris:(Fri entré)
  • Læs mere: Homepage
 • Lør. 23. nov. 2019, kl. 11. Julemarked - juleværksted.
  Lav gaven til folk der har alt, og få en historisk gør-det-selv-oplevelse!

  Julemarked - Juleværksted giver mulighed for at lave gør-set-selv-julegaver med et historisk og forbrugsbevidst tvist. Museet åbner døren for en række værksteder ude og inde, hvor man kan få vejledning, historie og materialer til lave følgende gaver:

  Støbe stearinlys
  Støbe tinfigur
  Smede et søm til en knage
  Male musselmalet porcelæn
  Binde en børste
  Lave julepynt af naturens materialer

  Cafeen er åben og købmandsbutikken sælger julevarer.

  Slagelse Museum, Bredegade 11a

  23.november kl. 11-16
  Alm. entre samt materialepris: 1 værksted for 35 kr., 3 værksteder for 100 kr
  • Sted: Slagelse Museum, Bredegade 11A, Slagelse
  • Pris:(Entré: Alm. entre samt materialepris: 1 værksted for 35 kr, 3 værksteder for 100 kr)
  • Læs mere: Homepage