Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.
  • Alle genrer
  • Nulstil
Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev

Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev

Storegade 80
6100 Haderslev
Tlf: 7352 2039
Hjemmeside

Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev støtter, synliggør og formidler frivilligt, socialt arbejde i Haderslev kommune - samt vejleder enkeltpersoner
Centeret bidrager til social forandring og sammenhængskraft ved at samle foreninger, borgere, kommune og virksomheder om aktuelle forandringer.
Skaber mulighed for, at mennesker deler erfaringer om det, der er svært - gensidigt og på lige fod.
Spiller en central rolle i det lokale sundhedsfremme- og forebyggelsesarbejde, dels ved egne initiativer, dels i samarbejde med andre.
Ønsker at fremme en social bæredygtig kommune, hvor alle gives mulighed for at udfolde sig. Det giver mening og glæde for den enkelte, at tage et personligt, socialt og medmenneskeligt ansvar.

Foreningens aktiviteter forestås af frivillige og ansatte medarbejdere. Som frivillig forstås enhver, der ulønnet varetager foreningens interesser.
Foreningen er partipolitisk neutral og uafhængig af religiøse institutioner.



Viser 1 event fra/efter 25. apr. 2024

Højskoleformiddage - Haderslev

Mandag den 30. september til mandag den 25. november 2024, 8 mødegange kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frivilligcenter og Selvhjælp Haderslev Storegade 80, Haderslev
Arrangør: AOF Haderslev
Mandag 30/9. Hans Christian Davidsen. Litteratur i grænselandet. Efter årtusindskiftet og især i perioden fra 2010 til 2020 er der sket et boom i udgivelsen af skønlitteratur der tager afsæt i det dansk-tyske grænseland. fortæller jeg om den bunke af spændende romaner, der tager afsæt i Sønderjyllands og Sydslesvigs omtumlede historie: Krigen i 1864, Sønderjylland under tysk herredømme, Genforeningen i 1920, de to verdenskrige og de nationale mindretal på begge sider af grænsen.

Mandag 7/10
Linda Lassen
Sædekorn og Soning
Handler om relationen mellem den landssvigerdømte Anna Lorenzen og fængselspræsten Ruth Vermehren. Anna Lorenzen var en af de to kvinder der efter krigen blev dødsdømt for sin deltagelse i Hipogruppens arbejde. Dødsdommen blev, imod Annas vilje, ændret til en livstidsdom. Som gammel fortæller hun en journalist, at det, der bar hende gennem fængselstiden, var mødet med præsten Ruth Vermehren, der i 1948 sammen med to andre kvinder, som de første blev præsteordineret, men i næsten tyve år inden da - og i næsten 30 år efter var hun fængselspræst for indsatte kvinder. Da Anna efter afsoningen bliver løsladt, tager hun til Tyskland, og her bruger hun de næste 30 år på at hjælpe krigsskadede børn. Men hun opretholdt kontakten til Ruth Vermehren, til denne døde i 1983. Anna døde i 2007. Foredraget tager udgangspunkt i romanen: Anna og Ruth - Den nazidømte og fængselspræsten Kan noget være så ondt at det ikke kan sones af nok så mange gode gerninger? Det er et af de spørgsmål romanen stiller - og kan venlighed ændre et andet menneskes livsbane? Det er det andet.

Mandag 21/10
Ditte Kolbæk
Mod og mandshjerte
Foredraget besvarer spørgsmål som Hvem var C.H. Jørgensen? Hvad drev ham med på Alabamaekspeditionen? Hvordan blev de reddet? Hvordan kom over 7000 sønderjyske krigsfanger hjem efter Første Verdenskrig? Hvordan engagerede han sig i Krigsinvalideskolen? Hvordan kom gæsterne til Genforeningsfestlighederne frem og hvor kunne de overnatte? Hvordan skaffede man kongens hvide hest, og var den hvid? Hvor skulle Danmarks første fredsbevarende styrke sendes hen og hvorfor? Hvad er Landeværnet? Hvordan adskilte Landstormen sig fra Fodfolket, som hæren hed på den tid? Hvordan ledede han bataljonen i Fredericia, som ikke en gang havde en kaserne i slutningen af 1920'erne?

Mandag 28/10
Asbjørn S Bruhn
Eventyr med is i maven
Kom med på et grønlandseventyr. 26 måneder med hunde, slæde, ski, is, sne, hård frost, storslået natur og ubrydeligt kammeratskab. Hør om mål, motivation, selvledelse og at turde følge sine mål.
Hør om drømmene, slædekørsel og det frie liv ved Slædepatruljen SIRIUS. Alt sammen krydret med en røverhistorie, en løgnehistorie og en enkelt skrøne fra den yderste forpost af rigsfællesskabet, hvor klipper, is og vilde dyr er din eneste nabo. Kedeligt bliver det ikke.

Mandag 4/11
Christian Friis
Opera - Fra Rossini til Puccini - den italienske operas guldalder
Den italienske operatradition har mere end 400 år på bagen. Efter en kort introduktion til operaens tidlige historie kommer vi frem til den store periode i 1800-tallet, hvor Rossini, Bellini og Donizetti stod som eksponenter for bel canto-stilen. Vi ser nærmere på Verdi, der tårner over århundredet og som også havde betydning for Italiens bestræbelser på at opnå uafhængighed. Endelig til Puccini, der åbnede op for nye musikalske og dramatiske udtryksformer, men som også med den ufuldendte Turandot repræsenterer afslutningen på den store italienske operatradition.

Mandag 11/11
Anja Kjølby
Tove Jansson billedhuggerens datter, Mumi-mor, kunstner og forfatter
Tove Jansson (1914-2001) er nok bedst kendt for at være ophavskvinden til de berømte børnebøger om livet i Mumidalen. Men Tove, der voksede op i et kunstnerhjem i Helsinki, var et kreativt talent og drømte mest om at bliver kunstmaler. Vi dykker ned i Janssons liv, hendes kunstneriske virke samt hendes fantastiske forfatterskab.

Mandag 18/11
Lena Bjørn
Løgnhistorier fra mit liv
I kender det godt - vi lyver altid lidt, smører lidt tykt på, når vi fortæller om noget vi har oplevet. Nå ikke? I lyver aldrig?
Det gør jeg - altså lyver. Jeg har til gengæld besluttet, at enten taler jeg sandt - eller også lyver jeg så stærkt som en hest kan rende.
I "Løgnehistorier fra mit liv" fortæller jeg 6-8 historier fra mit liv. Halvdelen af historierne er sande og halvdelen er løgn. Det er så op til jer, kære publikum, at gætte, hvad der er hvad.
Og det er ikke helt enkelt. Jeg fortæller historier fra mine ophold i fjerne lande, som Uganda, Afghanistan og fra en kongelig arbejdsplads. Det, der lyder helt tilforladeligt, kan godt være løgn, ligesom det, der lyder langt ude, godt kan være sandt.

Mandag 25/11
Adam Bak
Jellingdynastiets bedrifter - magt og ret i vikingetidens Danmark
Harald Blåtand og hans forældre, Gorm den Gamle og Dronning Thyra, var grundlæggerne af Jellingdynastiet. De overtog magten i løbet af 900-tallet efter et kaotisk århundrede med interne magtkampe på kryds og tværs i Nordeuropa. Harald Blåtand gennemførte vidtrækkende forandringer i det danske samfund inden for nogle få årtier. Foredraget vil gennemgå de store begivenheder der fører til at Danmark får en centraliseret kongemagt og en ny statsreligion, samt konsekvenserne af disse beslutninger

Underviser: Annethe Catharina J. Munk
Hold: 2824211000
Luk
Kunne ikke hente 'https://www.solrod.dk/1764.aspx' indenfor 15 sek.