Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
28/3 2017
Museet Holmen
Østergade 13
6240 Løgumkloster
Tlf: 74 74 41 65

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.0586, Lon 8.95546
Åbent: Torsdag-søndag 12-17
Entré: 40 kr.

Museet Holmen er et lille sted med velfungerende rammer for at formidle også den store kunst. Her præsenteres små, unikke højdepunkter indenfor kunst og kultur, parallelt til det flade marsklands varfter og diger

Viser 1 event

d. 25. april 2017

30 APR
Udstilling | Billedkunst

Traumgesicht

Museet Holmen, kl. 12.

Lør. d. 25. februar til søn. d. 30. april 2017, kl. 12.
Pris: (Entré: 40 kr.)
Sted:
Ferdinand Ahm Krag og Christian Vind går for første gang sammen om at skabe en udstilling. Traumgesicht tager afsæt i Albrecht Dürers berømte akvarel af samme navn, fra 1525 Samtidskunst udtrykker den tid, vi lever i. Men den kan også give os fremtidsvisioner med rod i vores fælles historie.

Udstillingen tager udgangspunkt i Albrecht Dürers berømte akvarel 'Traumgesicht' fra 1525. Vandet skyller ind over land, som også renæssancen og reformationen gjorde det i Europa i denne tid. Billedet går for at være et af de første realistiske forsøg på at gengive et motiv fra en drøm. I hans upubliserede værk ‘Nourishment for Young Painters', skriver Dürer: How often do I see great art in my sleep? Et centralt tema I reformationen var netop at sætte mennesket i centrum som åndeligt individ.

Udstillingen på Holmen tager udgangspunkt i billedkunstens indre visionære kraft og udfordrer os med afsæt i Traumgesicht til at turde drømme og have visioner.
Flere af værkerne er skabt til denne udstilling. Krags billeder tager udgangspunkt i bevidsthedstilstande, der peger i retning af indre visionær og religiøs erfaring, mens Vinds billede forestiller tumultariske strømme, der fører videre - måske som en drøm eller vision