Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
4/1 2017
Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens
Tlf: 7629 2400 Fax: 7561 1985

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.8651, Lon 9.84656
Åbent: Man-tor kl. 10-19, fre kl. 10-17, lør kl. 10-13.
Selvbetjent morgenbibliotek: Mandag - fredag kl. 8 - 10

Biblioteket er lukket alle helligdage, påskelørdag, grundlovsdag, jule- og nytårsaftensdag samt 1. maj fra kl. 12.


Viser 47 events fra/efter 17. okt. 2019

Diverse | Andet

Readathon! Læs en halvmarathon!

Horsens Bibliotek, kl. 10.

Torsdag den 17. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Var det noget med en readathon? Et halvt døgn, hvor du kan fordybe dig i at læse så meget du orker - og lige det, du har lyst til! Readathons bliver brugt af bogbloggere, læseentusiaster, booktubere osv. over hele verden.
Du kan komme til at sidde, ligge eller slænge dig i behagelige møbler på biblioteket i 12 timer, imens du pløjer dig igennem alle de bøger, du ellers ikke lige har fået tid til at læse...
Readathon er for unge fra 12 år og op.
Hvis du har lyst til at læse sammen med andre, spise snacks, læse igen, tage en lur i din sovepose, læse mere, spise pizza og selvfølgelig deltage i bog-relaterede konkurrencer og aktiviteter - så meld dig til.
Biblioteket sørger for mad og drikke under hele arrangementet og vi finder på mini-challenges undervejs, hvis man har brug for at klare hovedet inden næste kapitel... tag gerne sovepose, tæppe eller pude med, så du kan gøre dig det behageligt.
Vi har lavet en bås, så du kan lave små film med boganbefalinger eller læsestatus undervejs.

Billetterne er gratis
Diverse | Andet

Formiddagskaffe og fællesskab

Horsens Bibliotek, kl. 10.30.

Søndag den 20. oktober 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 20 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Har du lyst til at drikke formiddagskaffe sammen med andre en søndag formiddag? Biblioteket sørger for kaffe, te og en basse fra bageren, og du får mulighed for en hyggelig og afslappende stund sammen med andre mennesker. Du må meget gerne købe din billet på forhånd, men det er ikke påkrævet, så får du lyst søndag morgen, dukker du bare op og betaler på stedet. Så håber vi, at der er basser nok
Musik | Rock/Pop

Gambling - børn i den digitale spilleverden

Horsens Bibliotek, kl. 17.

Mandag den 21. oktober 2019, kl. 17.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Aggressive forretningsmodeller og gamblingindustrien har bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at en del computerspil indeholder et penge-aspekt (køb af skins som i ex. Fortnite) og direkte gambling (i form af fx lootboxe i FIFA og Apex Legends). Målgruppen i nogle af disse spil er unge helt ned omkring 10 år.
Center for Ludomani holder oplæg og giver gode råd til forældre og pårørende om, hvilke forretningsmodeller man skal tage sig i agt for, og hvornår der er tale om ren og skær gambling.
Arr. i samarbejde med Center for Ludomani
Diverse | Andet

Mord til fods - gerningssteder i Horsens

Horsens Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Tag med Jørgen Bartholdy på en vandretur gennem gerningssteder i Horsens. Krimier er som regel rent fiktive, men også i den virkelige verden sker det, at folk slår hinanden ihjel. Vi vandrer en tur gennem Horsens og stopper op på steder, hvor der er sket drab, og får historierne om, hvad det var, der skete. Turen begynder og ender på Fængslet
Diverse | Andet

Mord til fods

Horsens Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Tag med Jørgen Bartholdy på en vandretur gennem mordsteder i Horsens. Krimier er som regel rent fiktive, men også i den virkelige verden sker det, at folk slår hinanden ihjel. Vi vandre en tur gennem Horsens og stopper op på steder, hvor der er sket drab og får historierne om, hvad det var, der skete. Turen starter og begynder på Fængslet
Diverse | Andet

Historien om Kähler Keramik

Hovedgård Bibliotek, kl. 19.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 30 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Horsens Bibliotek.
Lars Henrik Kähler fortæller om Kählerfamilien, fabrikken og de mange kunstnere der har haft deres virke der, bl.a. K. Hansen Reistrup, Svend Hammershøj, L. A. Ring, Th. Bindesbøll, Jens Thirslund, og Rasmus Nellemann. Fabrikken er nu lukket, og Kähler Design ejes af Rosendahl Danmark og tingene produceres i udlandet.
Der er mulighed for at få vurderet gamle ting fra fabrikken efter foredraget
Diverse | Foredrag

Foredrag: Snedige bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Horsens Bibliotek, kl. 19-21.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Bakterier er ikke bare små encellede kræ. De danner organiserede samfund med avancerede arbejdsfordelinger, konkurrence, krig, alliancer, elektriske ledningsnet og massekommunikation. Hør om gode og onde biofilm samt besynderlige elektriske bakterier. Forelæsere: lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO, Aarhus Universitet og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Bakteriers beskedne størrelse gør at de fleste mennesker nok tænker på dem som simple, encellede organismer. Men på samme måde som vi mennesker indgår i fællesskaber, der er afgørende for vores overlevelse som individer, gør bakterierne det også. For kigger man nærmere på disse mikroorganismers liv, åbner der sig en verden hvor millioner af bakterier lever i organiserede samfund med arbejdsfordeling, konkurrence, krig, og alliancer.

Mange bakterier har også vist sig at have avancerede elektriske forbindelser mellem hinanden og omgivelserne. De absolut største elektriske bakterier er de flercellede kabelbakterier der ved hjælp af indre elektriske ledninger forbinder processer over flere centimeters afstand. Kabelbakterierne blev først opdaget for få år siden i Aarhus Bugt af forskere fra Aarhus Universitet under stor international opmærksomhed. Siden har forskere verden over fundet kabelbakterier på bunden af søer, floder og have overalt på Jorden. Bakterierne findes sågar også i grundvand hvorfra deres elektriske signaler kan afsløre hvor forureninger ligger begravet.

Hør om de problemer som bakterier skaber for læger og patienter når det er nødvendigt for os at få indopereret implantater - fx tænder, knæ eller hofter. Bakterier er nemlig i stand til at hæfte sig fast til implantaternes overflader i vores kroppe, hvor de bygger et samfund som skaber og lever under en beskyttende kappe hvor vores immunforsvar ikke kan nå dem og hvor deres tolerance for antibiotika når uanede højder. Hør også om hvordan forskerne nu bruger nanoteknologi til at slå infektioner omkring implantater ned, og om hvordan elektriske bakterier viser helt nye måder at leve på ved at sende en elektrisk strøm fra den ene til den anden ende af bakterien.

Foredraget viser ny viden om hvor snedigt bakterier formår at indrette sig med hinanden og hvordan det ændrer vores forståelse af naturen og muligheder for at kontrollere og anvende bakterier.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Diverse | Undervisning

Gem dine billeder

Horsens Bibliotek, kl. 10.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Pris: 30 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Sørg for at have både back-up af dine billeder og adgang til dem, uanset hvor du er. Vi kigger på mulighederne for at gemme dine billeder fra smartphone og tablet, så du altid har dem med dig. Vi tager udgangspunkt i Dropbox og Google Foto. Medbring din egen tablet eller pc
Film | Dokumentar

Q's Barbershop

Horsens Bibliotek, kl. 16.30.

Mandag den 28. oktober 2019, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Q's Barbershop ligger i hjertet af Vollsmose, Danmarks største sociale boligbyggeri, og er et populært hænge-ud sted for byens unge somaliere.
Børn | Andet

Sangskriverworkshop

Horsens Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Børn er fantastiske sangskrivere - hvis de får lov! Det gør de i Musikmors workshop, hvor der laves melodier, tekster, fagter mm. For de ældste børnehavebørn sammen med en pædagog. Der kan tilmeldes max 5 børn fra én børnehave.
Alder: 4-6 år.

Gratis billetter til børn - voksne skal ikke have billet