Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
 • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
13/5 2014
AkupunkturAkademiet
Elkjærvej 26, 1 sal
8230 Åbyhøj
Tlf: 60 67 45 26

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1426, Lon 10.1501

AkupunkturAkademiet er kendt for * At uddanne kompetente Akupunktører * Studerende med høj beskæftigelsesprocent * Mulighed for forandring og udvikling * At støtte op om vores studerende * At have et højt undervisningstimetal * Værdier, der baseres på Klassisk Kinesisk Medicin


Viser 71 events fra/efter 26. maj 2019

Diverse | Undervisning

Patologi/sygdomslære - Lægeeksamineret

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Man. d. 3. september 2018 til tir. d. 3. september 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 3975.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi. Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi.

Mandage i lige uger, 9.00 - 15.30

OBS: Samme kursus udbydes på weekendhold med undervisning hver lørdag kl. 9.00 - 15.30 i lige uger. Du er velkommen til at flekse mellem dagene, hvis du skulle blive forhindret i at møde op.

Indhold:


Almen sygdomslære
Generelt indledende kapitel om, hvordan celler egentlig kan holde til belastninger og hvad der sker med dem, når belastningen bliver for stor, fx cancer. Forskellen på virus og bakterier, og hvordan de på forskellig vis kan skade kroppen.

Infektionssygdomme
De mest almindelige sygdomme, der udløses af virus og bakterier, fx børnesygdommene, almindelige forkølelse, mellemørebetændelse og aids.

Allergiske lidelser
Hvad der sker, når kroppens forsvar ikke fungerer optimalt, og nogle forskellige former for allergi

Hjerte- og krredsløbssygdomme samt blodsygdomme
Hvorfor er forhøjet blodtryk egentlig farligt? Åreforkalkning, blodpropper, åreknuder. Selve blodet og celler, der danner de forskellige blodlegemer fx de røde, kan også være udsat for sygdomme.

Lunger.
Lungerne er et udsat område, bronkitis, kræft. Hvad er rygerlunger (KOL) egentlig, og er alle med KOL rygere?

Fordøjelsessystemets sygdomme
Fra mund, spiserør, mavesæk og gennem hele tarmsystemet er en hel række forskellige sygdomme, man kan komme til at fejle, fx leverbetændelse og forskellige former for både tyndtarms- og tyktarmsbetændelser.

Nyrer og blære.
Det er generelt skidt at få dårlige nyrer, for ofte når de at blive meget dårlige før man mærker noget. Man kan også få nyrebækkenbetændelse og blærebetændelse.

Neurologiske sygdomme
Her er det nervesystemet, der er noget i vejen med, det kan fx være epilepsi, migræne, parkinsons sygdom. Hjernen kan også blive ramt af en blodprop eller hjerneblødning.

Hormonelle sygdomme
Her vil fokus ligge på diabetes 1+2, men der er mange andre former for ubalancer skyldet hormoner, fx for høj/lav stofskifte.

Sygdomme i bryst og kønsorganer
Det er forskellige former for underlivslidelser, cancer i bryst og prostata(blærehalsskirtlen)

Hudsygdomme
Blot en enkelt nævnes her: Psoriasis

Bevægeapparatets sygdomme
Det er kort sagt, når man har ondt i muskler, led og knogler. Myoser, forskellige gigt former og brud på knogler.

Psykiatriske sygdomme
Såvel som kroppen kan blive syg, kan sindet blive sygt. Personlighedsforstyrrelser, angst, OCD, skizofreni, spiseforstyrrelser for blot at nævne nogle af lidelserne.

Psykosomatik
Der er en ganske tæt sammenhæng med sind og krop, og de påvirker hinanden hele tiden, nogle gange viser det sig som sygdomme, fx hjertebanken og søvnløshed ved stress.

Lærebøger: Kjeld Bruun-Jensen: Sygdomslære - på en anden måde bd. 1+2. Kan købes hos FORLAGET, hos boghandleren eller lånes på skolen
Diverse | Andet

Eight Brocades Medical Qi Gong

AkupunkturAkademiet, kl. 16.30.

Ons. d. 27. marts til ons. d. 19. juni 2019, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 300.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Qi Gong undervisning hver onsdag kl. 16.30 - 17.30, både for begyndere og øvede. Undervisningen foregår på engelsk: Incl. Two Hands Hold up the Heavens (Shuang Shou Tuo Tian). Drawing the Bow to Shoot the Eagle / Hawk / Vulture.
 • Qi Gong undervisning hver onsdag (i alt 8 gange) kl. 16.30 - 17.30, både for begyndere og øvede. Undervisningen foregår delvist på engelsk:

 • Two Hands Hold up the Heavens (Shuang Shou Tuo Tian)
 • Drawing the Bow to Shoot the Eagle / Hawk / Vulture
 • Separate Heaven and Earth
 • Wise Owl Gazes Backwards or Look Back
 • Sway the Head and Shake the Tail
 • Two Hands Hold the Feet to Strengthen the Kidneys and Waist
 • Clench the Fists and Glare Fiercely (or Angrily)
 • Bouncing on the Toes


Underviser:

Hui Zhang; Licensed Acupuncture and Physician in China, Ph.D of Chinese Medicine. Instructor of Taichi and Qigong
Diverse | Undervisning

Anatomi/fysiologi - Lægeeksamineret, Modul A

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Lør. d. 27. april til lør. d. 17. august 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 7975.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 200 timers Anatomi/fyiologi. Deltagelse i modul A, B, C og D dækker de 200 timer. Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 200 timers Anatomi/fyiologi. Deltagelse i modul A, B, C og D dækker de 200 timer og kan tages i vilkårlig rækkefølge.

Lørdage i ulige uger, 9.00 - 15.30

OBS: Samme kursus udbydes på daghold med undervisning hver mandag kl. 9.00 - 15.30 i ulige uger. Du er velkommen til at flekse mellem dagene, hvis du skulle blive forhindret i at møde op.

Indhold i Modul A

Introduktion, som indeholder nødvendig viden, der er en forudsætning for at kunne forstå stoffet. Det er rigtig godt at vide noget generelt om kroppen, før vi går ned i de helt små detaljer, som cellerne er.

Cellelære. Kroppen består af milliarder af celler. Hvad er en celle egentlig, hvordan er den bygget op, og hvilken funktion har de enkelte dele inde i cellen.

Vævslære. Mange celler med samme funktion kaldes et væv. Fx er huden en bestemt vævstype, muskler en anden. Hvordan de forskellige vævstyper er specialiseret til netop deres opgave.

Kroppens kommunikation. Kroppen har to former for intern kommunikation.

Nervesystemet, der består af lange nervetråde mellem hjernen, rygmarven og den øvrige del af kroppen, og ikke mindst alle nervecellerne i de forskellige dele af hjernen, der hver især har kontakt til rigtig mange andre nerveceller. Der er både den bevidste del af nervesystemet, og så den ubevidste del, der sørger for at hjertet slår, vi trækker vejret og fordøjer vores mad.

Hormonsystemet, hvor det er signalstoffer, der med blodet føres rundt til de bestemte steder, hvor de skal udøve deres virkning. Fx er det et hormon (ADH), der sørger for at vi udskiller den mængde væske, vi ikke har brug for, med urinen.

Lørdage

indhold

Bog nr.

fra side

til side

1. gang

13-apr

Introduktion til Modul A

bind 1

(9-)15

29

2. gang

27-apr

cellelære

bind 1

31

51

3. gang

11-maj

vævslære

bind 1

52

78

4. gang

25-maj

nervesystem 1

bind 1

79

104

5. gang

22-jun

nervesystem 2

bind 1

104

132

6. gang

06-jul

hormonsystem 1

bind 1

133

153

7. gang

20-jul

hormonsystem 2

bind 1

153

184

8. gang

03-aug

opsamling af modul A

bind 1

31

184

Samlet indhold af alle moduler(mere omfattende og dybdegående end på grundkursus):
 • Cellelære
 • Nyrer og urinveje
 • Fordøjelsessystemet
 • Kroppens kommunikation
 • Hjertet, kredsløbet og lymfesystemet
 • Luftvejene
 • Sanseorganerne
 • Kønsorganerne
 • Bevægeapparatet


Lærebøger: Kjeld Bruun-Jensen: Anatomi og fysiologi - på en anden måde bd. 1+2. Kan købes hos FORLAGET, hos boghandleren eller lånes på skolen.

OBS: Ved køb af alle moduler på een gang, er eksamen gratis!
Diverse | Undervisning

6 Dages Forløb: Gynækologi, Fertilitet, Graviditet Og Barsel

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Ons. d. 1. maj til ons. d. 30. oktober 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 5200.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Kom med hele vejen omkring behandling af kvinder i forskellige livsfaser:. Kom med hele vejen omkring behandling af kvinder i forskellige livsfaser:

Få grundig viden om gynækologiens opbygning og relationer inden for TCM og, hvordan du behandler kvinder ud fra individuelle ubalancemønstre og og ud fra hendes aktuelle fase i menstruationscyklus, så du kan behandle f.eks. menstruationssmerter, PMS og gener i overgangsalder.
Lær sikker og effektiv behandling i graviditeten af hyppige graviditetsgener som f.eks kvalme og bækkensmerter, og hvordan du sikkert kan lave fødselsmodnende akupunktur.
Forstå barselsperioden inden for TCM og lær at restituere nybagte mødre oven på graviditet og fødsel og behandl f.eks for brystbetændelse, for lidt mælk eller efterfødselsdepression efter individuel diagnose.
Bliv introduceret til fertilitetens store og vidunderlige verden og lær, hvordan du optimerer krop og sjæl til at "modtage graviditet", både mhp på spontan graviditet og som effektivt supplement til hormonbehandling, IVF m.v. Der undervises også omkring de to helt store årsager til kvindelig infertilitet: Endometriose og PCO, og du lærer også at behandle manden for nedsat sædkvalitet.

Undervisningsdatoer:

01/05: Gynækologiske lidelser
08/05: Gynækologiske lidelser
18/09: Gravide
25/09: Barsel
23/10: Infertilitet
30/10: Infertilitet

Om underviseren:
Akupunktør og jordemoder Christina Klok Møller har arbejdet med obstetrisk akupunktur siden 2001. Underviser jordemødre i akupunktur under fødsler. Hun har egen klinik i Randers Sundhedscenter, hvor hun især behandler problemstil- linger inden for gynækologi, fertilitet og graviditet. Se mere på: www.klok-akupunktur.dk


Målgruppe:

Undervisningen er en del af AkupunkturAkademiets almindelige undervisning for studerende, og udbydes til Akupunktører og Akupunkturstuderende.


Læs mere om medlemskab her: https://akupunkturakademiet.nemtilmeld.dk/80/
Diverse | Undervisning

Anatomi/fysiologi - Lægeeksamineret, Modul A

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Man. d. 6. maj til man. d. 26. august 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 7975.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 200 timers Anatomi/fyiologi. Deltagelse i modul A, B, C og D dækker de 200 timer. Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 200 timers Anatomi/fyiologi. Deltagelse i modul A, B, C og D dækker de 200 timer og kan tages i vilkårlig rækkefølge.

Mandage i ulige uger, 9.00 - 15.30

OBS: Samme kursus udbydes på weekendhold med undervisning hver mandag kl. 9.00 - 15.30 i ulige uger. Du er velkommen til at flekse mellem dagene, hvis du skulle blive forhindret i at møde op.

Indhold i Modul A

Introduktion, som indeholder nødvendig viden, der er en forudsætning for at kunne forstå stoffet. Det er rigtig godt at vide noget generelt om kroppen, før vi går ned i de helt små detaljer, som cellerne er.

Cellelære. Kroppen består af milliarder af celler. Hvad er en celle egentlig, hvordan er den bygget op, og hvilken funktion har de enkelte dele inde i cellen.

Vævslære. Mange celler med samme funktion kaldes et væv. Fx er huden en bestemt vævstype, muskler en anden. Hvordan de forskellige vævstyper er specialiseret til netop deres opgave.

Kroppens kommunikation. Kroppen har to former for intern kommunikation.

Nervesystemet, der består af lange nervetråde mellem hjernen, rygmarven og den øvrige del af kroppen, og ikke mindst alle nervecellerne i de forskellige dele af hjernen, der hver især har kontakt til rigtig mange andre nerveceller. Der er både den bevidste del af nervesystemet, og så den ubevidste del, der sørger for at hjertet slår, vi trækker vejret og fordøjer vores mad.

Hormonsystemet, hvor det er signalstoffer, der med blodet føres rundt til de bestemte steder, hvor de skal udøve deres virkning. Fx er det et hormon (ADH), der sørger for at vi udskiller den mængde væske, vi ikke har brug for, med urinen.

Mandage

indhold

Bog nr.

fra side

til side

1. gang

08-apr

Introduktion til Modul A

bind 1

(9-)15

29

2. gang

06-maj

cellelære

bind 1

31

51

3. gang

20-maj

vævslære

bind 1

52

78

4. gang

03-jun

nervesystem 1

bind 1

79

104

5. gang

17-jun

nervesystem 2

bind 1

104

132

6. gang

01-jul

hormonsystem 1

bind 1

133

153

7. gang

15-jul

hormonsystem 2

bind 1

153

184

8. gang

29-jul

opsamling af modul A

bind 1

31

184

Samlet indhold af alle moduler(mere omfattende og dybdegående end på grundkursus):
 • Cellelære
 • Nyrer og urinveje
 • Fordøjelsessystemet
 • Kroppens kommunikation
 • Hjertet, kredsløbet og lymfesystemet
 • Luftvejene
 • Sanseorganerne
 • Kønsorganerne
 • Bevægeapparatet


Lærebøger: Kjeld Bruun-Jensen: Anatomi og fysiologi - på en anden måde bd. 1+2. Kan købes hos FORLAGET, hos boghandleren eller lånes på skolen.

OBS: Ved køb af alle moduler på een gang, er eksamen gratis!
Diverse | Andet

Eight Brocades Medical Qi Gong

AkupunkturAkademiet, kl. 16.30.

Ons. d. 8. maj til ons. d. 26. juni 2019, kl. 16.30.
Pris: (Entré: 200.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Qi Gong undervisning hver onsdag kl. 16.30 - 17.30, både for begyndere og øvede. Incl. Two Hands Hold up the Heavens (Shuang Shou Tuo Tian). Drawing the Bow to Shoot the Eagle / Hawk / Vulture. Separate Heaven and Earth mm.
 • Qi Gong undervisning hver onsdag (i alt 6 gange) kl. 16.30 - 17.30, både for begyndere og øvede.

 • Two Hands Hold up the Heavens (Shuang Shou Tuo Tian)
 • Drawing the Bow to Shoot the Eagle / Hawk / Vulture
 • Separate Heaven and Earth
 • Wise Owl Gazes Backwards or Look Back
 • Sway the Head and Shake the Tail
 • Two Hands Hold the Feet to Strengthen the Kidneys and Waist
 • Clench the Fists and Glare Fiercely (or Angrily)
 • Bouncing on the Toes


Underviser:

Hui Zhang; Licensed Acupuncture and Physician in China, Ph.D of Chinese Medicine. Instructor of Taichi and Qigong
Diverse | Undervisning

Patologi/sygdomslære - Lægeeksamineret

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Man. d. 13. maj til man. d. 25. november 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 3975.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi. Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi.

Mandage i lige uger, 9.00 - 15.30

OBS: Samme kursus udbydes på weekendhold med undervisning hver lørdag kl. 9.00 - 15.30 i lige uger. Mandagshold og lørdagshold gennemgår samme pensum, men ikke i samme rækkefølge, dvs du kan blive hurtigere færdig, hvis du går på begge hold på samme tid.

Indhold:


Almen sygdomslære
Generelt indledende kapitel om, hvordan celler egentlig kan holde til belastninger og hvad der sker med dem, når belastningen bliver for stor, fx cancer. Forskellen på virus og bakterier, og hvordan de på forskellig vis kan skade kroppen.

Infektionssygdomme
De mest almindelige sygdomme, der udløses af virus og bakterier, fx børnesygdommene, almindelige forkølelse, mellemørebetændelse og aids.

Allergiske lidelser
Hvad der sker, når kroppens forsvar ikke fungerer optimalt, og nogle forskellige former for allergi

Hjerte- og krredsløbssygdomme samt blodsygdomme
Hvorfor er forhøjet blodtryk egentlig farligt? Åreforkalkning, blodpropper, åreknuder. Selve blodet og celler, der danner de forskellige blodlegemer fx de røde, kan også være udsat for sygdomme.

Lunger.
Lungerne er et udsat område, bronkitis, kræft. Hvad er rygerlunger (KOL) egentlig, og er alle med KOL rygere?

Fordøjelsessystemets sygdomme
Fra mund, spiserør, mavesæk og gennem hele tarmsystemet er en hel række forskellige sygdomme, man kan komme til at fejle, fx leverbetændelse og forskellige former for både tyndtarms- og tyktarmsbetændelser.

Nyrer og blære.
Det er generelt skidt at få dårlige nyrer, for ofte når de at blive meget dårlige før man mærker noget. Man kan også få nyrebækkenbetændelse og blærebetændelse.

Neurologiske sygdomme
Her er det nervesystemet, der er noget i vejen med, det kan fx være epilepsi, migræne, parkinsons sygdom. Hjernen kan også blive ramt af en blodprop eller hjerneblødning.

Hormonelle sygdomme
Her vil fokus ligge på diabetes 1+2, men der er mange andre former for ubalancer skyldet hormoner, fx for høj/lav stofskifte.

Sygdomme i bryst og kønsorganer
Det er forskellige former for underlivslidelser, cancer i bryst og prostata(blærehalsskirtlen)

Hudsygdomme
Blot en enkelt nævnes her: Psoriasis

Bevægeapparatets sygdomme
Det er kort sagt, når man har ondt i muskler, led og knogler. Myoser, forskellige gigt former og brud på knogler.

Psykiatriske sygdomme
Såvel som kroppen kan blive syg, kan sindet blive sygt. Personlighedsforstyrrelser, angst, OCD, skizofreni, spiseforstyrrelser for blot at nævne nogle af lidelserne.

Psykosomatik
Der er en ganske tæt sammenhæng med sind og krop, og de påvirker hinanden hele tiden, nogle gange viser det sig som sygdomme, fx hjertebanken og søvnløshed ved stress.

Lærebøger: Kjeld Bruun-Jensen: Sygdomslære - på en anden måde. Kan købes hos FORLAGET, hos boghandleren eller lånes på skolen
Diverse | Undervisning

Patologi/sygdomslære - Lægeeksamineret

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Lør. d. 18. maj til lør. d. 30. november 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 3975.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi. Både SKATs krav til momsfritagelse og Sundhedsstyrelsens krav til RAB-registrering (Registreret alternativ behandler) er blandt andet i alt 100 timers Patologi.

Lørdage i lige uger, 9.00 - 15.30

OBS: Samme kursus udbydes på daghold med undervisning hver mandag kl. 9.00 - 15.30 i lige uger. Mandagshold og lørdagshold gennemgår samme pensum, men ikke i samme rækkefølge, dvs du kan blive hurtigere færdig, hvis du går på begge hold på samme tid.

Indhold:


Almen sygdomslære
Generelt indledende kapitel om, hvordan celler egentlig kan holde til belastninger og hvad der sker med dem, når belastningen bliver for stor, fx cancer. Forskellen på virus og bakterier, og hvordan de på forskellig vis kan skade kroppen.

Infektionssygdomme
De mest almindelige sygdomme, der udløses af virus og bakterier, fx børnesygdommene, almindelige forkølelse, mellemørebetændelse og aids.

Allergiske lidelser
Hvad der sker, når kroppens forsvar ikke fungerer optimalt, og nogle forskellige former for allergi

Hjerte- og kredsløbssygdomme samt blodsygdomme
Hvorfor er forhøjet blodtryk egentlig farligt? Åreforkalkning, blodpropper, åreknuder. Selve blodet og celler, der danner de forskellige blodlegemer fx de røde, kan også være udsat for sygdomme.

Lunger.
Lungerne er et udsat område, bronkitis, kræft. Hvad er rygerlunger (KOL) egentlig, og er alle med KOL rygere?

Fordøjelsessystemets sygdomme
Fra mund, spiserør, mavesæk og gennem hele tarmsystemet er en hel række forskellige sygdomme, man kan komme til at fejle, fx leverbetændelse og forskellige former for både tyndtarms- og tyktarmsbetændelser.

Nyrer og blære.
Det er generelt skidt at få dårlige nyrer, for ofte når de at blive meget dårlige før man mærker noget. Man kan også få nyrebækkenbetændelse og blærebetændelse.

Neurologiske sygdomme
Her er det nervesystemet, der er noget i vejen med, det kan fx være epilepsi, migræne, parkinsons sygdom. Hjernen kan også blive ramt af en blodprop eller hjerneblødning.

Hormonelle sygdomme
Her vil fokus ligge på diabetes 1+2, men der er mange andre former for ubalancer skyldet hormoner, fx for høj/lav stofskifte.

Sygdomme i bryst og kønsorganer
Det er forskellige former for underlivslidelser, cancer i bryst og prostata(blærehalsskirtlen)

Hudsygdomme
Blot en enkelt nævnes her: Psoriasis

Bevægeapparatets sygdomme
Det er kort sagt, når man har ondt i muskler, led og knogler. Myoser, forskellige gigt former og brud på knogler.

Psykiatriske sygdomme
Såvel som kroppen kan blive syg, kan sindet blive sygt. Personlighedsforstyrrelser, angst, OCD, skizofreni, spiseforstyrrelser for blot at nævne nogle af lidelserne.

Psykosomatik
Der er en ganske tæt sammenhæng med sind og krop, og de påvirker hinanden hele tiden, nogle gange viser det sig som sygdomme, fx hjertebanken og søvnløshed ved stress.

Lærebøger: Kjeld Bruun-Jensen: Sygdomslære - på en anden måde. Kan købes hos FORLAGET, hos boghandleren eller lånes på skolen
Diverse | Undervisning

Heart Shén, Emotions And Eight Extraordinary Vessels (qí Jing Ba Mài)

AkupunkturAkademiet, kl. 09.

Fre. d. 24. til søn. d. 26. maj 2019, kl. 09.
Pris: (Pris: 3700.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Principles and Practical Application for the Heart Shén, Emotions and Eight Extraordinary Vessels. We start with an explanation of how the point combinations are constructed throughout the workshop. Principles and Practical Application for the Heart Shén, Emotions and Eight Extraordinary Vessels (Qí Jing Ba Mài)

When I graduated at the end of 1996 and started treating patients full-time, I didn't get patients coming to see me for emotional imbalances. In fact, the most common disorders I saw were musculoskeletal; mostly necks and low back problems. To be fair, they are still the two most common disorders I see in clinic. It seems like not much has changed in over 20 years.

But something definitely has and that is the increased number of patients wanting treatment for emotional imbalances. Not just women either, I'm getting plenty of men who are opening up and wanting treatment for a range of emotional disorders including, but not limited to, depression, anger, anxiety and phobias.

What I find disappointing though is that the literature and textbooks haven't kept up with this trend, and so we, as Chinese medicine practitioners, find ourselves in a bit of a bind. We have patients wanting treatment for emotional disorders, but we have limited literature to teach us what to do; particularly for some of the more obscure emotions outside of the standard seven.

This workshop is, therefore, the gap filler. We start with an explanation of how the point combinations are constructed throughout the workshop, before exploring these combinations in more detail via the use of Zàng Fu patterns, signs and symptoms, and similar Pin Yin names/meanings.

We will then review the Heart Shén before progressing through twelve emotions, via their definition, likely Zàng Fu and Five Element patterns, case studies and point combinations. Practical application of the point combinations will be consistent throughout.

The workshop will also explore another undervalued Chinese medicine topic, that of the Eight Extraordinary Vessels (Qí Jing Ba Mài). Each of the vessels will be analysed, before acupuncture point combinations are provided, typically for a Heart Shén/emotional disorder, or a physical imbalance. Practical application will once again be consistent throughout.

If you treat patients for emotional disorders, or simply find the topic interesting, then join me for this amazing workshop!

Date and time:

May 24 - 26:
Friday 9.00 - 17.00, saturday 9.00 - 17.00 and sunday 9.00 - 16.00

Workshop goals and learning outcomes

This three-day workshop will include both theory and practical teaching styles including:

Theory:

Will start with the basics on the first day before progressing into an in-depth analysis of the Heart Shén and twelve emotions at the back end of day one and for the majority of day two. The last part of day two and all of day three is dedicated to the Eight Extraordinary Vessels (Qí Jing Ba Mài).

At no stage is the workshop content designed to be out of reach for any of the attendees regardless of their level.

Cases studies will be introduced at various points in the theory section. These are designed to give attendees real 'clinic life' examples of how well the point combinations work.

Questions and answers (Q & A) are encouraged and therefore have been allocated dedicated times throughout the three days.

Practical:

The lecturer will give demonstrations for some of the point combinations methods.

Attendees are given plenty of opportunity to observe the lecturer demonstrations and then practically apply these techniques, and others done in the theory. This can be done by practicing on themselves, other attendees, and even the lecturer himself.

Some of the practical time will also be dedicated to group work that doesn't involve needling. These are full class activities that are designed to get attendees walking around and conversing with the other participants. This group work requires attendees to construct point combinations together and then present their findings to the rest of the class.

Theory goals

The goals of the theory component of this workshop are:
 • Introduce attendees to the under-valued concept of acupuncture point combinations.
 • Explain how acupuncture point combinations work.
 • Ensure attendees understand the Chinese medicine idea of 'treating the person, not the disease'.
 • Discuss the concept of using metaphorical 'sticky forehead labels' for patients/clients.
 • Start the discussion on how to combine acupuncture points via a discussion of the Zàng Fu patterns, signs and symptoms, plus points with similar Pin Yin names/meanings.
 • Analyse and discuss acupuncture point combinations for the Heart Shén and twelve emotions, including anger, frustration, stress, joy/mania, pensiveness, worry, sadness/grief, fear and phobias, shock, depression, Dian Kuáng (manic depression) and anxiety.
 • Analyse and discuss acupuncture point combinations for the Eight Extraordinary Vessels (Qí Jing Ba Mài).
 • Appreciate that a workshop of this size can only cover a small part of the point combination topic. But also, be confident in the knowledge that what is taught in this three-days will be instantly helpful in a clinical setting.
 • Appreciate the value of the case studies discussed and how they are designed to tie in with the point combinations.
 • Use the dedicated Q & A times to get any queries answered, and concepts consolidated. In a sense we are interacting in order to exchange knowledge and ideas.


Practical goals

The goals of the practical component of this workshop are:
 • Designed to consolidate the theory learnt. Attendees aren't given too many point combination concepts at once. After four or five concepts are discussed attendees get given time to consolidate that knowledge via practical demonstration and group work. Attendees are shown some of the point combinations by the lecturer before splitting up into group work. The lecturer will then wander around the room ensuring the techniques are performed correctly. This also allows for those attendees that are still confused to be given more personal attention.
 • Ensuring that all practical work is done in small groups of three or four. This allows for everyone to bounce ideas off the rest of the group and the lecturer as he wanders around. There will also be an opportunity to practice some of the point combination concepts on yourself as well as on the lecturer.
 • Getting involved in every aspect of practical work. Not all practical will involve needling. Attendees are also given the opportunity to consolidate their knowledge via group work which requires constructing acupuncture point combinations together and then present the findings to the rest of the class.
 • Ensuring that all attendees feel confident in their ability by the end of the workshop.


Workshop learning outcomes/statement of attainment:

By the end of the workshop attendees will be competent in:
 • Understanding how acupuncture point combinations work.
 • Treating the person and not the disease.
 • Appreciating the concept of using metaphorical 'sticky forehead labels' for their patients.
 • Understanding the different acupuncture point combinations discussed, regardless of whether they are in relation to the Zàng Fu patterns, signs and symptoms, points with similar Pin Yin names/meanings, the Heart Shén, twelve emotions, or the Eight Extraordinary Vessels (Qí Jing Ba Mài).
 • Readying themselves for an advanced point combination workshop in the future.
 • Practically applying the different point combinations on themselves, on fellow attendees, and perhaps even on the workshop lecturer.
 • Applying these acupuncture point combination concepts in their clinical setting.
 • Explaining what they are doing if/when asked by patients/clients and/or peers.
 • Appreciating an entirely new concept that is rarely taught adequately in Chinese medicine institutions.
 • Sharing this new found knowledge with others in the Chinese medicine field.


Further to the three-day workshop there will be a pre-workshop seminar on Wednesday night (22nd May) titled:

Numerology, Chinese Medicine and Acupuncture Point CombinationsMy name is David Hartmann and I am an acupuncturist and Chinese medicine practitioner that lives in Brisbane, Australia. I have been practicing since 1997 and upgraded my qualifications with a Masters of Acupuncture in 2009.

I am a contract academic at Endeavour College of Natural Health, where I lecture students in a Bachelor of Chinese Medicine degree.

I'm a keen researcher and writer and have recently finished writing a textbook titled 'The Principles and Practical Application of Acupuncture Point Combinations'. This will be released in August 2019 by the publishing company Singing Dragon. Prior to that I have also had a textbook titled 'Acupoint Dictionary 2e' published by Elsevier Churchill Livingstone in 2009.

I have presented at conferences in the USA, Germany, England and Australia as well as done stand-alone seminars in the USA, The Netherlands, Germany, Belgium, Australia and New Zealand. I have a wealth of knowledge in the field of Chinese medicine and am forever researching and learning new things. I also have a special interest in anything philosophical; Western or Eastern; ancient or modern. Interestingly, I am also currently writing an historical fiction piece with philosophy front and centre to the storyline.

I have a blog site http://chinesemedicinehistoryandphilosophy.blogspot.com.au/ where I write my research results down, as well as some of my philosophical musings. I also have a website in production.

David Hartmann

Contact Details

0412322509

dahartmann8@gmail.com.au

http://chinesemedicinehistoryandphilosophy.blogspot.com.au/

https://www.linkedin.com/in/david-hartmann-869133121/

https://www.facebook.com/chinesemedicinehistoryandphilosophy/
Diverse | Undervisning

Klinisk Praksis

AkupunkturAkademiet, kl. 09-17.

Søn. d. 26. maj 2019, kl. 09-17.
Pris: (Pris: 500.00 kr) Køb/bestil billet
Sted:
I løbet af dagen behandler 2 grupper på max. 4 studerende 8 udefrakommende patienter under løbende supervision af uddannet akupunktør. Hver behandling tager halvanden time, så der er god tid til at gå i dybden med diagnose og praktiske færdigheder. Supervisor: Veronica Zaydel

I løbet af dagen behandler 2 grupper på max. 4 studerende op til 8 udefrakommende patienter under løbende supervision af uddannet akupunktør. Hver behandling tager halvanden time, så der er god tid til at gå i dybden med både diagnose og praktiske færdigheder. Vi benytter os ud over nåle akupunktur af de fleste TCM teknikker som f.eks. akupressur, moxibustion, el-akupunktur, fire-cupping osv.
Er du akupunkturstuderende fra en anden akupunkturskole end AkupunkturAkademiet beder vi dig kontakte supervisor på veronica.akupunkturakademiet@gmail.com for yderligere information og aftale