Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
2/7 2014
Herning Bibliotekerne
Østergade 8
7400 Herning
Tlf: 96288800

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.136, Lon 8.97707


Viser 13 events fra/efter 22. aug. 2019

Diverse | Foredrag

Hvordan skal vi håndtere klimaet?

Herning Bibliotekerne, kl. 18.30-20.30.

Mandag den 2. september 2019, kl. 18.30-20.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning
Sted:
Underviser: Connie Hedegaard. Hvordan skal vi håndtere klimaet? Ved Fhv. EU-kommissær og minister Connie Hedegaard. Som miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet? Og gennem hele sin karriere har hun forsøgt at løse de hurtigt voksende klimaforandringer og udfordringer, som vi står over for de kommende år.

I sit foredrag taler Connie Hedegaard om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klima-udfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre? Connie Hedegaard beretter personligt og veldokumenteret om en af tidens helt store udfordringer, hvis ikke den største.
Fhv. EU-kommissær og minister i Danmark

Connie Hedegaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1984, hvor hun bl.a. var politisk ordfører for Det konservative Folkeparti. I 1990 valgte hun at stoppe i politik og arbejdede efterfølgende bl.a. som journalist hos Berlingske Tidende, Chef for Radioavisen, og vært på Deadline
I 2004 kom Connie Hedegaard tilbage i dansk politik, hvor hun blev miljøminister, minister for nordisk samarbejde og sidenhen klima- og energiminister. I 2009 var Connie Hedegaard også Minister for FN's klimakonference i København, før hun i 2010 til 2014 var EU's klimakommissær
Connie Hedegaard har modtaget adskillige udmærkelser og priser og har desuden været på Times top 100 over mest indflydelsesrige personer i verden.

Foredraget er i samarbejde med Herning Bibliotekerne og Herning City Forening

(Prisen er inkl. 1 kildevand)
Hold: 19126
Diverse | Andet

Dissing og Las synger Strid

Herning Bibliotekerne, kl. 11.

Lørdag den 7. september 2019, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter)
Sted:
Sprudlende musikalsk underholdning for alle der er vilde med Strids univers. Vi får en fest når Dissing & Las optræder med deres anmelderroste musikalske fortolkninger af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog "Min mormors gebis".
En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer, og som indeholder en perlerække af opfindsomt illustrerede og rablende rimede tekster.

Las & Dissing kan nu opleves i denne familiekoncert, og de spiller frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

Las & Dissings album er præmieret i 2015 af Statens Kunstfond med ordene: "Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver-fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På "Min Mormors Gebis" har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers.

"Min mormors gebis" er en gratis koncert for alle børn og voksne som elsker god musikalsk underholdning og rablende vrøvlede rim. Hør bl.a. om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

Koncerten er gratis men kræver bestilling af billet her

NB. Både børn og voksne skal have billet.

Den 7. september kan voksne også møde Dissing og Las på Fermaten til en aftenkoncert.

Køb billet til koncerten på Fermaten her
Diverse | Foredrag

En stærk hjerne. Et stærkt netværk

Herning Bibliotekerne, kl. 10.30.

Onsdag den 18. september 2019, kl. 10.30.
Pris: (Entré: 25 kr)
Sted:
Foredrag med Ellen Garde om demens og hjernens forunderlige netværk. Hvordan sætter livet spor i vores hjerner? Hvor påvirkelig er en hjerne egentlig? Hvordan passer du bedst på din? Og hvordan kan du støtte dem i dine omgivelser, der har demens?

Dette er nogle af de spørgsmål, som læge og hjerneforsker Ellen Garde vil sætte fokus på i foredraget "En stærk hjerne - et stærk netværk".
Kom og hør om hvordan fysisk aktivitet, netværk og venlighed kan være nøglen til det bedste liv - for din hjerne, for dig og for dem omkring dig.

Tilmelding og køb af billet (inkl. en kop kaffe/te) til 25 kr. her

Foredraget arrangeres i samarbejde med DGI og Alzheimerforeningen
Musik | Klassisk

Expat Fair 2019

Herning Bibliotekerne, kl. 12.30.

Lørdag den 21. september 2019, kl. 12.30.
Pris: (Fri entré)
Arrangør: Ensemble MidtVest
Sted:
Expat Fair Herning is an event for internationals in Herning - and anyone else interested. The idea of the event is to inspire and inform international citizens about activities, associations and things to do in the Herning-area. At the event there will also be opportunity to hear talks about Danish culture, living in Denmark as an Expat and much more.

And of course the event is also a great chance to network and get to know new people.

For more information: www.international.herning.dk/expat-fair-herning
Diverse | Foredrag

Illustrator Line Jensen om at overleve hverdagen som mor

Herning Bibliotekerne, kl. 10.15.

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 10.15.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Puk Qvortrup om "Ind i en stjerne"

Herning Bibliotekerne, kl. 11.30.

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 11.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Ole Sønnichsen om biografien "One dollar man"

Herning Bibliotekerne, kl. 12.45.

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 12.45.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Elsebeth Egholm om sine krimiserier

Herning Bibliotekerne, kl. 14.

Lørdag den 26. oktober 2019, kl. 14.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Foredrag

Foredrag om Abba

Herning Bibliotekerne, kl. 18.30.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 100 kr)
Sted:
Per Wium går tæt på en række ABBA-sange. Abba havde deres storhedstid i 1970'erne, men musikken lever i bedste velgående, og det må der være en god grund til. Men hvilken?
Den kender musikjournalist og musiker Per Wium, som vil gør os klogere på Abbas musik, når han gæster Biblioteket i Herning. Han vil gå tæt på en række Abba-sange og fortælle, hvorfor de er så gode og han vil også dykke ned i Ulvæus og Anderssons musikalske værktøjskasse og indkredse nøglen til deres sangskrivning.
Og vi skal selvfølgelig lytte til eksempler fra pladerne med den populære svenske kvartet, f.eks. Waterloo, som de slog igennem med til Melodi Grand Prix i 1974, "Honey, honey", "The name of the game" m.fl.
Kom og bliv sendt på tur ned ad Memory Lane sammen med en masse andre Abba-interesserede og en foredragsholder, der kan sit stof.
Per Wium har mange års erfaring som foredragsholder og en enorm viden om musik, og den uddeler han på underholdende vis. Han er især kendt for sine Beatles-foredrag og sin optræden i danske bands op gennem 1970'erne.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med AOF Herning.

aof_logo_lille.png

Køb billet a 100 kr. incl. drikkevarer her
Diverse | Foredrag

Foredrag om ABBA v/ Per Wium

Herning Bibliotekerne, kl. 18.30-20.30.

Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 18.30-20.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning
Sted:
Underviser: Per Wium. Foredrag om ABBA v/ Per Wium. Abba havde deres storhedstid i 1970'erne, men musikken lever i bedste velgående, og det må der være en god grund til. Men hvilken? Den kender musikjournalist og musiker Per Wium, som vil gør os klogere på Abbas musik, når han gæster Biblioteket i Herning. Han vil gå tæt på en række Abba-sange og fortælle, hvorfor de er så gode og han vil også dykke ned i Ulvæus og Anderssons musikalske værktøjskasse og indkredse nøglen til deres sangskrivning

Og vi skal selvfølgelig lytte til eksempler fra pladerne med den populære svenske kvartet, f.eks. Waterloo, som de slog igennem med til Melodi Grand Prix i 1974, "Honey, honey", "The name of the game" m.fl
Kom og bliv sendt på tur ned ad Memory Lane sammen med en masse andre Abba-interesserede og en foredragsholder, der kan sit stof

Per Wium har mange års erfaring som foredragsholder og en enorm viden om musik, og den uddeler han på underholdende vis. Han er især kendt for sine Beatles-foredrag og sin optræden i danske bands op gennem 1970'erne

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning

Hold: 19085