Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
2/7 2014
Herning Bibliotekerne
Østergade 8
7400 Herning
Tlf: 96288800

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.136, Lon 8.97707


Viser 132 events fra/efter 14. okt. 2019

Udstilling | Blandet/Ukendt

Udstilling: Kvinder i litteraturen

Herning Bibliotekerne, kl. 00.

Mandag den 21. oktober til mandag den 11. november 2019, kl. 00.
Sted:
Oplev de mange forfatterdukker af kvindelige forfattere og bliv inspireret til din næste læseoplevelse. Udstillingen "Kvinder i litteraturen" består mange mindre dukker af kvindelige forfattere skabt af litterat og dukkemager Trine Juhl, der skaber dukkerne i sit "magilaboratorie".

Du kan opleve udstillingen i dybet på Biblioteket i Herning fra mandag den 21. oktober og til med mandag den 11 november.

Vi håber, du kigger forbi og bliver inspireret til din næste læseoplevelse af én af de kvindelige forfattere
Diverse | Andet

Lektiecafé for voksne

Herning Bibliotekerne, kl. 14.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 14.
Sted:
Lektiecafé for tosprogede voksne. Hvad kan du få hjælp til?
At tale og forstå dansk
At læse og skrive dansk
At lave lektier
At læse avis

Hvem kan deltage?
Lektiecafeen er for tosprogede voksne. Du kan frit komme og gå indenfor cafeens åbningstid og du behøver ikke at melde dig til på forhånd.

Hvem hjælper?
Lektiecafeen er bemandet af frivillige hjælpere. Det kan være studerende, pensionister eller andre voksne, som gerne giver hjælpe til selvhjælp
Diverse | Foredrag

Nordlys og midnatssol

Herning Bibliotekerne, kl. 19.

Tirsdag den 22. oktober 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Hør om et af Jordens smukkeste fænomener - Arrangeret af Forening Norden og biblioteket. Nordlyset er et af de smukkeste himmelfænomener, vi kan se på jorden. Hans Kjeldsen vil fortælle om, hvad nordlys er, hvorfor det opstår og hvordan det kan iagttages. Han vil også fortælle om midnatssolen, der i modsætning til Nordlyset, som ind imellem faktisk kan ses i Danmark, kræver at man befinder sig langt mod nord eller mod syd, hvis man ønsker at opleve dette himmelfænomen. Foredraget vil blive rigt illustreret med billeder og diagrammer
Diverse | Andet

Fransk café

Herning Bibliotekerne, kl. 13.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 13.
Sted:
Parlez-vous français? Er svaret "oui" er Fransk Café på Biblioteket i Herning garanteret noget for dig!

Den franske café er din mulighed for at mødes med andre, der, ligesom du, har lyst til at tale fransk.

Alle er velkomne - uanset om dansk eller fransk er dit modersmål. Det er naturligvis en forudsætning, at du kan konversere på fransk og har lyst til at tale sproget.

Vi mødes hveranden onsdag (i ulige uger) kl. 13.00-14.00.

Det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Yderligere information: Tina Daugaard, tlf. 51 70 29 33, bibtid@herning.dk
Diverse | Andet

DR Klub Klassisk: Bizets Carmen

Herning Bibliotekerne, kl. 19.

Onsdag den 23. oktober 2019, kl. 19.
Sted:
Introduktion til en opera fuld af gnistrende øjne, sving i hofterne og ægte jalousi. Carmen er en af de største operasuccéser nogensinde. Igen og igen bliver den på snart 125. år opført overalt i verden, bl.a. i Det Kongelige Teater i september/oktober 2019.
Desværre nåede komponisten, Bizet, ikke at opleve den store succes, da han døde tre måneder efter uropførelsen. Men hvem var han? Og hvordan kunne han lave så lidenskabelig en opera tiden taget i betragtning?
Det har Søren Schelling et bud på.
Søren Schelling er cand.mag. i litteratur, sprog, retorik og fomidling og har desuden studeret klassisk sang. Og han vil denne aften guide klubben gennem operaen Carmen.

Du kan finde opførelser af Carmen på bibliotekets digitale musiktilbud, medici.tv. For at få adgang skal du bo i Herning kommune og være oprettet som bruger på biblioteket.
Se operaen her

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til og tale om klassisk musik. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en oplægsholder med en musikfaglig baggrund, som guider deltagerne gennem værket, andre gange er det et af klubbens medlemmer.
DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.

Kontakt biblioteket, hvis du er interesseret i at være med DR Klub Klassisk
Diverse | Andet

Få hjælp i IT-caféen på biblioteket i Herning!

Herning Bibliotekerne, kl. 10.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 10.
Sted:
Dygtige og engagerede frivillige står klar til at hjælpe dig. II-caféen drives af dygtige og engagerede frivillige, der står parat til at hjælpe med stort og småt indenfor it - så tøv ikke med at kigge forbi, hvis computeren, mobilen eller e-bogslæseren driller!

Du kan enten medbringe dit eget it-udstyr eller få hjælp på de opstillede pc'ere.

I IT-caféen kan du bl.a.:

Få hjælp til at komme i gang med at bruge en pc
Få hjælp til iPad, tablets, smartphones og lign.
Få hjælp til at bruge e-ressourcer som borger.dk og lign.
Og meget mere!
Du behøver ikke tilmelde dig. Du møder bare op med det emne, du gerne vil vide mere om eller har behov for hjælp til. Alle er velkomne!
Diverse | Andet

Junioranmelderne - en boganmelderklub for børn

Herning Bibliotekerne, kl. 16.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 16.
Sted:
Boganmelderklub for 12 - 14 årige. Junioranmelderne er et lukket boganmelderforløb for de 12-14 årige, der kræver tilmelding.

Vil du høre mere, så kontakt Signe Smedegaard Frederiksen på mail: bibsfr@herning.dk
Diverse | Foredrag

Spis med EU - Per Nyholm om EUs fremtid

Huset No7, kl. 18.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 18.
Arrangør: Herning Bibliotekerne.
Sted: Huset No7
Fik vi det Europa vi vil have - eller fik ved det Europa, vi fortjener? Endnu en hyggelig og informativ om EU, som er blevet ekstra aktuelt i forbindelse med det (måske) forestående Brexit.

Konceptet er, at aftenens ekspert først kommer med et kort oplæg (15-20 min), herefter samtales under maden.
Efter maden kommer oplægsholderen med et lidt længere oplæg (20-30 min), hvorefter der samtales ved bordene under desserten/kaffen.

Madbilletter koster 50 kroner (kan fravælges).
Køb billetter her

Tredive år efter Berlinmurens fald og kommunismens undergang indbyder Herning Bibiliotek til en aften i Huset nr. 7 med Per Nyholm, Jyllands-Postens mangeårige korrespondent i London, Rom og Wien.

Per Nyholm vil tale om det næste Europa. Om det Europa, der var, og det Europa, der venter os i de kommende fem år.

1. november er skiftedag i Bruxelles. En ny kommission træder til, og Storbritannien træder ud (forventeligt). Et nyt EU-parlament sidder allerede i Strasbourg.

Tredive år efter Europas store omvæltning, går det i alt væsentligt kontinentet godt, men Europa har også sine problemer: indre og ydre sikkerhed, en uberegnelig regering i Washington og en alt for beregnelig regering i Moskva. Polen og Ungarn kritiseres for at krænke EUs værdier. Østrig og Italien har nye regeringer efter de tidligere regeringers fald under skandaløse omstændigheder, Spanien går mod nyvalg i utide. Andre valg forestår i Polen og Rumænien

Mellemøsten, Nordafrika, Catalonien og Ukraine giver anledning til bekymring. Et økonomisk tilbageslag hævdes at være på vej. Kan Storbritannien overhovedret hænge sammen? Og hvordan skal det gå briterne udenfor EU. Skotland overvejer endnu engang at opsige statsfællesskabet med England, Irland og Wales. Hvordan vil en skotsk enegang påvirke selvstændighedsbevægelsen i Spanien? Nærmer vi os et nyt Balkan syd for Pyrénæerne?

Per Nyholm, journalist siden 1960, taler 22. oktober om sit Europa og det næste Europa, herunder behovet for at staternes Europa forvandles til folkenes Europa. Per Nyholm var fra 1980 til 2013 Jyllands-Postens korrespondent i London, Rom og Wien. Han dækkede Berlinmurens fald og kommunismens undergang i 1989 og krigene på Balkan. Han har også skrevet fra Mellemøsten, USA og Latinamerika. Han leverer i disse år hver søndag en fast, ofte håndfast klumme til avisens lederside. Per Nyholm var 2013-14 medlem af EU-kommissionens kulturudvalg med den opgave at bidrage til En Ny Europæisk Fortælling. Han forlod opgaven i protest mod, hvad han anså for udvalgets udiscipliner arbejdsgang. Han har skrevet flere bøger, bl.a. "Europæerne. Reportager fra en rejse i Europas erindring" (2008).

BEMÆRK: Arrangementet foregår i Huset No7, Nørregade 7A, 7400 Herning
Diverse | Andet

Lag-på-lag - et kammerspil i uldkamrene på Tekstilmuseet

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, kl. 19.

Torsdag den 24. oktober 2019, kl. 19.
Arrangør: Herning Bibliotekerne.
Tekstilmuseets rum bruges på helt nye måder i en forestilling, baseret på en kjole skabt i Herning. I et samarbejde mellem Tekstilmuseet og biblioteket vender en kjole for en stund tilbage - en kjole skabt af Signe Birk, daværende designstuderende ved VIA i Herning. Kjolen er en nyfortolkning af den klassiske Fanødragt og lavet til forestillingen Lag-på-lag af teaterBLIK.
Forestillingen tager udgangspunkt i kjolen, som er inspireret af Fanødragtens farver og symbolikker. Kjolen er fyldt med lommer og lag og fortællinger, så den fungerer som både kostume og scenografi. Hermed skabes rammen for historien om Inger og hendes livsforløb fra barn til hendes død. Hun er på en gang en historisk person fra tiden hvor skibsfarten og adskillelse prægede livet på Fanø. En tid hvor al kommunikation mellem familiemedlemmer foregik pr brev, der ofte var mange måneder undervejs. Men hun er også et billede på en kvindes liv på godt og ondt i alle tider.

Forestillingen opføres i uldkamrene på Tekstilmuseet og er i mere end én forstand et "kammerspil". At kjolen er skabt lokalt giver også et ekstra lag til netop opførelsen i Herning, hvor Tekstilmuseet var det oplagte valg, da biblioteket søgte en samarbejdspartner. De to kulturinstitutioner har flere gange tidligere arbejdet sammen om teatertilbud for byens familier i de ganske særlige rum på Tekstilmuseet.
I ugerne op til forestillingen vil der være mulighed for at se nogle af Signe Birks forarbejder til kjolen på biblioteket.

Forestillingen er oprindeligt opført i kaptajnens stue i Hannes hus i Sønderho i anledning af Fonden Gamle Sønderhos 90 års jubilæum med støttet fra en række lokale institutioner.

Forestillingen er for voksne og store børn i følge med en voksen (min. 8 år).

Billetter/tilmelding:
Der er kun plads til 12 publikummer ad gangen, så billet er påkrævet. Giv gerne besked, hvis I bliver forhindret i at benytte billetten, så en anden kan få pladsen. Den gratis billet hentes her:

Forestilling kl. 17
Forestilling kl. 19

Bemærk: Forestillingen finder sted på Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning
Diverse | Andet

Souvenirs

Herning Bibliotekerne, kl. 15.30.

Fredag den 25. oktober 2019, kl. 15.30.
Sted:
Oplev en akustisk koncert med litterære undertoner og masser af lune. Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard. Med jysk lune og pokerfjæs snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Og tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem.

Sofie Bonde og hendes mangeårige makker Niels Torp kommer forbi biblioteket og leverer sammen med violinist Klaus Pindstrup et brag af et kick off på Hernings nye litteraturfestival HerLitt 25.-26.oktober.

I foråret 2016 udgav Souvenirs cd'en "Tangopartner", som fik fine anmeldelser. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. En munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvinde. Hun står i lidt af en krise. Hun har sådan set alt; en høj uddannelse, et velbetalt job og hun ser godt ud. Hun har bare ingen kæreste og heller ingen børn. OK, hun går til spansk om tirsdagen, og dér bager hun på sin sidemand. Men det er så nyt endnu.

Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som "Han tog et nattog", "Jeg troed' du var hos Mikael", "I et sommerhus" og "Jeg hader Susanne". Niels Torp var med i det legendariske band Kliché.

Souvenirs' tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.

Glæd jer til en akustisk koncert udover det sædvanlige!

Det er gratis at deltage.
Tilmelding ikke nødvendig. Kom i god tid, hvis du vil sikre dig plads.

HerLitt
Arrangementet er en del af HerLitt - Hernings nye litteratur- og bogfestival, der sætter fokus på litteratur og den gode læseoplevelse den 25. og 26.oktober 2019. Alle arrangementer er gratis, nogle kræver dog tilmelding.

Se alle arrangementer her