Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
2/7 2014
Herning Bibliotekerne
Østergade 8
7400 Herning
Tlf: 96288800

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.136, Lon 8.97707


Viser 136 events fra/efter 19. okt. 2019

Musik | Andet/Ukendt

Koncert med Herning Sangfællesskab

Herning Bibliotekerne, kl. 12.30.

Lørdag den 2. november 2019, kl. 12.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Kom og hør et sangfællesskab, der knytter mennesker sammen. Kom og hør et blandet sangfællesskab der består af sangglade ny- og gammeldanskere. Herning Sangfællesskab er etableret på Lærdansk i Herning. Gennem nogen tid har sangfællesskabet øvet sig på at give en større koncert, og nu sker det. Premieren finder sted på Biblioteket i Herning, hvor vi skal høre sange fra hele verden.

Det er gratis og alle er velkomne.

Om sangfællesskaber
Sangfællesskaber er åbne mødesteder for alle sangglade nydanskere og gammeldanskere, som vil møde hinanden gennem sange fra hele verden. De er etableret flere steder i Danmark og er blevet startet op af bl.a. Sangens Hus.
Det er gratis at være med i sangfællesskaberne.

Læs mere her om Sangfællesskaber

Dette arrangement er en del af HerningErMusik, hvor en række kulturinstitutioner i Herning Kommune samarbejder om at fylde uge 44 med en masse musikrelaterede events.
Børn | Andet

Byg skrammelrobotter af genbrugslegetøj

Biblioteket i Aulum, kl. 15.30.

Mandag den 4. november 2019, kl. 15.30.
Arrangør: Herning Bibliotekerne.
Slip fantasien løs og byg en skør robot ud af skrammel. Kunne du tænke dig at slippe fantasien løs og bygge en skør robot ud af skrammel? Så kom ned på biblioteket og prøv det japanske koncept, Hebocon, som går ud på at bygge skrammel-robotter, som skal sumo-bryde mod hinanden. Robotterne bliver skabt af genbrugs legetøj, plus et hjul og motor, og samlet med limpistoler og gaffatape. At bygge skrammelrobotter er for alle dem der ikke har teknisk snilde til at bygge "rigtige" robotter, eller til dem der bare vil have en udfordring.

Workshoppen er for familier med børn fra 8 år og op. Man tilmelder sig for 3 workshops, hvor de to første er mandag d. 2. september og mandag d. 7. oktober og dette er den sidste. Så tilmeld din familie til Søren Helms Hartvigsen på bibsjh@herning.dk eller mobilnummer: 51 70 29 34.

Workshoppen er en del af projektet "Do it together". "Do it together" er et projekt mellem Makerspace på Biblioteket i Herning samt Silkeborg Bibliotekerne og Billund Bibliotekerne støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen
Diverse | Andet

Få hjælp i IT-caféen på biblioteket i Herning!

Herning Bibliotekerne, kl. 16.

Mandag den 4. november 2019, kl. 16.
Sted:
Dygtige og engagerede frivillige står klar til at hjælpe dig. II-caféen drives af dygtige og engagerede frivillige, der står parat til at hjælpe med stort og småt indenfor it - så tøv ikke med at kigge forbi, hvis computeren, mobilen eller e-bogslæseren driller!

Du kan enten medbringe dit eget it-udstyr eller få hjælp på de opstillede pc'ere.

I IT-caféen kan du bl.a.:

Få hjælp til at komme i gang med at bruge en pc
Få hjælp til iPad, tablets, smartphones og lign.
Få hjælp til at bruge e-ressourcer som borger.dk og lign.
Og meget mere!
Du behøver ikke tilmelde dig. Du møder bare op med det emne, du gerne vil vide mere om eller har behov for hjælp til. Alle er velkomne!
Diverse | Foredrag

Sandheden Kort - Christiansborg fra A til Å

Herning Bibliotekerne, kl. 18.30.

Mandag den 4. november 2019, kl. 18.30.
Sted:
Henrik Dahl (LA) tager os med bag murene og fortæller anekdoter. De tre folketingspolitikere Henrik Dahl, Nick Hækkerup og Jacob Ellemann-Jensen udgav sidste år sammen bogen "Sandheden kort", hvori de fortæller om A til Å om det politiske arbejde i demokratiets centrum - Christiansborg.

Hvordan ser en typisk dag ud for en folketingspolitiker? Det spørgsmål bliver man en del klogere på efter at have læst "Sandheden kort", hvor de tre politikere fra hvert deres parti beretter om, hvad der sker bag Christiansborgs tykke mure. I bogen får læseren indsigt i de konkrete handlinger under dronningerunder, ved udvalgsmøder, i folketingsdebatter og meget mere.

Den indsigt vil Henrik Dahl give videre - og hvis de to medforfattere har mulighed for det, vil de deltage i en del af oplægget via en live forbindelse.

Arrangementet er gratis, og man kan bare dukke op.

Bibliotekscaféen har lukket klokken 18, så der er mulighed for at forudbestille en kop kaffe med en småkage for 25 kroner
Bestil en kaffebillet her

Kan det passe?
Arrangementet er lavet som "indflyvning" til temaugen i uge 46 "Kan det passe? - en uge med fokus på Fake News og halve sandheder"
Diverse | Foredrag

Jorden rundt med mine strikkepinde

Biblioteket i Sunds, kl. 19.

Mandag den 4. november 2019, kl. 19.
Arrangør: Herning Bibliotekerne.
Hør Trine Egers fortælle om sin strikkerejse til New Zealand. Oplev en skøn og livsbekræftende fortælling om drømme og virkelighed, om uld, kærlighed, strik og passion.
I vinteren 2018 og 2019 rejste Trine Egers Nielsen rundt på New Zealand. Her købte hun en masse fantastisk uldgarn, designede, strikkede, skrev og strikkede igen. Hør om hendes rejse, om at tage store beslutninger og følge sine drømme og om alle hendes oplevelser og erfaringer med uld og strik.

Sidst men ikke mindst kan du se og røre ved alt hun har strikket og det skønne garn og hun har naturligvis en masse dejlige billeder med fra smukke og fantastiske New Zealand.

Trine har netop udgivet bogen "Jorden rundt med mine strikkepinde - New Zealand." Den kan du naturligvis også se på aftenen.

Køb billet a 50 kr. incl. forplejning her

Vel mødt til en hyggelig aften med strik, hygge, kage og kaffe på kanden!
Diverse | Andet

Lektiecafé for voksne

Herning Bibliotekerne, kl. 14.

Tirsdag den 5. november 2019, kl. 14.
Sted:
Lektiecafé for tosprogede voksne. Hvad kan du få hjælp til?
At tale og forstå dansk
At læse og skrive dansk
At lave lektier
At læse avis

Hvem kan deltage?
Lektiecafeen er for tosprogede voksne. Du kan frit komme og gå indenfor cafeens åbningstid og du behøver ikke at melde dig til på forhånd.

Hvem hjælper?
Lektiecafeen er bemandet af frivillige hjælpere. Det kan være studerende, pensionister eller andre voksne, som gerne giver hjælpe til selvhjælp
Diverse | Andet

Åbent MakerSpace

Herning Bibliotekerne, kl. 15.

Tirsdag den 5. til torsdag den 7. november 2019, kl. 15.
Sted:
MakerSpace - et værksted for teknologi og kreativitet. Herning Bibliotekernes MakerSpace er åbent for alle mellem 9-99 år:

Tirsdag-torsdag kl. 15-18

Det handler om sjov, teknologi og nørderi med dine ideer og vores teknologier.

Bibliotekets MakerSpace er et rum på biblioteket, som er indrettet til, at man kan arbejde med kreativ produktion; et sted med plads til at rode og eksperimentere.

I bibliotekets MakerSpace præsenterer vi forskellige teknologier, fx 3D print, sy/broderimaskiner, vinylskærer, programmering, wearables, laserskærer, robot-teknologi, kodning og meget, meget mere.

Her har alle mulighed for at realisere og fremstille egne designs og produkter og dermed konstruere og bygge fysiske genstande alene eller sammen med andre - mens man lærer, har det sjovt og oplever teknologi på egen krop.

Du er inviteret! - tag gerne din søster, far, nabo eller kammerat med!

Kom forbi og lav et personligt print på din T-shirt.
  • Brug en lasercutter til spillebrikker, smykkedesign, påskepynt og meget mere.
  • Find en samarbejdspartner til spiludvikling og find sammen løsning på en fælles udfordring.
  • Design jeres eget logo og se det broderet - eller som klistermærker.
  • Samarbejd om kodning og find ud af, hvor meget du kan bruge kodning til i din dagligdag.
  • Du kommer med dine kreative projekter - biblioteket stiller udstyr og hjælp til rådighed.
  • Lav en fantastisk ting i 3D
Tilmelding er ikke nødvendig, du kommer bare

Det vil være muligt at få hjælp til dine projekter og håndtering af maskiner, programmer og teknologier.

Vil du høre mere eller træffe særlige aftaler, så kig dig omkring på hjemmesiden
eller kontakt Karin Guldbrand på bibkgu@herning.dk og 21 34 17 42
Diverse | Andet

Fransk café

Herning Bibliotekerne, kl. 13.

Onsdag den 6. november 2019, kl. 13.
Sted:
Parlez-vous français? Er svaret "oui" er Fransk Café på Biblioteket i Herning garanteret noget for dig!

Den franske café er din mulighed for at mødes med andre, der, ligesom du, har lyst til at tale fransk.

Alle er velkomne - uanset om dansk eller fransk er dit modersmål. Det er naturligvis en forudsætning, at du kan konversere på fransk og har lyst til at tale sproget.

Vi mødes hveranden onsdag (i ulige uger) kl. 13.00-14.00.

Det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Yderligere information: Tina Daugaard, tlf. 51 70 29 33, bibtid@herning.dk
Diverse | Andet

Rockklubben: Woodstock

Herning Bibliotekerne, kl. 19.

Onsdag den 6. november 2019, kl. 19.
Sted:
Vi fejrer 50-året for Woodstock Festivalen. Der er næppe nogen anden enkeltstående begivenhed, som i samme grad som Woodstock-festivalen i 1969 er kommet til at stå som symbol på 1960'ernes ungdomsoprør og på tidens revolutionerende rockscene. I august 2019 var det 50 år siden, Woodstock Music & Art Fair løb af stablen ved Bethel, New York, og i anledning af jubilæet stiller musikjournalist og forfatter Espen Strunk skarpt på den skelsættende begivenhed: Festivalens kulturelle kontekst og ikke mindst dens veritable overflødighedshorn af optrædende fra Janis Joplin, Jimi Hendrix og The Who til Jefferson Airplane, The Band og Crosby, Stills & Nash.
Vi skal se arkivoptagelser undervejs, og mon ikke der også bliver tid til at opholde sig ved Strunks interview med et par af veteranerne fra Woodstock?

På Qello har du adgang til fuldlængde koncertoptagelser i høj kvalitet, hvis du bor i Herning kommune og er oprettet som bruger på biblioteket. Du kan se Woodstock Diaries her

Om Rockklubben:
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på forskellige slags musik inden for rockgenren? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller lydoptagelser.

Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk
Diverse | Andet

Få hjælp i IT-caféen på biblioteket i Herning!

Herning Bibliotekerne, kl. 10.

Torsdag den 7. november 2019, kl. 10.
Sted:
Dygtige og engagerede frivillige står klar til at hjælpe dig. II-caféen drives af dygtige og engagerede frivillige, der står parat til at hjælpe med stort og småt indenfor it - så tøv ikke med at kigge forbi, hvis computeren, mobilen eller e-bogslæseren driller!

Du kan enten medbringe dit eget it-udstyr eller få hjælp på de opstillede pc'ere.

I IT-caféen kan du bl.a.:

Få hjælp til at komme i gang med at bruge en pc
Få hjælp til iPad, tablets, smartphones og lign.
Få hjælp til at bruge e-ressourcer som borger.dk og lign.
Og meget mere!
Du behøver ikke tilmelde dig. Du møder bare op med det emne, du gerne vil vide mere om eller har behov for hjælp til. Alle er velkomne!