Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
9/10 2015
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 56.1526, Lon 10.2139

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C


Viser 614 events fra/efter 19. aug. 2019

Børn | Ekskursion

Aarhus With a Quest

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 08-16.

Onsdag den 24. juli til søndag den 25. august 2019, kl. 08-16.
Pris: (Gratis)
Arrangør: With a Quest
Sted:
På skattejagt i Aarhus - for både børn og voksne. "Samarbejd og lad byens (næsten) skjulte væsner lede jer til Verdens Vidundere!"

Collagen Aarhus With a Quest koster 75 kr. og kan købes mellem kl. 8-11 hos City Sleep-In, Havnegade 20 over for Dokk1 hvor jagten begynder, eller Bog & idé, Sønder Allé 4. Den fås på dansk og engelsk.

Et af væsnerne på collagen findes på den udendørs platform på Dokk1. I lågen bag billedet er der hints til at finde det næste (næsten) skjulte væsen et sted i byens dekorationer, osv. til I når til Verdens Vidundere - her i Aarhus!

Der er forslag til gratis aktiviteter i løbet af ruten, hvis I vil have en dag ud af turen.

Jagten er 5,5 km (og evt. 1,5 km tilbage til Dokk1 langs åen). Familier med små børn kan tage turen i etaper
Udstilling | Blandet/Ukendt

Fremtiden er grøn. Fremtiden er dansk

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Mandag den 5. august til søndag den 8. september 2019
Pris: (Fri entré)
Sted:
Tyresæd, energi-øer og genbrug af skolemøbler. mød fremtidens energiprojekter i ny vandreudstilling fra Energimuseet. Energimuseets vandreudstilling viser 24 af de mest spændende og innovative grønne projekter, som er under udvikling på danske universiteter og virksomheder. Det er projekter, der spænder bredt. Lige fra tyresæd, over en energi-ø, et solcelletage og genbrug af skolemøbler og som samlet set sender et signal om, at Danmark ligger i front, når det gælder udvikling af grønne løsninger, og at der stadig er håb derude.

Energimuseet efterlyste i efteråret 2017 ideer og projekter til vandreudstillingen og ud af mere end 130 forslag, er 24 blevet og kan nu opleves i på Dokk1 i Århus ind til d. 9. september.

Energimuseet har valgt at bryde de fysiske rammer i Tange og tager i løbet af 2019 rundt i landet for at møde danskerne og fortælle om den grønne omstilling. Alle ved, at der skal gøres aktivt for, at klimaet ikke går helt bananas. Udstillingen "Fremtiden er grøn. Fremtiden er dansk" er historier om en række danske forskere og virksomheder som går forrest i den grønne kamp, og Energimuseet håber at, historierne vil inspirere til, at tænke mere grønt i fremtiden
Diverse | Andet

Åbent hus i sundhedsplejen

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 10-11.30.

Mandag den 19. august 2019, kl. 10-11.30.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Kom og få råd og vejledning af en sundhedsplejerske - og mød andre forældre. I lige uger har du mulighed for at få vejledning i kost og måltider. Arrangementet er målrettet familier i Område Øst Midtby. Du og dit barn er velkomne.

I samarbejde med Sundhedsplejen Aarhus
Diverse | Lyrik/oplæsning

Sprogcafé

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 16-18.

Mandag den 19. august 2019, kl. 16-18.
Pris: (Fri entré)
Sted:
I sprogcafeen kan du hver mandag kl. 16:00 tale og øve alle sprog fra fransk til kinesisk eller tysk. Sprogcafeen mødes hver mandag kl. 16:00, hvor vi hygger os, mens vi taler de sprog, vi gerne vil øve os i. Vi forsøger at lave så mange sprog grupper som vi kan, men kan ikke garantere at der er nogen der vil tale lige det sprog du kommer efter.

Vil du vide mere?

Mød gerne op og få mere at vide - du kan også forlods kontakte Martin Greif Madsen, tlf. 41856554, mail: magm@aarhus.dk

Alle er velkomne!
Børn | Andet

Pokémonklub

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 16-19.

Mandag den 19. august 2019, kl. 16-19.
Pris: (Fri entré)
Sted:
Mød andre Pokémonfans i Dokk1's Pokémonklub. Hvad er en Pokémon Klub? Det er et sted, hvor fans af Pokémon har mulighed for at mødes og have det sjovt. Har du ikke et deck, eller ved du ikke, hvordan man spiller, så er der mulighed for at låne et deck og lære det.

Ud over at lære at spille spillet, har du mulighed for at deltage i sjove turneringer. Det bedste er, at du kan gøre dette med andre Pokémon-spillere.

Tilmelding ikke nødvendig
Diverse | Foredrag

Aarhus Stadsarkiv afholder Livshistorie-Café på Lokalcenter Møllestien

Lokalcenter Møllestien, kl. 13.50-15.30.

Mandag den 19. til fredag den 23. august 2019, kl. 13.50-15.30.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Arrangør: Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek.
Om livet som tolderassistent på Aarhus Havn og i Congo. Ved Helge "Congo-Kris" Kristensen. Knud Helge Kristensen kaldet "Congo Kris" fortæller om sit liv som blandt andet tolder på Aarhus Havn og i et krigshærget Belgisk Congo. I 1960 kom han på toldskole i København og søgte senere til Aarhus Toldsted. Inden da havde han gjort tjeneste i den britiske hær og arbejdet med skovbrug, landbrug og gartneri i Sverige. Studeret fransk på et College i Roubaix og gennemgået tre befalingsmandsskoler i Danmark.

Efter oprøret mod det belgisk koloniherredømme i Congo henvendte FN sig til Danmark om at afgive toldembedsmænd til genopbygning af det congolesiske toldvæsen. Helge Kristensen meldte sig og bestod som eneste skandinav, hvorefter han blev sendt til det krigshærgede land. Denne beskæftigelse gav ham tilnavnet "Congo Kris".

Da kontrakten udløb vendte Knud Helge Kristensen og hans hustru tilbage til Danmark og Aarhus Toldsted i forbindelse med en familieforøgelse. Her fortsatte han i tjeneste som toldassistent til han gik på pension i 1990

FORLØB

Foredrag

Kaffe og snak ved borde om

Medbring gerne dit eget fotoalbum, hvis du har billeder fra havnen eller byen, der illustrerer byens historie gennem tid, må du meget gerne medbringe dem
Børn | Andet

Byg fremtidens grønne by

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 09-13.

Mandag den 19. til fredag den 30. august 2019, kl. 09-13.
Pris: (Fri entré) Køb/bestil billet
Sted:
Skoletilbud for 4. og 5. klasse. Arkitektskolen inviterer til byggeworkshop på Dokk1. Eleverne vil prøve kræfter med, hvordan arkitekter arbejder, og de vil stifte bekendtskab med væsentlige arkitektoniske begreber som rum, form og skala. Udgangspunktet for workshoppen er fremtidens grønne by, og de forskellige byggeøvelser bliver fremstillet i LEGO. Arkitektstuderende vil undervise børnene og igennem leg og eksperimenter introducere børnene til de grundlæggende principper i arkitekturfaget.

Èn billet til én klasse
Diverse | Undervisning

Vejledning om valg af videregående uddannelse

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 10-16.

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 10-16.
Pris: (Gratis)
Sted:
Er du i tvivl om studievalg eller er du bare nysgerrig på at vide mere?. Så kan du i dag mellem kl. 10.00 og 16.00 få vejledning om valg af videregående uddannelser hos Studievalg Østjylland på Dokk1. Du kan booke tid (20 min) på www.studievalg.dk/book eller blot møde op - så kan du tale med os, så snart der er en ledig vejleder til rådighed.

Bemærk, at ventetid kan forekomme.

Vejledningen er gratis og uafhængig.

Vejledningen finder sted i Det Grønne Hjørne ved Læsesalen
Diverse | Andet

Studiecafé på Dokk1

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 15.30-18.

Tirsdag den 20. august 2019, kl. 15.30-18.
Sted:
Smid de svære opgaver eller den umulige aflevering i tasken og kom ned i studiecaféen! Her sidder seje frivillige fra Red Barnet Ungdom klar til at hjælpe. De er alle studerende fra forskellige studier, og du kan næsten altid få hjælp til de fleste fag.

Hvis du behøver hjælp til noget bestemt, kan du gå ind og tjekke Studiecaféens Facebook Studiecaféen på DOKK1. Her kan du finde en liste over alle de frivillige og se hvilke fag de kan hjælpe med, og hvornår de træffes i caféen.

Du finder Studiecaféen i "Hjørnet" på DOKK1, tirsdag til torsdag eftermiddag fra 15.30-18.00*

*Der kan forekomme enkelte ændringer - følg med på Facebook.. ... og like den gerne , så du kan du altid følge med.

Alle unge i aldersgruppen 14 - 18 år er velkomne.

Det er gratis at deltage.

Bare mød op!
Diverse | Foredrag

Sådan forbygger, spotter og håndtere du stress hos dig selv og andre

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek, kl. 19-21.15.

Alt for mange rammes af stress. Undersøgelser viser at 70 % af alle danskere føler sig stresset på daglig basis og det kan have store omkostninger både for den enkelte og arbejdspladsen. Deltag i dette foredrag med stressekspert Rikke Maj Thauer og få adgang til en række veldokumenterede værktøjer til at undgå stress, formidlet på en let og overskuelig måde.

Kom med foredraget og bliv klogere på:
  • Hvordan du bedst muligt forebygger stress

  • Hvordan du opdager symptomer og hvornår du skal reagere

  • Hvordan du håndterer pres fra andre og siger fra

  • Hvordan du spotter stress hos en pårørende, kollega eller andre

  • Hvordan man som pårørende støtter og samtidig passer på sig selvForedragsholderen: Rikke Maj Thauer er forfatter og førende stressekspert. Hun er kendt for hendes praktiske og jordnære tilgang til stresshåndtering, og for hendes enkle formidling af et ellers kompliceret emne som stress. Rikke har siden 2011 lavet research af flere hundrede personlige stressbehandlinger og har gennemført flere spørgeundersøgelser, som hun har sammenfattet i bogen "Stress er også dit eget ansvar", der udkom i 2019.

Foredrag har modtaget støtte fra Velliv Foreningen og afholdes derfor uden beregning, for alle med interesse i at undgå stress hos sig selv og andre