Dato

Genrer

Kommuner


Vælg en eller flere genrer
Vis kun
Søg i udvalgte kommuner
  • Vælg alt Nulstil
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
30/1 2012
Askov Højskole
Maltvej 1
6600 Vejen
Tlf: 7536 0677

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.471, Lon 9.09966


Viser 20 events fra/efter 24. apr. 2019

Diverse | Foredrag

Jesper Thilo

Askov Højskole, kl. 16.

Tir. d. 4. juni 2019, kl. 16.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Foredrag med Jesper Thilo: "Man ska' ku' se komikken" - Her fortæller Jesper Thilo en række anekdoter og selvoplevede historier fra jazzens verden til vennen Erik Moseholm. Moseholm har gennemskrevet og redigeret de mange historier fra Thilos oplevelsesrige liv og herefter udgivet dem i bogform til glæde for mange jazzentusiaster. De fleste af Jesper Thilos historier er yderst morsomme, men bunder også i visse jazzmusikeres tragiske liv fuld af ensomhed, for meget sprut og fjolletobak, men alle historierne har en morsom pointe og bliver fortalt med så stor kærlighed til de enkelte musikere.

Jesper Thilo har været musiker i mere end 40 år, og er en af de helt store jazz-musikere i vor tid. Han har spillet sammen med adskillige internationale topnavne. Han har gennem livet oplevet, hørt og ikke mindst husket morsomme historier og episoder. Megen humor og lidt alvor er samlet til fornøjelse for eftertiden, og Jesper Thilos exceptionelle fortælleevne åbner vide muligheder for folk som sætter pris på at vide noget om baggrunden for et spillemandsliv
Diverse | Andet

Koncert med Jesper Thilo Kvartet

Askov Højskole, kl. 20.

Tir. d. 4. juni 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Diverse | Andet

Jens Andersen

Askov Højskole, kl. 15.

Man. d. 17. juni 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Med udgangspunkt i sin nye bog, "Kim Larsen. Mine unge år". Jens Andersen - kendt for sine prisbelønnede biografier om Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik - om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store
erindringsbog, de var i gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er "både til gården og til gaden".

Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers
Diverse | Foredrag

Iben Mondrup

Askov Højskole, kl. 15.

Tir. d. 18. juni 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Hvor går grænsen for, hvad vi kan tale om, inden for familien og i samfundet generelt? I Iben Mondrups seneste roman Vi er brødre tager forfatteren os med til efterkrigstidens Frederikshavn. Her boede hendes farfar, der var leder af modstandsbevægelsen under krigen. Som så mange andre kom han ud på den anden side mærket på krop og sjæl, noget man ikke talte om. Iben Mondrup fortæller om en del af den nyere danmarkshistorie og om, hvordan tavshedskulturen på forskellig vis påvirkede hele familier
Diverse | Andet

Koncert med Old Boys Big Band

Askov Højskole, kl. 19.30.

Tir. d. 18. juni 2019, kl. 19.30.
Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Glade øjne, varme kinder og fødder der vipper. Et band i nærkontakt med sit publikum. Det er en. rigtig OBBB-showkoncert. Hyggeligt, varmt og uhøjtideligt. OBBB lægger vægt på underholdning. uden at gå på kompromis med det musikalske. Sammen med dirigent og orkesterleder Hans Holm har OBBB siden 1994 udviklet sig fra en flok
glade amatører og halvprofessionelle musikere til et underholdende bigband, der fyrer op under
publikum, så det kan mærkes, med gode gamle jazz standards såvel som blues, rock og pop-hits af
nyere dato. Bandets erklærede målsætning er: "Gode oplevelser", og den målsætning nås kun ved at
give publikum "Gode oplevelser". Hver gang!

For netop at fokusere på variation og underholdning har OBBB udviklet en omfattende
vokalgruppe på ikke mindre end 6-8 sangere, der i forskellige kombinationer kan vække glade
minder om alt fra Franky Boy over Tony Bennett til Manhattan Transfer og Mills Brothers for slet
ikke at tale om Andrews Sisters, Elvis, Tom Jones, Blues Brothers, Ray Charles, Otto Brandenburg
, Four Jacks, Gitte Hænning og mange flere.
OBBB er til det hele, bare det swinger og gynger.

Med udgangspunkt i det naturskønne område syd for Silkeborg underholder OBBB over det ganske
danske land til festivals, i jazzklubber, til byfester, større kulturarrangementer og i andre
sammenhænge, hvor det ikke virker alt for overvældende med 30 glade musikere på én gang!
Diverse | Foredrag

Peter Borberg

Askov Højskole, kl. 15.

Tor. d. 20. juni 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Peter Borberg: Storm P - et foredrag om humoristen der kæmpede, for at blive taget alvorligt. Robert Storm Petersen (1882-1949) - bedst kendt som Storm P. - regnes af mange for den største
danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser af eksempler fra hans enorme produktion
Diverse | Andet

Koncert Med Dr Pigekoret

Askov Højskole, kl. 20.

Lør. d. 31. august 2019, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 150 kr) Køb/bestil billet
Sted:
DR Pigekoret består af knap 50 piger i alderen 15-21 år, alle med stort musikalsk talent, flere hundrede års sangtradition samt en ung, talentfuld og brændende dirigent, Phillip Faber, med store ambitioner. Men koret er også en del af danskernes hverdag, når de toner frem på tv-skærmen på DR K med Dagens Sang, eller når vi lytter til dem på P2 umiddelbart inden middagsradioavisen. Det unge eliteensemble besidder en enestående evne til ubesværet at bevæge sig mellem Grundtvigs salmer, moderne kompositioner, popsange og fællessang samtidig med at bevare den musikalske gnist og en smittende entusiasme. DR PigeKorets engagement i musikken og deres enestående klang gør, at de også er efterspurgte som musikalsk samarbejdspartner for både danske og udenlandske artister. DR PigeKorets evne til at bruge musikken som brobygger, gør koret til en uvurderlig ambassadør for Danmark. Både når de tager på turné i udlandet, eller når de synger for verdens ledere ved officielle begivenheder i Danmark.

Philip Faber

PHILIP FABER, chefdirigent

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. De seneste værker tæller et Brorson-requiem til Ribe Domkirke, en børneopera og en symfoni til Philippine Philharmonic Orchestra.

Phillip har tidligere dirigeret bl.a. Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör og modtog i december 2014 Arne Hammelboes Mindelegat af Dansk Kapelmesterforening.

Han har desuden været dommer i DR1's klassiske talentshow Vidunderbørn og vært i DRK's nye satsning Danmark synger julen ind, samt studievært i Den Klassiske Musikquiz på DR TV.

DR PIGEKORET har tidligere gæstet Askov Højskole med meget stor succes. Det var i forbindelse med Askov Højskoles 150 års jubilæum i 2015.

Nu glæder vi os til et genhør.

Program for koncerten følger
Diverse | Andet

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Askov Højskole, kl. 15.

Tir. d. 3. september 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber "Quintetto Angel", der regelmæssigt har turneret i hele Europa. Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester Köln, Hamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater Berlin, Schaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen "Tangocrash" som i 2008 modtog "Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008".

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Christian Gerber og Fernando Bruguera har to gange tidligere givet koncert på Askov - begge gange med meget stor succes
Diverse | Foredrag

Foredragsholder Ole Sohn

Askov Højskole, kl. 09.30.

Man. d. 7. oktober 2019, kl. 09.30.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Sted:
Foredrag med fhv. Erhvervs- og vækstminister, fhv. formand for EU's Konkurrenceevneråd, forfatter og foredragsholder Ole Sohn: Jeg kommer snart hjem. En bondefamilie fra Nordjylland emigrerede i 1910 til Sibirien for at skabe sig et nyt liv. Faderen fik arbejde for et danskejet slagteri i Kurgan. Men efter kort tid ramte den ene ulykke efter den anden familien.

I dyb armod måtte familien opgive livet i Rusland og vende hjem igen. Desværre havde de ikke råd til at få deres 15-årige søn Poul med, så han blev efterladt som tjenestedreng på et russisk gods. Herfra mistede familien kontakten med ham. Otte år senere dukkede han op igen, nu som officer i Den Røde Hær. I de mellemliggende år havde han været hvirvlet ind i den russiske revolution og borgerkrig, mødt Lenin, Trotskij og Khrusjtjov, set døden i øjnene flere gange, og han var blevet gift med en russisk kvinde. Familiens dramatiske og helt usædvanlige liv og skæbne fra 1890 til 1952 blotlægges, ligesom foredraget også giver et indblik i dansk udvandring til Tsar-tidens Rusland.

Foredragssal - Entré: 75 kr
Diverse | Foredrag

Thure Lindhardt

Askov Efterskole, kl. 15.

Man. d. 7. oktober 2019, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
Arrangør: Askov Højskole.
Foredrag med skuespille Thure Lindhardt: Kunsten og dannelsen.