Kalender

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
25/6 2008
FOF Djursland
Kulturhuset Pavillonen, Kærvej 11
8500 Grenaa
Tlf: 86 32 55 88

Yderligere information: Hjemmeside

FOF Djursland driver meningsfuld og udbytterig folkeoplysning for alle voksne i 7 kommuner på Djursland

Viser 5 events fra/efter 21. sep. 2018

25 Sep Foredrag

Ann Elisabeth Knudsen - De Besværlige Børn

Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 150 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Djursland. Kom-Bi, Nyvej 3, Hornslet
V/ Ann-Elisabeth Knudsen..

De besværlige børn - er de afvigende eller adfærdsvanskelige?

Hvilken indflydelse har de ændrede opvækstvilkår for moderne børn? Er opdragelse vold mod vores børn?

Ødelægger vi deres selvværd ved at sætte grænser for dem? Og hvordan håndterer vi som "professionelt voksne" de børn, som aldrig har mødt grænser eller opdragelse?

Hvordan skelner vi mellem børn med en irriterende forhandlekompetence, som er vokset op i "et hotel med fuldpension og udstrakt taxaservice" fra børn, som er alvorligt følelsesmæssigt forstyrrede, når de nu opfører sig tilsyneladende ens?Arrangementet sker i samarbejde med Kom-bi Biograf og Kulturhus, Hornslet
Vis kort
9 Okt Foredrag

Chris Macdonald - Energi Og Motivation

Tir. d. 9. oktober 2018, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 175 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kolind +, Bugtrupvej 33, Kolind
V/ Chris MacDonald..

Energi og Motivation

Sundhed handler om meget mere end broccoli og løbeture. Vi ved i dag, at vi homo sapiens har en række dybe og helt specifikke, naturlige behov, vi skal have opfyldt, hvis vi vil have ægte energi og overskud i hverdagen.

I dette medrivende foredrag fortæller Chris MacDonald, præcist hvad der skal til for, at vi har det allerbedst og oplever sund energi og mentalt overskud. Et overskud, der er tæt forbundet med vores evne til at præstere og skabe et stærkt teamwork.

Med afsæt i den nyeste forskning indenfor fysiologi og psykologi præsenterer Chris MacDonald den liste, han arbejder ud fra i hele sit virke med mennesker:

De fire hjørnesten i naturens -ikke--til--forhandling--liste:
  • Søvn - En god og uforstyrret nattesøvn er essentielt for vi menneskers evne til at holde os sunde og velfungerende - også mentalt.
  • Gode, sociale relationer - Mennesker omkring os er langt vigtigere for vores trivsel og sundhed, end de fleste gør sig klart. Vejen går igennem en forståelse af empati.
  • Naturlig mad - Vi mennesker er skabt til at spise god, naturlig mad. Vi har brug for en forsvarsmekanisme mod fristelserne i dagligdagen.
  • Bevægelse i dagligdagen - Hvis motion var en pille, ville vi alle tage den. Med gode rutiner kan vi blive langt mere aktive.


Og motivationen? Den behøver vi ikke vente på. Chris punkterer myten om, at det altid skal være "lysten, der driver værket. "I stedet deler han med humor og skøn selvironi sin motiverende strategi for, hvordan vi træner viljestyrken og skaber rutiner, der gør det hele lidt nemmere.

Et foredrag, som uundgåeligt vil generere mange gode grin - også i dagene efter. Oplevelsen med Chris MacDonald giver inspiration og viden, der skaber stof til eftertanke, dialog og nye rutiner blandt ledere og medarbejdere på arbejdspladsen.

Chris taler åbent og med humor om de udfordringer, som han selv, og vi alle, har med sundhed - så tilhørerne går hjem med et smil på læben og mod på et lidt sundere og mere energisk liv
Vis kort
29 Okt Foredrag

Martin Bigum - Min Personlige Kunsthistorie

Man. d. 29. oktober 2018, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 150 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kystvejens Hotel og Konferencecenter, Kystvejen 26, Grenaa
V/ Martin Bigum..

I dette foredrag vil Martin Bigum, på baggrund af sin selvbiografiske bog: "Min personlige kunsthistorie", fortælle om nogle af sine grundlæggende barndoms- og ungdomsinspirationer, og hvordan han hele tiden revurderer eget greb for at finde nyt interessant ståsted i sin kunst.

Martin vil i den forbindelse inddrage sin arbejdsdag, ideerne som han får undervejs i processen og sine vigtigste værker fra 1990 til 2012 gennem 80 billeder, som han selv medbringer. I foredraget vil han desuden belyse, hvorfor han ikke kan være andet end billedkunstner og digter.

Publikum vil have mulighed for at stille spørgsmål til sidst i foredraget, hvorefter Martin gerne signerer og tegner i sine bøger.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Grenaa Kunst og Musikforening

Forud for foredraget tilbyder Kystvejen GRATIS guidet rundvisning kl. 16.30. Restauranten tilbyder kl. 17.30 en lækker anretning til kr. 150 ekskl. drikkevarer. Forudbestilling til begge er nødvendig på 8959 5959.
Vis kort
1 Nov Foredrag

Per Pallesen - Glæden Ved Vin

Tor. d. 1. november 2018, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 425 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kulturministeriet - Ebeltoft Kulturhus, Nørre Allé 4, Ebeltoft
V/ Per Pallesen..

Per Pallesen åbner dette års Vinfestival I Ebeltoft med et kombineret erindringsforedrag og vinsmagning. Aftenen tilbydes i et samarbejde med Ebeltofts 2 prominente vinforhandlere - Kristian Busk Glerup fra Hos Walter og Mogens Lorentsen fra Lorentsens Vinforsyning.

Skuespiller Per Pallesen fortæller sjovt og uhøjtideligt om første gang interessen for vin virkelig slog gnister, om at blive glemt i en låst vinkælder, og om, hvordan det kan komme så vidt, at man må slikke dyrebare dråber op fra et lufthavnsgulv.

Aftenen krydres med en samling små, fine historier, hvor han fortæller om flere kendte danskere og om deres smukke, sjove, våde - og største - vinoplevelser.
Per Pallesen hævder selv, at han i vinens verden kun er amatør. Men han kunne lige så godt have kaldt sig ambassadør, for få har som han medvirket til at udbrede interessen for vin i Danmark - og gjort det med så stor en gennemslagskraft. At han derhjemme har en velforsynet vinkælder siger sig selv. Det er hans hobby, siger han - en hobby, han har haft siden 1962. Så det er blevet til en del flasker og læsning om de gyldne dråber. Per Pallesens viden på området er efterhånden stor og vidtfavnende, såvel i forhold til de enkelte vinproducerende lande som de enkelte distrikter. Han er optaget i vinbroderskaber i Bordeaux, Bourgogne, Cahors, Armagnac og Alsace. Han er Chevalier de Confrèrie des Chevaliers du Tastevin, medlem af Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs og æresmedlem af Fédération Cuisinier Exclusive d'Europe.
Aftenens vine leveres fra Hos Walter og Lorentsens Vinforsyning og der smages på 6 forskellige vine fra ovennævnte områder. Vinene kan - til fordelagtig pris - bestilles på aftenen.

Der er begrænsede pladser til dette arrangement, hvorfor hurtig tilmelding tilrådes.

Der kan købes billetter ved Ældresagen i Ebeltoft, Hos Walter, Lorentsens Vinforsyning og på FOFs hjemmeside
Vis kort
8 Nov Foredrag

Jens Jacob Tychsen - Bag Om Badehotellet

Tor. d. 8. november 2018, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 175 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Auning Svømme og Helse Center, Sdr. Fælledvej 5C, Auning
V/ Jens Jacob Tychsen..

Bag om Badehotellet med Hr. Weyse

Hør historien om tv-serien Badehotellet - fra en af de bærende skuespillere i serien.

Vi inviterer til foredragsaften med skuespilleren Jens Jacob Tychsen, der i TV2-serien spiller rollen som Edward Weyse. Det bliver et hyggeligt og velklingende foredrag, hvor vi både kan glæde os til fraklip fra serien, dejlige sange og en lille Badehotellet-quiz med sjove præmier.

Ved hjælp af film, fotos og fraklip tager Jens Jacob Tychsen os med en tur om bag kameraet, så det næsten er som at være der selv.

Arrangementet sker i samarbejde med Ældre sagen Rougsø-Sønderhald og Auning Idræts- og Kulturcenter, som også sælger billetter til foredraget.
Vis kort