Kalender

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
25/6 2008
FOF Djursland
Kulturhuset Pavillonen, Kærvej 11
8500 Grenaa
Tlf: 86 32 55 88

Yderligere information: Hjemmeside

FOF Djursland driver meningsfuld og udbytterig folkeoplysning for alle voksne i 7 kommuner på Djursland


Viser 8 events fra/efter 14. dec. 2018

21 Feb Foredrag

Anette Harbech Olesen - Hemmeligheden Bag Et Langt

Tor. d. 21. februar 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 175 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kystvejens Hotel og Konferencecenter, Kystvejen 26, Grenaa
V/ Anette Harbech Olesen..

Kan vi via vores valg af mad, søvn, tanker m.m. påvirke vores sundhed og livslængde?

Vi mennesker besidder ressourcer, der kan hjælpe og støtte os til indre balance, styrke og sundhed. Det er blot en velbevaret hemmelighed, hvordan vi aktiverer og nærer disse ressourcer.

Sundhedsvejleder Anette Harbech Olesen vil denne aften afsløre nogle af hemmelighederne, og du vil få velunderbygget viden og praktiske redskaber, så du kan navigere sundere og samtidig ha' det rigtigt godt. Sund mad, motion og søvn med meget mere har betydning for vores livskvalitet og livslængde, men kvaliteten af det liv, vi lever, afgøres også af vores evne til at tage ansvar og finde mening.

Kom og vær med og lad dig inspirere til enkle og glædesfyldte tiltag, der kan have stor og positiv betydning for et langt liv i sundhed og glæde
Vis kort
26 Feb Foredrag

Besøg Gl. Estrup Gartneri

Tir. d. 26. februar 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 95 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Gl. Estrup Gartneri, Randersvej 1, Auning
V/ Danni Bjerre..

DJURSLAND har brug for at vi alle er AMBASSADØRER for vores dejlige område. For at være en GOD AMBASSADØR skal du også være viden om nogle af de mange aktiviteter der er i dit område. FOF inviterer på besøg, så du kommer ind bag "facaden" og kommer til at kende disse for Djursland vigtige arbejdspladser.

På Gl. Estrup Gartneri har man siden 1986 dyrket og leveret en række kvalitetsprodukter til de danske forbrugere. Deres speciale er fremstilling af bundtede gulerødder, porrer og små sprøde forårsløg.
Deres produkter kan købes i dagligvarebutikker i hele landet. Denne aften viser Danni Bjerre rundt i produktionen og fortæller om virksomheden.

Der vil være små smagsprøver samt lidt at varme sig på i løbet af aftenen
Vis kort
28 Feb Foredrag

Svend Brinkmann - Gå Glip & Ståsteder

Tor. d. 28. februar 2019, kl. 19-22.
Pris: (Entré: 195 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Grenaa gymnasium, N. P. Josiassensvej 21, Grenaa
V/ Svend Brinkmann..

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har om nogen formået at sætte dagsordenen de seneste år ved at gå imod tidens tendenser, stoppe op og sige nej! Med bøgerne "Stå fast", "Ståsteder" og "Gå glip" har han været fast inventar på bestsellerlisterne og i medierne.

Du har nu mulighed for at opleve Svend Brinkmann live, når han med et tankevækkende og ikke mindst underholdende foredrag bringer hans seneste 2 bøger til live. Efter Svend Brinkmanns underholdende gennembrudsbog "Stå fast", hvor han gjorde op med tidens udviklingstrang, -tvang og positivitet åbnede der sig et nyt spørgsmål. Hvad er egentlig værd at stå fast på, hvad har man pligt til og hvad er overhovedet et meningsfuldt liv?
Svaret kom i opfølgningsbogen "Ståsteder", hvor han listede 10 kritiske værdier at stå fast på, hvilket foredraget tager udgangspunkt i.

Foredraget fortsætter over i hans nyeste bog "Gå glip", hvor han går i dybden med begrænsnings kunst i en tid, hvor man for guds skyld ikke må glip af noget. En begrænsning der er nødvendig, hvis vi ikke skal udpine både naturens og vores egne menneskelige ressourcer. Derfor skal vi som samfund og individer lære begrænsningens kunst - faktisk kan det at gå glip af ting gøre, at vi opnår et bedre liv.

Om Svend Brinkmann: Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.

I 2015 modtog han DR's Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og senere har Weekendavisen kåret ham som den vigtigste intellektuelle i Danmark.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Rotary i Grenaa samt med og på Grenaa Gymnasium
Vis kort
5 Mar Foredrag

Jesper Theilgaard - Det Er Nu! Om Klimaforandringe

Tir. d. 5. marts 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 185 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Mørke Idrætscenter, Drosselvej 1, Mørke
V/ Jesper Theilgaard..

Det er gået op for de fleste, at vejret også i Danmark har ændret sig. Vejret opfører sig ikke, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de talrige oversvømmelser i de senere år om. Det så vi i voldsom grad den 2. juli 2011, hvor store dele af Københavns centrum lå under vand, men varsel om skybrud er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret.

Fra udlandet ser vi tørke, oversvømmelser og en natur under pres, hvor spørgsmålet om eksempelvis havets evne til at brødføde fisk og pattedyr ikke nødvendigvis besvares med et "ja".

FN's klimapanel IPCC udgav i 2013 sin 5. rapport med den hidtil stærkeste samling af indicier på at en klimaændring er i gang og at mennesket er den direkte årsag med afbrænding af fossile brændsler som kul, olie og gas. CO2 indholdet i atmosfæren har ikke de seneste 400.000 år været højere og det bør overalt give anledning til bekymring. Vi burde have et niveau på 280ppm, men det ligger på 410ppm - altså en stigning på omkring 45 %.

Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer vi ser, og ikke mindst hvad er risikoen for fremtiden - for vores børn og børnebørn?

Hvad sker der med vejret både her i Danmark og i udlandet? Spørgsmålene er mange, og Jesper Theilgaard vil give svar på de fleste.

Foredraget giver derfor et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand - men også give en fortælling om de muligheder, forandringerne giver.

Jesper Theilgaard kommer også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Paris-aftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den?

Foredraget er velegnet til både skoler, gymnasier, firmaer, foreninger af alle slags - for vi vil alle blive påvirket af forandringerne i de kommende år.

Arrangementet tilbydes i samarbejde med Syddjurs Biblioteker og Det levende hav, som også sælger billetter.
Vis kort
12 Mar Foredrag

Nick Horup - Hvem Er Gak-gak?

Tir. d. 12. marts 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 175 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
V/ Nick Horup..

Hvem er gak-gak?

Nick Horup var manden, der på kærlig vis gav hele den danske befolkning et indblik i de to psykisk udviklingshæmmede drenges opvækst igennem 90'erne. Udsendelser som "Er jeg helt gak, mor?" fra 1992, "Er jeg stadig gak-gak?" fra 1995, "Ikke helt gak" fra 2000 og "Morten og Peter i Dublin" fra 2003 gjorde de 2 drenge landskendte og alle tog dem til deres hjerter. I det seneste dokumentarprogram 'Morten og Peter - stjernerne på vej'fra 2014 er de blevet unge mænd i 30'erne.

Morten Jensen, der døde i maj, fik i det sidste program opfyldt sit helt store ønske, nemlig at møde daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Uden tvivl var Morten Jensen , Peter Palland og Nick Horup med til at nedbryde nogle fordomme om psykisk udviklingshæmmede og gøre livet lidt lettere for andre psykisk udviklingshæmmede. Med sine udsendelser viser han, at udviklingshæmmede på samme måde som andre ikke er en ens masse, men derimod mennesker på godt og ondt - og typemæssigt meget forskellige. Foredraget handler også om, hvordan vi andre forholder os til mennesker som Morten og Peter. Der er lagt op til en aften, hvor folk får sig et godt grin når der vises klip og fraklip. Samtidig får man noget at tænke over.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Rønde Sparekasse og Rønde Høj-og Efterskole.
Vis kort
19 Mar Foredrag

Jørgen Skouboe - Nak & æd

Tir. d. 19. marts 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 185 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kino Grenaa, Østergade 7, Grenaa
V/ Jørgen Skouboe Møller..

Jørgen Skouboe Møller fortæller om sit arbejde med programmet Nak & Æd og om hans holdning til jagt.

Hvorfor hedder det Nak & Æd? Smager en husmår godt? Og hvorfor er der så mange, der kigger med? Det og meget mere får I svar på i foredraget med Jørgen.

Efter pausen fortæller Jørgen om sine oplevelser i Afrika og USA. Han vil bl.a. fortælle om alligatorjagten i Florida og jagten på vortesvin i Mozambique, hvor han mødte en krybskytte, der affyrede sin hjemmelavede riffel.
I skal også med på turen til verdens tørreste sted i Namibias ørken og til Okawango-floden, hvor en flodhest kom tæt på deres lejr.

Jørgen slutter af med en fortælling om prærien i Wyoming, hvor de jagede pronghorn, som er verdens næsthurtigste pattedyr.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Kino Grenaa som også sælger billetter.

Venligst bemærk at pladserne i salen er unummereret. Først til mølle princippet gælder.

Foto: Andreas Houmann
Vis kort
20 Mar Foredrag

Anders Kofoed - Kun En Tåbe Frygter Ikke Haven

Ons. d. 20. marts 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 185 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kom-Bi, Nyvej 3, Hornslet
V/ Anders Kofoed..

Sex, vold og drab lurer i din have. Blodige kampe udkæmpes, slaver bliver taget til fange og selvmordsbombere sprænger sig selv i luften. Utroskab, zombier og tårevædende romantik lurer lige uden for din havedør

Biologen Anders Kofoed fortæller om alle de besynderlige ting, der sker ude i din egen græsplæne. Det bliver bizart, underholdende og en anelse uartigt ... og meget meget naturligt.

Kom og få en oplevelse som langt overgår enhver gyserfilm.

Der er ikke nummererede pladser. Døren til salen åbnes kl. 18.30.

Arrangementet sker i samarbejde med Kom-bi Biograf og Kulturhus, Hornslet
Vis kort
28 Mar Foredrag

Peter Ingemann - Størst

Tor. d. 28. marts 2019, kl. 19-00.
Pris: (Entré: 195 kr.) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Djursland. Kulturhuset Pavillonen, Kærvej 11, Grenaa
V/ Peter Ingemann..

"Jeg bor i en lille by - i et lille land, og her er vi vant til, at småt - det er nok godt, men jeg har altid drømt om at komme ud at se og opleve noget af det mest storslåede, som verden har at byde på. Alt det, der begejstrer og imponerer os. Alt det der er størst"...

Sådan lyder ordene fra Peter Ingemann i introduktionen til Størst - TV2's populære serie af rejseprogrammer, der netop har bragt Peter Ingemann og de mange seere af serien vidt omkring i hele verden til de største og mest fascinerende steder og ting...
Selve programserien Størst gik allerede fra starten sin sejrsgang på skærmen med flotte seertal og har efterfølgende modtaget nogle af de højeste karakterer for en livsstilsprogramserie nogensinde.
I foredraget Størst tager Peter Ingemann publikum med på en fantastisk rejse igennem hele Størst-programserien.

Publikum kommer med bag kulisserne på serien og får fortalt nogle af hemmelighederne bag succesen af Størst og ikke mindst de mange sjove sidehistorier, der ikke er kommet med i de endelige programmer.

Foredraget tilbydes i samarbejde med Djursland Bank
Vis kort