Kalender

Tag del i Anholts forskellige aktiviteter.

Indtast dit arrangement til aktivitetskalenderen

Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
10/3 2014
AOF Herning
Gl. Landevej 3
7400 Herning
Tlf: 97 12 71 22 Fax: 97 21 57 97

Yderligere information: Hjemmeside

Formand:
Bent Søndergaard

7400 Herning


Viser 21 events fra/efter 22. feb. 2020

26 Feb Foredrag

Koncertforedrag om Shu-bi-dua

Onsdag den 26. februar 2020, kl. 18.30-21.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning. Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Underviser: Thomas Ulrik Larsen. Koncertforedrag om Shu-bi-dua ved musikekspert Thomas Ulrik Larsen. Shu-bi-dua har ikke været aktiv siden 2011, men vedbliver med at være populære..

Om nogen er de blevet en del af danskernes sproglige og musikalske DNA. Hvorfor kan man høre ved et koncertforedrag på Biblioteket i Herning, hvor musikeren og musikeksperten Thomas Ulrik Larsen vil spille flere af Shu-bi-duas sange og dykke ned i bandets humor
Vi skal på en rejse tilbage til perioden 1973-83, hvor Shu-bi-dua skabte fundamentet for deres status som dansk folkeeje. Det var her de etablerede sig som Danmarks første egentlige postmoderne band og med en kombination af en lang række elementer skabte de et sprog, som var helt deres eget. Ingredienser som revy, 60'ernes crazykomik, tegneserier, grillbar-kultur og amerikansk rock blev blandet i et udtryk, som millioner af danskere lige siden har kunnet synge med på.

Succés-musicalen baseret på bandets sangskat har repremiere i Fredericia Teater i marts måned, og koncertforedraget på biblioteket er en kærkommen lejlighed til at få genopfrisket bandet, der viste, at oprør er uundgåeligt - også selvom man kommer fra det bedre borgerskab

Med Thomas Ulrik Larsen ved roret til at fortælle om Shu-bi-duas musik er der garanti for høj kvalitet, og det bliver helt sikkert en aften med mange gode grin.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning

https://silkeborg.aof.dk/nyheder/forsaarskatalog.html
Hold: 20037
Vis kort
29 Feb Undervisning

Min kjole i strækstof

Lørdag den 29. februar og søndag den 1. marts 2020, 2 kursusdage kl. 10-16.30.
Pris: (Pris: 695 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Herning,
Gl. Landevej 3, Herning
Underviser: Doris Vestergaard. Mig og min kjole i strækstof - weekendkursus. Jerseykjoler er populære som aldrig før! Kjolerne er syet i stræk- og jerseystoffer og pyntet efter smag og behag..

På dette kursus vil du lære at sy i strækstof og designe dine helt egne modeller. Du får lært en hel stribe teknikker, tips og tricks til at sy i netop strækstof, så dit endelige resultat bliver perfekt. Du lærer også at tilrette dine modeller, så de passer til netop din figur. Alle kan være med, da undervisningen henvender sig til både nybegyndere såvel som øvede.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte underviseren på mobil 4060 0782.

https://silkeborg.aof.dk/nyheder/forsaarskatalog.html

Du har mulighed for at blive på AOF fra lørdag til søndag - medbring blot sovepose, underlag og egen forplejning.

Huskeliste =
Kære kursist

Jeg vil gerne med denne mail, sige tak fordi du har valgt at deltage i kurset "Mig og min kjole i strækstof".

For at du får mest muligt ud af weekenden og er forberedt, får du lige en liste over ting og sager du skal medbringe og overveje.

" Symaskine og evt. overlocker
" Papirsaks og stofsaks
" Linealer og skriveredskaber, limstift samt tape
" Målebånd og syredskaber, nåle, tråd osv.
" Det stof og tilbehør du skal bruge til dine færdige kjole
" Mønsterpapir ( kan også købes af mig til 25 kr pr. rulle)
" Vlies ( kan også købes af mig)

Jeg har grundforme med, så du får et mønster med hjem som er tilpasset din figur og som du kan bruge til at designe flere kjoler efter. Du vil lære at rette en grundform til efter egne mål så dine kjoler kommer til at sidde helt perfekte. Hvis du selv har et mønster med på en helt bestemt kjole som du gerne vil sy, er det også en mulighed. Dette mønster vil så blive rettet til så det sidder perfekt. Ellers kan du designe din helt egen model og sy den op.

Det ville være en god ide at du har overvejet hvilken kjole du gerne vil gå hjem i. Søg på nettet, find din gamle yndlingskjole frem eller tegn dine egne modeller. På den måde er du forberedt og kan begynde at lave mønster med det samme

Vi starter med rundstykker og kaffe, som jeg giver men resten af dagen weekenden skal du selv sørge for mad og drikke. Kaffe vil være for min regning begge dage.

Jeg glæder mig til at se dig :
Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe til mig på 40600782.

Mvh. Doris Vestergaard.

Hold: 20007
Vis kort

Iyengar yoga Trin 1 - 2

Onsdag den 4. marts til onsdag den 13. maj 2020, 10 kursusdage kl. 17-18.50.
Pris: (Pris: 915 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning. Yoga-Centret, Nr. Holtumvej 3, Arnborg, Herning
Underviser: Elin Døfler Bruun. Iyengar yoga trin 1 - 2..

Yoga på dette niveau er for dig, som har praktiseret yoga 1 måske 2 år og som kan mærke, du bare gerne vil have mere viden,For at kunne arbejde dybere i stillingerne, lære nye stillinger, så du får forståelsen for, hvorfor nogle stillinger kommer før andre stillinger.

For at kunne praktisere yoga og opnå ny viden i basis stillingerne, øge din bevidsthed og skabe ro, skal du guides yderligere og derigennem møde nye stillinger.Når du lærer hvordan basis stillingerne førers videre ind i nye stillinger, mærker du en markant forbedring i kroppen og i sindet.
Du vil mærke hvordan fordybelse påvirker hele kroppen, sindet og vejrtrækningerne. Arbejdet påvirker nervesystemet, øger balancen yderligere og skaber ro i krop og sind.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på dette hold til yderligere fordybelse.

Certificeret Iyengar yoga lærer
Junior Level II

Elin Marie Døfler Bruun
Nr. Holtumvej 3, Arnborg
7400 Herning

Hold: 20045
Vis kort
5 Mar Foredrag

Foredrag om energi og fødder

Torsdag den 5. marts 2020, kl. 18.30-20.
Pris: (Entré: 100 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Herning,
Gl. Landevej 3, Herning
Underviser: Nana Michelsen. Foredrag - Ved energi og fødder. v. fodlæser Nana Michelsen. Alle har en holdning til fødder. Nogle elsker dem. Andre kan ikke fordrage dem. Specielt kan man have det svært med sine egne fødder..

Men hvad er det egentlig, dine fødder fortæller om dig med den måde, de ser ud på? Ja, det bliver du lidt klogere på i løbet af foredraget, hvor du får kendskab til fodlæsningens forunderlige verden. Du får ny viden om dine fødder og bliver aktiv, når vi læser hinandens fødder. Vi kommer ind på, hvad dine fødders udseende fortæller om din personlighed - og du får at vide, hvad fodtype du er. Vi starter med at aktivere kroppens energifelt igennem meditation, hvor dine energihjul, chakraerne, fyldes op og renses. Du får punkter, der kan afhjælpe stress, give dig god jordforbindelse og aktivere energien fra fødderne.
Fodlæser og kranio-sakral terapeut Nana Michelsen har en stor kærlighed til fødder og elsker at læse dem og prøve at tyde deres fortælling. Til februar starter Nana en fodlæseruddannelse som noget nyt i Danmark, hvor det er ukendt at læse og få læst sine fødder. Fodlæsning er beslægtet med håndlæsning. Men alligevel en anden måde at nærme sig din personlighed og din sjæl på. En fodlæsning viser dit udviklingspotentiale. De viser dig vej til at finde tilbage til dig selv. Den, du virkelig er. Din sjæl

Så det er et spændende eventyr, du begiver dig ud i - med masser af god energi og kærlighed til dine fantastiske fødder - og dig.

https://nanamichelsen.dk/fodlaesning

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]
Hold: 20034
Vis kort
5 Mar Undervisning

Anvendelse af digitalt spejlreflekskamera

Torsdag den 5. til torsdag den 12. marts 2020, 2 kursusdage kl. 18-20.35.
Pris: (Pris: 396 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning. Herning HF og VUC, Brorsonsvej 2, Herning
Underviser: Bjarne Christensen. Anvendelse af digitalt spejlreflekskamera. Forudsætning: Du har et digitalt spejlreflekskamera og vil gerne lære mere om at bruge det. Du får indsigt i de forskellige indstillinger og muligheder..

F.eks.: Hvad bruger du automatiske og manuelle indstillinger til? Hvordan laver du gode portræt billeder, nærbilleder, aktionsfoto, dyrefoto osv.

Husk medbring dit kamera.

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]
Hold: 20020
Vis kort
9 Mar Undervisning

Livreddende førstehjælp

Mandag den 9. marts 2020, kl. 18-22.
Pris: (Pris: 244 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Herning,
Gl. Landevej 3, Herning
Underviser: Bodil Kjær Markmøller. Efter dette kursus kan du yde hjerte- lungeredning samt yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der fx medfører spærring af luftvejene, nedsat eller standset vejrtrækning, standsning af blødninger og chok mv..

HUSK praktisk tøj.
Materialeudgift ca. 150 kr. - betales til læreren. Der udstedes kursusbevis.

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]
Hold: 20011
Vis kort
14 Mar Undervisning

Lær at tegne og illustrere - workshop

Lørdag den 14. marts 2020, kl. 10-15.
Pris: (Pris: 337 kr) Klik her for at tilmelde dig
AOF Herning,
Gl. Landevej 3, Herning
Underviser: Yuka Baggesen. Lær at tegne og illustrere - workshop..

På kurset vil du lære at tegne og lave illustrationer, som du kan udsmykke dit hjem eller din butik med. Du kan også vælge at lave dit eget unikke produkt til en person, som du holder af. Vi tegner både ud fra fri fantasi eller tager udgangspunkt i en illustration, som du godt kan lide. Kurset kræver ingen kunstneriske forkundskaber - kun ønsket om at tegne. Du skal selv medbringe materialer: tegneblok/tykt papir, tegneblyanter med forskellige hårdhed samt farver til dit projekt.

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]

Hold: 20036
Vis kort
16 Mar Undervisning

Lær at arbejde med glas - beg. og øvede

Mandag den 16. marts 2020, kl. 18.30-21.30.
Pris: (Pris: 305 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Herning. Glasværkstedet - ANJA, Møllebakken 14, Gjellerup, Herning
Underviser: Anja Birgitte Pajbjerg. Lær at arbejde med glas - begyndere og øvede. På dette glaskursus lærer du at arbejde i glas..

Der er mulighed for forskellige teknikker og glastyper, som kan bruges til rigtig mange anvendelige ting, såsom skåle, havekunst, billeder, figurer, skulpturer, lysestager og julepynt m.m
Kurset er for både nybegyndere og øvede
Jeg hjælper dig med at få dine idéer omsat til glasset, så du får noget unik glaskunst med hjem.
Jeg har haft glasværksted og kørt kurser i 12 år, så der er rigtig mange modeller, som kan hjælpe dig med at finde din egen stil.

Vi arbejder i koldt glas, hvilket betyder, at det efter at du har samlet dit glaskunst, skal i ovnen og smeltes sammen. Så dit glaskunst kan hentes efter ca 14 dage.
Når det hele er brændt, vejes det og så afregnes der pr kg brugt glas

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]

Hold: 20029
Vis kort
18 Mar Foredrag

Behandling af allergier og smerter uden medicin

Onsdag den 18. marts 2020, kl. 18.30-21.30.
Pris: (Entré: 130 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: AOF Herning. Herning HF og VUC, Brorsonsvej 2, Herning
Underviser: Ole Larsen. "Behandling af allergier og smerter uden medicin". Med foredrag og demonstrationer beskriver Ole Larsen behandling med Alfa-kinesiologi..

Han har udviklet metoden, der er kendt fra TV og anvendes af Allergikompagniet og mange terapeuter

Årsagen til din allergi sidder i tarmen og i hjernen - begge steder kan helbredes!

" Du får som start et selvbehandlingsprogram, der fjerner 8 ud af 10 hovedpiner.
" Du får beskrevet årsagen til smerter og allergi. Den findes ofte i dit tarmsystem.
" Du får vejledning i antiinflammatorisk kost, der kan forebygge gigtsmerter og allergier.
" Du får demonstreret allergitestning og allergibehandling. Herefter kan pollen ikke udløse allergi, hvilket demonstreres på forsøgsperson med frisk pollen.

Bliv fri for allergi og få mere energi

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]
Hold: 20000
Vis kort
18 Mar Undervisning

Øvelser med spejlreflekskamera

Onsdag den 18. marts til onsdag den 1. april 2020, 3 kursusdage kl. 19-21.35.
Pris: (Pris: 534 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: AOF Herning. Herning HF og VUC, Brorsonsvej 2, Herning
Underviser: Michael Jespersen. Øvelser/kursus i brug af digitalt spejlreflekskamera. Du vil lære hvordan, hvornår og hvorfor du kan blive bedre til at tage billeder med dit. spejlreflekskamera..

Du vil få inspiration til at tage bedre og mere interessante billeder
Du vil få en gennemgang i de mest almene funktioner: lukketid - blænde - Iso - eksponeringskompensation - fokusering - hvidbalance mm.

[url|http://www.silkeborg.aof.dk/nyheder/foraarskatalog.html]

Hold: 20021
Vis kort