Det sker på Samsø

 
View events for the period
Fra
Til
Show church services and cinema
 
Indtast nyt arrangement Corrections
Last updated
19/1 2012
Rampelys
Bindslevs Plads 6
DK-8600 Silkeborg
Tel.: +45 8682 8654 Fax: +45 8682 5909

More information: Homepage
GPS-info: Lat 56.1666, Lon 9.54814


Showing 14 events from/after 23 Feb 2020

The Robert Thompson Band

På Rampelys I SilkeborgRobert Thompson - guitar, sang og korGert Vincent - guitar, sang og korRikke Rusholt - perkussions, sang, og korSimon Bak - bas, og korRasmus Sitarz - trommer, og korVi spiller originale numre af Gert og Robert.


Friday 28 February 2020
Pris: (Entrance fee: 125 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Vores tekstunivers er helt unikt og dertil gode fængende melodier. Humor, spontanitet og pulserende intensitet er kendetegnet ved vores show. Kort sagt: noget nyt, der sparker ud over scenekanten!Rampelys står klar med scenen og 5 glade musikere - alt vi mangler nu, er et veloplagt og publikum til at dele oplevelsen med. Håber vi ses d. 28. februar!

Den Gamle Sangskat

Viser, klassisk jazz, swing Sara Grabow (voc. perc), Martine Madsen ( g, voc), Eva Skipper (b, voc).


Saturday 7 March 2020, 12 am.
Pris: (Entrance fee: 100 DKK, medlemmer gratis) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Den musikalske trio genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30'erne til 60'erne.

Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m. fl. bliver på behørig vis mindet, når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor - i bedste Andrew Sisters stil.

Pigerne spiller op med hjerteskærende, morsom og livlig tekst og musik - ganske enkelt nogle af musikhistoriens allerbedste kompositioner!

Man får sat vores samtid i perspektiv af tidligere tiders populærmusik med intelligente, kreative og uforudsigelige sange, der hver især har noget på hjerte

Anne Dorte og Maria - Akustisk dansekoncert

To af 80'erne og 90'ernes mest ikoniske stemmer: Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen er genopstået som duoen Anne Dorte & Maria.


Friday 13 March 2020
Pris: (Entrance fee: 243 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

De to sangeres stemmer har altid klædt hinanden, sangskrivningen har aldrig fejlet noget, og begge dele står i dag stærkere og klarere end nogensinde.
Med sig har de et imponerende katalog af dansk musiks allerstørste hits, som de supplerer med deres nye iørefaldende og charmerende sange fra albummet MICHELSEN & BRAMSEN, hvoraf især sangene Det lykkeligste land i verden og Umuligt for mig har markeret sig.
Det akustiske setup giver sangene luft og varme men der er stadig masser af kraft og energi i musikken. De tre musikere, Jon Grundtvig, Thorval Naur Nørremølle og Johan Jørgensen spiller tæt, let og svingende med en sound, der er stor, rund og fuld af krop.
Fra scenen giver Michelsen og Bramsen sangene fuld fart, høj energi, dans, nærvær, humor og
anekdoter med på vejen.
Et udpluk af sætlisten: Indianer, Sig du kan li' mig, Vi var engang så tæt, Ud under åben himmel, Jeg vil la' lyset brænde, Jeg har lagt mine våben, Mandagsstævnemøde, Drop dine løgne, Så gik der tid med det, Vi kan ikke leve alene, Bruge og bruges

Sidetrackers

Nyt band med gamle kendinge ser dagens lys. Sidetrackers boltrer sig i blues og roots og udgav debutalbummet "Live in the Studio" i april 2019. Sidetrackers er lyden af slideguitar, Hammondorgel, rock'n'roll-piano og trommer.


Saturday 14 March 2020, 9 pm.
Pris: (Entrance fee: 125 DKK/150 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg

Trioen byder på både egne kompositioner og udvalgte bluesklassikere. De er ikke bange for indimellem at gå til kanten af konventionerne og syre ud med wah-wah-pedalen i sving eller kaste sig ud i et melodisk instrumentalnummer.
Den 29. april 2019 udkom debutalbummet "Live in the Studio". Som navnet antyder, er det musikken indspillet live - råt for usødet. Nogle numre har fået ekstra længde, fordi det var det, der skete, da bandet spillede i studiet. Mange af numrene er således skabt i øjeblikket som en hyldest til den kollektive bandånd og glæden ved det spontane sammenspil. Albummet er indspillet i Jønsson Studiet.
Sidetrackers består af Martin Jønsson, orgel, piano, kor, Martin Blom, guitar, vokal, og Svend Eeg, trommer, kor. Med Sidetrackers leverer de en cocktail af blues, roots, swamp, funky New Orleans-sager, rock 'n' roll, lyriske lækkerier, growlende Hammondlyd, snavset slideguitar a la Elmore James og godt med shuffle-groove i trommerne.
På Sidetrackers' repertoire er sange og instrumentalnumre skrevet af Martin Blom - eksempelvis "Night Wind", "Time Likes To Slip Away" og "Bloms Shuffle". Samt udvalgte bluesklassikere, der i Sidetrackers udgaver får en ny sound og stemning. Blandt andre "Rollin' and Tumblin'", "Nobody's Fault But Mine" og "Why Are You So Mean To Me". Også Dylans "Gotta Serve Somebody" dukker op på sætlisten.
Sidetrackers er:
Martin Jønsson har spillet med blandt andre Johnny Madsen, Ivan Pedersen, Anders Blichfeldt, Peter Belli og Rock Nalle og har tidligere stået i spidsen for Martin Jønsson Organ Combo (sammen med blandt andre Mike Andersen). Han har tidligere arbejdet sammen med Martin Blom med projektet Bloms Band for ti år siden samt Martin Bloms soloudgivelse "Crossing The Water" (2014), hvor Martin Jønsson medvirker og er tekniker/producer. Aktiv i en lang række bands og indehaver af Jønsson Studiet.
Martin Blom er guitarist og sanger i det 30 år gamle og stadig meget levende blues & rootsrockband Trouble Cats, aktiv med Martin Blom Trio, der udgav EP i 2018, har udgivet flere soloalbum ("Crossing The Water", 2014 og "Sange fra ødekirken", 2016), spiller duo med mundharpespiller Henrik Hansen og er guitarist i koncertfortællingerne "Cash i kirken" og "Cohen i kirken".
Svend Eeg, trommer, spiller i blandt andre instrumentalbandet Tabasco Beat og UNDERTOWdk. Han og Martin Blom har tidligere spillet sammen i trioen Dont' Mess i 90'erne (sammen med bassist Niels Nello Mogensen) og Trapez i 80'erne. Svend Eeg spillede også med Bachelor Boys og Mell & Shaky Legs.
Lyd: Lyt til hele albummet her på promo playeren: https://promo.theorchard.com/eAAxQlEN3RNHfX0pcrOo
Find det også på alle streamingtjenesterne.
Video: Se video fra studiet http://sidetrackers.dk/video/
Web: www.sidetrackers.dk
Facebook: https://www.facebook.com/Sidetrackers-897041953960944/

Annika Aakjær 2020

Når den værste vinter er forbi, fylder jeg turbussen med instrumenter, benzin og gode mennesker, tager nye sange og historier under armen og besøger hele Danmark igen.


Friday 20 March 2020
Pris: (Entrance fee: 243 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Efter en mere indadvendt efterårsturne er jeg frisk på at gå ud i foråret med lidt større armbevægelser og præsentere en masse nye sange og dem af de gamle jeg selv bedst ka' li'

John Primer usa

75årige Blues Legende John Primer på Rampelys. John Primer har ubestridt bidraget til at opbygge lyden og stilen fra Chicago blues, som vi kender det i dag.


Saturday 28 March 2020, 9 pm.
Pris: (Entrance fee: 190 DKK/220 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Ekkoet af tradition, der bjælker fra fødestedene, han spillede: Maxwell Street, Theresa's, Checkerboard og Rosa's Lounges, puls fra enhver akkord i hans fingre i dag. John Primer er en Chicago Blues Living Legend. Kun 18 år gammel tog han turen fra Mississippi til Chicago i 1963. Her faldt han for musikken fra både byens vestlige og sydlige side. Ved at stå foran sit første band, The Maintainers, blev han bedt om at slutte sig til og lede husbåndet i den verdensberømte Theresa's Lounge i 1974. I løbet af de næste syv år ville John spille med sådanne bluesophavsmænd som: Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy, Smokey Smothers, Lonnie Brooks og mange andre, der skaber grundlaget for den kommende blues fra Chicago.
I 1979 overtalte den store sangskriver Willie Dixon ham til at slutte sig til sit band Chicago Blues All Stars. John rejste i USA, Mexico og Europa og prøvede hatte som rytmeguitarist, lead slide player og magtfuld sanger. Muddy Waters hørte John spille, og seks måneder senere rekrutterede Muddy ham ikke kun som sin guitarist og bandleder, men også som en åbnings akt. John forblev loyal mod Muddy indtil sin død i 1983. Efter Muddys død fandt John sammen med den legendariske Magic Slim. I de næste 14 år turnerede han med Magic Slim & the Teardrops som bandleder og guitarist, og The Teardrops blev gentagne gange valgt til verdens største bluesband. Dette ustoppelige bluesband opfandt "Chicago lump" blues-lyden som vi kender og elsker i dag. I 1995 havde han sin solo store label-debut, "The Real Deal". Siden den tid har han udgivet eller blevet optaget på over et dusin albums og turneret omfattende over hele verden. En mesterfortæller og sangskriver, hans katalog over sange er uendelig. Nogle af priserne knyttet til ham inkluderer: 2 Grammy-nomineringer og 2 Living Legend-hædersbevisninger samt en Blues Music Award for bedste traditionelle bluesartist fra National Blues Foundation og mange flere.
I løbet af sin fantastiske karriere har John indspillet med, åbnet for eller spillet med en who's who af andre store bands og artister, herunder: The Rolling Stones, Derek Trucks, Gary Clark Jr., Koko Taylor, Chuck Berry, John Lee Hooker, Ray Charles, James Brown og BB King.
Dybden af ??historie og tradition, der løber i Johns blod fra årtiers master blues-klasser, han tog fra alle Blues Godfathers, bygger sit musikkatalog og sin unikke stil. John Primer er stadig øverst på sit spil. Med sin stærke traditionelle bluesfrasering, rutinerede rytme og bluesvokal og lynhurtige guitarteknikker kan få kunstnere matche ham, og ingen har hans store, rigtige blueshistorie.

The Band
John Primer - guitar & vokal
Ronnie Hicks - keyboard
Danny O`Connor - bas
Lenny Media - trommer

Road To Cairo

Rockbandet Road To Cairo har igennem mange år spillet en lang række velbesøgte koncerter i Silkeborg. Men efter en koncert i påsken 2017 tog bandet en pause - og medlemmerne gik i gang med andre musikalske aktiviteter.


Saturday 11 April 2020
Pris: (Entrance fee: 123 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

De har haft en enkelt kort koncert på festivalen Noget Bedre i 2018, men nu har de gendannet bandet for at spille koncert på Rampelys i påsken 2020, nærmere bestemt lørdag 11. april.
Musikerne i Road To Cairo giver sig fuldt ud i den rock- og blues-musik, de brænder for - stærke melodier fra 60erne og 70erne.
Med respekt, mod og mange års musikererfaring giver de numrene en drejning, så man ikke kan undgå at høre, at det er Road to Cairo, der står på scenen.
Man kan opleve coverversioner af numre fra: Santana, The Beatles, Pink Floyd, The Rolling Stones, Steve Miller Band, Steve Winwood, Joe Cocker m.fl.
Publikum kan forvente et band, der også eksperimenter lidt "live", helt i ånden som dengang, hvor rockmusikken var ung.
Det bliver med en ny mand bag trommerne, Anders Fisker, når 2020-versionen af Road To Cairo igen giver koncert på Rampelys. Road to Cairo er:Flemming Bülow Poulsen: Sang, percussion.Niels Bak: Guitar, kor.Lars Bjørnholt Sørensen: Guitar, kor.Jesper Hjarne Olsen: Bas, kor. Anders Fisker: Trommer

Aura Dione

Har faklen og går i spidsen for den nye generations lyd af stærke kvinder i popmusik. Hendes urkraft og lydbillede lever et sted imellem Miley Cyrus og Kate Bush.


Tuesday 23 April 2020
Pris: (Entrance fee: 218 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Inspireret af countrymusikkens rødder, er Aura Diones musik drevet af story-telling og en lyst til at dele ud af private kærlighedshistorier. Sange som fortæller historien om kærlighedssorger og om håbet og styrken man finder, for at komme igennem en ulykkelig forelskelse. Eller sagt på en anden måde: Fra "Heartbreak to Hope" og fra "Pain to Power"!
På den nyeste single har Aura fundet stor inspiration i sine fans og de stærke kvinder omkring hende, hvilket har resulteret i et opløftende pop-hit skrevet til alle dem der har fået deres hjerter knust. ?
Omkring inspirationen til singlen udtaler Aura således: "Det er altid vigtigt for mig, at historierne jeg fortæller er autentiske og en stor del af min egen fortælling. Med et knust hjerte skrev jeg sange i mange måneder, der var meget skrøbelige og dybe. Men en dag gik jeg i studiet og oplevede at skrive om, at være ude på den anden side, sådan blev Sunshine født.
Mange kender Aura Dione fra hendes succesrige debutalbummet Columbine fra 2009, som var en samling af historier fra Auras teenageår, hvor hun arbejdede ud fra sin egen rå essens, og efter år på turnéer og et vildt liv levet, opstår sangene nu, når hun sidder alene med sin guitar. "I Will Love You Monday" og "Geronimo" var store hits internationalt og specielt i Tyskland gik hun direkte ind i "Top of the charts" med "Geronimo" fra hendes album Before The Dinosauers.
Med udgangspunkt i sit unikke univers og uovervindelige eftertænksomhed, er der kommet en stor bunke sange ud af de mange timer med guitaren, og som Aura selv siger, er hendes nye musik det ærligste og kærligste hun kan dele med verden
I foråret 2020 tager Aura Dione på en indendørsturné, som runder Silkeborg den 23. april. Selv siger hun om touren: "Glæder mig intents til at stå på scenen i Danmark igen, og med livet som indsats synge mine mest elskede sange. Jeg har så meget energi og et verdensklasse band med på tour. Det er følsomt, råt og nervepirrende at skulle ud og spille nye sange og fortælle historien om at gå fra pain til power og Heartbreak to hope."

Lurrie Bell usa

Lurrie Bell. Han er en af Chicago bluesens levende legender og et stort navn på den internationale bluesscene. Nu kommer han til Silkeborg for anden gang med sit Chicago Blues Band. Nogle kan måske huske hans fremragende koncert i Kedelhuset i 2017.


Saturday 25 April 2020, 9 pm.
Pris: (Entrance fee: 190 DKK/220 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Den 9. maj bliver det på Rampelys, et af Jyllands hyggeligste og mest intime spillesteder.
Lurrie Bell voksede op blandt bluesmusikken absolutte største: Muddy Waters, Howlin' Wolf, og Willie Dixon. Guitarist og sanger Lurrie Bell er født i 1958. Lurrie Bell har ikke fået blues i blodet uden grund, han er nemlig søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell, der døde i 2007. Hjemmet var præget af musik og musikere og han fik bl.a. lektioner i guitarspil af Muddy Waters og som teenager optrådte han sammen med sin far på alle de store festivaler.
Lurrie Bell har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de store, nulevende blues-musikere i Chicago. Han har spillet med på et hav af plader og selv udgivet 11 albums - den sidste 'Blues in my soul' har været nomineret som årets bluesplade. Han har et væld af priser og nomineringer med i bagagen. Lurrie har aldrig lydt bedre - og med sin seneste udgivelse har han cementeret sig som en af de største nulevende bluesmænd

Isam B

Det er 12 år siden, at Isam B udgav sit debutalbum 'Institution', der bl.a. indeholder ny-klassikeren, den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst 'I Danmark er jeg født'.


Friday 1 May 2020
Pris: (Entrance fee: 253 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Albummet viste nyfundne nuancer af sangeren og sangskriverens kunstneriske formåen. Til foråret vil han dykke ned i albummet og genopdage kompositionerne, lyrikken og sangene, når han tager på tour rundt til 13 danske byer - herunder Silkeborg - og spiller albummet for et siddende publikum. Udover sangene fra 'Institution' vil han udvælge numre fra sin lange karriere - både som solo og fra sin tid med Outlandish - samt præsentere publikum for helt nye sange på dansk, herunder 'Ramadan i København', der blev omtalt tidligere på sommeren, da Isam B sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi havde spillet den ind til en kommende revideret udgave af Højskolesangbogen på opfordring af Højskolesangbogsudvalget.'Institution' var Isam B's første projekt ved siden af Outlandish. Albummet, der drager tydelige inspirationer fra soul og R&B samt fra danske sangskrivere som Kim Larsen og C.V. Jørgensen, fik mange anmelder-roser for Isam B's poetisk forståelse for det danske sprog og sin karismatiske, fløjlsbløde vokal. I 2007 havde flere af de landsdækkende aviser 'Institution' stemt pladen ind på deres top-10 over årets bedste danske album.Når Isam B drager på tour i foråret, kan publikum se frem til en intim koncertoplevelse, hvor den altid karismatiske sanger rammer og rør de tilhørende med sine stærke historier om livet og hverdagen. Han skaber altid sange med store værdier ved at kigge indad og appellere til lytteren gennem hjertet. For Isam B er der altid noget på spil i mødet med sit publikum og i live generelt, hvor det handler om at vække vores bevidsthed, være åben for forandringer og få det bedste ud af livet

Cookies policy

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.