Det sker på Samsø

 
View events for the period
Fra
Til
Show church services and cinema
 
Indtast nyt arrangement Corrections
Last updated
19/1 2012
Rampelys
Bindslevs Plads 6
DK-8600 Silkeborg
Tel.: +45 8682 8654 Fax: +45 8682 5909

More information: Homepage
GPS-info: Lat 56.1666, Lon 9.54814


Showing 9 events from/after 31 May 2020

Anne Dorte og Maria - Akustisk dansekoncert

To af 80'erne og 90'ernes mest ikoniske stemmer: Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen er genopstået som duoen Anne Dorte & Maria.


Tuesday 10 September 2020
Pris: (Entrance fee: 243 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

De to sangeres stemmer har altid klædt hinanden, sangskrivningen har aldrig fejlet noget, og begge dele står i dag stærkere og klarere end nogensinde.
Med sig har de et imponerende katalog af dansk musiks allerstørste hits, som de supplerer med deres nye iørefaldende og charmerende sange fra albummet MICHELSEN & BRAMSEN, hvoraf især sangene Det lykkeligste land i verden og Umuligt for mig har markeret sig.
Det akustiske setup giver sangene luft og varme men der er stadig masser af kraft og energi i musikken. De tre musikere, Jon Grundtvig, Thorval Naur Nørremølle og Johan Jørgensen spiller tæt, let og svingende med en sound, der er stor, rund og fuld af krop.
Fra scenen giver Michelsen og Bramsen sangene fuld fart, høj energi, dans, nærvær, humor og
anekdoter med på vejen.
Et udpluk af sætlisten: Indianer, Sig du kan li' mig, Vi var engang så tæt, Ud under åben himmel, Jeg vil la' lyset brænde, Jeg har lagt mine våben, Mandagsstævnemøde, Drop dine løgne, Så gik der tid med det, Vi kan ikke leve alene, Bruge og bruges

Erann DD

Vi elsker hans positive, følsomme og funky soul stil og hylder ham som en af de ypperste, mandlige sangere vi har herhjemme.


Friday 25 September 2020
Pris: (Entrance fee: 218 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Oplev de store hits, Erann's soulfulde sange og smagsprøver på helt nye babies live på Rampelys, når han besøger Silkeborg med sin trio

Erann debuterede som soloartist med det dobbelt platinsælgende album Still Believing i 2000, der solgte mere end 125.000 eksemplarer. I 2001 vandt han en Danish Music Award for årets nye danske navn, og var yderligere nomineret i fire kategorier. Samme år sang han duet med Karen Busck på "Hjertet ser" fra Buscks album af samme navn.

I 2003 udsendte Erann albummet That's the Way for Me og udvælges af Folkegaven 2004 til at skrive sangen "When You Hold Me" i anledning af Kronprins Frederik og Prinsesse Marys bryllup den 14. maj 2004. Sangen gik direkte ind som nummer et på airplay- listen, og ved udgivelsen gik den nummer et på singlehitlisten, med et salg på 24.000 eksemplarer i den første uge.

Erann samlede i 2012 en kavalkade af sine bedste sange på et Greatest Hits album, der indeholder alt det bedste med Zapp Zapp, Drori-Hansen, hans soloalbums og hits som Still Believing, When you are around, Didn't I tell you that I love you, You Better Believe, When you hold me og Hjertet ser

Peter og De Andre kopier

20 år for fuld Gas! Alle - inklusive Smukke Linda og Stakkels Jim - troede hele verden ville gå i stå, da Gasolin' lukkede & slukkede i 1978.Men, nej!


Saturday 10 October 2020
Pris: (Entrance fee: 205-425 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: La Casita

35 år efter lever musikken stadigvæk stærkt videre i Danmarks bedste Gasolin' show med Peter & De Andre Kopier, der i 2013 kan fejre 20 år på bagen som ét af Danmarks mest efterspurgte kopiorkestre. Luftguitaren bliver rusket til Strengelegen. Der er altid gang i Rabalderstræde. Langebro er stadig lang en tidlig mandag morgen, og Smukke Charlie drøner Deruda' på sin Harley. ^ Siden 1993 har Peter & De Andre Kopier med største glæde, respekt og kærlighed holdt festen kørende. Der er bal og gang i den, når Kopierne går på scenen; i hallen, på kroen, på stadion. At løse billet til en koncert med Peter & De Andre Kopier er som at løse en returbillet til 70'erne. Det er næsten som at være der selv; det er et super-nostalgisk genhør med de gode, gamle Gas-hits ingen skandinav nogensinde glemmer. Hvor den tunge start gik fra små caféer, bodegaer og værtshuse, fik Peter & De Andre Kopier pludselig i '95 så megen succes med at spille Gasolin's sange, at både radio, Tv og aviser nærmest faldt over hinanden i jagten på historien om bandet i den følgende tid. Succesen var uden overdrivelse "hjemme". Samme sommer debuterede Peter & De Andre Kopier på både Midtfyns, Langelands og Skanderborg Festivalen. Året efter fulgte også Samsø og en lang række andre festivaler rundt om i landet.Og siden har Kopierne spillet for små 2 millioner nostalgikere landet over, fordelt på ca. 2000 koncerter! Peter & Kopierne vil også i 2013 igen være at finde på mange af landets festivaler, byfester og spillesteder - og de glæder sig allerede! Det er blevet sagt i årevis, at Kopierne nærmest er en slags ambassadører for Gasolin' og de mange minder om en for længst svunden tid, og man kan stadig på 20. år - uden at blinke - sige:"Først tror du det er Gasolin'.. -Så tror du det er løgn!"

Barbara Moleko

Sammen med en paraderække af store pophits og adskillige udsolgte og medvirken i Toppen af Poppen står Barbara Moleko som en anerkendt og populær musiker for mange danske musikforbrugere.


Saturday 17 October 2020
Pris: (Entrance fee: 253 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Barbara spillede få jobs sommeren 2019, men har ellers holdt en pause fra det hektiske liv på landevejen. Nu er hun for alvor klar til at drage rundt i landet, når hun til efteråret 2020 tager på en akustisk trio-tour. Dette sker i kølvandet på hendes 3. albumudgivelse, og ifølge Barbara selv er det noget hun glæder sig til at dele med alle sine fans:
"2020 er året hvor jeg vender tilbage til musikken - og den kærlighed til musikken, der var grobund for starten på min karriere. Det føles enormt fedt endelig at have gjort mit album færdigt og kunne præsentere det for mine fans. Jeg glæder mig til at tage på akustisk tour, hvor sangene kan præsenteres på en mere nærværende og intim måde: For Lykken er = at spille live!!"
Barbara Moleko har det meste af karrieren boet på Nørrebro i København, men med en opvækst i Mozambique, Sydafrika og Vanløse har hendes liv været et sansebombardement af billeder - fra sydens støv til nordens stenbro, fra afrikansk jazz og amerikansk soul til danske viser - hvilket alt sammen kommer til udtryk i hendes lydunivers.
Hendes sange bærer præg af personlige erfaringer og let relaterebare tematikker som de fleste kan nikke genkendende til. Hun formår at skrive sange med en let tilgængelighed og en umiddelbar simpelhed som dog alligevel rammer noget dybere. Hun besidder en kæmpe force med hendes smukke og genkendelige stemme, som kan vælte de fleste bagover

Isse og Peter Christian

Glæd dig til en aften med fejende flot, glad og veloplagt musik med stærke bånd til den skotske sound, kultur og tradition. Coast, der ved flere lejligheder har væltet Tønder Festivalen, debuterede live i 2008, og er inspireret af bands som Runrig, Dire.


Friday 23 October 2020
Pris: (Entrance fee: 143 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Straits og Big Country.
Coast blev dannet i Southampton i 2007 af brødrene Paul Eastham og Chris Barnes, der trådte deres barnesko i et musikalsk hjem på den lille skotske ø Benbecula på Hebriderne. Frontmand og sangskriver Paul Eastham er ikke hr. hvem-som-helst. Han har tusindvis af koncerter i mange forskellige lande bag sig. Han begyndte at spille klaver allerede som 12-årig og er klassisk trænet pianist. Senere kastede han sig over at skrive og komponere musik. Paul Eastham har siden skrevet sange og musik med mange kunstnere, bl.a. skrev han sammen med den populære engelske sangerinde Duffy, tre numre til hendes debut EP-udgivelse, der gik nummer 1. på hitlisten i Wales.Og så har Paul Eastham et helt specielt forhold til Danmark. Han mødte sin danske kone efter en koncert på Tønder Festival i 2011 og har været bosat på Fyn de seneste år.Med tre album, flere EP'er og masser af britiske, europæiske og skandinaviske koncerter i bagagen, har Coast positioneret sig som et etableret, anerkendt og sammenspillet band. Deres iørefaldende musik har fået airplay på bl.a. BBC, P4 og P5.Coast består af:
Paul Eastham, vocals, guitar, pianoChris Barnes, percussion, backing vocalsAndy Murray, electric guitars and backing vocalsFinlay Wells, Electric and acoustic guitarsDave Williamson, BassMatthias Lassen, Drums

Northfield

Koncerten er en release-koncert for Northfields nye album "An Enchanted Waste Of Love".


Friday 6 November 2020
Pris: (Entrance fee: 53 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Bag navnet Northfield gemmer sig den 23-årige multi-instrumentalist og sangskriver Simon Nordmark fra Silkeborg. Northfield har blandt andet spillet support for Virgin Suicide , Celestial Son , Sonja Hald og senest det brandvarme band Barselona .Med stor inspiration fra artister som Kashmir , Mew , Tim Christensen og Saybia , som alle har en forståelig men også unik lyd, skaber Northfield en tidløs lyd som blidt flyder mellem forskellige genre og skaber sit eget liv.Nordmark brugte det meste af 2019 på at rejse rundt i New Zealand for inspiration og indspillede senere hen i Mørkværk Studio i Aarhus. Udgivelsen som er kommet ud af dette er mini-albummet "An Enchanted Waste Of Love" som Nordmark beskriver som værende mere pop-inspireret i form af struktur og lyd end debut-udgivelsen Looking Through The Lens.SupportMirror To The MoonMirror to the Moon er et alternativt rockband fra Silkeborg. Rødderne i musikken er begravet dybt i den moderne rock; fyldt af energiudladninger og hjerteblod. Bandet trækker således på alt fra Red Hot Chili Peppers over Nothing But Thieves til Radiohead. I mødet mellem disse blander bandets rockessens sig med indie, rap og grunge, uden at man dog på noget tidspunkt er i tvivl om at man ser på et vaskeægte fuldblods rockband

Shades Of Blue

Hæder til blues-jubilar. Shades of Blue vinder DMA som årets live blues band. Oveni kan den velspillende Aarhus- gruppe fejre sit 30-års jubilæum. "Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.".


Saturday 14 November 2020, 9 pm.
Pris: (Entrance fee: 150 DKK/180 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Sådan lød motivationen, da Shades of Blue - ved den nyligt afviklede Danish Music Awards Blues på Turbinen i Randers - vandt Blues Liveprisen 2018. Det var en beæret kvartet, der efterfølgende gik på scenen for at modtage den lille, men vægtige jernfugl.
"Vi har øvet os. Og vi er blevet bedre," som bassist Morten Brauner sagde det, med et lunt glimt i øjet, da DMA-statuetten blev overrakt.
Prisen er ikke det eneste Aarhus-gruppen kan fejre. Netop i 2018 er det nemlig 30 år siden Shades of Blue blev dannet. Gennem årene har bandet givet et utal af koncerter på scener i ind- og udland og spillet for et publikum, der tæller fans i alle aldre. Koncerterne er det levende bevis på, at Shades of Blue placerer sig i en kategori for sig. Som det lyder i en anmeldelse fra Aarhus Jazz Festival:
"James Loveless synger med en ubesværet sjælfuldhed, fylde og timing, der er de færreste beskåret. Uffe Steen optræder opfindsomt og virtuost med den jazzede tilgang, der gør hans bluesspil ulig alle andres på den danske scene. Og Morten Brauner og Claus Daugaard er måske den bedste rytmesektion i dansk blues, med deres klippefaste og altid veloplagte melodiske spil og deres gode kontakt til solisterne." (Bluesnews)
Shades of Blue's helt særlige nerve og autenticitet er mere end intakt her tre årtier efter, at bandet spillede sin første koncert. Forsanger James Loveless er vokset op med blues og gospel i Florida. Rødderne slår ikke bare igennem, når han synger, men også i hans rolle som sangskriver. Hans stilsikre originalnumre med iørefaldende hook-lines er et stærkt og ægte bud på en respektfuld nytolkning af bluesen. Sangene giver gruppen et ekstra dynamisk gear og frirum til at 'lege' ved koncerterne. Udover egne numre tager Shades of Blue også bluesklassikere fra mestre som Muddy Waters og Howlin' Wolf under kærlig behandling.
"Efter at have spillet sammen alle disse år, føler vi os stadig tændte og privilegerede, når vi går på scenen. Det er fantastisk at kunne dele hinandens selskab og sammen gøre det, vi alle brænder for: Playing the blues!"
"Ikke to koncerter er ens, og vi får rigtig meget tilbage fra publikum, når vi spiller. Vi glæder os til at komme ud og dele hædersprisen med de mange trofaste fans, som har fulgt os gennem årene, og til at præsentere vores musik for endnu flere."
Shades of Blue:
Uffe Steen: Guitar / kor
Claus Daugaard: Trommer
James Loveless: Vokal
Morten Brauner: Bas / kor

Lurrie bell usa

Lurrie Bell. Han er en af Chicago bluesens levende legender og et stort navn på den internationale bluesscene. Nu kommer han til Silkeborg for anden gang med sit Chicago Blues Band. Nogle kan måske huske hans fremragende koncert i Kedelhuset i 2017.


Saturday 23 January 2021
Pris: (Entrance fee: 190 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Den 9. maj bliver det på Rampelys, et af Jyllands hyggeligste og mest intime spillesteder.
Lurrie Bell voksede op blandt bluesmusikken absolutte største: Muddy Waters, Howlin' Wolf, og Willie Dixon. Guitarist og sanger Lurrie Bell er født i 1958. Lurrie Bell har ikke fået blues i blodet uden grund, han er nemlig søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell, der døde i 2007. Hjemmet var præget af musik og musikere og han fik bl.a. lektioner i guitarspil af Muddy Waters og som teenager optrådte han sammen med sin far på alle de store festivaler.
Lurrie Bell har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de store, nulevende blues-musikere i Chicago. Han har spillet med på et hav af plader og selv udgivet 11 albums - den sidste 'Blues in my soul' har været nomineret som årets bluesplade. Han har et væld af priser og nomineringer med i bagagen. Lurrie har aldrig lydt bedre - og med sin seneste udgivelse har han cementeret sig som en af de største nulevende bluesmænd

Isam B

Det er 12 år siden, at Isam B udgav sit debutalbum 'Institution', der bl.a. indeholder ny-klassikeren, den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst 'I Danmark er jeg født'.


Saturday 6 February 2021
Pris: (Entrance fee: 253 DKK) Buy/order ticket

Rampelys Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Organizer: MusikRampen

Albummet viste nyfundne nuancer af sangeren og sangskriverens kunstneriske formåen. Til foråret vil han dykke ned i albummet og genopdage kompositionerne, lyrikken og sangene, når han tager på tour rundt til 13 danske byer - herunder Silkeborg - og spiller albummet for et siddende publikum. Udover sangene fra 'Institution' vil han udvælge numre fra sin lange karriere - både som solo og fra sin tid med Outlandish - samt præsentere publikum for helt nye sange på dansk, herunder 'Ramadan i København', der blev omtalt tidligere på sommeren, da Isam B sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi havde spillet den ind til en kommende revideret udgave af Højskolesangbogen på opfordring af Højskolesangbogsudvalget.'Institution' var Isam B's første projekt ved siden af Outlandish. Albummet, der drager tydelige inspirationer fra soul og R&B samt fra danske sangskrivere som Kim Larsen og C.V. Jørgensen, fik mange anmelder-roser for Isam B's poetisk forståelse for det danske sprog og sin karismatiske, fløjlsbløde vokal. I 2007 havde flere af de landsdækkende aviser 'Institution' stemt pladen ind på deres top-10 over årets bedste danske album.Når Isam B drager på tour i foråret, kan publikum se frem til en intim koncertoplevelse, hvor den altid karismatiske sanger rammer og rør de tilhørende med sine stærke historier om livet og hverdagen. Han skaber altid sange med store værdier ved at kigge indad og appellere til lytteren gennem hjertet. For Isam B er der altid noget på spil i mødet med sit publikum og i live generelt, hvor det handler om at vække vores bevidsthed, være åben for forandringer og få det bedste ud af livet

Cookies policy

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.