fbpx

Hvad sker der i Destination Sjælland netop nu

Der er lige nu events i Destination Sjælland

Kalundborg Bibliotek

Klostertorvet 2
4400 Kalundborg
Tlf: 59 53 55 60
Hjemmeside

Kalundborg kommunes Biblioteker omfatter:
- Eskebjerg Bibliotek
- Gørlev Bibliotek
- Høng Bibliotek
- Kalundborg Bibliotek
- Sejerø Bibliotek
- Ubby Bibliotek


Viser 23 events
Andet Kalundborg kommune

Ring til en bibliotekar fredag d. 3. april

Du kan ikke komme på biblioteket for tiden, men du kan stadig komme i kontakt med os!

Få litteraturanbefalinger til lydbøger og e-bøger eller få hjælp til bøgerne til din opgave.

Ring på vores hovednummer: 5953 5560 og snak med en bibliotekar.

Alle hverdage i uge 14 fra 10-14.

Hvad kan jeg ringe om?

  • Mangler du inspiration til din SRP?
  • Skal du have anbefalet en god lydbog?
  • Vil I have ideer til, hvad I kan læse for de mindste i familien på e-reolen?
  • eller måske noget helt fjerde ...


Vi glæder os til at høre fra dig.

Dato Fredag den 3. april 2020, kl. 10-14.
Pris Fri entré
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Andet/Ukendt Kalundborg kommune

Aflyst!! Musik og sang for de fine følehorn D. 03.04 - for 0-1 år og dig på barsel

Aflyst!! Lone Wernblad skaber fælles sansninger med musik og dans for de mindste.

Aflysning!
På grund af ny coronavirus ser Kalundborg Biblioteker sig desværre nødsaget til at aflyse alle vores arrangementer, indtil videre frem til og med 13. april.
Alle billetter købt via. Place2book vil blive refunderet hurtigst muligt. Hvis du har købet billetter via. Kontantsalg/dankort på bibliotekerne skal du henvende dig på et af kommunens biblioteker for at få dine penge tilbage
Har du nogle spørgsmål kan du henvende dig til klbbibliotek@kalundborg.dk
Med Venlig Hilsen
Kalundborg Biblioteker

"Musik skaber direkte forbindelse mellem mennesker, den samler os i fællessang og leg. Musik sætter begreber på plads, hvad, der er du, og hvad, der er jeg. Musik er en periode med start og slut, som vi kan fatte både med og uden sut.

Jeg drøner rundt i hele Norden og laver musik med alle mulige mennesker, fordi musik er det mest fantastiske til at løfte fra tung til let. Musik gør glad, når det gør ondt. Musik hjælper ordene på vej, musik gør livet til en leg.

Jeg er rejsende i og med musik, for at vise andre, at den kan noget helt, helt unikt. Alle er velkommen til at komme med deres særlige følehorn og synge med det næb, de har. Og det er så uanset, om du er baby med mor eller far

Vi ses! Kh Lone Wernblad".

Dato Fredag den 3. april 2020, kl. 10.30-11.
Pris Fri entré
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Andet Kalundborg kommune

Net-Sikkerhed for Seniorer - Phishing

Vil du gerne vide noget om, hvordan du gennemskuer Phishing?

Svindelnumrene på nettet, sms og telefonopkald hedder mange forskellige ting: Phishing, smishing, vishing, ransomware, social engineering osv.

Alle kan blive ramt af denne slags svindel, og hvad kan vi gøre for at undgå det. Det er kun farligt, hvis man gør det, de kriminelle beder om.

Tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede pladser.

Dato Onsdag den 15. april 2020, kl. 14.30-16.
Pris Fri entré
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Køb billet
Undervisning Kalundborg kommune

Net-sikkerhed For Seniorer - Nethandel Og Login

Hvordan gennemskuer man fuphenvendelser via telefonen, samt gennemskuer sider der vil fuppe dig ved nethandel? Vi snakker også...

Hvordan gennemskuer man fuphenvendelser via telefonen, samt gennemskuer sider der vil fuppe dig ved nethandel? Vi snakker også om kodeord og login sikkerhed.

Vil du gerne vide mere om hvordan du beskytter dig på nettet, så kan dette være noget for dig.

Vi snakker om vigtigheden af et sikkert kodeord, og hvordan man kan sikre sig bedre med fx to-trins-login.

Vi kigger også på hvordan man kan spotte fup tilbud og henvendelser. Både når vi tror vi handler med en privatperson eller en rigtig butik.

Tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede pladser.

Dato Onsdag den 22. april 2020, kl. 14.30-16.
Pris
Arrangør Kalundborg Kommune
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Køb billet
Andet/Ukendt Kalundborg kommune

Christian Liebergreen: Ikke to bølger er ens

Jordomrejsende med budskaber om livet og samarbejde.

Christian Liebergreen er uddannet navigatør, og har rejst tværs over Canada alene som 17-årig, cyklet New Zealand rundt og tilbragt 26 måneder i Nordøstgrønland med Sirius-patruljen. Christian er en eventyrer, der ikke ser nogen hindringer, hvad enten det er i naturen, eller om det er at få et sammenhold til at fungere. For så længe man er positivt indstillet, skal man nok finde en løsning. I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen afsted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden, der har gennemført en sådan tur.

Christian fortæller, hvordan det føles og tackles når man ikke ser et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn. Foredraget handler om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevarer forstanden i ensformigheden, selvom der ikke er to bølger, der er ens ude på havene. Undervejs vises billeder på storskærm. I pausen serveres kaffe/the og lidt sødt til tanden. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Frivillige Biblioteksgruppe.

Dato Torsdag den 23. april 2020, kl. 19.
Pris Entré: Standardbillet 75 kr, Bibklubbillet 60 kr
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Svebølle Kvik Bibliotek, Svebølle Aktivitetscenter, Centervej 13, Svebølle
Køb billet
Ekskursion Kalundborg kommune

UDSOLGT! Historisk bustur til Åmosen - Bustur med Biblioteksklubben

Liv i moserne fra stenalder til koldkrigstiden.

Åmoserne og Tissø har haft stor betydning gennem Danmarkshistorien fra stenalder til nyere tid, hvor godsdrift og tørlægning satte deres præg på kulturlandskaberne, for ikke at tale om de mange ret ukendte spor fra Koldkrigstiden. Mag.art. Lisbeth Pedersen og Mag. Art Anders Fischer guider os igennem Åmoserenes historie fra stenalder til koldkrigstid. De formidler nye og ukendte sider af forskningen i området. Turen vil veksle mellem oplæg i bussen og i det fri. Der skal påregnes, at vi skal ud at gå. Så husk fornuftig overtøj og fodtøj.

Dagens program:
Kl. 8.00 Afgang fra Torvet ved højbyen i Kalundborg. Der serveres kaffe og rundstykker i bussen, mens der gives introduktion til turen.
Kl. 9.00 Bodal Gods. Der sættes fokus på Stenalderliv i mosen og fredede arealer for at beskytte væsentlige oldtidslevn fra jægersamfund til bondesamfund samt om Tørvegravningseventyr i 1900-tallet.
Kl. 9.40 Skelligested bro Foredrag om mosemorads og passager, landindvinding og stedets betydning under koldkrigstiden.
Kl. 10.10 Vinskovdyssen. Der fortælles om ny stenalderbefolkning, nye traditioner og mindesmærker
Kl. 10.45 Strids Mølle. Der fortælles om Middelalderens mølledrift, for-og bagside af guldalderens skønmalerier
Kl. 11.40 - 12.40 Frokost på Hallebyore Mødested, Inkl. oplæg om 1800-tallets godslandskaber og husmandsliv ved mosen optakt til eftermiddagens turlandskaber.
Kl. 13.00 kørsel via Øresø Mølle og Gl. Svebølle .. og langs vestlige bred af Lille Åmose til Madesø P-plads. Der køres via Avnsøgårds tidligere stenindustri til Madesø med vue over Lille Åmose - bondestenalderens offermose. Derfra langs kanten vest om Lille Åmose med fortællinger om offermosen.
Kl. 13.20-13.50 Tissø Halleby bros østlige rasteplads. Udstigning og kort spadseretur til den hellige Tissø. Her vil være fortællinger om dens geologi og rolle som offersø i jernalder og vikingetid
Kl. 14.00 Sæby Kirke Vi skal høre Hvideslægten. Hvis der ikke er kirkelig handling, kommer vi også ind i kirken.
Kl. 15.00-16.30 Fugledegård. Vi drikker eftermiddagskaffen og får lidt sødt til tanden. Der holdes oplæg om Vikingetid, nutids sølandskab og vandreservoir - fortids vandskab og udmark
Kl. 16.50 Ankomst til Kalundborg, Torvet ved Højbyen

Pris: 415,- kr. og er kun for medlemmer af Biblioteksklubben. Prisen inkluderer tur inkl. foredrag ved Lisbeth Pedersen og Anders Fischer, rundstykke og kaffe på udturen, frokostsandwich og kaffe/the med sødt til tanden om eftermiddagen. Øvrige drikkevarer skal tilkøbes.

Vi skal ud at gå undervejs, så derfor er turen IKKE for gangbesværet. Husk fornuftigt fodtøj og tøj efter vejret. Der kan ikke reserveres plads i bussen.

Turen er et samarbejde mellem Kalundborg Biblioteksklub og Folkeuniversitetet.

Turen er kun for medlemmer af Biblioteksklubben - læs mere og meld dig gratis ind her.

Dato Lørdag den 25. april 2020, kl. 08.
Pris Pris: Standard - Afgang Torvet Klb. 415 kr
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Klostertorvet, Klostertorvet, Kalundborg
Køb billet
Andet/Ukendt Kalundborg kommune

Foredrag og fællesspisning - Tom Buk-Swienty: Løvinden

Hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty på denne aften med...

Under sin research til "Løvinden" opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end man tror. Det var faktisklidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne!

Tom Buk-Swienty er en uddannet historiker, journalist og forfatter, der blandt andet er kendt for sine to bøger om den dansk-tyske krig i 1864, Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als. Disse bøger inspirerede til DR drama-tv-serien 1864 instrueret af Ole Bornedal. Ud over aktuelle "Løvinden" har Tom Buk-Swienty også tidligere udgivet en to-binds biografi om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen, som blev den mest solgte biografi samme år.

Glæd dig til et fængende foredrag, hvor I bliver inviteret med ind i Tom Buk-Swientys gennemgribende research og ikke mindst får et unikt indblik i Karen Blixens liv.

Arrangeret i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd, som sammen med Kim Kok har sammensat aftenens menu.

Aftenen begynder med spisning kl. 18.00, og kl. 19.00 går Tom Buk-Swienty på scenen.

Priser:
Foredrag og spisning:
185 kr. Normalpris.
165 kr. for medlemmer af Biblioteksklubben eller Hvidebæk Lokalråd

Kun fordrag:
125 kr. Normalpris
105 kr. for medlemmer af Biblioteksklubben eller Hvidebæk Lokalråd.

Dato Onsdag den 29. april 2020, kl. 18.
Pris Entré: 185 kr
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Ubby Kultur- og Forsamlingshus, Hovedgaden 19, Ubby, Jerslev Sjælland
Køb billet
Andet Kalundborg kommune

Ipad kursus forløb (mellemniveau)

Brug din iPad bedre! Har du en ipad og vil du gerne lære at bruge den til mere end bare e-mails og til at surfe på nette? Så...

Bliv bedre til at bruge din ipad. Vi kigger på ting man kan bruge sin ipad til ud over at surfe på nette og læse e-mails.

Vi vil blandt andet kigge på:

  • Billeder og billedredigering på en ipad.
  • Apps og app store's hemmeligheder.
  • Den kreative side af en ipad.


Kurset forudsætter at man mindst har et bygynder niveaus viden om en ipad

Når du tilmelder dig dette kursusforløb, tilmelder du dig samtidig alle tre moduler, som foregår på tre tirsdage.
  • Tirsdag d. 5 maj kl. 10-12
  • Tirsdag d. 12 maj kl. 10-12
  • Tirsdag d. 26 maj kl. 10-12


Der tilbydes et begrænset antal pladser.

Medbring din iPad og dit Apple-ID.
Vær forberedt på, at der kan være hjemmeopgaver mellem modulerne!.

Dato Tirsdag den 5. maj 2020, kl. 10-12.
Pris Fri entré
Arrangør Kalundborg Bibliotek
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Køb billet
Undervisning Kalundborg kommune

Skyen - Hvad Kan Man Bruge Den Til

Vi kigger på forskellige sky-services og hvordan man kan bruge dem i sin dagligdag.Skyen er blevet et vigtigt redskab, som kan...

Vi kigger på forskellige sky-services og hvordan man kan bruge dem i sin dagligdag.

Skyen er blevet et vigtigt redskab, som kan bruges til at gøre vores dagligdag nemmere.

Kurset kigger på nogle af de sky-services der findes i dag og hvordan man kan bruge dem.

Dato Mandag den 11. maj 2020, kl. 10-12.
Pris
Arrangør Kalundborg Kommune
Sted Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg
Køb billet