Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Signe Parkins: Små tegninger.
Signe Parkins' små tegninger kræver, at man går helt tæt på. 13 x 11 cm er måske nok småt, men stort nok til Signe Parkins' mikro-universer med kvinder, mænd og børn som uudpakkede IKEA-møbler eller med store, sært stofagtige kroppe. Udstillingen viser. I Signe Parkins' små tegninger fletter figurerne sig sammen. Deres konturstreger er ikke længere kroppens grænse, men forbindelseslinjer, der knytter mennesker sammen. Der er et stort nærvær i tegningerne, der hver især udgør et mikrokosmos bygget op af vandfarve og tynde streger.

Udstillingen tilskynder besøgende til at nærstudere:

Alle offentlige steder tilskynder nu til afstand mellem mennesker, også i Skitsehandlen, hvor folk kun kommer ind i små hold. Men udstillingens værker bag museumsglas kan godt tåle, at man kommer tæt på. Udstillingen tilskynder derfor til at nærstudere værkerne ved f.eks. at få besøgende til at sætte sig eller stige op ad skamler. Små værker kræver små forhindringer for at få os til at stoppe op og faktisk se. Alt foregår i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger til afspritning, mundbind og afstand.

Åbning:

Det er med stor fornøjelse, at vi endelig kan åbne udstillingen med Signe Parkins' små originaltegninger i Skitsehandlen efter flere udskydelser pga. covid-19. Udstillingen åbner lørdag d. 3. april kl 11-14, hvor man også kan møde kunstneren. Pga. corona er den festlige del af ferniseringen dog skåret ned til et minimum.

Om kunstneren:

Signe Parkins (f. 1979) er billedkunstner og illustrator. Hun blev uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding i 2007, og i de senest år har hun udgivet flere bøger med tegninger, bl.a. "Signe Parkins & Drawings" med tegninger fra skitsebogen, "Tusindfryd", der vandt Pingprisen i 2018, og senest kunstbogen "Grøde", Forlaget Uro, med tegninger af vildtvoksende kvindekroppe.

Om Skitsehandlen:

Skitsehandlen er Danmarks første udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser og tegninger. Vi viser skiftende udstillinger med værker fra den danske kunsthistorie og nye kunstneres arbejde. Se samlingen af webshop, udstillingsplan m.m. på www.skitsehandlen.dk

Næste udstilling:

Næste udstilling viser (store) tegninger af den danske billedkunstner Jes Fomsgaard. Den udstilling åbner 13. maj.

Kontakt Skitsehandlen:

Kontakt Theis Vallø for fremvisning, spørgsmål, interview m.m.:

E-mail: tv@skitsehandlen.dk

Telefon: +45 28582324.
Lørdag den 3. april til lørdag den 8. maj 2021, kl. 11. Fri entré
Skitsehandlen, Torvet 3', Faaborg