Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Margit Elmelund udstiller i Store Sal.
Ringe Bibliotek åbner en ny udstillingssæson med en fejring af foråret, livet og musikken. Margit Elmelund udstiller i Store Sal. NB: Udstillingen afholdes i overensstemmelse med de gældende restriktioner jf. Covid-19.

Billedkunstner og grafiker Margit Elmelund har de seneste år arbejdet med to omfattende temaer: et musikalsk med afsæt i den fynske komponist Carl Nielsens værker og et undersøgende, hvor omdrejningspunktet har været livet og naturens cyklus. Disse to hovedtemaer vil blive præsenteret i udstillingen, som omfatter både malerier og grafiske værker.

Carl Nielsens musik

Eksperimentet med at integrere Carl Nielsens kompositioner i sit arbejde har sat sig som "stærkt farverige, dramatiske og "musiske" konturer i malerierne", fortæller Margit Elmelund. "At favne en ny kunstart som musikken var for mig nyt, og at transformere musikken over i maleriet gav mig en ny måde at arbejde på. Mislykkede erfaringer gjorde, at jeg måtte opfinde en ny vej: jeg skulle høre musikken flere gange, læse om Carl Nielsen, hans symfonier og den tid, han er rundet af. Jeg måtte lave skriftlige noter for at gøre musikken og læsningen til noget brugbart for maleprocessen. Maleprocessen og inspirationen derfra tog jeg desuden med stort held med mig over i grafikken." Arbejdet var centreret primært omkring henholdsvis Carl Nielsens 5. og 3. symfoni.

"The Circle of Life"

"The Circle of Life" er overskriften på en historisk rejse gennem generationer. Margit Elmelund forklarer: "jeg har brugt min mormors hæklede bordpynt (asietter) ind i grafikken, som illustrative livshjul. Det har været betydningsfuldt for mig at understrege vigtigheden af at fastholde forbindelsen mellem generationer, omsat i et kunstnerisk udtryk, i en tid hvor hastige forandringsprocesser ligger øverst på dagsordenen. Det næste tema blev fundet med naturens som afsæt: "Circle of Nature", det varierende smukke i naturens årscyklus: livet og forgængeligheden."

"Kom maj du søde milde"

Endelig præsenterer udstillingen en mindre serie, som har fået titlen "Kom maj du søde milde". Serien er malerier, som er udarbejdet sidste forår 2020 under den første corona nedlukning. Her har Margit Elmelund brugt forårets farver til at skabe abstraktioner.

Om kunstneren:

Margit Elmelund (f. 1961) er professionel kunstner, som arbejder med både grafik og billedkunst. Hun har udstillet siden 1999 i såvel Danmark som i udlandet. Margit Elmelund er medlem af PaBiak (professionelle kunstnere i Assens), Gæsteatelieret Hollufgård samt Fyns Grafiske Værksted.
Se mere på Margit Elmelunds hjemmeside.

Ringe Bibliotek, Store Sal
Onsdag d. 21. april kl. 16.00 - torsdag d. 17. juni kl. 18.00

Udstillingen kan besøges i bibliotekets betjente åbningstid.
Kontakt evt. personalet inden besøg, da salene kan være optaget. Arrangeret af Faaborg Bibliotek.
Onsdag den 21. april til torsdag den 17. juni 2021, kl. 12. Entré: Gratis billetter
Ringe Bibliotek, Algade 40, Ringe