Det sker i Faaborg-Midtfyn Kommune

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet
Aftenåbning: Carl Nielsen og klarinetten.
Artist talk med soloklarinettist i Det kongelige Kapel John Kruse. John Kruse er en af landets fremmeste klarinettister. Han har indspillet adskillige cd'er. Han har været solist med en lang række orkestre og modtaget flere legater undervejs. Carl Nielsen har været med ham gennem alle årene.

Denne aften deler John Kruse nogle af sine tanker om netop Nielsen og klarinetten. Hvordan brugte Carl Nielsen klarinetten i symfonier, kammermusik og ikke mindst Klarinetkoncerten? Og hvordan er det at spille Nielsen som orkester-/kammermusiker og solist?

Carl Nielsen spillede i en længere årrække selv 2. violin i Det Kongelige Kapel. Han dirigerede også orkestret ved flere lejligheder. Det var ikke kun en lykkelig historie, men hvad var det egentlig med Det Kongelige Kapel og Nielsen?

Sidst men ikke mindst kommer vi også omkring Carl Nielsen og hans forhold til Fyn samt nogle af de samtidige klarinettister, der inspirerede ham. Blandt andre Blinde Anders, som er en vigtig figur i Carl Nielsens barndomserindring, og Aage Oxenvad, som Klarinetkoncerten oprindelig blev komponeret til.

Det hele krydres med musikalske eksempler undervejs. Arrangeret af Odense Bys Museer.
Tirsdag den 31. august 2021, kl. 19-21.
Carl Nielsens Barndomshjem, Odensevej 2A, Nr. Lyndelse, Årslev