Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 10 events i Faxe kommune mellem 21. jan. og 19. feb. 2021

25. Jan Foredrag

Forfatteraften med Asta Olivia Nordenhof

Mandag den 25. januar 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr, Biblioteksklub 40 kr, Læsekreds 30 kr Køb/bestil billet
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Asta Olivia Nordenhof, som er nomineret til DR's Romanpris, fortæller om sin roman "Penge på lommen"..

Asta Olivia Nordenhof debuterede i 2011 med udgivelsen 'Et ansigt til Emily'. Efterfølgende udgav hun i 2013 digtsamling "Det nemme og det ensomme", som vandt Montanas Litteraturpris i 2013

Asta Olivia Nordenhof har gået på Forfatterskolen og er i dag fast underviser og medlem af bestyrelsen på Forfatterskolen.

Senest har Asta Olivia udgivet den socialrealistiske roman "Penge på lommen", som er første del af en romanføljeton, der har mordbranden på Scandinavian Star som omdrejningspunkt. Romanen er blevet enormt godt modtaget og Asta vandt i 2020 årets danske EU Litteraturpris for den. "Penge på lommen" er den første del i en romanføljeton på ikke færre end 7 bøger, der har mordbranden på Scandinavian Star som omdrejningspunkt. Asta er i skrivende stund nomineret til DR's romanpris 2021 for Penge på lommen.

Udover de nævnte priser har Asta også modtaget Albert Dams mindelegat, 2014. Klaus Rifbjergs debutantpris, 2014. F.P. Jacs Mindelegat, 2015. Morten Nielsens Mindelegat, 2017 og Skulderklaplegatet, 2019.

Ved siden af forfatterskabet har Asta Olivia Nordenhof i en længere periode bloggen 'jegheddermitnavnmedversaler', hvor hun kommunikere direkte med sine læsere i en blanding af dagbog, selvbiografi, digte, tekstudsnit og diverse overvejelser.

Billetter: 50 kr. / Biblioteksklub: 40 kr. / Læsekreds: 30 kr
Vis kort
28. Jan Foredrag

Matilde Kimer: Rusland - er mere end Putin

Torsdag den 28. januar 2021, kl. 19-21.30.
Pris: Entré: 150 kr Klik her for at tilmelde dig
Nordskovskolen, Bækvej 14, Haslev
Underviser: Se I Programtekst. Korruption, dopingskandaler, valgsvindel og krig med naboerne. Sådan ser overskrifter om Rusland ofte ud, men Rusland og russere er langt mere nuanceret, end der er plads til i korte nyhedshistorier..

Bag Putins hårde facade og naturens barske frostgrader gemmer sig et varmblodet folk som udover vodka og fædrelandssange også elsker poesi, hygge og sarkasme - ikke ulig vores danske humor.
DR's Ruslandskorrespondent Matilde Kimer tager os med på en underholdende rejse til verdens største land
Der bliver masser af plads til spørgsmål og debat om både koldkrigsadfærd og Ruslands fremtid - både med og uden Putin.

Hold: 20501
Vis kort

Aflyst: Bente Kure og Leif Ernstsen i Haslev Folk Club

Fredag den 5. februar 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haslev Biliotek Mødesal, Rådhusstrædet, Haslev
Koncerten "Noget på hjerte" med poeten og harmonikatroldmanden er aflyst; men vi arbejder på at finde en ny dato i efteråret..

Bente Kure og Leif Ernstsen turde være kendte navne for de fleste med interesse for folkemusik. De har igennem mange år sat vigtige aftryk på det danske musikliv, hvad end man så kalder det folkemusik eller viser.

Leif er en af landets ypperste harmonikatroldmænd - og vel at mærke en af dem, der kan få harmonikaen til at lyde som det spændende instrument, det faktisk er. Bente har gennem årene leveret en masse gode sange med livskloge tekster. Sammen er de to kendte for deres fortolkninger af Jeppe Åkjærs sange, men generelt er de også kendte for at levere gode og nærværende koncerter.

Ud over som del af en duo er Leif efterspurgt for sin store musikalitet. Sådan er han også del af Paddy Doyles og har tidligere været en del af FolkZone og BellPepperBoys.

Både Bente og Leif deler venligt ud af deres kunnen, idet de er aktive som undervisere: Bente holder sangskriverkurser, Leif giver kurser i performance og i harmonikaspil i mange varianter

Vi kan se frem til en aften med vid og bid, med holdning og lune.

Bestil eller køb billet via www.haslev-folk-club.dk
Vis kort
7. Feb Fernisering

Fernisering

Søndag den 7. februar 2021, kl. 11.30-12.30.
Karise-Alslev Sognegård, Kildevej 1B, Karise
Efter gudstjenesten. Ægteparret Liss og Peter Lindhardt Olesen udstiller deres malerier i Sognegården indtil udgangen af marts..
Vis kort
7. Feb Gudstjeneste

Gudstjeneste: Fastelavnstyvstart v/ Solveig Ståhl-Nielsen

Søndag den 7. februar 2021, kl. 14-16.
Bråby Kirke, Bråby Bygade 13B, Haslev
Bråby kirke..
Vis kort
7. Feb Skuespil

Benny

Søndag den 7. februar 2021, kl. 15.
Pris: Entré
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Livet er ikke det værste man har..
Vis kort
9. Feb Foredrag

Forfatteraften med Stine Askov

Tirsdag den 9. februar 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 50 kr, 40 kr, 30 kr Køb/bestil billet
Haslev Bibliotek & Borgerservice, Jernbanegade 62, Haslev
Mød forfatter Stine Askov, der fortæller om sin nyeste roman: "Katalog over katastrofer"..

Stine Askov er født i 1976 og voksede op i den nordsjællandske by Helsingør.
Det er også her, hendes nyeste roman, "Katalog over katastrofer" foregår i 1980érne. Romanen handler om teenagepigen Helle og hendes familie. Forældrene er skilt, og Helle bor det meste af tiden hos sin far, Bengt, hvor den står på militærtræning, selvforsyning og økobevidsthed. Faren er bange for katastrofer af enhver art og forsøger at ruste sin datter til at kunne modstå selv de største farer. I køkkenet hænger et helt katalog over mulige katastrofale begivenheder: "Siderne i plastikchartekkerne har overskrifter som: ved brand, ved drukning, ved krig/atomkrig."
Stine debuterede i 2012 med romanen "Bid", som ved udgivelsen blandt andet blev kaldt nutidssatire, tragikomisk chicklit og en folkekomedie. Den blev efterfulgt af "Kaninens år" i 2014 og "Bjørneklo" i 2017, om drengen Ulf, der bliver født på køkkengulvet, og moderen Marianne, der må skære navlestrengen over med en urtekniv. Marianne har en klar fornemmelse af, at der er noget galt med drengebarnet, som heller ikke græder de første mange dage. Spørgsmålet er dog, om der er noget galt med barnet eller snarere med moderen.
Stine Askovs romaner tager alle udgangspunkt i en realistisk skildring af en genkendelig nutidsvirkelighed. Forfatterskabets historier indeholder blandt andet beskrivelser af 1980'erne og 90'erne i et forstadsmiljø i Nordsjælland, men også en genkendelig samtidsvirkelighed i hovedstaden. De realistiske miljø- og tidsbeskrivelser sættes dog i alle Askovs romaner sammen med elementer fra andre genrer.

Haslev Bibliotek/Romanen
9. februar kl. 19:00
Billetpris: 50 kr. Pris for biblioteksklubmedlemmer: 40 kr. Pris for læseklubmedlemmer: 30 kr
Vis kort
14. Feb Gudstjeneste

Gudstjeneste: Fastelavn v/ Solveig Ståhl-Nielsen

Søndag den 14. februar 2021, kl. 13-15.
Øde Førslev Kirke, Førslev Kirkestræde 12, Haslev
Førslev kirke..
Vis kort
18. Feb Foredrag

Foredrag

Torsdag den 18. februar 2021, kl. 19-20.
Karise-Alslev Sognegård, Kildevej 1B, Karise
Tom Hansen fortæller om sin tid i fængslet og om hvordan han mødte kirken og lærte fangekoret at kende. I dag er han drivkraften bag en af landets største korsucceser..
Vis kort

Familietræning

Lørdag den 30. januar til lørdag den 20. marts 2021, 3 kursusdage kl. 12-13.
Pris: Entré: 300 kr Klik her for at tilmelde dig
Haslev Seminarium, Søndergade 12, Haslev
Underviser: Stefanie Furrer Vinther. Træning er sundt for hele familien! Gennem leg og øvelser får jeres familie pulsen op og brugt kroppen. Vi vil bl.a.bevæge kroppen til musik, lege og lave akrobatiske øvelser..

Og når timen er slut, vil både børn og forældre have fået fornyet energi

Hold: 20197
Vis kort