Dato

Museer


Viser 1 event fra/efter 7. maj 2021

Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh
3 Jun Foredrag

Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh

Torsdag den 3. juni 2021, kl. 17.30 til 21.
Pris: Entré: 225 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Den 3. juni 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab..

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi inden for til fire litterære langbordsmiddage på Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der er dækket op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 3. juni 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. I firetusind år har eposset fascineret læsere fra hele verden, og det findes nu på dansk i en ny oversættelse ved assyriologen Sophus Helle og digteren Morten Søndergaard. Sophus Helle fortæller om epossets lange rejse gennem tiden, fra oldtidens Uruk til dagens Danmark, og om de knaster og glæder, han stødte på i sit arbejde med oversættelsen.

Til langbordsmiddagen serverer Orangeriet god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin eller sodavand - alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til romanen på forhånd eller ej.

Adgangen til Bakkehusets 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17:30, og vi starter med fællesspisning kl. 18:00. Foredraget begynder kl. 19.30.

Du skal kunne fremvise gyldigt coronapas ved ankomsten og du skal bære mundbind indendørs, når du ikke sidder ned.

Billetter kan kun købes via Billetto.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
Vis kort