Dato

Museer


Viser 27 events fra/efter 3. aug. 2021

Meditation & flowskrivning med Tina Sakura
12 Aug Omvisning

Meditation & flowskrivning med Tina Sakura

Torsdag den 12. august 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 40 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Denne magiske sommeraften byder på en sanselig og meditativ rejse med forfatter Tina Sakura foran Andebakkesøen ved NATLYS-værket til Møstings Hus..

Natlys er citrongule blomster, der folder sig ud om aftenen som små magiske sole. Det vil vi også gøre i deres skær med lydmeditation, bevægelse og flowskrivning. Sammen planter vi frø af forundring og ro.
Pris: 40 kr.
_____
Om kunstprojektet NATLYS
Omdrejningspunktet for NATLYS er den citrongule blomst af samme navn, der i sommermånederne hver aften folder sine blomster ud i et eventyrligt sceneri, hvor man kan opleve planterne bevæge sig.
Andebakkesøen foran Møstings Hus er scenen for værket skabt af Signe Moos og tegnestuen MOOS LAND-SKABER, hvor flydende korkøer med meterhøje natlys illumineres i en sart citrongul lyssætning.
Med værket sættes rammerne for en kunstnerisk oplevelse, der med naturens elementer som byggesten vil skabe en poetisk synergi mellem rum, funktion og oplevelse
Vis kort
Søndermarken set med digterens øjne
14 Aug Foredrag

Søndermarken set med digterens øjne

Lørdag den 14. august 2021, kl. 11.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Træerne står i deres grønneste pragt og hvad kan være dejligere end en god travetur i smukke omgivelser. Den 14. august har du en unik chance for opleve sommerstemningen i Søndermarken på en ny måde, når vi holder åben parkvandring i den skønne park..

Søndermarken ligger med sin skovagtige karakter, sine labyrintiske stier og sit bakkede terræn midt i storbyen. Parken hørte oprindeligt til Frederiksberg Slot og var i mange år kongefamiliens private område. Kun en lille udvalgt skare havde egen nøgle til parken, og derfor var Søndermarken et lidt hemmeligt område for de fleste.
På denne parkvandring, hvor Søndermarken står i sit smukkeste sommerantræk, kommer du til at opleve parken fra en ny side sammen med nationalpoeten Adam Oehlenschläger, der som en af de få havde adgang til stedet i 1800-tallet. Vi besøger et udvalg af havens mange små huse og scenerier, som blev til i den romantiske periode, og vi kommer bagom Søndermarkens mange overraskende og sjove historier.

Vandringen er både for dig, der besøger Søndermarken for første gang, og for dig, som hyppigt bruger parken, men gerne vil vide mere om havens kroge og afkroge.

Husk godt fodtøj, da vi bevæger os på kryds og tværs af stierne i det kuperede terræn.

Parkvandringen begynder kl. 11.00 og varer ca. 1,5 time.

Mødested: Bakkehuset: Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C.

Billetter sælges kun via Billetto
Vis kort
Udendørs workshop: Lav din egen evighedshave
14 Aug Workshop

Udendørs workshop: Lav din egen evighedshave

Lørdag den 14. august 2021, kl. 15.
Pris: Entré: 150 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
Sommeren er kommet, og hvilken bedre måde at fejre den på end i Søndermarken med fingrene i blomstermulden? På workshoppen får I frie rammer til at skabe de smukkeste små haver med inspiration fra de grønne omgivelser i Søndermarken..

Årets udstilling i Cisternerne er skabt af den argentinskfødte kunstner Tomás Saraceno. Her inviteres publikum til at opleve et skelsættende arbejde af en kunstner, der vedvarende udfordrer vores måder at kommunikere og interagere på, både med hinanden og med andre arter. Vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danner et underjordisk, natsort hav, og udstillingen skal således opleves fra båd.

Udstillingens titel Event Horizon er en metafor for det point of no return menneskeheden står overfor idag, hvor klimaforandringer uigenkaldeligt har ændret vores livsvilkår. Men på trods af det umiddelbart dystopiske i udstillingens titel glimter håbet ikke desto mindre et sted i Cisternernes underjordiske og ufremkommelige mørk.

På denne workshop vil du blive klogere på, hvad et økosystem egentlig er, og hvordan man laver sit eget, hvor vand, kulstof og kvælstof bliver genbrugt igen og igen.

Økosystemer kan, udover at leve for evigt, blive vanvittigt smukke! I Cisternerne får du muligheden for at skabe et unikt økosystem i dit eget yndlingsglas. Hvis du passer på det, vil det med tiden udvikle sig og leve videre.

HUSK at medbringe et sylteglas, vinballon eller en anden beholder med tætsluttet låg - vi anbefaler et stort glas, men man kan lave smukke haver i alle slags størrelser. Og så står vi klar med naturen og alle de andre remedier.

Varighed: 1, 5 time
Entré: Voksne: 150 kr. Børn: 95.
Prisen inkluderer workshop & udstillingsbesøg via gangbro. (vær opmærksom på, at man ikke får mulighed for at sejle i bådene til dette event)

Husk praktisk tøj og coronapas.

Entré: 150 kr
Vis kort
Åben omvisning i Bakkehuset
15 Aug Omvisning

Åben omvisning i Bakkehuset

Søndag den 15. august 2021, kl. 14.
Pris: Entré: 60 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Oplev stemningen i Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem og hør om livet i Bakkehuset på vores åbne omvisning i museet..

I de første årtier af 1800-tallet skabte Kamma og Knud Lyne Rahbek et mødested for tidens forfattere, videnskabsfolk og intellektuelle, og her kom H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, Grundtvig, Ingemann og mange andre. På omvisningen fortælles der også om det historiske hus, som har været både landevejskro og åndssvageanstalt, før det blev museum. Det er gratis at deltage i den åbne omvisning, når entreen til museet er betalt.

Tilmelding er påkrævet, og du tilmelder dig ved at sende en mail til: bhm@frederiksbergmuseerne.dk
Vis kort
Aftenomvisning med sejlads: Klima, kunst & konservering
17 Aug Omvisning

Aftenomvisning med sejlads: Klima, kunst & konservering

Tirsdag den 17. august 2021, kl. 18.
Pris: Entré: 150 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
I løbet af 2021 byder Cisternerne på forskellige eksklusive temaomvisninger, hvor vi dykker helt ned i detaljen på den aktuelle udstilling eller de underjordiske rums unikke karakter..

Denne aften udenfor åbningstid kan du høre kunsthistoriker Aristea Pappas og konservatorstuderende Hildur Ploder fortælle om Cisternernes særegne karakter fra et udstillingsperspektiv.

Hvad gør det særlige klima, og hvilke muligheder opstår der for nyskabende kunstoplevelser? Hvad må man som kunstner og kurator altid tænke med i udviklingen af kunstinstallationerne i dybet under Søndermarken?

Cisternerne blev bygget i midten af 1800-tallet som vandreservoir til opbevaring af flere millioner liter drikkevand, og det var dengang således ikke tænkt som et sted, hvor mennesker skulle kunne bevæge sig rundt. I dag fungerer Cisternernes kolde og fugtige kamre som udstillingssted for samtidskunst, hvor dens kunstnere skaber totalinstallationer til de underjordiske rum, der spiller sammen med og understreger Cisternernes helt særegne arkitektur, klima, stemning og historie.

På omvisningen vil du få dybdegående indblik i, hvordan disse særlige omgivelser påvirker kunsten fra en konservators synspunkt, og hvad et klima som Cisternernes kan gøre ved de udstillede kunstværker.

Efter omvisningen sendes de besøgende ned i udstillingen, som i år skal opleves fra båd.

Vær opmærksom på, at man efter endt omvisning selv skal sejle båden & være iklædt varmt tøj, da det er køligt i Cisternerne
Vis kort
De tråde, der binder os sammen - broderiworkshop på Bakkehuset
19 Aug Workshop

De tråde, der binder os sammen - broderiworkshop på Bakkehuset

Torsdag den 19. august 2021, kl. 15-18.
Pris: Entré: 150 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Elsker du at brodere - eller vil du gerne lære det? Så er denne broderiworkshop på Bakkehuset sikkert noget for dig..

På Bakkehuset blev der for 200 år siden jongleret med ord og broderet med tråd. I museets gamle stuer fra 1800-tallet, samledes digtere og forfattere omkring tebordet til hyggelige samtaler. Mens tankerne og ordene svævede højt, var håndarbejdet hele tiden til stede.

Fra 21. april til 3. oktober 2021 viser vi udstillingen "De tråde, der binder os sammen", hvor historisk og moderne broderi er sat overfor hinanden.

På workshoppen kan du lære nogle grundlæggende broderiteknikker inden for frihåndsbroderi og få fifs undervejs til dit eget broderi. Du kan ikke mindst møde ligesindede omkring broderiet. Vi starter workshoppen med en kort rundvisning i Bakkehusets historiske stuer, før vi bevæger os op i broderiudstillingen på museets 1. sal. Derefter kan du brodere frit - enten på egne igangværende projekter, eller på nye projekter. Vores samarbejdspartnere i udstillingsprojektet, "I Tråd Med Verden", bistår med teknikker, materialer og inspiration til dit broderiprojekt.

Workshoppen foregår på Bakkehusets 1. sal, og der er kun adgang via trappe. Vi sørger for at følge retningslinjerne i forbindelse med Covid-19, så du trygt kan give dig i kast med nål og tråd. Kaffe og te er inkluderet i billetprisen. Du skal selv medbringe materialer til dine broderiprojekter.

Billetter sælges kun via Billetto.

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Derfor skal man bære mundbind under workshoppen, når man står eller går i museet, og man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas på workshopdagen.

Dørene åbner kl. 14.40.

Læs mere om "I Tråd Med Verdens" arbejde her: https://itmv.dk/om-itmv/
Vis kort
Børneworkshop: Oplæsning, meditation & Sanser med Tina Sakura
19 Aug Omvisning

Børneworkshop: Oplæsning, meditation & Sanser med Tina Sakura

Torsdag den 19. august 2021, kl. 17.
Pris: Entré: 40 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Kom og vær nær med en voksen, du holder af. Midt i byen kan I sammen med børnebogsforfatter Tina Sakura lave et fantasiens hjerterum foran Andebakkesøen ved Natlys-værket til Møstings Hus..

Først hører I en historie om byen, blomsterne og blødhed. Senere bliver I måske selv til blomsterfrø i en meditativ drømmerejse.
Vi slutter dagen af ved af fremkalde rejsen med krop, ord & tegning.
For børn mellem 8-11 år sammen med en voksen
Pris: 40 kr. pr barn
(voksne kommer gratis med som ledsager)
_____
Om kunstprojektet NATLYS
Omdrejningspunktet for NATLYS er den citrongule blomst af samme navn, der i sommermånederne hver aften folder sine blomster ud i et eventyrligt sceneri, hvor man kan opleve planterne bevæge sig.
Andebakkesøen foran Møstings Hus er scenen for værket skabt af Signe Moos og tegnestuen MOOS LAND-SKABER, hvor flydende korkøer med meterhøje natlys illumineres i en sart citrongul lyssætning.
Med værket sættes rammerne for en kunstnerisk oplevelse, der med naturens elementer som byggesten vil skabe en poetisk synergi mellem rum, funktion og oplevelse
Vis kort
Alsang: Sange fra søen
19 Aug Andet/Ukendt

Alsang: Sange fra søen

Torsdag den 19. august 2021, kl. 17-18.
Pris: Fri entré

Kiosken i Lorrys Have, Allégade 7-9, Frederiksberg
Ferien er ved at være forbi. Men det er stadig sommer. Derfor hylder vi i denne Alsang havet og synger Sange fra søen..

Alhambras populære Alsange er i år rykket ind i Riddersalens og TV2 Lorrys hyggelige have. Kom og syng med på kendte klassikere om det vand, der omgiver Danmark.

Ved klaveret Mikkel Skovgaard, vært Rikke Rottensten.
Der er fri entré - i tilfælde af regn må vi desværre aflyse
Vis kort
Familieworkshop: Design og byg en ø til søen
22 Aug Workshop

Familieworkshop: Design og byg en ø til søen

Søndag den 22. august 2021, kl. 13.
Pris: Entré: 40 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Oplev kunstprojektet NATLYS' flydende øer med flora skabt af Signe Moos og MOOS LAND-SKABER, hvorefter du sammen med Møstings Hus' kunstfaglige medarbejdere kan sætte form på dine idéer med en masse sjove materialer, grene og flora fra Frederiksberg Have..

Hvad er arkitektur? Hvordan arbejder arkitekter med at skabe byrum og installationer? Og hvis du selv skulle designe en ø til blomster, leg eller hygge, hvordan skulle den så se ud?

Vi kommer med gode tips til modelbygning, og du får mulighed for at teste din arkitekturmodel i søen og tage et foto til Instagram, inden at du tager din ø med hjem.
En sjov arkitekturworkshop for hele familien.
For børnefamilier

Pris for byggesæt: 40 kr. Betales på dagen via Mobile Pay.
Kom glad i løbet af tidsrummet. For at vi sikre os, at der er nok materialer, anbefaler vi at I skriver en mail til info@moestingshus.dk og tilmelder jer her
Vis kort
Meditation & flowskrivning med Tina Sakura
25 Aug Omvisning

Meditation & flowskrivning med Tina Sakura

Onsdag den 25. august 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 40 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Denne magiske sommeraften byder på en sanselig og meditativ rejse med forfatter Tina Sakura foran Andebakkesøen ved NATLYS-værket til Møstings Hus..

Natlys er citrongule blomster, der folder sig ud om aftenen som små magiske sole. Det vil vi også gøre i deres skær med lydmeditation, bevægelse og flowskrivning. Sammen planter vi frø af forundring og ro.
Pris: 40 kr.
_____
Om kunstprojektet NATLYS
Omdrejningspunktet for NATLYS er den citrongule blomst af samme navn, der i sommermånederne hver aften folder sine blomster ud i et eventyrligt sceneri, hvor man kan opleve planterne bevæge sig.
Andebakkesøen foran Møstings Hus er scenen for værket skabt af Signe Moos og tegnestuen MOOS LAND-SKABER, hvor flydende korkøer med meterhøje natlys illumineres i en sart citrongul lyssætning.
Med værket sættes rammerne for en kunstnerisk oplevelse, der med naturens elementer som byggesten vil skabe en poetisk synergi mellem rum, funktion og oplevelse
Vis kort