Dato

Museer


Viser 13 events mellem 18. okt. og 16. nov. 2021

Brahms trio
25 Okt Klassisk

Brahms trio

Mandag den 25. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr plus gebyr 7,75 Køb/bestil billet

Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård, Vembvej 35, Vemb
Fra Moskva til Nørre Vosborg: Russisk mestertrio giver koncert Brahms Trio gæster Nørre Vosborg i anledning af Nordvestjysk Musikkreds' 50-års jubilæum..

Mandag den 25. oktober kl. 20.00 får koncertpublikum på Nørre Vosborg mulighed for igen at opleve kammermusik på topniveau, når Brahms-klavertrioen spiller på den 700 år gamle herregård. Musikerne i ensemblet, Nikolaj Satjenko (violin), Kirill Rodin (cello) og Natalia Rubinstein (klaver) tæller iblandt de førende i Rusland: Mens Nikolaj Satjenko og Kirill Rodin har vundet førstepriser i den verdensberømte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva, har Natalia Rubinstein, som desuden er kammermusikprofessor på det verdensberømte Tjajkovskij-konservatorium i Moskva, siden 2002 været "Æreskunstner af den Russiske Føderation".

Koncerten arrangeres Nordvestjysk Musikkreds i anledning af foreningens 50-års jubilæum.

Brahms Trio har optrådt i nogle af verdens mest betydningsfulde koncertsale såsom Den Store Sal på Musikkonservatoriet i Moskva, Den Store Sal af Filharmonien i Warszawa, Lisinsky-Koncertsalen i Zagreb, Seoul Art Centre samt andre koncertsteder i Moskva, Skt. Petersburg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Melbourne, Hong Kong m.fl. og kommer altså til Holstebro nu, oven i købet med et værk fra ensemblets russiske hjemland i bagagen, Rimskij-Korsakovs efterladte Klavertrio i c-mol og Sjostakovitj' Klavertrio i e-mol, op. 67.

Ydermere er der et værk af den komponist på programmet, som trioen er opkaldt efter: Johannes Brahms. Det er hans sene Klavertrio i c-mol, der spilles side om side med de to russiske værker.

Allerede i 1999 og med Den Russiske Føderations Kulturministerium, Moskvas Statslige Akademiske Filharmoniske Selskab samt Goethe-instituttet som protektorer, gik musikerne i Brahms Trio i gang med deres store indspilningsprojekt, antologien af russiske klavertrioer. En opgave, der vil genoplive glemte sider af den russiske musikhistorie ved en nyfortolkning af den nationale kulturarv, som tager udgangspunkt i en nutidig opførelsesæstetik. Musikerne er således besluttet at optage og udgive samtlige klavertrioer, der blev komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede.

Koncerten på Knudsens og Nordvestjysk Musikkreds' jubilæum støttes specifikt af Holstebro Kommune og Færchfonden. Turnéen gennemføres med venlig støtte fra Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.

Program:
Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844-1908)
Klavertrio i c-mol

Pause

Anton Arenskij (1861-1906)
Klavertrio nr 1 i d-mol, opus 32

Nikolaj Lopatnikoff (1903-1976)
Klavertrio i a-mol, opus 23
Vis kort
Koncert med Michala Petri og Lars Hannibal
31 Okt Klassisk

Koncert med Michala Petri og Lars Hannibal

Søndag den 31. oktober 2021, kl. 15.30.
Pris: Entré: 175 kr

Lemvig Gymnasium, Romvej 30, Lemvig
Lemvig Musikforenings koncert med Michala Petri og Lars Hannibal. Musik af J. S. Bach, Carl Nielsen, Edvard Grieg og Astor Piazzolla..
Vis kort
Herning Er Musik med MidVest Pigekorene
3 Nov Klassisk

Herning Er Musik med MidVest Pigekorene

Onsdag den 3. november 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 80 kr

Herning Gymnasium, H.P. Hansens Vej 8, Herning
MidtVest Pigekor, MidtVest Juniorkor og MidtVest Børnekor går traditionen tro sammen om en koncert i uge 44, tidligere kendt som Syng Dansk-koncerten, som foregår i festsalen på Herning Gymnasium. Køb billetter her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales..
Vis kort
Elisabeth Hanke og Oscar Micaelsson
7 Nov Klassisk

Elisabeth Hanke og Oscar Micaelsson

Søndag den 7. november 2021, kl. 15.
Pris: Entré: 150 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Skive Musikskole, Asylgade 5, Skive
Denne koncert skulle være afholdt i februar måned, men måtte som så meget andet udsættes. Vi er glade for, det kan lykkes at præsentere alten Elisabeth Hanke og pianist Oscar Micaelsson i Skive..

Elisabeth Hanke, alt
Oscar Micaelsson, klaver

Elisabeth Hanke er alt og en alsidig sanger. Hun har optrådt mange steder i Danmark, turneret talrige steder både i Europa og USA.

Hun er kendt og anmelderrost for sin dramatiske indlevelsesevne, intense karisma og for at røre sit publikum med en dramatisk og passioneret altstemme. Hun arbejder som koncertsanger, og ud fra et ønske om at give liv i nye kombinationer og konstellationer, "at synge støvet af de gamle former", har hun produceret sine egne koncertproduktioner.

Oscar Micaelsson studerede ved det Kongelige Danske musikkonservatorium hos Niklas Sivelöv og Søren Rastogi og efterfølgende hos Deborah Wood i Danmark og hos Jay Gott-lieb i Paris. Han er fastansat siden 2018 som solo pianist i Pittsburgh New Music Ensemble, et moderne musik ensemble i USA. Ensemblet er aktivt hver sommer i Pittsburgh, med pladeinspilninger og deres festival.

I marts 2015 modtog han Årets Kultur- og scenekunstpris fra Smålands Musik og Teater i Sverige som videre mulighjorde studier hos Julian Martin i New York. Han er også komponist og elsker at spille jazz
Vis kort
Mozarts Requiem
7 Nov Klassisk

Mozarts Requiem

Søndag den 7. november 2021, kl. 16.
Pris: Entré: ??

Herning Kirke, Østre Kirkevej 1A, Herning
Herning Kirkes Drengekor, MidtVest Pigekor samt Det Danske Ungdomsensemble opfører Mozarts Requiem under ledelse af dirigent Morten Duelund..
Vis kort
Mozart & Brahms #2 - Musik på Vrangen
8 Nov Klassisk

Mozart & Brahms #2 - Musik på Vrangen

Mandag den 8. november 2021, kl. 16.
Pris: Fri entré

Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Denne sæson samler vi klaverkvartetter af Mozart & Brahms i en koncertserie i tre dele. Koncerterne kan opleves individuelt eller som samlet serie. Vi tager udgangspunkt i et værk og fortæller i dialog med publikum om komponisten, perioden og værkets form..
Vis kort
Mozart & Brahms #2
9 Nov Klassisk

Mozart & Brahms #2

Tirsdag den 9. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 150 kr

Folkets Hus, Tegltorvet 2, Struer
Denne sæson samler vi klaverkvartetter af Mozart & Brahms i en koncertserie i tre dele. Koncerterne kan opleves individuelt eller som samlet serie..
Vis kort
Mozart & Brahms #2
10 Nov Klassisk

Mozart & Brahms #2

Onsdag den 10. november 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 150 kr

Højskolen Skærgården, Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Dette er den anden koncertrække i serien "Mozart & Brahms". Koncerten opføres som en del af den klassiske musikfestival KMF336. Denne sæson har vi samlet klaverkvartetter af Mozart og Brahms i en koncertserie i tre dele..
Vis kort
Den klassiske serie #2 Stjernestunder med Christian Ihle Hadland
11 Nov Klassisk

Den klassiske serie #2 Stjernestunder med Christian Ihle Hadland

Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 150 kr

HEART Herning Museum of Contemporary Art, Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Oplev Christian Ihle Hadland - en af samtidens mest efterspurgte pianister - i samspil med ensemblets blæsere. Sammen introducerer de en af de mest klassiske besætninger inden for kammermusikken, nemlig en række sonater..
Vis kort
Traumgekrönt - Opera & Vin
11 Nov Klassisk

Traumgekrönt - Opera & Vin

Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 180 kr Køb/bestil billet

Knudsens, Nørregade 40, Holstebro
Poetisk og stemningsfyldt operaaften med vin. Sæt dig til rette i smukke omgivelser og få en stemningsfyldt, intim og nærværende aften i godt selskab, når sopranen Trine Bastrup Møller og pianisten Julie Andkjær Olsen tager publikum med på en rejse genne..

Sange fra den voldsomme tid omkring de to verdenskrige bliver bundet sammen med oplæsning fra Stefan Zweigs erindringsroman. Verden af i går. Bergs ekvilibristiske leg med impressionismen og senromantikkens rige tonesprog afløses af Schönbergs fyndige og nyskabende toner. Som en vemodig ånd fra tiden før krigenes katastrofe sluttes af med Richard Strauß hjerteskærende smukke Vier letzte Lieder.

Værker:

Alban Berg: Sieben frühe Lieder

Arnold Schönberg: Drei Lieder opus 48

Richard Strauss: Vier letzte Lieder

Stefan Zweig: Verden af i går. Erindringsroman.

Varighed:

1 time

Medvirkende:

Trine Bastrup Møller er sopran, uddannet fra Royal Academy of Music i London og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har optrådt som solist på Den Kgl. Opera, Jyske Opera og scener i bl.a. Tyskland, Østrig, England og Schweiz, og er nu i gang med en international operakarriere

Julie Andkjær Olsen er pianist, illustrator og danser, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun spiller mange koncerter rundt om i Danmark og Tyskland, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør

Julie og Trine har samarbejdet i mange år, og har skabt mange forestillinger bygget op omkring den tyske lied, bl.a. de anmelderroste Winterreise og Hængende Haver på Københavns Musikteater
Vis kort