Dato

Museer


Viser 6 events fra/efter 7. maj 2021

Sophie Hjerl: En Suite
7 Maj Billedkunst

Sophie Hjerl: En Suite

Lørdag den 17. april til søndag den 30. maj 2021, kl. 11.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
På udstillingen En Suite forrykker billedkunstneren Sophie Hjerl den fysiske virkelighed ved hjælp af skulptur og virtual reality..

Gennem de to medier skabes en totalinstallation, der indbefatter de konkrete rum i Møstings Hus og et parallelunivers, der først manifesterer sig, idet man ifører sig virtual reality-brillen.

Sophie Hjerl er med VR-mediet interesseret i dét, hun kalder "kroppen som bevidsthed i rum". Ved at kombinere den besøgendes fysiske tilstedeværelse i selve skulpturen med brugen af virtual reality, bliver man på én gang en del af kunstværkets fysiske virkelighed, samtidig med at man inviteres med på en virtuel rejse, der rækker langt ud over værkets konkrete rumlighed.

I udstillingssalene præsenteres publikum for et kar, der kan minde om et badekar, men også giver associationer til en sarkofag, eller en form for kapsel som kan transportere en til og fra fjerne egne. Det er fra karet, at VR-værket udspiller sig, fysisk som virtuelt. Den besøgende tages herfra med på en virtuel rejse gennem tiden, hvor Møstings Hus' historiske rum spiller en væsentlig rolle, og hvor menneskekroppen undersøges som beholder for erindringer og oplevelser. Gennem rejsen transformeres og manipuleres publikums oplevelse af det omgivende rum. På denne måde udfordrer Sophie Hjerl forholdet mellem sted og rum - mellem ét enkelt geografisk punkt og en uendelig flade
Vis kort
Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh
3 Jun Foredrag

Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh

Torsdag den 3. juni 2021, kl. 17.30 til 21.
Pris: Entré: 225 kr

Hjemmeside: Se hjemmeside
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, Frederiksberg C
Den 3. juni 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab..

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi inden for til fire litterære langbordsmiddage på Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der er dækket op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 3. juni 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. I firetusind år har eposset fascineret læsere fra hele verden, og det findes nu på dansk i en ny oversættelse ved assyriologen Sophus Helle og digteren Morten Søndergaard. Sophus Helle fortæller om epossets lange rejse gennem tiden, fra oldtidens Uruk til dagens Danmark, og om de knaster og glæder, han stødte på i sit arbejde med oversættelsen.

Til langbordsmiddagen serverer Orangeriet god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin eller sodavand - alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til romanen på forhånd eller ej.

Adgangen til Bakkehusets 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17:30, og vi starter med fællesspisning kl. 18:00. Foredraget begynder kl. 19.30.

Du skal kunne fremvise gyldigt coronapas ved ankomsten og du skal bære mundbind indendørs, når du ikke sidder ned.

Billetter kan kun købes via Billetto.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
Vis kort
Teatertur: Frederiksberg besat
28 Jun Andet

Teatertur: Frederiksberg besat

Mandag den 28. juni 2021, kl. 16-17.30.
Pris: Entré: 75 kr

Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
Tag med på byvandring og en tur tilbage til besættelsestidens Frederiksberg. Museumsinspektør Rikke Rottensten står for de spændende fortællinger undervejs..

Teatret og dets kunstnere blev præget af nazisternes besættelse i 1940. Man snoede sig udenom det værste, modstandskampen rykkede ind på scener som Riddersalen i Allégade - men efterhånden måtte flere kunstnere gå under jorden og skjule sig, blandt andet på de stille Frederiksbergske villaveje.

Mødested: Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel.

Slutsted: Platanvej, Frederiksberg C.

Betaling ved fremmøde: kontant eller med kort i museets billetsalg
Vis kort
Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag
7 Maj Billedkunst

Latterfronten - politisk satire under 2. verdenskrig og idag

Fredag den 5. juni 2020 til søndag den 19. september 2021, kl. 11-17.
Pris: Entré: Voksen: 75 kr - Senior/Stud.: 60 kr - Børn og medlemmer fri entré

Hjemmeside: Se hjemmeside
Storm P. Museet, Frederiksberg Runddel, Frederiksberg
I udstillingen kan du opleve et tankevækkende møde mellem 1930'ernes og besættelsestidens satire og den politiske satire i dag..

Liva Weel synger en vise om at gøre modstand forklædt som en kærlighedssang, og Hitler vasker sine blodige hænder. Trump viser bar røv til Dronningen, og fra en kran over Rådhuspladsen forklarer Kirsten Birgit danskernes politikerlede.

Udstillingen markerer 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse og sætter fokus på satiren op til og under krigen. En periode, hvor den ekstreme, politiske udvikling i høj grad lå bladtegnere, komikere og scenekunstnere på sinde. Og hvor satiren var med til at samle folket mod besættelsesmagten. Satirikerne i revy og tegnekunst satte jobbet, deres sikkerhed - og ind imellem også livet - på spil for at være danskernes ventil mod tyskernes overmagt.

Samtidig taler vi i vores aktuelle samtid om, at den politiske satire har fået en renæssance. Og zoomer vi ind på den satiren i de to forskellige perioder, er der en del ligheder. Nu som dengang er målet for den politiske satire at udfordre politikere og selvudnævnte autoriteter. Afsløre usandheder og hykleri. Være ventil for alt det, som det ellers er svært at få luft for. Både op til samt under besættelsen og i nutidens globaliserede mediebillede var det - og kan det være - svært for satirikeren at udøve sit arbejde uden bekymring for uoverskuelige konsekvenser. Om end modangreb og censurpres i dag kommer fra mere diffuse og uberegnelige kanter end under besættelsen.

På udstillingen kan du se og lytte til en perlerække af værker af satirikere fra 1933 til i dag. Det gælder kunstnere som Herluf Bidstrup, Poul Henningsen, Storm P., Helge Kjærulff-Schmidt, Jonathan Spang og Roald Als. Du kan opleve hvordan besættelsestidens tegnere og revyfolk på opfindsom vis udtrykker deres kritik på trods af censur. Smile over karikaturer af Hermann Göring fra din plads i en plysset sofa - formet som et hagekors. Se og høre om Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms hidtil hemmeligholdte politiske souvenirs. Eller hvad med at udfordre dine ledsagere i et dilemmaspil?
Vis kort
Natlys - kunstprojekt på Andebakkesøen

Natlys - kunstprojekt på Andebakkesøen

Lørdag den 22. maj til fredag den 1. oktober 2021, kl. 08-24.
Pris: Fri entré

Møstings Hus, Andebakkesti 5, Frederiksberg
Hen over sommeren 2021 vil besøgende og forbipasserende gæster blive mødt af kunstprojektet NATLYS skabt specielt til Andebakkesøen foran Møstings Hus..

Med projektet ønsker Møstings Hus, Frederiksbergmuseerne, at udvide råderummet og at integrere søen i deres nuværende profil, for dermed at kunne præsentere en endnu større skare af besøgende for nytænkende, fælles kunstoplevelser.

NATLYS: Lyse nætter, fuld af magi

Omdrejningspunktet for kunstprojektet NATLYS er den citrongule blomst, der i sommermånederne hver aften vågner op og kortvarigt folder sig ud i et eventyrligt sceneri. Andebakkesøen er scenen for værket, hvor flydende korkøer med meterhøje natlys illumineres i en sart citrongul lyssætning.

Projektet er skabt af landskabsarkitekt MDL Signe Moos der ønsker at sætte fokus på vores forhold til naturen i byen, og også inviterer publikum til digitalt at bidrage med deres visuelle oplevelser af blomstringen, idet udvalgte fotos fra projektets instagram profil løbende opsættes langs bredden på transparente plexiglasplader.

En stor del af projektet NATLYS består af et alsidigt publikumsprogram, og sommeren vil stå på en række inspirerende events og workshops som gastronomiske smagsoplevelser, poesiworkshops m.m.

Baggrund for projektet
NATLYS er udvalgt på baggrund af et Open Call udskrevet af Møstings Hus og Frederiksbergmuseerne.

Møstings Hus modtog forslag fra et bredt og meget kvalificeret felt af kunstnere og arkitekter fra ind- og udland. Med valget af NATLYS er der lagt vægt på de beskuerinddragende og sanselige kvaliteter samt samspillet mellem omgivelser og værk.

Projektet realiseres med støtte fra Frederiksberg Fonden og Beckett-fonden
Vis kort
Tomás Saraceno: Event Horizon
7 Maj Installation

Tomás Saraceno: Event Horizon

Tirsdag den 2. juni 2020 til tirsdag den 30. november 2021, kl. 11.
Pris: Entré: 125 kr

Cisternerne, Søndermarken - Overfor Frederiksberg Slot, Frederiksberg
I 2020-2021 slår Cisternerne dørene op til en udstilling med den argentinskfødte kunstner Tomás Saraceno. Udstillingen opleves fra både. Entré skal bookes på forhånd via Cisternernes hjemmeside..

Med udgangspunkt i Cisternernes unikke miljø, har Saraceno skabt et storstilet projekt, der er væsensforskelligt fra alt, hvad han tidligere har lavet. Vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danner et underjordisk, blikstille hav og udstillingen skal således opleves fra både.

Den besøgende inviteres på en sælsom rejse ind i Cisternerne. Her åbenbarer forskellige kunstværker sig efterhånden som man stævner ud og bevæger sig ind i det ukendte mørke.

Åbningstider
Tir.-Ons.: 11 - 18
Tors.: 11 - 20
Fre.-Søn.: 11 - 18
(mandag lukket).

Udstillingen kan opleves til og med: 30.11.2021

(Cisternerne holder vinterlukket fra d. 21.12.2020-01.02.2021, men åbner op igen med samme udstilling)

Husk at booke billetter online

Entré:
Voksne: 125 kr.
Børn: 60 kr
Vis kort