Frederikssund Kommunes logo

Vælg periode
    Vælg genre

Viser 9 events i Frederikssund Kommune mellem 20. apr. og 19. maj 2021

Kunsten at balancere sten på hinanden - UDSOLGT
Torsdag den 22. april 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 + gebyr Køb/bestil billet
Jægerspris Bibliotek, Møllevej 100, Jægerspris
Workshop med Nikolaj Martini Hansted Pedersen. Til denne workshop kan du lære, hvordan du skaber skulpturer af sten, som balancerer på hinanden. Det kræver tålmodighed og fordybelse, og workshoppen vil derfor både fokusere på teknik og mindfulness.

Efter workshoppen vil du kunne lave dine egne unikke skulpturer i naturen og haven, samt have en bedre forståelse af, hvad de kan bruges til.

UDSOLGT - der er venteliste
Vis kort
Besøg på Valgmenighedskirkegården
Torsdag den 29. april 2021, kl. 14-15.
Jørlunde Sognehus, Bygaden 28 C, Jørlunde, Slangerup
Vi tager kaffekurven med på tur og besøger valgmenighedskirkegården, hvor man fortsat kan se nogle af de historiske gravsten. Bl.a. fra gårdejere i Sundbylille Jens Svendsen og Ane Guria Svendsen, som skænkede den altertavle der hang i valgmenighedskirken.
Vis kort
Noget om at blive grebet
Fredag den 7. maj 2021, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Parkteatret, Jernbanegade 41, Frederikssund
Vis kort
Selsø Barok Ensemble
Fredag den 7. maj 2021, kl. 19.30-21.30.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Herregaardsmuseet Selsø Slot, Selsøvej 30A, Skibby
Traditionen tro bliver Selsø Slot omdannet til Danmarks smukkeste koncertsted d. 7. maj spiller det nydannede Selsø Barok Ensemble. Oplev musikken flyde gennem slottets riddersal - og mærk tiden på herregårdsmuseet. Denne aften er det det nyetablerede Selsø Barok Ensemble, som spiller og vil skabe en koncertoplevelse i de historiske omgivelser, hvor hele herregården er oplyst af levende lys.

Praktisk

Koncerten afholdes i Selsø Slots baroksal fra 1734

Parkering kan ske ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Herefter følger du skiltningen til fods til museets port-indgang. Hvis du er gangbesværet, må du parkere foran slottet.

Ankom 30 minutter før koncertstart

Alle restriktioner vedr. COVID-19 overholdes. Det vil sige, at der er begrænset antal pladser og afstand mellem siddepladserne i salen.

Tip

Du har mulighed for mindst 3 dage før koncerten, at bestille mad til afhentning ved at kontakte sønderbykro.dk, som ligger ca. 400 meter fra slottet. Du kan nyde maden i de skønneste omgivelser op til slottet, hvor der er bænke og borde.

Koncertprogram 2021

Som noget helt nyt står den nydannede Selsø-Hornsherred Musikforening bag sæsonens koncertprogram på Selsø Slot. Sæsonen byder på mange klassiske koncerter af høj kvalitet. Få overblikket
Vis kort
Den lille prins: musikfortælling med Stine Michel
Lørdag den 8. maj 2021, kl. 10-10.45.
Pris: Entré: 25 + gebyr Køb/bestil billet
Skibby Bibliotek, Nyvej 7 C, Skibby
Antoine de Saint-Exupérys magiske historie 'Den lille prins' bringes til live i denne tryllebindende musikfortælling for børn og deres voksne. 'Den lille prins' er historien om en pilot, der forulykker i en ørken. Her møder han en lille dreng, der med sin ukuelighed bliver ved med at spørge, til han får et svar.

Hvordan tæmmer man en ræv?
Hvorfor drikker drankeren?
Hvordan kan man eje stjernerne?

Sammen med Stine Michel drager vi på opdagelse i venskabets natur, universets hemmeligheder og kunsten at tegne en elefant.

For børn på 6 år og op
Vis kort
Mia Willaume, billedkunstner
Lørdag den 24. april til søndag den 9. maj 2021, man. fre. kl. 13-17, lør. søn. kl. 13-16.
Pris: Fri entré
Langes Magasin, Østergade 3B, Frederikssund
Mia Willaume arbejder primært med olie/akryl på lærred, mixed media og grafik. Hendes værker handler om relationer og møder mellem mennesker og tager ofte afsæt i farvernes harmoni og kontraster og i hverdagens simple former. Mia Willaume er født i Ålborg i 1974, er udøvende billedkunstner og underviser. Hun bor og arbejder i Roskilde. Hun har deltaget på flere statsanerkendte, censurerede udstillinger og udstiller endvidere i eget atelier, kunstforeninger, på gallerier, kunsthaller mm i Danmark og Sverige.

Mia Willaume udtaler i december 2016:

"Det handler om mennesker og relationer, om alt det, som binder os sammen, og det som skiller os ad. Jeg er optaget af vores måde at være sammen på,og vores måde at være "os selv" på, og især feltet derimellem.

Vi lever vores liv på grundlag af værdier og normer, som grundlægges på et tidligt tidspunkt i livet af vores omgivelser, og vi får på den måde overleveret andres "livsmønstre". I kraft af denne normtilpasning bliver vi i stand til hurtigt at afkode og dømme vores omgivelser, ofte blot på det "ydre lag" og ud fra ganske få punkter.

Den kompleksitet, der ligger i retten til at være et individuelt og frit menneske også udenfor den normdannende kultur, interesserer mig. Normer og tillærte værdier kan på den ene side skabe forudsigelighed, tryghed, glæde og samhørighed, men samtidig også ensomhed, frygt, utryghed og tvivl afhændgig af person og situation.

Jeg tager ofte afsæt i hverdagsobjekters simple former som symbol på mellem-menneskelige relationer i hverdagens rum og sammenhænge, eksempelvis kopper, skåle, potteplanter, møbler, osv. På samme tid kan disse også være en kommentar til menneskets afhængighed af det materielle, som værdisæt for status. Jeg arbejder med collage, maleri, installationer og er særlig optaget af arbejdet med mixed media: at blande og sammenføje forskellige materialer og elementer. Jeg undersøger den relation, der opstår inellem disse, og hvor de enten optages af hinanden eller frastødes.

I materialets struktur, volumen, overflade og farve ligger en indbygget identitet. De indbyggede historier blander sig med hinanden i en ny sammenhæng. Materialernes, farvernes og formernes forskellighed og lighed bruger jeg i fortællingen om os selv, "de andre" og vores kulturelle bagage.

Mine billeder handler om møder mellem mennesker; om at få løse ender til at hænge sammen og modsætninger til at mødes, om at skabe forbundethed."

I 2020 udtaler Mia:

"Her startede jeg på en ny rejse ind i og med maleriet, som giver sig til udtryk i de nyeste malerier. Det er en undersøgelse af det mere løse, vilde og intuitive maleri, hvor flere og forskellige motiver optræder i samspil med organiske former. En serie kunsttryk og grafik/linoleumsnit er det også blevet til i år. Det har været interessant at arbejde med mit udtryk på en helt anden måde, i en grafisk og simpel metode."

Følg Mias projekter og andre nyheder her:

Web: www.miawillaume.dk

IG: mia_willaume

FB side: MIA WILLAUME
Vis kort
Ørene i maskinen - Teatret st. tv
Lørdag den 15. maj 2021, kl. 15.
Pris: Entré: 50 kr
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, Frederikssund
"Ørerne i maskinen" er historien om noder og unoder, metronomer og ekkomaskiner og ikke mindst et gryende venskab. måske endda kærlighed? Om en dreng og en pige fra to forskellige verdner. Pigen går op i takt og tone, han er ligeglad, bare det swinger.
Vis kort
Udstillingen
Fredag den 1. januar til lørdag den 15. maj 2021, kl. 14.
Pris: Fri entré
Odd Fellow Palæet, Lundevej 27, Frederikssund
Kunstudstillingen " Ord og billeder 2" med kunstneren Margit Enevoldsen, Tulstrup ved Hillerød, kan ses ved henvendelse til Oddd Fellow Loge nr. 69 Kunstudvalg / formand Otto Pedersen, mobil 29405525 eller mail: ulla.otto.pedersen@gmail.com.
Vis kort
Cirkus Baldoni 2021 (husk coronapas)
Onsdag den 19. maj 2021, kl. 17.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Cirkuspladsen ved Kalvøen, Vænget 3, Frederikssund
Et brag af en forestilling med titlen "Det? for vildt" og det bliver det. Loger er kun forbeholdt én familie. Grundet restriktionerne skal der vises gyldigt coronapas (negativ test max 72 timer gammel. I logerne skal der betales for min. 4 pladser og man har logen for sig selv (der er plads til 8 fra samme familie). Disse kan kun reserveres på billettelefon 20 86 60 10. Alle andre reserveres/købes her. Systemet laver automatisk social afstand, så du kan føle dig helt sikker.

Priser: + gebyr kr. 10 pr. billet:

Børn 2-15 årVoksne 16+A-Loge260 kr.290 kr.B-Loge210 kr.240 kr.1. plads210 kr.240 kr.2. plads180 kr.210 kr
Vis kort