Ansvarlig for siden:

Kultur og Oplevelser
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, ,

Kalender

Dato

Genre

Søg

Vælg en eller flere genrer


Viser 260 events i Gentofte Kommune fra/efter 13. jul. 2020

Foredrag Naser Khader
24 SEP
Diverse | Foredrag

Foredrag Naser Khader

Helleruplund Kirke, kl. 19.30.

Torsdag den 24. september 2020, kl. 19.30.
Et spændende og underholdende foredrag om kristendommen med bogaktuelle Naser Khader. I bogen "Sådan blev vi kristne - en rejse i Jesus og Paulus' fodspor" rejser Naser Khader til Israel og Palæstina for at få indsigt kristendommen som religion. Oplev et foredrag, hvor Naser Khader rejser i de fodspor, som Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Naser ser nærmere på de konkrete begivenheder, der lagde grundstenene til kristendommen og på de kristne skikke, normer og værdier. Naser Khader fortæller, hvordan fortidens begivenheder og mødet med kristendommen har påvirket ham selv og den måde, som vi lever på i dag. Siden Naser Khader tog en masteruddannelse i teologi, har han haft interesse for Biblens historier. En interesse der kun blev større, da han for et par år siden stødte på en bog om apostlen Paulus, som gav ham et helt nyt perspektiv på kristendommen. Med dette foredrag får I... - en fortælling om en personlig rejse med historier fra Biblen - indsigt i kristendommens oprindelse, og hvad der har lagt grund for de kristne værdier - en humoristisk og indsigtsfuld foredragsholder, som er bogaktuel Gratis entre. Der kan evt. være begrænsning på antal deltagere alt efter udmelding af sundhedsstyrelsens retningslinjer
Jazz i Hellerup Havn
24 SEP
Musik | Jazz

Jazz i Hellerup Havn

Restaurant Hellerup Sejlklub, kl. 20.

Torsdag den 24. september 2020, kl. 20.
Pris: (Fri entré)
Søndergaard/Sørensen Quintet spiller fantastisk bebop, swing og latin i Hellerup Havn. Jens Søndergaard, altsax - Jens-Erik Sørensen, tenorsax - Ole Matthiessen, piano - Ture Kindt-Larsen, bas - Dennis Drud, trommer.
GentofteNatten: Kirkens instrumenter - en rundvisning
25 SEP
Børn | Workshop

GentofteNatten: Kirkens instrumenter - en rundvisning

Dyssegård Bibliotek, kl. 14.

Fredag den 25. september 2020, kl. 14.
Lad Dyssegårdskirken være et stoppested på GentofteNatten. Her kan I opleve kirkens musik i forskellige små opsætninger. Nyd et barokensemble, lyt til orgelet og smuk kirkesang. Musikken I skal høre er af dansk-tyske Diderik Buxtehude (1637-1707). Alle optrædende har barokkostume og hvid paryk på. Efter en rundtur i kirken, kan I besøge kirketårnet for at se og høre klokkerne. Første rundvisning begynder kl. 14.00, og varer 1 time. Vi slutter af udenfor med en forfriskning. Besøg også caféen i menighedshuset.

Praktiske informationer

Varighed: 1 time. For alle. Ingen tilmelding
Teater: Tam Vild (fra 6 år)
25 SEP
Børn | Workshop

Teater: Tam Vild (fra 6 år)

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 17.

Fredag den 25. september 2020, kl. 17.
Den gamle klassiker Tarzan er kommet under kyndig behandling af Dansk Rakkerpak og er blevet til en latterfremkaldende forestilling, fyldt med slapstick, poesi og jungletrommer. Der er lydeffekter og livemusik, klassiske scener som "Me Tarzan, you Jane" og selvfølgelig tager fortællingen en kovending, hvor alt bliver vendt på hovedet.

Praktiske informationer
 • Alder: Fra 6 år.
 • Spillested: Udenfor biblioteket.
 • Ingen tilmelding.
 • I tilfælde af regn aflyses forestillingen.
Rens Ud I Krop Og Sind
26 SEP
Diverse | Foredrag

Rens Ud I Krop Og Sind

FOF Nord, kl. 10-13.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 10-13.
Pris: (Entré: 375 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: FOF Nord
V/ Helle Hein. Rens ud i krop og sjæl Tiden er ideel til at rense ud i - i både kroppen og i vores sind. Afgiftning af krop og sind kan være med til at give dig mere energi, større overskudbedre fordøjelse, smukkere og fastere hud.

Kickstart denne lørdag din indre rengøring. Vi starter med et teoretisk indslag, hvor du får serveret en afgiftende juice (økologisk og uden sukker, gluten og mælkeprodukter). Derefter går vi i motionslokalet, hvor du bliver ført gennem øvelser, der støtter kroppen afgiftningsorganer samt øvelser, der "afgifter" sindet.

Pris inkl. foredrag, øvelser, 1 afgiftende økologisk juice
Design Din Drømmehave I - Det Store Overblik
26 SEP
Diverse | Foredrag

Design Din Drømmehave I - Det Store Overblik

FOF Nord, kl. 10-16.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 10-16.
Pris: (Entré: 1095 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: FOF Nord
V/ Annemarie Sørensen. Design din drømmehave - Det store overblik

Tilbring en hel dag sammen med professionel havearkitekt - kun 5 deltagere på holdet. Derudover 45 minutters privat konsultation over e-mail og telefon om kun din have.

Hvem kender ikke til, at haven er alt andet end den nemme og smukke have, man går og drømmer om. Dette kursus giver dig mulighed for at gøre drømmen til virkelighed. Du får inspiration og vejledning i, hvordan du kan forvandle din have fra f.eks. et vildnis eller en ubeplantet grund til en dejlig have. Hvordan en kedelig have bliver en dejlig oase. Du lærer at tegne din helt personlige og unikke haveplan med både rum, oplevelse og brug af de rigtige planter.
Kurset ledes af havearkitekt og hortonom, AnneMarie Sørensen, som ud over idéer til smukke, dejlige og nemme haver vil give både generel vejledning og individuel vejledning til den enkelte kursist.

For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det, at man har opmålt sin have på forhånd, men det er ikke en forudsætning. Vejledning hertil vil blive tilsendt til deltagerne 2 uger før kursusstart. Det er muligt at kontakte læreren, hvis der opstår spørgsmål til optegningen før og under kursusforløbet. Til kursusdagen medbringes ud over papir og tegneredskaber (blyant, viskelæder, lineal, sort tusch og evt. farveblyanter) fotos af haven fra forskellige vinkler (digitalt eller papir) og også meget gerne forskellige havebøger og inspirationsmateriale. Med hensyn til detaljeret planteanvendelse anbefales tilmelding til "Design din Drømmehave 2 - planteanvendelse" d. 28/3 2020.

Der vil blive udleveret kursusmateriale, som koster 50 kr. Der afregnes direkte med underviseren.
Ring gerne til læreren på tlf. 20886245 eller send en e-mail til hortea@youmail.dk for nærmere oplysninger
Workshop: Byg en bæredygtig blomst (5-10 år)
26 SEP
Børn | Workshop

Workshop: Byg en bæredygtig blomst (5-10 år)

Vangede Bibliotek, kl. 11.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Kan man designe blomster ud af gamle nøgler? Og hvordan ser en Barbieblomst egentlig ud? Eller hvad med playmobilanemoner? Vi blander klassiske ideer fra naturen med en god portion humor og genbrug. Vi nyfortolker alverdens blomster, som slet ikke behøver at blive vandet. Workshoppen er ledet af Nanna Del Pin Hamilton, iværksætter fra Creating A, som har specialiseret sig i at fremme børns kreativitet.

Praktiske informationer
 • Alder: 5-10 år.
 • Book billetter her på siden. Både børn og voksne skal have billet.
Ayurveda - Den Indiske Læge
26 SEP
Diverse | Foredrag

Ayurveda - Den Indiske Læge

FOF Nord, kl. 13.30-16.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 13.30-16.
Pris: (Entré: 250 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: FOF Nord
V/ Anita Lindberg.
Frederikshavns Mandskor og
26 SEP
Musik | Andet/Ukendt

Frederikshavns Mandskor og "De Gamle Drenge"

Helleruplund Kirke, kl. 16.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 16.
Frederikshavns Mandskor kommer på genvisit efter mandskoret "De Gamle Drenge" besøgte dem i september 2019. Korene vil optræde hver for sig og sammen.
Extremely Rotten Death Metal vol. 6: Undergang, CHAOTIAN og Ascendency
26 SEP
Musik | Andet/Ukendt

Extremely Rotten Death Metal vol. 6: Undergang, CHAOTIAN og Ascendency

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 21.

Lørdag den 26. september 2020, kl. 21.
En dødstung tåge lægger sig over biblioteket, når tre af de klammeste navne på den københavnske dødsmetalscene giver koncert. En dødstung tåge lægger sig over biblioteket, når tre af de klammeste navne på den københavnske dødsmetalscene giver koncert.

Undergang har spillet verden i sænk med deres dansksprogede dødsmetal, hvor sidste år bl.a. bød på blodigt besøg i Japan og Rusland. Med titler som Kogt i Blod og Lemlæstelsens kunst kan man kun glæde sig til de blodsudgydelser publikum har i vente.
CHAOTIAN spiller ligeledes grum og brutal dødsmetal af den klammeste skuffe, så der er helt klart noget, der lugter ret råddent "in the state of Denmark"...
Ascendency spiller bastardism, en beskidt blanding af dødsmetal og black metal.

Gratis. Ingen tilmelding
Aktier For Begyndere
27 SEP
Diverse | Foredrag

Aktier For Begyndere

FOF Nord, kl. 09-14.

Søndag den 27. september 2020, kl. 09-14.
Pris: (Entré: 305 kr) Klik her for at tilmelde dig
Sted: FOF Nord
V/ Uffe Dreiser. Aktier for begyndere

Vi har haft venteliste til undervisningen den 19. januar. Derfor har vi oprettet endnu et kursus i aktiehandel for begyndere i FOF-huset, Ordrupvej 60, 2920 Charlottenlund. Det er lørdag den 4. april kl. 9-14 og du kan tilmelde dig nedenfor.

Har du ikke handlet aktier før? På kurset får du en grundlæggende introduktion til aktier, og værdipapirmarkedet. Hvad er det for en størrelse? Hvordan handler du aktier og hvordan finder du de bedste aktier at købe (fundamental/teknisk analyse introduceres). Vi taler om risiko: hvad skal du passe på? (herunder stop loss og risk reward).

Kurset kræver ingen forudsætninger
Sjov med ord: ABC-lege (4-6 år)
27 SEP
Børn | Workshop

Sjov med ord: ABC-lege (4-6 år)

Gentofte Hovedbibliotek, kl. 11.

Søndag den 27. september 2020, kl. 11.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Sæt fokus på dit barns sprog. Træning af ordforråd og lyst til leg med bogstaver er den bedste forberedelse, du kan give dit barn, inden skolestart med læsning og skrivning. Vi skriver og leger med bogstaver, og du får inspiration til, hvordan leg med sprog kan blive en del af en travl hverdag.

Praktiske informationer
 • Alder: 4-6 år.
 • Book billet her på siden. Både børn og voksne skal have billet.
Teater: Juhu det er regnvejr (3-8 år)
27 SEP
Børn | Workshop

Teater: Juhu det er regnvejr (3-8 år)

Dyssegårdskirke og sognegård, kl. 15.

Søndag den 27. september 2020, kl. 15.
Pris: (Entré: Billet 35 kr) Køb/bestil billet
Teaterdyssen og Teater Baglandet byder på en mimisk forestilling med gummistøvler og smil. Oplev Sofie Pallesen i den fine og drømmeagtige JUHU det er regnvejr i Dyssegårdskirken. Forestillingen skaber, helt uden ord, en dejlig 'juhu-følelse' hos både ældre og unge tilskuere med al den nysgerrighed og undren, der pibler frem undervejs.

Praktisk information
 • Alder: 3-8 år
 • Pris pr. billet: 35 kr. Køb billet her på siden. Både børn og voksne skal have billet
 • Varighed: 35 min
 • Et Teaterdysse arrangement


Sara Omar
28 SEP
Diverse | Foredrag

Sara Omar

Ordrup gymnasium, kl. 19-21.

Mandag den 28. september 2020, kl. 19-21.
Pris: (Entré: 175 kr) Klik her for at tilmelde dig
Arrangør: FOF Nord
V/ Sara Omar.
Babygospel
29 SEP
Børn | Andet

Babygospel

Messiaskirken, kl. 10.

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 10.
Messiaskirken åbner hold med babygospel. Sara Broberg Jönsson leder gospelsang for dig og din baby. For babyer 0-12 mdr og deres forældre (bedsteforældre er også velkomne) - Tirsdage kl 10.00 - 10.40 i Messiaskirken. Bagefter en kop kaffe i kirkens hyggelige lokaler. - Tilmeld dig via: først til mølle tilmelding - bookes fra uge til uge, link kommer til at være her på siden en uge før. - Adresse Messiaskirken, Hartmannsvej 46, Charlottenlund Find også Baby Gospel på Instagram og Facebook
Workshop: Eftermiddage med Grøn Guide (5-10 år)
29 SEP
Børn | Workshop

Workshop: Eftermiddage med Grøn Guide (5-10 år)

Ordrup Bibliotek, kl. 16.30.

Tirsdag den 29. september 2020, kl. 16.30.
Pris: (Gratis billetter) Køb/bestil billet
Er du klar til at få jord under neglene eller måske prøve at holde en stålorm? Karen Stevnbak Andersen fra Grøn Guide Gentofte kommer på besøg. Vi skal blandt andet se, hvordan vores haver i parken udenfor har det. Måske kan vi smage på noget af alt det grønne? Vi skal også se, hvad der gemmer sig i jorden af små dyr. Til arrangementet i november skal vi lave smukke grønne juledekorationer.

Tirsdag den 27. oktober: Små sjove dyr

Tirsdag den 24. november: Juledekorationer

Praktisk information

Alder: 5-10 år.
Book billet her på siden. Både børn og voksne skal have billet
Babysalmesang
30 SEP
Børn | Andet

Babysalmesang

Hellerup Kirke, kl. 10.

Onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
Koncert ved flyglet - og orglet
30 SEP
Musik | Andet/Ukendt

Koncert ved flyglet - og orglet

Hellerup Kirke, kl. 20.

Onsdag den 30. september 2020, kl. 20.
Koncert ved flyglet - og ved orglet. Værker for begge instrumenter på een gang :-) Organist Anne Kirstine Mathiesen og pianist David Lau Magnusson medvirker.
Udstilling: Rasmus Bregnhøi
30 SEP
Børn | Workshop

Udstilling: Rasmus Bregnhøi

Jægersborg Bibliotek, kl. 10.

Torsdag den 3. til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
Hunden Ib besøger Jægersborg Bibliotek! Billedkunstner og illustrator Rasmus Bregnhøi udstiller sine sjove tegninger af Hunden Ib og andre af sine højtelskede karakterer fra sine mange bøger. Kom og få øje på deltaljer og finurligheder, der gemmer sig i tegningerne. Snup et aktivitetsark og gå på opdagelse.

Fernisering torsdag den 3. september kl. 10.00.

For alle. Ingen tilmelding
Udstilling: Et bord er et bord
30 SEP
Børn | Workshop

Udstilling: Et bord er et bord

Dyssegård Bibliotek, kl. 10.

Tirsdag den 1. til onsdag den 30. september 2020, kl. 10.
"Et bord er et bord" er et gigantisk kunstværk og byggesystem, som består af korte og lange brædder med ord på. Det er skabt af kunstneren Anders Bonnesen. Ordene stammer fra novellen "Et bord er et bord", skrevet af den schweizisk-tyske forfatter Peter Bichsel.

Du kan bruge brædderne til at bygge store trækonstruktioner, som samtidig danner nye sætninger og betydninger. Med "Et bord er et bord" får både børn og voksne en kunstoplevelse, der udvider sprogets ramme og litteraturens anvendelse.

Udstillingen er venligst udlånt af Køge Bibliotekerne.

For alle. Ingen tilmelding
Download liste som pdf