Viser 712 events i Haderslev Kommune fra/efter 6. aug. 2021

Den Lille Forfatter Sommerworkshop

Den Lille Forfatter Sommerworkshop

Fredag den 6. august 2021, kl. 10.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Ved denne målgruppe (13-16 år) arbejder vi med Berettermodellen, her er det teksten som er det bærende element i bøgerne. Vi starter i fællesskab med en gennemgang af berettermodellens tre grundsten. Tilmeld via formular på denlilleforfatter.dk. Ved denne målgruppe (13-16 år) arbejder vi med Berettermodellen, her er det tekst som er det bærende element i bøgerne. Vi starter i fællesskab med en gennemgang af berettermodellens tre grundsten:

En begyndelse - En midte - En slutning

Herefter bevæger vi os over i den dramaturgiske del, hvor vi blandtandet får karaktererne, rammerne og præmissen på plads.

Efter en gennemgang af overstående, arbejder deltagerne selvstændigt med deres egne bøger, men får selvfølgelig alt den hjælp de trænger.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ: Ved denne workshop arbejder deltageren på sin egne medbragt pc. Vi anbefaler at man medbringer mad og drikke, da man bliver supersulten / tørstig af at være kreativ
Sejltur på Haderslev Dam med dambåden Dorothea

Sejltur på Haderslev Dam med dambåden Dorothea

Fredag den 6. august 2021, kl. 11, 13 & 15.
Pris: Entré: 100 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Haderslev Dambåd Afgang fra Bispebroen, Haderslev
Vi giver dig mulighed for at opleve Sønderjyllands største Dam - du kan sejle inde fra byens centrum og ud i naturen - opleve turen på vandet og det rige fugleliv i og omkring Dammen. Vi gør det i respekt og med fokus på bæredygtighed overfor naturen - bl.a. er båden eldreven - du sejler helt lydløst frem over bølgen blå. Du oplever naturen på en helt ny måde, du kan være heldig at se både fiskehejren og ørnene svæve langsomt frem.

Hop ombord på dambåden og nyd en unik sejlads. Turen starter fra Inderdammen, videre over til Danhostel og videre ud til Bergs Plads inden man krydser yderdammen for at slå et smut forbi anløbspladsen ved Restaurant Damende og for derefter at nyde den stille sejlads ind til Bispebroen igen
Daglig sejlads på Haderslev Fjord

Daglig sejlads på Haderslev Fjord

Fredag den 6. august 2021, kl. 12.
Pris: Entré: 199 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hjuldamperen Helene Honnørkajen 1, Haderslev
Sejlturen gennem Haderslev Fjord er en usædvanlig smuk naturoplevelse. Den 12 km lange smalle bugtede fjord er meget varieret, og giver den sejlende en enestående chance for at komme tæt på et fascinerende samspil mellem vand og land, dyre og planteliv
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hindemaj vest for Haderslev Hindemadevej, Haderslev
Arrangør: Hjernesagen
Kære alle, naturen kalder fra Pamhule ved Hindemade - måke kommende Natur & Nationalpark - altid den sidste hverdagsfredag i måneden kl. 13.30 0 kommentarer skriv en offentlig kommentar. husk tøj, fodtøj til fredagsvejret & noget til hyggen bagefter - kørelejlighed med DIT mundbind / tilmelding til Gitte / mobil 22 82 44 18 -husk tøj, fodtøj til fredagsvejret & noget til hyggen bagefter
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Torvet Torvet, Haderslev
Galleri ARTC - tidligere Galleri Tønder har d. 6. august fernisering på en udstilling "Kunsten at se." med grafiker, maler og tegner John Olsen (f.1938 - d. 2019). Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1960 - 1967. Det er John Olsens datter Aja Skyum der i samarbejde med ARTC har sammensat en udstilling af farens efterladte værker.

På udstillingen kan der desuden ses værker af Aja Skyum selv.

Der er fernisering på den spændende udstilling d. 6. august kl. 16 - 18

Udstillingen kan ses i Haderslev frem til 11. september og er samtidig indvielsen af en afdeling af galleri ARTC, der får beliggenhed på torvet 2 i centrum af Haderslev.

"Det vigtigste det er at se! At gøre erfaring gennem øjnene som sans. Det burde være et fag i skolen at lære børnene at se. Det er som om, at erfaring hentet gennem øjnene ikke rigtigt tæller, som om al viden skal erhverves ved læsning og gå gennem hjernen for at blive regnet"
John Olsen
Sommerkoncert

Sommerkoncert

Fredag den 6. august 2021, kl. 16.30-17.15.
Haderslev Domkirke (Vor Frue Kirke) Domkirkepladsen 2, Haderslev
De 9 indsigter

De 9 indsigter

Lørdag den 31. juli til fredag den 6. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
Livsbekræftende kursus med her-og-nu udbytte! En indsigt er noget man får - noget, der kommer til en. Det er ikke noget du kan forcere i utide, da det kommer, når det kommer; og altid til tiden. Du har sikkert allerede fået nogle af de 9 indsigter - ikke ved at læse dig til dem, eller høre om dem, men ved at "få dem".

I løbet af dette kursus vil vi sammen bevidstgøre dem endnu mere; og styrke dem, så vi kan bruge den fantastiske energi, der er til rådighed for at fuldføre vores spirituelle mission.

Vi vil have ét modul med hver af disse 9 indsigter:

* Det kritiske Punkt, hvor vi er tilstrækkelige mange, der oplever vores liv, som en rejse, hvor vi bliver guidet ved hjælp af meningsfulde sammentræf, der fører os tættere på det vi vil og skal i vores liv.

* Det forlængede NU, som handler os menneskers egentlige formål med at være her på jorden. Tættere på universets virkelige natur.

* Et spørgsmål om energi, hvor alt udgør et felt af energi, som vi kan sanse og fornemme via vores intuition. Vi fokuserer på det vi ønsker, fordi det vi giver opmærksomhed, får vores energi.

* Kampen om energien handler om den kamp vi mennesker er i, når vi forsøger at få energi fra andre i stedet for fra kilden. Knaphed i stedet for overflod.

* Mystikernes budskab fra alle traditioner var, at det er muligt at forbinde os med den guddommelige energi i vores indre. En fornemmelse, der føles som kærlighed, lethed, livsmod - så vi kan ganske enkelt tjekke, om disse følelser er til stede, så er vi i kontakt med det guddommelige.

* Afklaring af fortiden handler om at blive bevidst om, hvornår vi manipulerer og stjæler energi fra andre; og når det er bevidstgjort, kan vi finde vore personlige spirituelle vej her i livet, så vi kan bidrage til denne verden.

* At følge strømmen via kendskabet til vores personlige mission. Vi vil have spørgsmål; og vi vil få svar på de mest mystiske måder - i en smuk synkronisitet.

* Den mellemmenneskelige etik øges ved at støtte hvert menneske, der kommer ind i dit liv - se skønheden i deres ansigt. Vi styrker hinanden i fællesskaber; og sørger for ikke at miste vores energi, når vi bliver forelskede.

* Den frembydende kultur handler om, at vi udvikler os mere og mere hen mod opfyldelsen af vores spirituelle mission. Denne vækst vil føre os til højere og højere energitilstande for til sidst at afslutte den eksisterende cyklus af fødsel og død.

Kurset vil have fokus på at integrere de 9 indsigter, så de kan hjælpe dig med at leve det liv, der giver mening for dig; og dermed for dine omgivelser
QiGong Festival

QiGong Festival

Lørdag den 31. juli til fredag den 6. august 2021, kl. 16.
Pris: Entré: 5150 kr
Den Holistiske Højskole Stensbækvej 29, Gram
En uge med fejring af forskellige QiGong-serier Denne uge vil du komme til at lave flere forskellige serier, hvor du arbejder med din Livs-Energi = QI. Mentalt, fysisk og følelsesmæssigt. Alt sammen foregår langsomt og alle kan være med.

Udover Qigong er der afspænding og meditation for at hvile krop og sind, hvor der blot tages imod og genoplades.

Der vil også være naturvandringer på hederne og i skove - steder hvor vi også vil praktisere Qigong.

Qigong er ældgamle kinesisk bevægelse, skabt med inspiration fra naturen, dyrene, bevægelserne og ud fra kinesisk filosofi og traditionel kinesisk medicin (TCM).

Qigong foregår roligt og langsomt, med fordybelse og tilstedeværelse, så Qigong kan betragtes som meditation i bevægelse.

Ugen byder på flere Qigong-serier, hvor hver serie har noget ganske særligt og et bestemt formål.

Serier du vil blive introduceret til:

* 18 Qigong

* Five Animals Qigong

* Ba Duan Yin - De 8 brokader

* Healing Six Sounds Qigong

Stilleretræte-dag

Hver serie har et kort teoretisk oplæg og derefter fordyber vi os gennem praksis.

Midt på ugen er der indlagt en stilleretræte-dag. Her kan du gøre lige præcis det du vil.

Måske vil du udforske det naturskønne område, der omkranser højskolen, måske en dagstur til Danmarks ældste by, Ribe eller måske bare slappe af på værelset, i cafeen, eller være sammen med andre.

Det er fra tidligere erfaringer og ønsker, at denne dag vil være givende for dig som deltager.

Underviser Ane Mette Dam:

Underviseren vil være Ane Mette Dam som er certificeret i 7 Qigong serier.

Derudoverer Anne Mette uddannet fysioterapeut, kognitiv terapeut, mindfulness instruktør, 5-PATH hypnoterapeut og 7th Path Selvhypnose instruktør.

Udover samarbejdet med Dennis Næsby i Mind&Movement, har hun sit eget helhedsorienterede firma AneMetteDam.dk, hvor hun primært arbejder med samtaleterapi, hypnose samt kropsbevidsthedstræning på hold som Mindful Pilates og Qigong.

Ane Mettes formål med livet er at hjælpe mennesker med at finde kærligheden til dem selv, så mennesket kan finde kærligheden til deres omgivelser og naturen.

Ane Mette afholder løbende kurser i Qigong udover hendes ugentlige Qigong-hold
Den Lille Forfatter Sommerworkshop

Den Lille Forfatter Sommerworkshop

Lørdag den 7. august 2021, kl. 10.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhus Bispen Bispebroen 3, Haderslev
Ved denne målgruppe (9-12 år) arbejder vi med handlingsbroen, her er det illustrationerne som er det bærende element i bøgerne. Vi starter i fællesskab med en gennemgang af handlingsbroens tre grundsten. Tilmeld via formular på denlilleforfatter.dk. Ved denne målgruppe (9-12 år) arbejder vi med handlingsbroen, her er det illustrationerne som er det bærende element i bøgerne. Vi starter i fællesskab med en gennemgang af handlingsbroens tre grundsten.

En begyndelse - En midte - En slutning

Herefter bevæger vi os over i den dramaturgiske del, hvor vi blandt

andet får karaktererne, rammerne og præmissen på plads.

Efter en gennemgang af overstående, arbejder deltagerne selvstændigt med deres egne bøger, men får selvfølgelig alt den hjælp de trænger.

Mens deltagerne arbejder med deres illustrationer, sætter jeg mig løbende ved den enkelte, hvor vi sammen får skrevet en titel og kort tekst. Her skriver jeg på egen PC, så alt tekst ligger her, når vi afslutningsvis skal sætte bogen sammen.
Vi anbefaler at man medbringer mad og drikke, da man bliver supersulten / tørstig af at være kreativ
Børnenes Kræmmermarked

Børnenes Kræmmermarked

Lørdag den 7. august 2021, kl. 10-13.
Pris: Fri entré
Gravene Gravene, Haderslev
Trænger du til at få ryddet ud på dit værelse? Haderslev Ugeavis og Haderslev Butikker arrangerer igen i år "Børnenes Kræmmermarked" på Gravene, hvor der kan sælges ALT - så længe det er til og fra børn! (op til 18 år og IKKE levende dyr). Hvis man vil booke en stand til kræmmermarkedet, så sker det hos Haderslev Ugeavis. Man skal sende en mail til Dorthe Rohde på dor@jfmedier.dk og betale 100 kroner via Mobilepay til 5613LM.
I uge 30/31 sendes der info om standnr. via mail eller sms.
Man skal være opmærksom på, at det ikke er muligt at købe en stand ved at møde fysisk op hos ugeavisen i juli måned.

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 4. august.

Book din stand nu - sæt kryds i kalenderen, og kom og vær' med til at sælge ud af gemmerne eller købe lidt nyt brugt

Vælg periode

Vælg genre