Viser 38 events i Hillerød Kommune d. 28. sep. 2021

After We Fell - 2D

Tirsdag den 28. september 2021, kl. 18.20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Nordisk Film Biografer Hillerød Ndr. Jernbanevej 8-12, Hillerød
Tessea og Hardins forhold kompliceres da Tessas far vender tilbage, og chokerende nye opdagelser om Hardins familie ser dagens lys. I sidste ende må Tessa og Hardin beslutte sig for, om deres kærlighed er værd at kæmpe for.
Luk

Margrete den første

Tirsdag den 28. september 2021, kl. 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Café Slotsbio Frederiksværksgade 11C, Hillerød
Trine Dyrholm, Søren Malling og Morten Hee Andersen spiller hovedrollerne i dette historiske drama, hvor vi følger Nordens Dronning, Magrethe I, i de afgørende omkring 1402 hvor intriger og konspirationer truer Kalmar Unionen.
Luk

Ungdom - begynder 1 (0-3 klasse)

Mandag den 27. til onsdag den 29. september 2021, kl. 17-18.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
HGI Hillerød Bordtennis Milnersvej 39, Hillerød
Husk indedørssko, shorts og T-shirt (ikke hvid!). Arrangeret af Hillerød GI Bordtennis.
Luk

Ungdom Begynder 2 (3-6 klasse)

Mandag den 27. til onsdag den 29. september 2021, kl. 17-18.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
HGI Hillerød Bordtennis Milnersvej 39, Hillerød
Husk indedørssko, shorts og T-shirt (ikke hvid!). Arrangeret af Hillerød GI Bordtennis.
Luk

Clinch Illuminated

Lørdag den 18. september til søndag den 17. oktober 2021, kl. 14.16.
Pris: Fri entré
Kunsthuset Annaborg Frederiksværksgade 2 A, Hillerød
Udstillingen handler om at finde balance og håb, da den eksistentielle dimension i krimakrisen kan kræve omstilling og omvendelse i tanke og handling. 8 kunstnere fra Danmark og Sverige arbejder med nogle af de globale mål for en bæredygtig fremtid.
Luk

CLINCH Illuminated på Annaborg i Hillerød - 8 kunstnere fortolker de globale klimamål

Torsdag den 16. september til søndag den 17. oktober 2021, kl. 12-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kunsthuset Annaborg Frederiksværksgade 2 A, Hillerød
Se hvordan otte kunstnere fortolker FNs klimamål på Kunsthuset Annaborg i Hillerød. Bliv udfordret, overrasket og måske inspireret til handling selv. Udstilling om bæredygtighed i Kunsthuset Annaborg

Bevæg dig ind i en verden, hvor klima og bæredygtighed står øverst på dagsordenen. Du bliver konfronteret med FNs klimamål og måske inspireret til at tænke videre over dem. Du vil møde skæve vinkler og få stærke oplevelser, når du går gennem udstillingen.

Besøg Kunsthuset Annaborg i Hillerød

Otte kunstnere vil have dig til at tænke over klimaforandringer

Værkerne er lavet af otte kunstnere fra henholdsvis Danmark og Sverige. Deres ønske er at kaste perspektiv på de problemstillinger, vi står overfor i forhold til klimaforandringer. De bruger kunsten til at formidle budskabet - og det op til dig, hvad du tager med derfra.
  • Der er gratis adgang til udstillingen


Se åbningstiderne for udstillingen CLINCH Illuminated

Kontakt: formand@hillerodkunstforening.dk / +4520156341
Luk

Dronningens Ansigter | H.M. Dronning Margrethe II 1940-2020

Lørdag den 24. april til søndag den 24. oktober 2021, kl. 10-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
H. M. Dronning Margrethes 80-års fødselsdag d. 16. april markeres med en stor særudstilling på Frederiksborg Nationalhistorisk Museum. Udstillingen Dronningens Ansigter giver et alsidigt billede af Dronning Margrethes opvækst, opgaver som statsoverhoved og særlige interesser for kunst og videnskab. Se udstillingen fra d. 17. juni og året ud. Den røde tråd

Udstillingens røde tråd er portrætter af Dronningen gennem 8 årtier, fra den tidligste barndom og frem til i dag. Museets nyeste portræt er udført af Niels Strøbæk, som også malede det første officielle portræt af Dronningen efter tronskiftet. Portrættet præsenteres for første gang på udstillingen, efter at Dronningen har afsløret det ved udstillingsåbningen, som ikke er åben for offentligheden.

Dragter og genstande fra et levet liv

Portrætterne suppleres af genstande, beklædning og filmklip fra begivenheder, som har haft betydning i Dronningens liv. Du kan bl.a. se pragtfulde dragter, båret ved særlige begivenheder - f.eks. den daværende tronfølgers første statsrådsmøde den 18. april 1958. Eller den overdådige silkebrokadedragt med pelsbesætning, Dronningen bruger ved den årlige nytårskur.

Legendariske nytårstaler

Dronningens nytårstaler er et kapitel for sig, som mange danskere går op i. Gennem årene har Regenten på sin egen kloge facon givet befolkningen en kærlig opsang mere end én gang. På udstillingen kan du se tøjet båret ved den seneste nytårstale 2019, sammen med manuskriptet til talen - og ikke mindst filmklip fra en lang kavalkade af tidligere nytårstaler. Taler, der afspejler Dronningens mangeårige regeringsperiode og den udvikling, Danmark og danskerne har gennemgået undervejs.

Levende billeder

I det hele taget er udstillingen ledsaget af filmklip, som viser hvordan danskerne har set og oplevet Dronningen livet igennem.

Statsministerens rolle

Et afsnit viser statsminister Jens Otto Krag, der udråber Dronningen i 1972. Du kan se portrætter af ham og de andre statsministre, der har tjent i hendes regeringstid, og høre interviews med dem om det særlige ved at være statsminister i et konstitutionelt monarki.

En kunstnerisk dronning

Det er velkendt at Dronningen har en kunstnerisk åre og stor glæde ved at arbejde kreativt. Udstillingens sidste del fortæller om hendes kunstneriske virke, med eksempler på såvel billedkunst og scenografi som broderede tekstiler, designet og udført af Dronningen til både officielt og privat brug. Blandt hendes scenografiopgaver for teater og ballet kan du bl.a. se nogle af de eventyrlige kostumer, Dronningen skabte til Tivoli Balletteaterets opsætning af "Snedronningen" i december 2019.

Praktiske oplysninger

Kontakt: dnm@dnm.dk / 48260439
Luk

Portræt NU! For børn 2021 på Det Nationalhistoriske Museum - Se børnenes betagende portrætter

Lørdag den 11. september til søndag den 31. oktober 2021, kl. 10-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederiksborg Slot Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Se portrætter, der er lavet af børn, i udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum. Kvaliteten i værkerne er høj og viser nye, unge kunstnere. Se portrætter lavet af børn på Frederiksborg Slot

I udstillingen Portræt NU! For børn hænger 147 portrætter på væggene. Bevæg dig rundt i museets gange og se de smukke og varierede værker, lavet af børn i alderen 10-15 år.

Portrætterne er meget forskellige, både når det kommer til materiale og motiv. En ung pige kigger ud i rummet, tegnet i lysegrå blyantstreger. Et ægtepar er malet i bløde farver, hun i brudekjole, han i jakkesæt. En dreng spiller computerspil på sit værelse - hans ansigt er inddelt i surrealistiske farver, gul, grøn rød. Der er høj kvalitet over værkerne.

Besøg udstillingen Portræt NU! For børn på Det Nationalhistoriske Museum

og vinderen af portrætkonkurrencen 2021 blev

Konkurrencens førsteplads gik til 13-årige Linnea Fougt Andersen. Se hendes portræt i udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum. Det er lavet med teknikken 'koldnålsradering', hvor kunstneren med en nål præger sit motiv ind i en plade.

Alle portrætter blev vurderet og bedømt af tre dommere: Direktør for Det Nationalhistoriske Museum, Mette Skougaard, kunstner Dennis Møgelgaard og tv-vært Anna Lin Lundsgaard.

Se åbningstider på Det Nationalhistoriske Museum

Kontakt: dnm@dnm.dk / +4548260439
Luk

Hillerød Bymuseum

Onsdag den 12. maj til søndag den 31. oktober 2021, kl. 10-15 Lukket mandage.
Pris: Entré: 25 kr u/18 er gratis
Hillerød Bymuseum og Grafisk Museum - Museum Nordsjælland Helsingørsgade 65, Hillerød
Hillerøds byhistorie for både børn og voksne. Gå på opdagelse i Tidens Gade og leg købmand og gå i skole anno 1920'erne og se butikker og håndværk fra gammel tid. Her leger vi historien ind.
Luk

Døre til en anden virkelighed - Udstilling om tro og overtro på Elværket i Hillerød

Tirsdag den 4. maj til søndag den 31. oktober 2021, kl. 11-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Nordsjælland - Hillerød Frederiksgade 9, Hillerød
Oplev fortidens tro og overtro, som den har set ud i Nordsjælland. Se blandt andet genstande af guld fundet i lokalområdet, eller gå på opdagelse med børnene ved hjælp af bogen "Eventyret om tro". Bag hver dør finder du et nyt troselement

Der har ikke kun været én dominerende tro i Danmark. Op gennem tiden har der været mange forskellige trosretninger, og de har både overlappet og afløst hinanden.

Gå gennem dørene i udstillingen på Elværket i Hillerød, der er en del af Museum Nordsjælland. Hver dør symboliserer indgangen til et nyt tema indenfor tro og overtro i datidens Danmark. Se for eksempel en række guldgenstande fundet i Nordsjælland, som Nationalmuseet har udlånt til udstillingen.

Besøg udstillingen på Elværket i Hillerød.

Følg børnebogen rundt i udstillingen på Museum Nordsjælland

Tag børnene eller børnebørnene med i udstillingen. Hvis I følger bogen "Eventyret om tro" bliver I guidet rundt gennem dørene efter de valg, I selv tager. På den måde kan I både opleve og udforske udstillingen på en sjov og børnevenlig måde.

Det kan du også opleve på Museum Nordsjælland.

Kontakt: post@museumns.dk / 7217 0240
Luk

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12

 

Nyhedsbrev om Favrholm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Favrholm her

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her