Viser 25 events i Frederikssund Kommune d. 22. sep. 2023

Susan Ørum - Tom Lindby - Lys i Mørket

Fredag den 22. september 2023, 13:00-15.00.
Pris: Entré: 75 m. kaffe kage
Hjemmeside: Se hjemmeside
Lundebjerggård Lundevej 48, Frederikssund
En gribende eftermiddag i vente. Du skal være bosat i Frederikssund Kommune og være 60+ eller førtidspensionist. LYS I MØRKET - og højt til himlen

Velkommen til Susans verden hvor livserfaring igen er blevet moderne.Samarbejdet med Tom Lindby har sat hendes

Pippi Langstrømpe fortælleunivers ind i en charmerende musikalsk ramme. Hvilke tekster. De rammer hårdt men på en opmuntrende facon. Man tager noget godt med hjem.

En anmeldelse: "Med "Lys i mørket" tryllebandt Susan Ørum sammen med Tom Lindby os,som hun altid gør".

Du kan betale med Mobilepay 190011 husk at skrive FK - Susan

882 elever og én borgmester planter en skov

Fredag den 22. september 2023, kl. 09-14.
Pris: Fri entré
Campus Frederikssund Odinsvej 6, Frederikssund
Elever planter ny skov i Frederikssund. Fredag den 22. september 2023 planter vi en ny skov på Campus Frederikssund. Alle er velkomne som tilskuere til at deltage på denne glade dag. I forbindelse med verdensmålsprojektet LÆR - FORSTÅ -GRO afholder Frederikssund Bibliotekerne, Frederikssund Gymnasium, U/NORD Frederikssund, Makerværket, Grønne Nabofællesskaber og Trekløverskolen afd. Marienlyst fælles bæredygtighedstemauge d. 18. - 22. september 2023.

I løbet af ugen vil 100 elever fra Marienlyst skole blive undervist af 3. årgang fra gymnasiet og U/NORD i biologi, naturgeografi og innovation.

Ugen kulminerer fredag den 22. september 2023, hvor Campus Frederikssunds egen 2030-skov bliver plantet.

Borgmester Tina Tving Stauning planter det første træ, efterfulgt af 882 elever, der hver især planter et grønt bidrag (træer/buske).

Efter at der er plantet træer og buske afholdes der fællesspisning for de 100 Marienlyst-elever.

Imens eleverne planter, afholdes der designkonkurrence i Frederikssund Gymnasiums kantine: Eleverne har i løbet af onsdagen og torsdagen arbejdet med en designcase, som de udvikler og producerer i Makerværket. De færdige produkter præsenteres for et nøje udvalgt dommerpanel: Viceborgmester Søren Weimann, bæredygtighedskonsulent Kåre Rasmussen fra Frederikssund Erhverv, bibliotekschef Mette Jonstrup Larsen, koordinator af KOSMOS ungecafé Hans Kjelstrup og to repræsentanter fra Frederikssund Gymnasiums Miljøråd. De tre bedste design vinder en præmie.

Ugen er realiseret gennem støtte fra Slots- og kulturstyrelsens Udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre, Frederikssund Kommunens biodiversitetspulje og bidrag fra Nordea-fonden.

Program
  • Fredag den 22. september kl. 9. besøger borgmester Tina Tving Stauning CAMPUS Frederikssund og holder en kort tale og sætter det første træ i det, der skal blive til CAMPUS nye skov. Alle er velkomne til at deltage på denne glade dag.


  • Campus-eleverne, der arbejder med bæredygtighed og FN's verdensmål hele ugen, går derefter i gang med at plante en hel skov, som skal vokse sig stor og bidrage til biodiversiteten og blive et inspirerende læringsrum for kommende årgange. Hver elev kan plante 1 træ/busk: Timeslots: fra 9.15-12.00: 10 slots, 85 elever per slot.


  • Samtidige aktiviteter på Campus: Cancerløb og Makerværket i aktion.


  • Kl. 12. Udvalgte elever har lavet mad om formiddagen: Bespisning af 100 elever, samt 15 gæster.


  • Kulmination af designkonkurrence: Dommerpanel (Viceborgmester Søren Weimann, bæredygtighedskonsulent Kåre Rasmussen fra Frederikssund Erhverv, Bibliotekschef Mette Jonstrup, Frederikssund Gymnasiums Miljøråd og underviser Stine Mikkelmann).


  • Kl. 13.00-13.15: Annoncering af vindere og tale.
Campus Frederikssunds egen 2030-skov

Den skov, der plantes er en såkaldt Miyawaki skov. Her lægges der vægt på, at der er en god symbiose mellem høje og lave planter. Skoven tænkes derfor i lag og man skaber de bedste forudsætninger for, at en skov kan vokse sig stor og stærk så hurtigt som muligt og med størst mulig variation. Det sker ved at skabe optimale vækstbetingelser og være strategisk i sit plantevalg. Skoven er ikke kæmpestor, men bidrager alligevel gennem rig variation righoldigt til Frederikssund Kommunes biodiversitet.

Skoven finansieres gennem puljemidler søgt af Frederikssund Bibliotekernes Campus-vejleder hos Slots- og Kulturstyrelsen, som en del af projektet Lær-Forstå-Gro, der f.eks. også arrangerer byttemarkeder på Skibby Bibliotek og besøg af forfattere, der skriver om natur/klima.

Projektet er en del af Lær-Forstå_Gro: Verdensmål med LÆR - FORSTÅ - GRO | Frederikssund Bibliotekerne
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund
Frederikssund Stadion Kalvøvej 7A, Frederikssund

Gamle Hits i nye Forklædninger

Fredag den 22. september 2023, kl. 19.
Pris: Entré: 260 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund
En anderledes teaterkoncert. Gå ikke glip af denne usædvanlige aften i selskab med en lang række elskelige særegne eksistenser, der alle gestaltes af skuespilleren Victor Marcussen understøttet af guitaristen Henning Jensen. Oplev nyfortolkninger af gode gamle hits, der alle, på hver deres måde, afspejler livets uendelige mangfoldighed. Gode gamle sange, der kan gøre en forskel, og ramme dig hvor du både griner og græder, og undres, og indimellem også ramme så dybt, så det kan mærkes helt ind i sjælen. Iblandt de mange karakterer, kan du møde den brovtne Kalle; den lidt mere stille Stig; den milde, men samtidig oprørske Ann-Mari og ikke mindst Harald, der bare elsker at synge som Elvis. Vær beredt på forrygende nyfortolkninger af klassikere som, bl.a.: "She was Only Sixten", "En lille pige i flade sko", "Are you lonesome tonight", "You are my sunshine" - samt "Når lygterne tændes" - og gå hjem, som en anden, end den som du kom, som. Medvirkende: Victor Marcussen og Henning Jensen. Ide og koncept: Victor Marcussen og Henning Jensen. Instruktion: Pelle Koppel

Koncert med Erik Grip

Fredag den 22. september 2023, kl. 19:30.
Pris: Entré: 125 kr
Skuldelev Skole Sølvkærvej 8 Skuldelev, Skibby
Erik Grip er kendt af de fleste og behøver derfor nok ikke en nærmere præsentation. Koncerten foregår i gymnastiksalen på Skuldelev skole. Koncerten starter kl 19.30, men dørene åbnes kl 18, hvor man har mulighed fore at pise sin medbragte mad ( på medbragt service).

Drikkevarer købes i baren.

Billetter købes ved henvendelse til Lone Lundø på telefon 30307925