Viser 7 events i Frederikssund Kommune mellem 12. maj og 10. jun. 2021

Mich Vraa

Onsdag den 12. maj 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 + gebyr Køb/bestil billet
Slangerup Bibliotek Kongensgade 18, Slangerup
Forfatterforedrag om Dansk Vestindien og romantrilogien. Vaniljehuset er en slægtsroman om ambitioner, svigt og den til tider svære kunst at vide, hvad man bør stræbe efter i livet. Romanen lægger sig tæt op ad virkelige hændelser og personer i Odense i slutningen af 1800-tallet og er desuden inspireret af Mich Vraas egen familiehistorie.

Mich Vraa, der bragede igennem med Vestindien-trilogien, fortæller denne aften om sin research- og skriveproces og læser op af bogen

Skriv din livsfortælling (i tide) | NY DATO !

Tirsdag den 18. maj 2021, kl. 15.30-17.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Skibby Bibliotek Nyvej 7 C, Skibby
Hvordan fortæller man sin livshistorie. Alle har en spændende livshistorie, som fortjener at blive fortalt. Men den mundtligt overleverede historie overlever kun så længe, der er nogen til at fortælle den videre. Når den først er skrevet ned, så kan den leve for altid, og kommende generationer i familie og slægt kan have glæde af den og lære af den.

I dette foredrag giver forfatter og historiker Unna Hvid en forklaring på, hvorfor det er vigtigt at skrive sin livsfortælling ned. Du får samtidig råd og ideer til at komme i gang med at skrive, og hvad du gør for, at projektet føles mere overkommeligt.

Bemærk: Vi følger de gældende retningslinjer for biblioteker i forbindelse med COVID-19. Det betyder, at alle deltagere på 15 år og opefter skal fremvise et gyldigt coronapas. Ligeledes skal alle deltagere over 12 år bære mundbind, undtagen når man sidder ned

Et liv med nyt perspektiv

Torsdag den 20. maj 2021, kl. 19.
Pris: Entré: 60 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Tankevækkende foredrag af Christian Lehrmann. Vores samfund er i stor forandring og det kan godt komme til at ligne en storm i vores ydre verden.

Er du god til at holde fast i dine indre værdier, den retning du som menneske begiver dig i? Har du opmærksomhed på de mål du har sat, som driver dit liv og motivation til at vokse som menneske?

Christian Lehrmann tager dig med på en metafysisk rejse gennem dine tanker. Dine tanker er din indre verden, den måde du ser livet på, den måde du ser dig selv på. Tankevidenskab er systematisk og forudsigelig, når man begynder at forstå systemet.

De gamle Grækere lærte os ''Du bliver hvad du tænker''. Den sætning er grundlaget for foredraget som kommer omkring målsætning, tanker og resultater. Lær om hvordan dine tanker kan skifte fra at være din største modspiller til at være din drivkraft til livsglæde og meningsfuld livsførelse. Vi kommer forbi mange aspekter af vores indre tankesystem, også den del af dine tanker som du måske ikke har kontakt med til daglig. Vær klar på at lære noget nyt om dig selv. Et spændende foredrag hvor du bliver introduceret til nye brugbare indsigter.

Kom glad og gå hjem med ny inspiration til hvordan du ser dig selv i den verden du lever i lige nu

Fodbolddrømmeren og det danske landshold

Torsdag den 27. maj 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Jægerspris Bibliotek Møllevej 100, Jægerspris
Foredrag med Morten Glinvad om Kasper Hjulmand. Hvem er den mand, der skal føre Danmark til succes i Fodbold-EM på hjemmebane? Og hvad fortæller ansættelsen af Kasper Hjulmand om dansk fodbold?

Journalist Morten Glinvad fortæller om sit arbejde med bogen "Kasper Hjulmand - Fodbolddrømmer" og om de tre år, han har brugt på at forstå manden med det største trænerjob i Danmark

Kirkens Fredagscafe

Fredag den 28. maj 2021, kl. 14-16.30.
Frederikssund Præstegård Kirkegade 7, Frederikssund
Begynder igen.

Kogekunst i 1700-1800 tallet - hvad spiste de?

Lørdag den 29. maj 2021, kl. 15-16.45.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Herregaardsmuseet Selsø Slot Selsøvej 30A, Skibby
Bliv klogere på madkulturen i 1700 og 1800 tallet i de autentiske omgivelser på Selsø Slot. Tilmeld dig foredraget hos Folkeuniversitetet Frederikssund. Madkulturen på de danske herregårde har altid kigget ud over landets grænser. I 1700-tallet kom inspirationen fra Frankrig. Det tidligere tunge og stærkt krydrede køkken blev afløst af et nyt, hvor ægge- og mælkeretter kom i højsædet sammen med eksotiske grøntsager, skaldyr og vildt tilberedt på forfinede måder.

Den danske adel var også med på noderne når det gjaldt fashionable drikkevarer, og te og kaffe blev indtaget med stor fornøjelse.

I løbet af 1800-tallet kom en køkkenrevolution. De åbne ildsted blev erstattet af komfuret, kødhakkeren gjorde køkkenarbejdet nemmere, Renæssancens kombination af det søde og det salte i samme retter blev genoplivet i retter som gåsesteg med æbler og svesker, tilberedt " la Danoise", som Louise Nimb skrev i sin Kogebog fra 1888.

Læs mere og tilmeld dig

Om Selsø Slot

Selsø Slot er en eventyrlig herregård fra 1576 og et levende museum. Gå på opdagelse i det gamle hus med dets kringelkroge og smukke vinduer, se de højloftede baroksale med store vægmalerier og mærk stemningen i det velbevarede 1700-tals køkken i kælderen. Museet har åbent onsdag-søndag fra maj til september og ved særlige lejligheder

Klaus Rothstein foredrag | NY DATO !

Torsdag den 3. juni 2021, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 + gebyr Køb/bestil billet
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Forfatternes reaktion på corona. I foråret 2020 opdagede vi alle pludselig, at Corona ikke blot er en smart mexicansk øl. Med ét skulle vi alle omstille os til en helt ny måde at leve på med social afstand og håndsprit og mundbind og fællessang og hjælpepakker...

Men hvad skete der i litteraturen, da smitten bredte sig? Digterne tog den nye virkelighed til sig med en bekymret og angstfyldt litteratur, og pludselig opstod en hel lille coronakanon af digte, monologer og essays. Litteraturkritiker Klaus Rothstein har fulgt og beskrevet coronadigtningen - fra "digt nul", et digt af Klaus Høeck i Politiken så tidligt som den 1. februar 2020, til de seneste spor af pandemien i samtidslitteraturen. Klaus viser, hvordan litteraturen reagerer i krisetider og illustrerer med eksempler fra digtere som Kirsten Thorup, Madame Nielsen, Pia Juul m.fl.

Bemærk: Vi følger de gældende retningslinjer for biblioteker i forbindelse med COVID-19. Det betyder, at alle deltagere på 15 år og opefter skal fremvise et gyldigt coronapas. Ligeledes skal alle deltagere over 12 år bære mundbind, undtagen når man sidder ned