Viser 2 events i Frederikssund Kommune mellem 9. dec. 2023 og 7. jan. 2024

Lysfest og Vintermarked

Lørdag den 9. december 2023, kl. 12.30-17.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Vikingespil Kalvøvej 26, Frederikssund
Traditionen tro er det tid for Frederikssund Vikingespils vikinger til at fejre den mørkeste og hyggeligste tid på året. Lørdag d. 9. december fejrer Frederikssund Vikingespil de lysere tiders snarlig ankomst med den traditionelle lysfest og vintermarked. Lørdag den 9. december 2023 kl. 12.30 - 17.00
Vikingepladsen, Kalvøvej, Frederikssund

Traditionen tro er det tid for Frederikssund Vikingespils vikinger til at fejre den mørkeste og hyggeligste tid på året. Lørdag d. 10. december fejrer Frederikssund Vikingespil de lysere tiders snarlig ankomst med den traditionelle lysfest og vintermarkedet.

Imens hele Danmark forbereder sig til jul, og året går på hæld, bliver dagene snart længere igen, og det er tid til at fejre lysets genkomst. Moderne festligheder er selvfølgelig lidt anderledes end i svundne tider, og Frederikssunds moderne vikinger har mere suppe, kakao og kaffe i krusene end mjød, men én ting de stadig har til fælles med deres vikingeforfædre er glæden af at tilbringe tid med deres venner og naboer i Frederikssund.

Når vikingepladsen åbner klokken 12.30 på lørdag, inviterer Frederikssunds vikinger til det traditionelle vintervikingemarked i hytterne bag scenen. Der vil være varm kakao og kaffe, æblepunch og gløgg til at stille tørsten, og pandekager, kager og suppe til de sultne.

Det er en kort stund, hvor julens stress kan glemmes og den hyggelige stemning i vikingernes verden kan nydes. Men mangler du de sidste julegaver kan du købe julegaver, som bestemt ikke er som de andre. Vikingesmykker, røget ål, snaps, skind og håndvævede kurve er ret anderledes og helt unikke gaver til juleaften.

Når skumringen sænker sig, tændes lys i træerne, og på denne stemningsfulde måde byder vikingerne lysere tider velkommen. Når du er til lysfest sammen med Frederikssund Vikingespils vikinger står tiden stille, og verden bliver pludselig helt magisk.

Program: se www.vikingespil.dk

Der er fri entre til lysfest og vintermarkedet samt gratis parkering.

Velkommen til en dejlig vinterdag i Vikingernes Verden

Jul på Færgegården 2023

Lørdag den 16. og søndag den 17. december 2023, 11.00 - 15.00.
Pris: Entré: Gratis 0-18 år, 50 kr for voksne (+billetgebyr) Billet bestilling nødvendig på Billetto Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgegården Færgelundsvej 1, Jægerspris
Kom til gammeldags jul på Færgegården og oplev fortidens hyggelige, velsmagende og hæsblæsende juletraditioner. Julen er traditionsrig. Den er fyldt med ritualer og særlige skikke, som gentages år efter år. Sådan har man altid gjort. Eller har man...? Mange af julens traditioner er faktisk ikke så gamle, som man skulle tro. De er et sammensurium af skikke fra mange forskellige tider og ligeså mange forskellige steder, og de er altid under forandring.

Til Jul på Færgegården kan du opleve julen, som den har føltes, duftet og smagt før i tiden, når vi lørdag d. 16. og søndag d. 17. december inviterer til et par hyggelige juledage på den idylliske Færgegård.

I Færgegårdens smukke omgivelser kan du give dig i kast med kreative udfoldelser. Prøv for eksempel at lave et kalenderlys som man gjorde for næsten 100 år siden. Det kræver snilde og tålmodighed - men resultatet bliver både smukt og personligt.

Du kan også lave gardinringsnisser, rosinmænd eller tage på jagt efter gårdbonissen. Og så kan du selvfølgelig smage på historien om julen, når vi sammen laver smagsprøver på ægte gammeldags æbleskiver i en gryde over bålstedet - med rigtige æbler i!

Sidst men ikke mindst kan du mærke adrenalinsuset i maven, når vi hver dag afholder juletræsplyndring! Når startskuddet lyder, får I blot 30 sekunder til at ribbe et smukt pyntet juletræ for al dets velsmagende pynt. For først skal træet vises - og siden skal så sandelig også spises!

PROGRAM

Begge dage kl. 11.00-15.00

Lav dit eget kalenderlys
Lav garnnisser, rosinmænd, julestjerner og andet historisk julepynt
Smag en gammeldags æbleskive
Jag den drilske gårdbonisse
Juletræssalg
Salg af gløgg og æbleskiver

Begge dag kl. 11.30: plyndring af juletræ.

Søndag kl. 13.00-13.30: Frederikssund Musikskole spiller julen ind