Viser 26 events i Frederikssund Kommune d. 19. jul. 2024

Gondola

Fredag den 19. juli 2024, kl. 20.
Parkteatret Jernbanegade 41, Frederikssund
En ung kvinde rejser tilbage til sin landsby i en smuk dal i Georgien for at deltage i en begravelse. Hun er imidlertid ikke velkommen af den afdødes familie, som heller ikke tilbyder hende logi.

A Quiet Place: Day One

Fredag den 19. juli 2024, kl. 20.30.
Nordisk Film Biografer Frederikssund Nygade 1, Frederikssund
Filmen 'A Quiet Place: Day One' er en spin-off historie i monster-universet fra 'A Quiet Place' af John Krasinski.

The Bikeriders

Fredag den 19. juli 2024, kl. 20.40.
Nordisk Film Biografer Frederikssund Nygade 1, Frederikssund
Jeff Nichols står bag krimi-dramaet 'The Bikeriders', som bl.a. har Austin Butler på rollelisten.

Bad Boys: Ride or Die

Fredag den 19. juli 2024, kl. 20.40.
Nordisk Film Biografer Frederikssund Nygade 1, Frederikssund
Filmen 'Bad Boys 4: Ride or Die' er en actionfilm med Will Smith og Martin Lawrence.

Sommerferie på Willumsens Museum

Tirsdag den 9. til tirsdag den 23. juli 2024, 10:00-17:00.
Pris: Entré: Almindelig entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Sommerferie betyder hyggelige aktiviteter med familie eller venner. På hver åbningsdag i hele skoleferien er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Du kan låne en gratis kunstkuffert smækfyldt med sjove, kunstneriske opgaver i billetsalget. Lydfortælling: På jagt efter Willumsens farver

Tag med på en spændende lydrejse med en finurlig fyr ved navn Willumsen. Willumsen var en kunstner, der gennem hele livet ikke rigtig passede ind, uanset hvor han var. Han elskede farver og var en af de største danske kunstmalere. I denne lydfortælling har han mistet sine farver, og det er din opgave at gå på jagt i hans malerier for at finde dem. Kun på den måde kan du sikre, at verden ikke forbliver grå og kedelig. Undervejs vælger du selv handlingen, og du må være modig og nysgerrig for at få adgang til malerierne og de forsvundne farver. Du kan lytte til fortællingen hjemmefra med Willumsens Museums app og derefter kan du låne farverne, du finder på lydrejsen, og tegne dine egne billeder.

Kunstkuffert for de 5 - 10 årige

Kunstkufferten, som du kan låne gratis i billetsalget, er en spændende sommerferieaktivitet, der inviterer børn og voksne til at udforske kunsten på en kreativ måde. I kan tage kufferten med i samlingsudstillingen eller medbringe den i parken, hvis vejret er til det. Bagefter kan I sammen besøge sær udstillingen "Som et møl mod flammen". Udstillingen er et øjenåbnende møde mellem to af dansk kunsts vildeste malere, J.F. Willumsen og Martin Bigum. Martin Bigum fungerer som fortæller og inviterer publikum med på en fordybelsesrejse ind i kunstnernes værksted.

Det er gratis at låne kunstkufferten, som udleveres fra billetsalget.

Café

Det er også sommerferie i Café Ærligt, der selvfølgelig har åbent tirsdag til søndag fra klokken 10 - 17. Der er lækre klappere, lette salater, kaffe, kakao, brus, is og kage på menuen.

I caféen finder du også museets kreabord, men hyggelige opgaver for hele familien. Temaerne relaterer sig til den aktuelle udstillingen og det er gratis at benytte sig af opgaverne.

Familiesøndag

Den første søndag i hver måned er der åbent i det kreative værksted. Kom og vær med, når museets dygtige undervisere inviterer til familiesøndag for børn og deres familier. Værkstedet er åbent fra 10.30 - 14.30.

Praktisk

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ KUNSTEN

Børn i alle aldre er velkommen på Willumsens Museum - også de alleryngste. Dog har vi prioriteret helt fri adgang til kunsten; Vi gemmer ikke malerierne bag afspærringer og glas, og har flere steder meget smalle gangforløb. Det betyder, at du kan komme helt tæt på. Det betyder til gengæld også, at vi beder de helt små gæster om at komme på armen af-, eller i en bæresele hos en voksen, mens I er i udstillingerne. I kan også låne en lille klapvogn af os, hvor en Voksipose eller bærelift kan placeres.

Hvis den lille sover, kan I trille en tur i parken eller langs den nærliggende kyst. Eller I kan stille barnevognen ved et af de store vinduespartier i caféen, og tage en pause i selskab med en kop varm kaffe J Vi beklager ulejligheden, men sætter stor pris på, at I vil hjælpe os med at passe på kunsten!

Pris og entré

Det koster 80,- kroner for voksne at komme ind på museet, mens børn og unge op til 18 kommer gratis ind. Alle aktiviteter er gratis at deltage i, når entreen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år samt medlemmer af Kunstklubben kommer gratis ind

Som et møl mod flammen

Lørdag den 9. marts til søndag den 28. juli 2024, 10:00-17:00.
Pris: Entré: Almindelig entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Willumsens Museum Jenriksvej 4, Frederikssund
Der findes en række utrolige sammenfald i Martin Bigum og J.F. Willumsens værk. Temaer, farvetoner og motiver smyger sig ud og ind mellem hinanden på tværs af tid og sted. OBS: Mandag lukket. Disse sammenfald, der i udstillingen præsenteres side om side, gør i sig selv en sammenstilling mellem de to kunstnere interessant. Men det er den kunstneriske proces, set fra den skabende kunstners perspektiv, der er udstillingens kerne. På udstillingen kan publikum opleve malerier, litografier, skulpturer, fotografier, tegninger og skitser af Willumsen og Bigum - fra de helt unge år til de mere modne produktioner. Også Martin Bigums sangdigtsamling "Overmorgen" og klaverimprovisationer vil indgå i udstillingen i dialog med de udstillede værker.

Det er Bigums blændende formidlingsevne og personlige tilgang til såvel egne værker som den bredere kunsthistorie, han bringer med ind i udstillingen. Med udgangspunkt i sin egen og Willumsens kunstneriske praksis tager Bigum publikum med gennem de ofte krævende og komplekse aspekter af den kunstneriske proces. Udstillingen er en vandring gennem det at være billedkunstner, og byder på et kig ind bag scenetæppet hos både Willumsen og Bigum gennem Bigums personlige og nærværende fortælling

Nye udtryk og genbesøg

Onsdag den 17. til tirsdag den 30. juli 2024, 11 til 17 alle dage.
Pris: Fri entré
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Annette Struve udstiller malerier fra perioden 2008 til 2024. www.annettestruve.dk

Bogskoven

Mandag den 1. til onsdag den 31. juli 2024, kl. 12.
Frederikssund Hovedbibliotek Jernbanegade 24, Frederikssund
Gå på opdagelse i Bogskoven - en mageløs, interaktiv naturudstilling for børn og voksne. På åbningsdagen d. 1. juli kl. 12 kan du deltage i sjove udendørs aktiviteter for hele familien. På børneetagen kan du hænge et ønske på ønsketræet og låne bøger om alt, hvad der er levende og gror fra de mindste kriblekrablere til giganterne i havets dyb.

På voksenbiblioteket kan du låne naturpoesi, læse om menneskets forhold til naturen og finde vandreture til din sommerferie.

Mandag den 1.juli kl. 12 åbner vi Bogskoven sammen med forfatter Lenette Schunk

Hun er naturvejleder og har skrevet bogen "Ud hver dag" - en aktiv naturkalender for hele familien. Lenette fortæller om sin nye bog og laver en af de 365 sjove aktiviteter fra kalenderen sammen med alle gæsterne.

Der er saft og grønne forfriskninger og vi glæder os til at se masser af børn og voksne i udstillingen.

NATURSTIEN INVITERER PÅ NATUROPLEVELSER OG OPLÆSNING

I den første uge af juli kan børnefamilier opleve Naturstiens aktiviteter i og omkring Frederikssund, når Natur Ole sammen med børnebibliotekarerne inviterer ud i naturen.

Tirsdag den 2. juli kl. 10 -14 Hvad finder vi i havet?

Mød op i Strandhuset Østersvej til en historie om stranden og havet. Der er ture langs stranden kl. 10.15 11.15 12.15 og 13.15

Medbring gerne madpakke og drikkevarer og kom og gå som det passer jer.

Onsdag den 3.juli kl. 10 -14 Krible-krabledyr i Skovbunden

Bliv klogere på, hvad der kribler og krabler i skovbunden.

Kl. 12.30 Læser Børnebibliotekar Christine op.

Hygge omkring bålet.

Mødested: i Grønlineskov ved bålpladsen.

Medbring gerne madpakke og drikkevarer. Kom og gå som det passer jer.

Torsdag den 4.juli kl. 10-14 Natur-eventyr på Selsø Slot

Mød Natur Ole foran slottet, hvor der er gang i bålet og prøv de lege og læringsaktiviteter, der er udviklet særligt til Selsø Slots flotte omgivelser.

Kl. 11 læser Børnebibliotekar Helene op.

Medbring gerne madpakke og drikkevarer. Kom og gå som det passer jer.

DIN SOMMERFERIELÆSNING BEGYNDER I BOGSKOVEN

I hele juli kan du opdage og genopdage litteraturen, når den udstilles som en levende skov, der forandrer sig gennem dine og andres lån måneden igennem.

Udstillingen varer hele juli, så der er rig mulighed for at få ny inspiration til din sommerlæsning ved at opleve bøgerne på en anderledes måde.

Oplev bogskoven 1. juli -31. august.

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kulturformidler Signe Feldmeier på telefon 21 67 80 57 på hverdage 10-15.

Vi glæder os til at se dig på biblioteket i juli!

Gå et natureventyr ved Selsø Slot

Fredag den 28. juni til søndag den 4. august 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Selsø Kirke Selsøvej 28, Skibby
Hent app'en Natureventyr, og lad den guide jer ad en børnevenlig rute omkring Selsø Slot, mens I læser et det spændende eventyr Jagten på Agathes spøgelseshest. I går fra kapitel til kapitel, mens børnene løser små udfordringer undervejs. I dette eventyr følger I præstesønnen Severin, som drager ud for at finde den for længst afdøde slotsfrue Agathes spøgelseshest, som er blevet væk.

Selsø Slot er en eventyrlig barokherregård med en smuk allé med 300 år gamle lindetræer.

På den korte rute, som passer til små børneben, vil I høre om præstesønnen Severin, som går på jagt efter herregårdsfruens forsvundne hest.

Ruten starter ved Selsø Kirke, og ender ved herregården, som også har et lille område med borde og bænke, hvor madpakken kan indtages.

Eventyret er lavet i samarbejde med Frederikssund Kommune

Familieomvisning: Er du en glat ål?

Tirsdag den 2. juli til tirsdag den 6. august 2024, kl. 11:00.
Pris: Entré: Gratis 0-18 år, 50 kr for voksne (+billetgebyr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Frederikssund Museum, Færgegården Færgelundsvej 1, Jægerspris
Tag med på en anderledes og legende familieomvisning på Færgegården. Vi skal udforske fjordens mest fangede og mest gådefulde fisk: ålen. Ålen kan både svømme i vand og krybe på land. Den kan klatre op af en lodret mur, og dens kropsslim kan (måske) kurere bylder i numsen....!

Og så kan den måske fanges med noget så simpelt som ærter?

Kom og udforsk fjordens ål og ålefiskeri sammen med os gennem sjove aktiviteter, smagsprøver, lege og konkurrencer.

Det er GRATIS for børn og koster 50kr. for voksne.

Uge 27-32 hver tirsdag kl. 11-12 og kl. 13-14