Viser 44 events i Frederikssund Kommune d. 20. sep. 2021

Respect

Mandag den 20. september 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Slangerup Bio Brobæksgade 4, Slangerup
Jennifer Hudson, Forest Whitaker og Audra McDonald spiller sammen i denne smukke fortælling om den legendariske R&B sangerinder Aretha Franklins liv. Filmen tager os på bedste billedlig og lydmæssig vis med tilbage til USA i 1950'erne og frem.

Bente Carstensen - Maleri og Skulptur

Fredag den 10. til søndag den 26. september 2021, Fernisering fred. 10.9 kl. 16-18, åbent ma. fr. kl. 13-17, lø. sø. kl. 13-16.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Langes Magasin Østergade 3B, Frederikssund
Bente Carstensen viser i sine malerier sin store glæde ved og kendskab til naturen og planter, og vil gerne fortælle historier eller formidle en stemning. Bentes skulpturer indeholder ofte fundne og kasserede materialer. Bente fortæller:

Jeg har arbejdet i og med naturen hele mit arbejdsliv. Først som gartner og siden i en skovbørnehave.

Al den glæde for og det kendskab til naturen og planter i særdeleshed har helt naturligt sat sit aftryk på min kunst. Når dertil lægges, at jeg som barn drømte om at blive dyrepasser - jeg er vild med dyr - er meget af mit figurative univers på plads, både med hensyn til maleri og skulptur. Jeg vil gerne fortælle historier eller formidle en stemning i mine værker. Jeg maler det, jeg kender og har omkring mig.

Jeg startede med at male akvarel, var så forbi akryl og har nu fundet mig rigtig godt til rette med olie. At arbejde i olie giver mig mulighed for at "male langsomt". Jeg kan blande farverne direkte på lærredet, børste den våde maling sammen med nabofarven og skabe bløde overgange. Der er tørretid mellem lagene, hvilket paser mig fint, da det billede jeg har i mit hoved ikke altid former sig tilfredsstillende, når det kommer ud gennem penslen. Så må der gen- og omtænkes - det kan være passende med pauser.

Jeg arbejder gerne i serier. Der opstår en idé - et tema - og så forfølger jeg det. På udstillingen vil jeg bl.a. vise serierne:

Under vandet: Vores påvirkning af vandmiljøet

The power of flower: Kan vi lege og slippe os lidt mere løs?

Over åen: Tør jeg tage springet, hvordan og bliver jeg våd?

At skabe skulpturer er for mig en meget anderledes arbejdsform. Jeg startede ud med at arbejde udelukkende med fundne og kasserede materialer - kaldet skrot. Jeg kan godt lide den patina og fortælling fra objektet, man får forærende i materialet. Det er altid endt med muntre små værker, skabt til glæde og fornøjelse. Nu blander jeg skrot med min keramik, og det giver mig flere muigheder ud i det figurative.

Jeg har uddannet mig på kurser hos bl.a. Lise Blomberg, Jonas Pihl, Michael Isling, Ginny Page, Inge Nørgaard og Robert McLean.

Censurerede udstillinger omfatter Roskilde Åben, Hvidovre Censurerede Udstilling, Kerteminde Art Festival, Frederiksborg Åben - flere af dem med både maleri og skulptur.

Udstillinger i kunstforeninger omfatter bl.a. Glostrup, Albertslund og Helsingør Kunstforeninger og firma kunstforeninger som COWI, DHI, Widex, Metalarbejderforbundet, Kunst før Columbus. Derudover mange udstillinger på kunstfestivaller, Kunst for Alle, biblioteker og firmaer mm.

Tom Jørgensen skriver i "101 Kunstnere": Typisk for Bente Carstensen er, at den tredimensionale billedflade, der danner rammen om fortællingen, mødes med de todimensionale blomsterornamenter. Eller sagt med andre ord: figurativt maleri møder dekorativt flademaleri i et og samme billede"

Babysalmesang

Torsdag den 2. september til torsdag den 14. oktober 2021, kl. 10.30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Jørlunde Kirke Bygaden 26A, Jørlunde, Slangerup
Sang med din baby er ren livsbekræftelse! Vi mødes 7 torsdage kl. 10.30. Undervisning varer ca. 40 min, derefter er der mulighed for en kop varmt. Alle kan deltage, for barnet er mors/fars stemme den bedste. Se mere på vores facebook: joerlundekirke. På holdet synger vi salmer og sanglege, remser og danser, og jeg spiller på klarinet for jer. Babysalmesang er ren livsbekræftelse og nærvær med dit barn, og samtidig en god mulighed for at møde andre nybagte forældre i lokalområdet.

DET PRAKTISKE:
Vi mødes i Jørlunde kirke, 7 torsdage kl. 10.30.
Holdet er for babyer i alderen 2-10 mdr.
Tilmeld ved at sende en mail med navn og fødselsdato på dit barn, samt eget tlf. nr. til:
jlkirke@gmail.com
Det er gratis at deltage.
Kontakt mig for spørgsmål på tlf. 20265675
Kærlig hilsen
Marika Thinggaard, Kirkesanger og kirketjener i Jørlunde

Switchstance Bay

Fredag den 3. september til tirsdag den 23. november 2021, i Rejsestaldens åbningstid.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Kulturhuset Rejsestalden Hovedgaden 29 A, Jægerspris
Kom ind i Rejsestalden, tag VR brillerne på og begiv dig ind i den tyske kunstner Erik Parkers Virtual Reality kunstværk Switchstance Bay. Erik Parker er kendt for sine farverige og forvredne motiver, der er inspireret af både amerikansk subkultur, tegneserier og hip hop såvel som af kunsthistoriens store kunstnere, blandt andet Picasso, Francis Bacon og Roy Lichtenstein. Parkers akryltegninger indeholder kaos og fragmenter perfekt balanceret i et virvar af farve. I Switchstance Bay forvandler det farverige, tegneserieagtige univers sig (måske?) undervejs til et glimt ind i en klimakatastrofisk fremtid. Se også litteraturarrangementet 7. september, hvor forfatter Lars Skinnebach taler om klimakrisen i kunsten.

Værket er venligst udlejet af Erik Parker og Khora Contemporary

Varmtvandsbassin

Onsdag den 25. august til onsdag den 8. december 2021, 15 kursusdage kl. 12.50.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Pia Lindberg Søndergaard. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102211

Varmtvandsbassin

Onsdag den 25. august til onsdag den 8. december 2021, 15 kursusdage kl. 13.30.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Pia Lindberg Søndergaard. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102200

Varmtvandsbassin

Onsdag den 25. august til onsdag den 8. december 2021, 15 kursusdage kl. 14.10.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Slangerup Idræts- og Kulturcenter Idrætsvej 3-5, Slangerup
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Pia Lindberg Søndergaard. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102201

Varmtvandsbassin

Torsdag den 26. august til torsdag den 9. december 2021, 15 kursusdage kl. 10.10.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Gitte Hansen. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102213

Varmtvandsbassin

Torsdag den 26. august til torsdag den 9. december 2021, 15 kursusdage kl. 10.50.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Gitte Hansen. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102214

Varmtvandsbassin

Torsdag den 26. august til torsdag den 9. december 2021, 15 kursusdage kl. 11.30.
Pris: Entré: 850 kr Klik her for at tilmelde dig
Frederikssund Ny Svømmehal Bonderupvej 2C, Frederikssund
Arrangør: Gigtskolen
Underviser: Gitte Hansen. Bevægelse i vand er en skånsom motionsform ideel for deltagere med smerter, spændinger eller andre fysiske skavanker. Her styrkes bevægelighed, muskelstyrke og koordinationsevne uden at overbelaste kroppen. Vandets bærende egenskaber giver dig større bevægelighed og det varme vand virker smertelindrende. Derfor erdette hold særligt egnet til dig med en fysisk skavank såsom gigt, osteoporose eller problemer i fx. ryg, skuldre, knæ, led eller muskler. Undervisningen varetages hovedsaglig af fysioterapeuter og psykomotoriske terapeuter, og foregår på små hold med mulighed for at give særlig opmærksomhed til hver enkelt deltager. For at kunne deltage i undervisningen skal man være "handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne". Det vil sige at man på grund af en fysisk eller psykisk skavank har svært ved at træne på et almindeligt hold af samme type. Hold 2102215