Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne vide, hvad du mener om kulturspot.dk, så vi kan give dig en endnu bedre oplevelse.

Som tak deltager du i konkurrencen om 3 x 500 kroners Supergavekort. Vinderne får direkte besked den 1. oktober 2017.

Du bruger en meget gammel browser. For en bedre oplevelse anbefaler vi at du bruger en nyere browsere.

Viser 1-12 ud af 132 resultater
15
Aug
Se på kort
Scene
Børn

Fortællekoncert - Gamle danske dyrefabler

Hør fortællekoncerten med gamle danske dyrefabler til Landsbyfesten.

Hør fortællekoncerten med gamle danske dyrefabler til Landsbyfesten.
Som en del af den traditionsrige Landsbyfest på Frilandsmuseet opføres denne fortællekoncert med gamle danske dyrefabler indsamlet af Evald Tang Kristensen.
Fortællekoncerten "Gamle Danske Dyrefabler" præsenterer børn for et møde med dansk fortælletradition tilsat live-musik, lydeffekter og interaktion, opdateret til det 21. århundrede.

Bolette fortæller de over hundrede år gamle historier med stor indlevelse, humor og nærvær, mens Jakobs saxofon giver arrangementet stemning og gør det til en enestående musikalsk oplevelse.
Hør om ræven, der inviterer storken til middag og serverer suppe i en flad tallerken. Eller den slemme ged, den kloge ugle, den dumme ulv, tudsen der vil giftes og den lille kylling.
I løbet af fortællekoncerten bliver børnene inviteret ind som deltagere med både lyde, dans, sang og bevægelse.

Dyrefablerne er oprindeligt indsamlet af Evald Tang Kristensen i sidste halvdel af 1800-tallet. Han rejste rundt i hele Jylland og besøgte folk, som han fik til at synge viser og fortælle sagn og eventyr. Han indsamlede flere tusinde mundtlige fortællinger, som blev omhyggeligt nedskrevet og udgivet, og Evald Tang Kristensen anses i dag for at være den største folkemindesamler i den vestlige verden.
Med fortællekoncerten "Gamle Danske Dyrefabler" fortæller Bolette og Jakob de gode, gamle historier én gang til med et nutidigt twist.

Se mere om Landsbyfesten på Frilandsmuseet Herning på museets hjemmeside >>

Billetter/tilmelding: Der kræves ikke billetter til arrangementet. Se mere på museets hjemmeside >>

Arrangementet er et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne og Museum Midtjylland.

Læs mere
Læs mere
Frilandsmuseet Herning, Museum Midtjylland
Museumsgade 32, Herning
Søndag den 15. august 2021, kl. 14.
14
Aug
Se på kort

Ikast-Brande Gadeteaterfestival

Gratis gadeteaterfestival kommer til Ikast-Brande.

Gratis gadeteaterfestival kommer til Ikast-Brande.
Sommerens store teateroplevelse DANMARKS INTERNATIONALE GADETEATERFESTIVALER kommer til Ikast-Brande den 14.-15. august 2021.

Oplev foretillinger i Ikast, Ejstrupholm, Nørre Snede og Engesvang. Se det fulde program på vores hjemmeside

OM FESTIVALEN:

Danmarks Internationale Festivaler har siden 2013 årligt tilbudt overraskende og spektakulære kulturoplevelser midt i gadebilledet: En vifte af de bedste gadeteaterforestillinger fra hele verden turnerer rundt i Danmark til 10 danske byer i løbet af to uger i august. De forvandler gader, pladser og parker til festlige teaterscener - alt sammen fuldstændig gratis for publikum

Læs mere
Læs mere
Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6, Ikast
Lørdag den 14. og søndag den 15. august 2021, kl. 10.
Link til arrangør
19
Aug
Se på kort

Nils Villemoes

Torsdag 19. august 2021. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:.

Torsdag 19. august 2021. Foredrag om ledelse, udvikling, strategi og samarbejde - kort sagt BØVL! Gennem fire årtier har Nils Villemoes revset, drillet og udfordret erhvervslivet og den offentlige sektor - for som han siger:.
"Ledelse vedrører os alle - ingen slipper fri"

Ledelse handler om at lave en strategi, udvikle en organisation og vigtigst af alt at skabe rammer for samarbejde. Men det er ikke altid så let, som det lyder - tværtimod er det ofte ret bøvlet! Vi har brug for noget at gå op i, noget af stå op til, noget at slås for. Det er bøvl. Uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Det er ifølge Nils Villemoes faktisk et af samfundets allerstørste problemer. Der er ikke bøvl nok til alle! :-)

Oplev en tour de force på en stand-up-agtigt aften med en af landets mest ikoniske foredragsholdere om ledelse. Hør bl.a. bud på:

Hvordan SAMFUNDET er skruet sammen?
Hvorfor alting hele tiden skal laves om?
Hvorfor LEDELSE tit går op i en spids?
Hvad der ligger i bunden af lederSKABET?
Hvor UDVIKLINGEN går hen, mens vi sover?

Et enormt inspirerende og humoristisk foredrag - uanset om du selv er leder, bliver ledet eller bare er interesseret i en skæv og underholdende vinkel på ledelse.

Nils Villemoes' foredrag handler også om at se. Hvert eneste menneske lever i sin egen virkelighed, når det kommer til stykket, og det er det, der gør os interessante. Det gælder i høj grad også i forhold til et begreb som ledelse, som kan anskues fra mange forskellige vinkler, også fra en personlig: Livet er faktisk en ledelsesopgave, hvor vi hver især kun har én medarbejder, nemlig os selv.

Om Nils Villemoes
Nils Villemoes er en af landets mest populære foredragsholdere inden for ledelse. Han har mere end 35 års erfaring som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus, er uddannet cand. merc. og er autodidakt ekspert i ledelse, udvikling og strategi.

På en aften med Nils vil du dog mest mærke hans fantastiske evne til med masser af humor at spidde samfundsudviklingen, ledelsesteorier- og tendenser samt mange af de klassiske begreber vi i et væk bruger både professionelt og privat. Nils går kritisk til værks i forhold til ledelse, når han belyser, hvad god ledelse er, og hvorfor vi overhovedet har brug for god ledelse i organisationer.

Håber vi ses til et underholdende og alternativt ledelses-foredrag om sammenhængen mellem liv, leg og lyst, løn og ledelse, længsel og lediggang samt løgn og latin!

Arrangør: TIKKO

TID
Torsdag 19. august 2021

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og caféer i Herning her. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 19. august 2021, kl. 17.30-18.50 & 20-21.20.
20
Aug
Se på kort

Den røde tråd

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Fredag den 20. august 2021, kl. 20.
27
Aug
Se på kort

Dobbeltkoncert med Poul Krebs og Dorthe Gerlach

Dorthe Gerlach Poul Krebs i gårdhaven i KulturCenter Skive fredag den 27. august bliver en helt særlig aften.

Dorthe Gerlach Poul Krebs i gårdhaven i KulturCenter Skive fredag den 27. august bliver en helt særlig aften.
Det skyldes, at man kan opleve to af de helt store danske singersongwriters spille ikke alene mange egne numre, men så spille enkelte sammen

Vi er faktisk klar til at love en aften, hvor glæden oplevelsen ved livemusik er i højsædet - heller ikke vejret behøver vores gæster frygte.

Bliver det meget dårligt, flyttes koncerten indenfor - ingen behøver frygte fredagstrætheden, for koncerten bliver hyggelig - siddende.

"En af dansk poprocks bedste iagttagere", har BT kaldt Poul Krebs. Jyllands-Posten har skrevet om " ...en troværdig ligefrem kunstner i særklasse" - mens Gaffa har karakteriseret Poul Krebs som "en ualmindeligt kultiveret musiker, der presser sig selv til det yderste for at give publikum en oplevelse, de aldrig glemmer."

Gennem karrieren har Poul Krebs altid været leveringsdygtig i både underfundige skæve historier, fra den rejse igennem livet, der i hans tilfælde ikke altid er gået af den lige vej. En rejse der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere - som undervejs har udmøntet sig i albums som "Små Sensationer", "Kosmorama", "Forbandede Vidunderlige Tøs", "Fri Som Et Forår", "Morgendagens Tåber", "På En God Dag", "Asfalt senest "Maleren delfinerne på bugten".

Det nye udspil gik direkte ind som nummer 1 på listen over de mest solgte udgivelser i Danmark - blev af BT kaldt for "Et af Krebs' bedste album"

Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, har spillet mere end 1000 koncerter har efterhånden udgivet 24 albums (alt iberegnet), tilsammen solgt i langt over én million eksemplarer.

I Dorthe Gerlachs stemme gemmer der tusindvis af historier, som hun sjældent fortæller på præcis samme måde. Med en enestående klang et ukueligt nærvær, formår hun altid at give en musikalsk oplevelse af dimensioner.

Det er både stemningsfyldt nærværende, når Dorthe Gerlach som soloartist spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille sårbare - men så det storladende spektakulære. Alt sammen udført på det mest formfuldendte danske sprog.

I et univers af halvelektronisk melankopop leverer den karismatiske sympatiske sangerinde altid en energisk tryllebindende optræden, som sætter sig fast i baghovedet bliver i dagevis. Med en jordbunden humoristisk jargon er Dorthe Gerlach en ærlig historiefortæller, som ikke er bange for at give noget af sig selv i mødet med musikken sit publikum.

I mere end 20 år har Dorthe Gerlach udgjort den ene halvdel af den ambitiøse duo Hush, som er leveringsdygtige i eftertænksomt nærværende country-pop

Læs mere
Læs mere
KulturCenter Skive
Skyttevej 12, Skive
Fredag den 27. august 2021, kl. 20.
Link til arrangør
02
Sep
Se på kort

Niels Hausgaard - Bides hestene ?

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".
Hausgaards rytme er rystet. "Plejer" er i sandhed død
Selvom Coronaen er et fælles vilkår, er det for Hausgaard ikke godt materiale. "Det er et åbent sår, det skal hele. Respekt!"
Hausgaard mener, vi er blevet presset til at møde os selv. "Det kan være direkte skræmmende for uøvede. Det er dog nødvendigt for at blive bedre til at leve."
"At møde sig selv kan føles som rygestop: forfærdeligt i starten, men nemmere dag for dag, siger han."
"Det er svært at se sine egne begrænsninger i øjnene. Nogen magter det ikke. Trump f.eks."
For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken skriver på et vers, som vi godt må se. "Det er kun en skitse," advarer han.
Hvor blir? du af, du der skal redde Verden
Vi går venter, hvor blir? du af
Du skal bremse vores trang til operette
Du skal lære os at "se" mere dag for dag
Du griner af alverdens guldkareter
Du vil, at vi skal huske forstå
At medaljer hænger man på idioter
Det er for pokker dig, vi venter på

Forlæng oplevelsen med spisning i Restaurant Teaterkælderen. Bestil bord på tel 99 26 99 27 eller på mail TK@mch.dk.

Læs mere: mch.dk

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 2. september 2021, kl. 19.30.
02
Sep
Se på kort

Signe Svendsen Solo

Læs mere
Læs mere
Bakkehuset
Strøget 47, Ikast
Torsdag den 2. september 2021, kl. 20.
03
Sep
Se på kort

Niels Hausgaard - Bides hestene ?

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".
Hausgaards rytme er rystet. "Plejer" er i sandhed død
Selvom Coronaen er et fælles vilkår, er det for Hausgaard ikke godt materiale. "Det er et åbent sår, det skal hele. Respekt!"
Hausgaard mener, vi er blevet presset til at møde os selv. "Det kan være direkte skræmmende for uøvede. Det er dog nødvendigt for at blive bedre til at leve."
"At møde sig selv kan føles som rygestop: forfærdeligt i starten, men nemmere dag for dag, siger han."
"Det er svært at se sine egne begrænsninger i øjnene. Nogen magter det ikke. Trump f.eks."
For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken skriver på et vers, som vi godt må se. "Det er kun en skitse," advarer han.
Hvor blir? du af, du der skal redde Verden
Vi går venter, hvor blir? du af
Du skal bremse vores trang til operette
Du skal lære os at "se" mere dag for dag
Du griner af alverdens guldkareter
Du vil, at vi skal huske forstå
At medaljer hænger man på idioter
Det er for pokker dig, vi venter på

Forlæng oplevelsen med spisning i Restaurant Teaterkælderen. Bestil bord på tel 99 26 99 27 eller på mail TK@mch.dk.

Læs mere: mch.dk

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 3. september 2021, kl. 19.30.
04
Sep
Se på kort

Thomas Warberg "Et storslået Menneske"

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".

OBS! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".
Den 13. marts 2021 gæster Thomas Warberg MCH Herning Kongrescenter med sit nye one-man show: "Et storslået Menneske", der denne gang stiller skarpt på de mange subjektive versioner af virkeligheden, som vi bliver konfronteret med i hverdagen. Vi lever i en tid, hvor følelser holdninger overtrumfer fakta, det kan få verden til at se temmelig fiktiv ud. Foruroligende, men så hysterisk morsomt, i hvert fald når Thomas Warberg udleverer virkeligheden, som han oplever den. Og han har ret!

Forlæng oplevelsen; Køb kombibillet nyd vores lækre buffet eller burgermenu i Restaurant Teaterkælderen. Bord er automatisk reserveret fra kl 17.00.

Læs mere: mch.dk

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 4. september 2021, kl. 19.
04
Sep
Se på kort

Heino Hansen's Comedy Show

28. januar 2022 klik her. Jeg har gået fiflet med et ny standup show, der faktisk er mit første nogensinde! I starten af det nye år,. er jeg klar til at præsentere det for jer - det hedder "Heino Hansen's Første Comedy Show", tager dig.

28. januar 2022 klik her. Jeg har gået fiflet med et ny standup show, der faktisk er mit første nogensinde! I starten af det nye år,. er jeg klar til at præsentere det for jer - det hedder "Heino Hansen's Første Comedy Show", tager dig.
Med en tur tilbage til den dag, hvor jeg fandt ud af, at jeg er sjov.
Den dengang 14-årige Heino skrev en dansk stil - der lagde klassen ned af grin.
Fra det sekund vidste jeg, hvad mit liv skulle bruges på.
Den ellers generte anonyme Heino blev klassens sjoveste fra dag til dag.
Heino Hansen var skabt!
Den danske stil, som blev skrevet i 8.C på Sct. Jørgens Skole i Næstved, blev altså på en måde mit første
comedyshow - i mit nye show, får du altså lov at høre opskriften på, hvordan unge Heino udviklede sin
alternative hjerne, måske endda den danske stil fra 1998

Læs mere
Læs mere
KulturCenter Skive
Skyttevej 12, Skive
Lørdag den 4. september 2021, kl. 20.
Link til arrangør
09
Sep
Se på kort

Christian Fuhlendorff - Det Sjovt

Flyttet fra d. 06-03-2021 til d. 09-09-2021. Refunderingsfrist d. 27. marts 2021. Mit nye show hedder "Det sjovt!". Fordi det er det, det er - Sjovt!

Flyttet fra d. 06-03-2021 til d. 09-09-2021. Refunderingsfrist d. 27. marts 2021. Mit nye show hedder "Det sjovt!". Fordi det er det, det er - Sjovt!
Den røde tråd er klippet over budskab den påklistrede moral er droppet, for at få plads til endnu mere sjov. Mellem os, det er faktisk meget lettere at finde på en rød tråd alt det der pjat, end det er at skrive en god joke. Det er derfor så mange af os gør det - anmelderne lader ikke til at opdage noget. Men ikke denne gang!

Lad os ikke bruge så meget spalteplads på, hvem jeg er. Jeg har lavet tv, radio podcast, men det er nok som stand-up komiker, de fleste kender mig, eller burde kende mig. Det er i hvert fald her, jeg føler mig mest hjemme. Og hvis du ikke ved, hvem jeg er, hvad er så chancen for, at du gider gå ind se det her show alligevel? Plakaten ligner jo for fanden en komedie fra 90'erne. Hvilket det ikke er - Jeg synes bare, det er sjovt!

Hver aften skal være unik. Jeg kommer ikke bare til at stå lire et manus af, for så kan I sgu lige så godt vente til showet kommer på tv. Selvfølgelig er jeg velforberedt, har gennemøvet materialet har ikke gjort brug af tekstforfattere. Jeg vil bare gerne tilbage til udgangspunktet - én person én mikrofon - gribe aftenen bare smadre salen! Nul revy-sange, nul udklædning ingen kæmpe scenografi. Og for guds skyld ingen for-producerede tv-klip! Jeg vil tilbage til det, der gjorde, at jeg forelskede mig i genren for 20 år siden.

Hvad kan jeg ellers fortælle om showet? Altså, jeg er jo kendt for at være personlig hudløs ærlig, selvom jeg selvfølgelig krydrer det med lidt Fuhlendorff. Alt jeg siger om min kone, er til gengæld 100 procent rigtigt. Folk må sgu så godt blive lidt stødt. Os, der kan lide at blive skubbet lidt til, skal så ha' komik, tro mig, der bliver lavet nok af alt det andet, der ikke skubber til en skid. På den anden side skal det heller ikke være sådan noget holdnings-komik, hvor folk sidder klapper, fordi de bliver bekræftet i deres ihhh så korrekte meninger. Prøv hør, jeg er fra Amager har en lunken 10. klasses eksamen - hvad fanden ved jeg om noget? For mig er verden én stor joke jeg vælger at grine af den for at overleve, for hvis jeg skulle tage det hele seriøst, så kunne jeg lige så godt skyde hovedet af mig selv. Pis, det lød næsten som et budskab! "Ikke at have et budskab, er så et budskab". Fuck off!

"Det sjovt" har premiere den 4. februar i Amager Bio, jep vi starter lokalt kan derefter opleves rundt i landet. Hele tourplanen links til billetter kan findes på min hjemmeside:
christianfuhlendorff.dk


Forlæng oplevelsen; Nyd vores lækre buffet eller burgermenu i vores Restaurant Teaterkælderen.. Der er automatisk reserveret bord fra kl 17.00

Dørene åbner ? time før showstart

Læs mere
Læs mere
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 9. september 2021, kl. 19.
10
Sep
Se på kort

Aakjær

Jeg bærer med smil min byrde.

Jeg bærer med smil min byrde.

Læs mere
Læs mere
Jenle - Nanna og Jeppe Aakjærs hjem
Jenlevej 6, Breum, Roslev
Fredag den 10. september 2021, kl. 19.30.

Mere inspiration


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 6

Notice: Undefined variable: viewAllLink in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 17


Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 27

Notice: Undefined variable: rowType in /home/kulturspot/public_html/wp-content/themes/kulturspot-2016/lib/parts/part-articles.php on line 49

Notice: Undefined offset: 0 in /home/kulturspot/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 3363